Bezejmenný dobrodinec

Máte příhodu, legendu či příběh ze hry? Sem s ním.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Sonnyx
Příspěvky: 219
Registrován: 15. 1. 2011 6.06
Kontaktovat uživatele:

Bezejmenný dobrodinec

Příspěvek od Sonnyx »

Muž zahalený od hlavy až k patě procházel se svým vozem skrz les. Pospíchal, neboť věděl, že cesta byla tak pozdě nebezpečná. Nejspíše se neměl tak dlouho zdržovat s tím cizím bardem u ohniště, ale čas už vrátit nemohl. Když v tom se do boční strany jeho vozu zabodl šíp. Muž zpanikařil a schoulil se k zemi prosíc o slitování. Dřív než se stihnul rozkoukat pocítil silný kopanec do zad a už ležel na zemi s ústy zaplněnými pískem. Převrátil se na záda a snažil se vyplivnout všechen písek, při tom spatřil ostří meče, které mu mířilo na krk. "Dnes nemáš dobrý den přítelíčku, můžeš se naposledy pomodlit před tím, než ti rozpářu hrdlo." Zasmál se vysoký svalnatý chlapík s plešatou hlavou a na chvíli oddálil čepel meče od jeho krku. Druhý chlapík si pohrával se svým lukem a mlčel, do tváře mu vidět nešlo, neboť měl hlavu zahalenou kápí.

Vyděšený muž měl smrt před očima, zrovna pobožný nebyl, ale snažil se s tou modlitbou improvizovat, aby si získal aspoň špetku času. Ti dva chlápci stejně nevypadali moc chytře a i když jeho modlitba nestála za nic, tak mu to spolkli i s navijákem. Najednou ten zakuklenec pustil svůj luk a s děsným řevem se složil k zemi. Odněkud přiletěla šipka z kuše a probodla mu hruď. Plešatý chlápek se ani nestačil vzpamatovat a v tom z lesa vyběhl muž oděný v železné zbroji. V pravé ruce dřímal meč a v levé nesl štít se znamením draka. Holohlavec se ho snažil svou čepelí trefit, ale výpady ozbrojence byly oproti těm holohlavcovým o moc přesnější. Poté, co skolil holohlavce na zem, zakončil boj posledním precizním švihem. Po boji muži nabídnul ruku a pomohl mu na nohy. Obchodník byl ještě v šoku a na nic krom "Děkuji" se nezmohl.

Po chvíli se vzpamatoval a měl dost odvahy, aby začal s cizincem konverzovat. "Děkuji Vám, děkuji Vám za záchranu, pane. Jak se Vám jen můžu odvděčit?" Muž jen zakroutil hlavou a odvětil: "Nic po Vás nechci, jen mi řekněte, co děláte tak pozdě večer v tomto bohy zapomenutém místě? Copak nevíte, že tu v okolí řádí bandité? Pojďte, dovedu Vás na okraj lesa."

Po zbytek cesty záhadný muž vyprávěl svůj příběh. Dříve byl rytířem a bojoval za bezbranné a pomáhal chudým. Časem se o něm začalo vyprávět a hodně lidí ho uznávalo. Toto uznání mu však stouplo do hlavy a ostatní mu začali být lhostejní. S jeho vazaly se ujali přepadávání karavan v lese a jednou se jim to vymklo z ruky. Chtěli přepadnout jednoho mladíka s vozem, jako přepadli tehdy v noci bandité tohoto šťastlivce. Mladík jim vůz nechtěl vydat a tak vytasil meč za účelem ho vystrašit. Ale v tom se nadmula plachta vozu a vyskočili z něj dva podobně staří mladíci se zbraněmi a na rytíře zaútočili. Jeho vazalové je zabili a rytíř byl zdrcen. Jediná zásada, která mu zbyla, byla porušena. Něco se v něm zlomilo a odešel od svých vazalů pryč. Brzy se zpráva o vrazích roznesla po okolí a on i jeho vazalové padli v nemilost. To ho však netížilo. Stále měl v hlavě výrazy, těch nevinných mladíků. Nemohl spát, neměl chuť k jídlu ani k pití. Chtěl své trápení ukončit a tak se rozhodl, že se probodne mečem. Uchopil svůj meč a probodl si břicho, ale krev z něj netekla. Skočil ze skály, ale chvíli po pádu se probudil. Byl bezradný a jěště nějakou dobu se pokoušel zabít, ale pak pochopil, že to je jeho trestem. Den co den se toulal lesy a snažil se najít někoho, komu by mohl pomoci, ale každý jeho pomoc odmítal. Až na tu osudnou noc, kdy mohl tomu obchodníkovi zachránit život.

Když došli na kraj lesa, muž na chvíli ponechal svůj vůz vozem a chtěl dobrodinci poděkovat a nabídnout mu nějaké zlaťáky. Ale když se otočil, byl pryč. Ještě několikrát obešel vůz kolem do kola, ale nikde ho neviděl. Občas, když ten muž potkal někoho u ohniště nebo na svých cestách, vyprávěl tento příběh. Říkal, že mnoho let nechápal, jak tehdy ten bezejmenný hrdina zmizel, ale nakonec mu to prý došlo. Splatil svůj dluh a mohl konečně odejít. Jiní zase praví, že se vrátil zpět do lesů a tam byl zabit bandity při ochraně jiného pocestného. Ať je to tak či onak, svůj dluh splatil.
Tvou šlechetnost poznají tví nepřátelé dříve, než se s nimi utkáš.
Gwynn Mediviere - Navrácen ze ztracena.
Nový portrét - http://www.ulozto.cz/10301739/gwyn-rar
Odpovědět