Heal, resuscitace ad. v reáliích EQ

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Roma
Příspěvky: 426
Registrován: 21. 5. 2008 17.39

Příspěvek od Roma »

Ale kouzlo se při tom nesesílá, že ne?
Roma Spouštěč pro Equilibrii 2.0 NWN Camera mod Listování v PM

Get the ability to choose: (.Y.) (oYo) (.)(.) (*)(*) (o)(0)
Woxa
Příspěvky: 3698
Registrován: 19. 1. 2011 0.18
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woxa »

no, ale ja mluvim o pouziti skillu leceni, ne o nejakych kouzlech. Takze kdo do toho body cpe, ten by mel mit logicky vyssi sanci kdyz podava prvni pomoc (oproti nekomu, kdo do toho ty body necpe a za predpokladu, ze nesrovnavame orka co ma za int -3b a maga co z int bere +6 a vic)
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
zdech
Příspěvky: 1218
Registrován: 25. 3. 2009 15.17

Příspěvek od zdech »

Roma píše:Jenomže my v té sámošce jsme všichni, to že někdo nemá build na léčení a nebo připravených dost slotů s healem a používá obezličky typu: "Já z něho tu smrt vytluču" fungují jen díky benevolenci DM kteří nestojí o to, aby se na questech končilo vždy když dojde na přesílený spawn.
Aha, takto...to ale možná všichni jsme v sámošce, ne každý má peníze. Musí vykoumat jak se k jídlu dostat jinak než koupí.
Samozřejmě, že je to čistě o benevolenci DM, kdo jiný by měl rozhodovat o tom, jestli je postava mrtvá nebo "jen" na pokraji smrti? (stav HP > -9 nejde dost dobře popisovat jako "na pokraji smrti", protože postava systémově nejenže odejde po svých, ještě ke všemu se z něj za pár hodin vyspí). Není DM, je mrtvý a chce to magii...je DM, může nastat situace, kdy dovede pomoci i prostý medik. Hádám, že tu nikdo nechtěl aby léčitelská dovednost napravovala useknuté hlavy nebo proměny v hromádku popela.
Serbitar Draga - Služebník Říše 1124 - 1199
Torwald Seveřan - cestu hledající
Naylun
Příspěvky: 3240
Registrován: 16. 5. 2008 20.54
Bydliště: Neverland

Příspěvek od Naylun »

Při první pomoci nebo resuscitaci na skill Léčení házím vždycky (nebo vystupuje jako bonus k jinému hodu, nejčastěji na náhodu). A jsou celkem vysoká DC (v 99% je to 30+, nejčastěji 40). DC je nejnižší hned po smrtelném zranění, s uplynulým časem výrazně stoupá. Je ovlivněno okolnostmi a způsobem smrti. Resuscitaci samotnou uznávám jako platnou jen u určitých druhů smrtelných zranění, a jen pokud ja provedena správným způsobem (např. masáž srdce člověka s krvácejícími ranami zabije). DM se bohužel v logu nevypisujou kouzla a některé další věci, takže je od hráčů nápomocné, když zahvězdičkují, jaká zranění jejich mrtvé tělo nese, nebo jak prostě vypadá.

Celkově mi to přijde jako přínos z následujících důvodů:
1) Zpomaluje to hru a dělá ji to tak nějak lidštější (öproti prsk Vzkříšení, prsk Full Heal, "ty vole, to bylo cool, jak tě ten čtverovec sežral" a jdeme dál).
2) Trochu to kompenzuje fakt, že na EQ, kde většina potvor dává průměrně vyšší DMG než v standardním NWN, nebyl rozšířen interval umírání a "krvácení" postavy (-10 až 0 životů). A zadruhé je tam trochu nesmysl, že potvory prostě útočí i když už ležíte v kalužích krve a vypadáte mrtví (systémově se právě nacházíte v tom "umíracím" intervalu životů). Zabít člověka není zas tak lehké a právě okamžiky jeho umírání jsou skvělým prostorem pro hru - osobně bych viděl rád, kdyby se ten interval rozšířil, a AI monster přecházela k novému cíli už po poklesu HP pod 1 u aktuálního.
3) Hráči dělají mnoho chyb a jejich postavy by při realistických reakcích DM často umíraly. Hráči by ztráceli mnoho XP, což by drtivé většině kazilo požitky ze hry. Resuscitace může snížit ztráty XP. (Ale jasně, jsu i hráči, kterým hru zkazí, když ty XP neztratí).
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 4924
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Naylun píše:… osobně bych viděl rád, kdyby se ten interval rozšířil, a AI monster přecházela k novému cíli už po poklesu HP pod 1 u aktuálního.
Naprostý souhlas, bylo by to skvělé. (Jen by se pak mel nejak doresit pripad, kdy je postava jen jedina a mohlo by se stat, ze ji prisera jen prizabije, odejde a necha vzpamatovat. Nekdy nekde se to teda stat muze - zalezi i na typu prisery - ale ne dycky, ze :))
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Uživatelský avatar
Nalk
Příspěvky: 2560
Registrován: 12. 2. 2007 18.50
Bydliště: Jižní Morava - Znojmo a Brno - stále 100% jižan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Mimo jiné ještě na DM akcích bývají poněkud lepší potvory, které mnohdy vypadají naprosto stejně a nelze určit nebezpečnost. Takže i když se postupuje relativně opatrně, tak užitím lepších potvůrek + jejich dirigování od DM = smrtící kombinace :biggrin: a pak nastupuje problém umírání, ztrát XP, velikosti odměn atd. atd.

EDIT po Naylunovi: jen jsem rozebíral ten poslední bod, kde tvrdíš, že hráči dělají chyby.. ale ono se snadno něco kazí, když se to tváří jinak než to je... aneb zlobří šaman standartní a váleční s Nadpřirozenem
Naposledy upravil(a) Nalk dne 24. 3. 2011 13.32, celkem upraveno 1 x.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Naylun
Příspěvky: 3240
Registrován: 16. 5. 2008 20.54
Bydliště: Neverland

Příspěvek od Naylun »

Nalk píše:Mimo jiné ještě na DM akcích bývají poněkud lepší potvory, které mnohdy vypadají naprosto stejně a nelze určit nebezpečnost. Takže i když se postupuje relativně opatrně, tak užitím lepších potvůrek + jejich dirigování od DM = smrtící kombinace :biggrin: a pak nastupuje problém umírání, ztrát XP, velikosti odměn atd. atd.
Imho je to spíš iluze, vylepšení nejsou tak častá a většina DM to dává znát minimálně v popisku potvory. Přece nechceme, aby nám tu běhali "Zlobři" a "Pozor, DM vylepšení zlobři!" Ale je to OT, takže jinam prosím.
Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.
Pavel Urban
Příspěvky: 5860
Registrován: 30. 4. 2007 16.38

Příspěvek od Pavel Urban »

Viz co psal Naylun, jen někdy stačí přivést oběť k životu na chvíli a léčivá magie svede zachránit i to co by jinak skončilo smrtí (krvácející zranění a masáž srdce). Pochopitelně některé případy jsou takto neřešitelné (viz zmíněné různé příčiny smrti, respektive stavy těla). Na druhou stranu sem tam může kříšení pomoci i prostředí - např. mrtvý na severních ledových pláních "vydrží" o něco déle než v teplých končinách (myšleno posun DC za čas apod.).

K dělání chyb hráči zmíním jednu, na kterou narazil Nalk.…
Mnoho NPC může mít class a v něm určitý level. To, že se běžně potkává nějaké neznamená, že dané NPC nemůže mít jiný class než je běžný nebo jiný level než je běžný (a to platí oběma směry). Je chybou hráče předpokládat, že všechna NPC zná. Nezná a to dokonce ani ta, která se vyskytují v paletě a ve hře (viz třeba zlobr s Nadpřirozenem). :bigwink:
Ano, leckdy nelze určit nebezpečnost, dokud se NPC neprojeví, a to je dobře. Někdy může nebezpečí tkvět v tom jak bezbranné NPC je (jak snadno lze zabít).

Osobně nejsem zastáncem přesilování NPC, spíš naopak. V mých Q a v mnou sehraných situacích se objevují i drobně upravená NPC, takže jsou o chlup jiná než jsou obvykle k vidění. Může jít o cokoliv od výběru kouzel/modliteb až po nepatrně upravéné statistiky oproti paletě.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Odpovědět