Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Co sem se díval, tak první lokace, tedy Prvotní kámen: dotvoření postavy je OOC (je to tam napsáno v knize "Co mám dělat"), ale podle té knihy je další lokace už IC. Dokonce i Dveřník odpovídá na otázku "Kde to jsem?" že jsem na Prvotním kameni, tý kometě.dzuvak píše:...opravdu je možné aby si nějaká postava, která nepochází z Desky, pamatovala Prvotní kameny? Já mám za to, že ne e? nebo?
Takhle je to dost zavádějící. Z Druhé strany si postava nepamatuje nic, přesně jak říká vykonavatel. Existuje sice výjimka, ale ta je dost řídká a hráči při ní budou vědět že si pamatovat mohouMourisson1 píše:s tím rozdílem že z Druhé Strany je možnost si něco pamatovat, z kamenů ta možnost prostě není
Počkám s váma až se vyjádří DM.placidity píše:imho chybka které si někdo nevšiml při psaní, ale raději by se mělo vyjádřit nějaké Dx
přesně tak jsem to myslelzuzuPD píše:Takhle je to dost zavádějící. Z Druhé strany si postava nepamatuje nic, přesně jak říká vykonavatel. Existuje sice výjimka, ale ta je dost řídká a hráči při ní budou vědět že si pamatovat mohouMourisson1 píše:s tím rozdílem že z Druhé Strany je možnost si něco pamatovat, z kamenů ta možnost prostě není![]()
Pravda, ja si to asi spletl s "pravidly" pro tu vež na dotvoření postavy... takže tímto se omlouvám za dezinformacizuzuPD píše: Co sem se díval, tak první lokace, tedy Prvotní kámen: dotvoření postavy je OOC (je to tam napsáno v knize "Co mám dělat"), ale podle té knihy je další lokace už IC. Dokonce i Dveřník odpovídá na otázku "Kde to jsem?" že jsem na Prvotním kameni, tý kometě.
A co kdyz je postava v GS? Muze kolem strazi?Aefar píše:Trestník, katalog prohřešků, zneužití nepřítomnosti DM, ostatní:
Zneužití nepřítomnosti DM - ostatní
Méně závažné případy, kdy nedošlo k útoku na/před NPC, ale přesto se jedná o prohřešek, který bude trestán. Jako tento prohřešek budou klasifikovány pouze níže vypsané případy. Pokud by se vyskytl jiný nežádoucí případ, bude se řešit výjimečným na míru ušitým trestem.
Specifikace problematiky hledaných osob:
* Nemaskovaná hledaná postava před NPC či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) - ani to nemusí být stráž pokud je vyvěšený popis, nikdy nevíte, jestli by to NPC postavu neudalo.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) v dohledu NPC stráže. Výjimkou je hraniční přechod v Hobitíně, a přístav ve Fagadu, kde se strážnému nejde systémově vyhnout, i když by IC logicky mělo. Pravidlo se nevztahuje na osoby zamaskované magickou proměnou vzhledu.
* Maskovaná hledaná postava či postava pojatá jako obecný nepřítel (např. drowové klasicky) obchodující s obchodníky (včetně hostinských atd.) na území, kde je daná osoba hledána. Výjimkou jsou obchody na tajných místech a dále obchodníci ve Fagadu, Hobitíně, Drehanu, Táboře půlorků a v Oáze.
Proc?:)zuzuPD píše:NeLomylith píše:A co kdyz je postava v GS? Muze kolem strazi?