Ohlašování restartů v rámci upgradování
Moderátor: Dungeon Master
Ohlašování restartů v rámci upgradování
Při update modulu opravdu žádné upozornění, že bude restart, nenastane. Ověřil jsem si to dnes zhruba v 23h kdy spadl server a následně se objevil na fóru seznam novinek. Nebo se mýlím?
Re: Ohlašování restartů v rámci upgradování
vzdycky to hlasilo upgrady, ale to 23:00 nebylo hlaseny vubec. Jestli to bylo planovany, tak to nehlasilo.Ikkie píše:Při update modulu opravdu žádné upozornění, že bude restart, nenastane. Ověřil jsem si to dnes zhruba v 23h kdy spadl server a následně se objevil na fóru seznam novinek. Nebo se mýlím?
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ohlašování restartů v rámci upgradování
Ve 23:00 se jednalo o pád serveru - byl jsem na něj upozorněn a viděl na serveru přímo chybovou hlášku o pádu. RESTART za jakýmkoliv účelem bude ohlášený VŽDY minimálně 3 min před vypnutím serveru. PÁDY jsou náhodné a nepředvídatelné. Nejde se jim u NWN vyvarovat, pouze se je snažit minimalizovat (což činíme). Větší množství nalogovaných hráčů na serveru pravděpodobnost pádu zvyšuje.Alcatraz píše:vzdycky to hlasilo upgrady, ale to 23:00 nebylo hlaseny vubec. Jestli to bylo planovany, tak to nehlasilo.Ikkie píše:Při update modulu opravdu žádné upozornění, že bude restart, nenastane. Ověřil jsem si to dnes zhruba v 23h kdy spadl server a následně se objevil na fóru seznam novinek. Nebo se mýlím?
Pakliže dojde k pádu, nebo bude vaše postava během RESTARTU nalogována, tak je zde pravděpodobnost, že se nestačí zapsat z cache (vyrovnávací paměť) na disk. Tj. po nalogování zjistíte, že ač se vám postava ukládala, tak najednou jako by se tak N minut nestalo. Pakliže jste se navíc připojili poprvé na server, tak se může stát, že se neuloží ani váš account (účet).
To že se objevil na fóru seznam novinek je čistě náhoda - pakliže by sis ověřil k jaké verzi je ten seznam datovaný (0.52.25) a jaká naběhla po pádu (0.52.23) tak by to bylo jasné. Tato nová verze naběhne při každodenním nehlášeném automatickém RESTARTU ve 04:00:00, o kterém je na fóru infomace.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.