Pouta v CvC

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Strigo
Příspěvky: 175
Registrován: 22. 7. 2011 23.22
Bydliště: Ostrava, Výškovická 136

Příspěvek od Strigo »

George píše:Krom toho, že je bolest přesílená, tak s malou vůlí u bojovníka se prostě počítá... stejnětak můžeš hodit drž příšeru a dopadne to stejně.

Jasně, bolest je silná a účinná na bojovníka, ale přeci jen, byl by schopný bez pout kouzelník na malém levelu přemoct bojovníka? … nebyl, ale s pouty to je pak hračka.

EDIT: Každé kouzlo, feat, či schopnost, jenž má za následek nastolit takové podmínky, které umožní nasadit pouta, znamenají výhru nad cílem, znevažují systém a oslabuje ostatní featy, kouzla či schopnosti, která jsou daleko silnější za předpokladu, že by pouta neexistovaly.

EDIT: No už se o tomto problému s pouty nechci moc bavit, narážím, ale převážně na to, že pouta, znevažují v některých chvílích systém a dají se cílevědomě a zákeřně zneužívat i přes nemožnost RP stránky situace.
DM si určitě přečetly tento topic a je na nich, zda-li s tím něco udělají, nebo ne.
Elnor Lethi - zdrcen společností
Zeerith'Zakn Olath
Teldrin De'Thein
xondik
Příspěvky: 208
Registrován: 3. 8. 2009 22.50
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xondik »

Hawkeye píše:K vtipnému argumentu o zásahovce, ano je to fofr, nicméně si to neměni nc ian tom, že zde v systému nemá spoutávaný žádnou možnost obrany. Jak bylo psáno výše, kdyby mělo spoutání hody na reflexy či sílu, bylo by to férovější.
Vtipný argument o zásahovce mi přišel naprosto přesný.
Spoutávaný nemá možnost obrany až potom co je sražen (srazit není povalit, takže to asi dost bolí+např, vyraženej dech apod.) do té doby se může bránit jak je libo.

Př. na čaroděje na 5.lvl běží rozzuřený válečník na 15.lvl, mává zbraní a pouty.
I kdyby byl čaroděj seberoztržitější , tak zakouzlí invis a bojovník má po prdeli.

Jinak nevím proč si stěžovat, že nejsou záchrané hody... když se vás někdo sráží na zem, tak si vždy musí hodit jak na útok, tak na výcvik. A když už jste sražený sekerou,mečem,kyjem, nebo třeba lízátkem , tak to vždy znamená chvilku pro útočníka, kdy může nasadit pouta.
Už mi byli, v reálu, pouta nasazeny. Na ostro a bez caviků - nestihl jsem ani heknout, natož se pokusit se nějak vzpírat :)

Akruovo přirovnání k magionům se mi taky líbí. Jelikož mám bojovníka, tak bych bych tímto chtěl požádat DM tým o nějaké záchrané hody na uskakováním koulím energie z bouře střel nahustěný magionem letící rychlostí světla přímo na mojí postavu v plné plátovce ;)

Zkrátka na tom nevidím nic tak špatnýho. Samozřejmě pokud to bude alespoň trošku zahrané. Jinak to akorát zprotiví hru.
barely playing

Kdokoli mi napíše v čem má moje hra nedostatky a v čem dělám chybu, má u mě malé bezvýznamné plus, který se mu bude fakt moc hodit!
herní ACC javanesjanes
Uživatelský avatar
Akruo
Příspěvky: 1049
Registrován: 29. 9. 2007 9.02
Bydliště: Znojmo

Příspěvek od Akruo »

Strigo píše: Používání pout jako taktický účinný nástroj v boji bych označil jako zneužívání systému.
Ejhle a o tom to celé je... prostě když to někdo zneužije, ať se to řeší jako zneužití. Ale jinak bych se na nějaké upravování vykašlal, pouta mají své nastavení z nějakého důvodu a když je někdo využije "pěkně" (rozuměj bez zneužití). Proč ne.…
"Nesouhlasím. To je individuální názor. Mnozí ho s tebou možná sdílí, ale věř, že mnozí ne." - Pavel Urban ©
Rangarog Dragobir - zakladatel Západoříšské obchodní společnosti, kupec, kovář a kovkop ...padl a byl Durminem přijat do Věčných síní
Brambor
Uživatelský avatar
Protton
Příspěvky: 191
Registrován: 5. 2. 2012 17.03
Bydliště: 7. hladina šera, Edinburg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protton »

xondik píše:
*tleská ve stoje a přikyvuje* :yes: :yes: :yes:
Nebojíte se tmy! Nebojíte se smrti! Jste jako paladin, a tím také od teď všichni jste! Za Mitana! Za Cindii! - Ragmon Kernor 21.6 335, poslední obrana Listova
Belthil Tillion - Mistr loutny, zpěvu, poesie a velký milovník žen v jedné osobě.
Uživatelský avatar
Braenn
Příspěvky: 4909
Registrován: 5. 1. 2007 12.12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

xondik píše:
+1.
Konečně mají i ostatní povolání něco, čím se mohou alespoň trochu vyrovnat mágovi. Tedy, pokud ten mág není nakouzlený tak, že ho dotyčný prostě nesrazí. A neví o něm dopředu. Nemá zaplý magion a ruku na IGMS, jen co ho s TS spatří. Nebo připravený invis. Lektvar invisu. A tak.

Nejlepší obrana proti poutům zkrátka je - nenechat se srazit.

A nějaké záchrané hody a obranu proti spoutávání bych ráda viděla v okamžiku, kdy bude, jak psal xondik, obrana proti IGMS. A nebo třeba magion, kterým si válečník nabije meč, aby dával pecky o 300% větší.

P.S. Ale můžete to zkusit napsat na seznam TODO hned za Gnorris a craft :biggrin:
Odpovědět