testování šermířských fint

Chyby v systémových věcech

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

testování šermířských fint

Příspěvek od The_Balrog »

Tak, řešení problému se smrtící fintou jsme už našli, mám tu další potíž ; )…

Jde o vyseknutí zbraně, jak ji učí Orfan Orin. Výuka proběhla ok, nicméně se mi ji ještě nepodařilo provést a naučit se.

dle jeho slov vše splňuji, mám finty se zbraní a odzbrojení (základní), pak říká, že je třeba čepel - je otázka, zda je čepel i rapír, rozhodně jsem si k tomu koupil dlouhý meč. Ani s ním mi to ale nejde.

Nikdy se mi ji ještě nepodařilo úspěšně provést, trénuji na svých oblíbených partnerech - banditech a skřetech, jak s mečem, tak s rapírem. Jednou mi to psalo nějaký divný věci, jako že na tuhle fintu je ještě moc brzo a že mám chvíli počkat a asi po jednom kole mi to pak už začlo psát, že se tak rychle po jiné fintě nemůžu nic nového naučit. Přitom jsem ale nic neprovedl a ten skřeťák rozhodně neměl useknutý prsty.

A nebo je problém v tom, že ve fintě je "pomlčka" a já tu pauzu ještě nevychytal. to je ale divný, zkoušel jsem je kratší i delší.. a nic. Mám takový pocit, že tu zase bude nějaký skrytý háček ; )… ale uvidíme, trénuji stále, neúspěchy mne nepoloží!

^_^
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Teď mne napadlo.. možná je úspěšný provedení finty podmíněno úspěšným zásahem "jako-při-odzbrojení", čili úspěšného zásahu s -6 postihem a (možná) hodem na výcvik.

Jestli je to tak a rapír není v tomhle slova smyslu "čepel", tak se možná nedivím, že se mi to ještě nepodařilo provést.

(no.. i když... už jsem to zkoušel tolikrát, že by se to povést mělo i s tím tlustým, těžkým a neohrabaným dlouhým mečem .. >.> )
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

labir
Příspěvky: 6927
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Hod na útok tam skutečně je ale mírně modifikovaný. Zkouknu ten skript.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

ehm ehm... o.O …

ani po nejnovější úpravě mi Orfan nedovolí naučit se rapírovou fintu. Už mi z toho jdou očička šejdrem, proč si na Alky tak zasedl : )
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

labir
Příspěvky: 6927
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

The_Balrog píše:ehm ehm... o.O …

ani po nejnovější úpravě mi Orfan nedovolí naučit se rapírovou fintu. Už mi z toho jdou očička šejdrem, proč si na Alky tak zasedl : )
Pořád?? Ech... Kouknu na to.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

nový krásný příspěvek - Orfan mi Alky zase vykopnul : )

ted prý kvůli tomu, že nemá dost peněz - říkal, že finta stojí 12 zlatek, Alkaran má ovšem u sebe v inventáři zlatek 17! … tak nevim... mám si na něj večer počíhat a kopnout ho.… někam? : )

EDIT: jo a navic Orfan nejak pobiha po cvicišti, předtím stál. teda .. mýá to výhodu, že se musí lovit po lokaci, horší je, když se takhle třeba připlete k lidem, co si dávají cvičný souboj, nebo tak... to by se mohlo něco zlého přihodit : /

už mi s nim fakt dochází trpělivost, už ho přemlouvám tak skoro rok RL : )
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
Ikkie
Příspěvky: 1050
Registrován: 20. 2. 2006 17.10
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

ty finty fungujou? já měl za to, že jsou buglý... naučil jsem se fintu na sekeru a zaboha se mi nikdy nedařilo ji provést
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Ikkie píše:ty finty fungujou? já měl za to, že jsou buglý... naučil jsem se fintu na sekeru a zaboha se mi nikdy nedařilo ji provést
jako.. máš částečně pravdu.. pokud se ti povede dostat se přes bugy při učení a při provádění, pak finty fungují : )
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Tak, mám další bugreport fint.

Smrtící finta s rapírem

Orfan mne ji konečně naučil (děkuji! :)) A nyní se ji pokouším provést/naučit.

Včera jsem ji vyzkoušel na skřetech - mám ale pocit, že skřet umřel dřív, než se finta stačila povést... prostě jsem:

namačkal kombinaci

kouknu na displej a tam je skřet mrtvý, v chatokně se žádná akce, která by fintu popisovala, neobjevila, a v systémovém chatu se mi vypsalo "Podařilo se ti naučit novou fintu"


Dneska jsem ji zkoušel na banditech. Buď se nic nestalo, nebo se mi do systémového okna vepsalo:

Ještě je příliš brzy na to, aby ses naučil novou fintu

Jinak mám pocit, že podobný kopance mi to dělalo i když jsme se učil nějakou z fint předím. Prostě bordel.
-------------------------------

Tak, to byl bod jedna. Druhý bod je, že jsem odteď absolutně proti používání "pauz" v sekvenci finty. Pokud jsme se snažil nějakou pauzu opravdu udělat, nikdy se mi hláška o nové fintě nenapsala - prostě jakobych nic nemačkal. pokud jsem se ale na nějakou pauzu vykašlal a mačkal tlačítka za sebou jak dokážu, napsalo mi to aspoň to o té nové fintě moc rychle za sebou.

Pokud se počítá s novým systémem magie nebo boje, tak ať tam prosím žádné pauzy v kombinacích nejsou, je to strašně zmatené a nedá se to ovládat.

Hádám, že chtít odstranit mezery ze stávajících fint je asi už moc, co bych mohl žádat, že? :)) I když by to myslím přispělo k uživatelské spokojenosti.


Otázka na Base - pokud to čte - máš v té své kulokopací fintě nějakou pomlčku? Popřípadě Skarbi/Jup. Mají vaše finty v sobě pauzu? A jestli ano, jaké jsou vaše zkušenosti s ní?
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
Alfray
Příspěvky: 1236
Registrován: 15. 8. 2006 20.59
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfray »

Kdysi dávno jsem zkoušel použít tu jednu co jsem se naučil. Bylo Odstrčení nepřítele štítem. Bylo to ještě na Eq2 a tam se mi ta finta celkem dařila. Měl jsem jí na quikslotech a musel sem je mačkar rychle za sevou, ale ,prsty". Když jsem na ně klikal postupně ,,myší", tak se mi nepovedla skoro nikdy (Asi moc velké pauzy mezi jednotlivými ztisknutími). Ale jak říkám, to bylo na Eq2
acc.:skarbi
postavy: Luthor Waldenn

PAO_CZ
Příspěvky: 268
Registrován: 7. 1. 2008 20.07
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAO_CZ »

Mno zkousel jsem ty finty

včera jsem se jednu s postavou naučil a šla mi celkem bezproblému používat, ale dneska když ji zkouším mi to jen piše:

"Ještě je příliš brzy na to, aby ses naučil novou fintu" , a nic to neudělá


k "pauzám": vzhledem ktomu že jsem ovládal jen jednu fintu, kterou jsem mel dobře v hlavě tak mi ty pauzi nedělali vubec problém

Uživatelský avatar
George
Příspěvky: 1906
Registrován: 29. 6. 2007 23.58
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Já fintu dělám bezproblému, …. klidně to naklikávání klidně můžu natáhnout na dost dlouho... zdá že, že mezi jednotlivýma stisknutíma může být . klidně 1 mezera interval (dokonce když to dělám spíš pomaleji než rychleji, tak to jde líp) …. a samotnej interval musí být nejdelší ze všech...
tzn. zmáčknu 1 počkám 0,9sekundy, zmáčknu 2 počkám 0,9 sekundy, teď je interval tak počkám 1 sekundu, zmáčknu 3 počkám 0,9 sekundy, 4 počkám 0,9 sekundy, 5 počkám 0,9 sekundy, dokončím.….

Mě to funguje docela spolehlivě, jen stačí se nestresovat a dostat se do správnýho ritmu :)….

A co sem si všiml, tak to když píše, že je příliš brzo na naučení nový finesy, se píše, když to namačkám blbě (i třeba jen interval)…
A pokud jsem zkoušel finesu na někoho na koho nefunguje, tak se mi nenapíše nic.
A pokud se finta povede, ale on se nějak zachrání, tak se to napíše.

PS: a to to mám na klávesnici popořadě (1,2,3,4,5,dokončit) a stíhám to, … na to vůbec není potřeba rychlost.

EDIT: ale klidně to jde celý stihnout za 2 sekundy (si myslim)… jde to stihnou dost rychle.… ale mezera mezi nima (jako 12-345) musí být vždycky nejdelší.
UNLEASH THE KRAKEN!

PAO_CZ
Příspěvky: 268
Registrován: 7. 1. 2008 20.07
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAO_CZ »

To George:

Jo ale ja sem si jist ze tu kombinaci pouzivám spravně a jak si jistě včera videl tak mi to slo pak bezproblému, ale dneska at to delam sebe pomaleji nebo rychleji a nemyslim si že bych se furt překlikával tak to akorad napíše tu hlašku

Uživatelský avatar
George
Příspěvky: 1906
Registrován: 29. 6. 2007 23.58
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

PAO_CZ píše:To George:

Jo ale ja sem si jist ze tu kombinaci pouzivám spravně a jak si jistě včera videl tak mi to slo pak bezproblému, ale dneska at to delam sebe pomaleji nebo rychleji a nemyslim si že bych se furt překlikával tak to akorad napíše tu hlašku
Mě to taky dělalo, taky sem se jeden den naučil finesu a druhej den mi nešla, ale dostal sem se do toho a zase pohoda. *pokrčí rameny* tak nevim. :biggrin:
UNLEASH THE KRAKEN!

PAO_CZ
Příspěvky: 268
Registrován: 7. 1. 2008 20.07
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAO_CZ »

Tak ta finta už mi zase celkem funguje, ale problém byl vtom že u té finty nebylo nikde napsané, nakoho všechno pusobý, bylo tam jenom na " protivníka" :blush:
Victor Gall - 3x proklet, ...upálen 1121
člověk časem lituje všech svých hříchů, ale hlavně těch, které zapomněl spáchat.

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

dobře, ale stejně tu bude problémek s tím hlášením

"Ještě je příliš brzy na to, aby ses naučil novou fintu"

: /
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
George
Příspěvky: 1906
Registrován: 29. 6. 2007 23.58
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

The_Balrog píše:dobře, ale stejně tu bude problémek s tím hlášením

"Ještě je příliš brzy na to, aby ses naučil novou fintu"

: /
Jak říkám, to se mi vždycky napíše když jí provedu blbě, pokud je to jen blbej protivník, tak se nenapíše nic, pokud je to klidně správnej protivník, ale pokud naklikám blbě, tak se mi to napíše. :smile:
UNLEASH THE KRAKEN!

Uživatelský avatar
Jon
Příspěvky: 2585
Registrován: 2. 4. 2007 10.28
Bydliště: Thalie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jon »

A Balrog říká, že ta hláška je prostě špatně :)))

Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5105
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

jj : ) - navíc moje dlouholeté zkušenosti s fintami mi říkají, že když se mě finta nepovede, nevypíše se mi nic.

(čímž nijak nechci říkat, že George kecá.)
acc. westgard, postava Alkaran aep Ellena | Silmelinde (stačí mi říci a já ji lognu)

Uživatelský avatar
George
Příspěvky: 1906
Registrován: 29. 6. 2007 23.58
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

The_Balrog píše:jj : ) - navíc moje dlouholeté zkušenosti s fintami mi říkají, že když se mě finta nepovede, nevypíše se mi nic.

(čímž nijak nechci říkat, že George kecá.)
OK ale mě se nevypíše nic jen při tom, když se mi to povede, ale na nezprávnýho protovníka (možná i kdyby to bylo se špatnou zbraní atd. ale to nevím).
No to je fuk, se jen snažím pomoct, ale zdá se, že oba píšem protiklady :megalol: .
UNLEASH THE KRAKEN!

Odpovědět