EQ na vistách

Chyby co se nikam nedaly zařadit

Moderátoři: Dungeon Master, World Builder

laty
Příspěvky: 103
Registrován: 7. 4. 2007 22.07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laty »

Udělal jsem chybu,nejedná se o router X-Micro Wlan 11g,ale o Wlan 802.11b.PortForward i tak nutí ke statické,doplácené IP.
Administraci routeru jsem zkoušel,nic. takového jsem ani tam,ani v manuálu nenašel,ale můžu se mýlit :no: I tak,jestli to na jednom z počítačů funguje,chyba musí být jinde,někde v ochranných programech...?U XP běží Equilibrie bez problémů,připojeno stejně jako u nefunkčních Vist.
Sethiel
Příspěvky: 304
Registrován: 14. 4. 2008 19.23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sethiel »

laty píše:Demilitarizované pásmo v kontextu s počítači nechápu
Musel bych se pořádně podívat na celou topologii sítě a nastavení, abych vůbec něco dokázal říct … ale můžu ti vysvětlit demilitarizované pásmo. Jedná se o bezpečnostní prvek … jakousi zeď, která chrání vnitřní síť od internetu velice efektivně. Představ si internet a svou vlastní domácí síť. Chceš je propojit.

Často se to dělá jedním routerem - například wifi router - na kterém je soustředěné taky veškeré zabezpečení (firewall, často nějaké filtrování na vyšších vrstvách).

Jednou z alternativ je řešení s demilitarizovanou zónou. Obvykle používá dva routery pro propojení tvojí sítě a internetu. V místě, kdes měl předtím ten jeden router, jsou dva, které mají mezi sebou další síť. Finta je v tom, že jsou nakonfigurované tak, aby nijak nebránily komunikaci internetu ani tvojí vnitřní sítě s touhle mezisítí, ale nedovolí přímé spojení internetu a vnitřní. Tohle propojení se pak řeší umístěním proxy serverů do mezisítě - demilitarizované zóny. V podstatě každý požadavek z tvojí sítě řeší zástupné servery (poštovní, souborový, prostě na co si vzpomeneš) v téhle zóně - vyřeší požadavek za tebe a pro tebe je to transparentní, jako by ses ptal přímo jich. Tyhle servery jsou jediné, které jsou vidět z internetu, a jsou tedy taky vydatně zabezpečené. Navíc jsou tam jen ty, u kterých je to nezbytně nutné … například databázový může být ve tvojí vnitřní síti, v naprostém bezpečí a nedosažitelný z internetu.

Snad jsem ti aspoň trošku pomohl :) A pokud ne, nevadí … nemám teď nic lepšího na práci. Ale třeba ti znalost toho, jak to funguje, pomůže zjistit, kde je problém.
Imagination is the only weapon in the war against reality.
laty
Příspěvky: 103
Registrován: 7. 4. 2007 22.07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laty »

Díky za vysvětlení,už se v tom trochu orientuju-v ranním režimu jsem pochytil to,že se jedná o abstraktní pojem zcela mimo moje chápání,uvidíme za střízliva,odpoledne a večer :smile:



Ptal jsem se trochu kolem a na největší záhadu vypadá to,že mi na stolního počítači všechno jede bez komplikací,přes stejný router.Paradox,když u XP stolního počítače vše jede přes router bez problému chyba v routeru být nemůže a zároveň,když na notebooku vše před routerem fungovalo bez problému,musí být chyba v routeru :ermm:


Bližší informace podám jakékoliv,bude li požádáno srozumitelnou formou pro IT analfabeta:)
Naposledy upravil(a) laty dne 3. 8. 2009 17.27, celkem upraveno 1 x.
anurin
Příspěvky: 1895
Registrován: 27. 9. 2006 23.11

Příspěvek od anurin »

labir píše:Podle toho jaký je to router, ale třeba u některých modelů dLink je třeba v administraci routeru povolit něco jako "Gaming options" nebo "Game multithread" či něco takového podobného, to najdeš v manuálu.
Přiznám se, nečetl jsem to celé.. ale možná je to stejný problém jako jsem měl já. Na D-linku jsem musel povolit číslo portu. Abych spustil EQ a jiné hry. A problém byl jen na mém kompu, jinde nebyl.
laty
Příspěvky: 103
Registrován: 7. 4. 2007 22.07
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laty »

U mě vše nějak vyřešeno,díky. :smile:



To Palgor:S tím padáním NwN-používáš wifi nebo kabel?Při připojení přes kabel mě šlo všechno jak má,když jsem se vrátil k Wifi znovu to začalo zlobit.Vyřešil jsem to nakonec součastně jednak upgradem několika ovladačů,editace v souboru nwnplayer.ini hodnoty Client CPU Affinity na -2 a tou změnou kompability.Padlo mi to od té doby jen jednou:)
Terdsa
Příspěvky: 22
Registrován: 27. 5. 2010 21.08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Terdsa »

Helou,
mám jeden zajímavej problém s vistama. Hra běží v pohodě pod režimem kompability, ale při nastavení všeho vpočátku v OOC lokaci a portu do Trilianu se hra kousne - zahlídnu nějakou místnost, pak se to kousne a zčerná obrazovka. Docela bych si tu zahrál, ale takhle to to moc nejde :).
Roma
Příspěvky: 485
Registrován: 21. 5. 2008 17.39

Příspěvek od Roma »

A co když si založíš jinou postavu a jako vstup si vybereš jiné místo?
A máš správně stažené haky Equilibrie?
Roma Spouštěč pro Equilibrii 2.0 NWN Camera mod Listování v PM

Get the ability to choose: (.Y.) (oYo) (.)(.) (*)(*) (o)(0)
Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5181
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Terdsa píše:Helou,
mám jeden zajímavej problém s vistama. Hra běží v pohodě pod režimem kompability, ale při nastavení všeho vpočátku v OOC lokaci a portu do Trilianu se hra kousne - zahlídnu nějakou místnost, pak se to kousne a zčerná obrazovka. Docela bych si tu zahrál, ale takhle to to moc nejde :).
Stáhni všehny detaily na minimum a zkus, jestli ti to spadne znovu :)
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Jája CZE
Příspěvky: 713
Registrován: 1. 3. 2007 7.36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jája CZE »

jenom připomenu vypnutí třpytivé vody.… pro pořádek.
-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
Terdsa
Příspěvky: 22
Registrován: 27. 5. 2010 21.08
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Terdsa »

Díky moc za tipy, odpoledne na to kouknu.
Jen se musim předem omluvit za asi trochu podivné chování, na RP serveru jsem ještě nehrál, ale snažit se rozhodně budu :)
Odpovědět