Info - Novinky a změny

Co je potřeba vědět. Prosím čtěte.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Zamčeno
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

Update 3.403.062

:point: Oslabeny včely a snížená pravděpodobnost přepnutí na nepřátelskou frakci
:point: Nezbytné úpravy na Bastionu
:point: V podhradí pokročila stavba domu
:point: Další větší i menší IC změny
Uživatelský avatar
Ogar
Příspěvky: 2825
Registrován: 18. 11. 2011 14.08

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Ogar »

Update 3.403.063

:point: Přidána možnost stáhnout kůži ze dvou stávajících bytostí / tvorů
:point: Upraven Plášť temnoty (pokud plášť vlastníte, tak ho vykoupejte v bazénku záměny nebo zavřete do trezoru pro aktuální verzi)
:point: Drobné opravy chyb u názvů lokací a itemů

Update 3.403.064
- drobná oprava lokace ve světě
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

Update 3.403.070

:point: Úprava lávky u termálních pramenů
:point: Úprava zbrojí vojáků Jižní jednotky + drobné změny kolem bastionu
:point: Nový stánek na mamonínském tržišti
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

EQ 4 spuštěna
Ucelené informace ke spuštění EQ 4 jsou k nalezení v samostatném foru

Systémové změny ještě jednou vypisuju zde:

:excl2: Zrušení PLACOS systému
- Zachována kontrolní část pravidel (kontrola předávání itemů, odlogu před jistou smrtí, OOC odnášení mrtvol, protláčení… ). Systém automaticky nebanuje, pouze informuje DM tým.
- Pravidla nadále platí a úmyslné zneužívání bude po prvním upozornění trestáno dle Trestníku, který projde revizí.
- Při prvním lognutí dojde k vynulování PLACOS statistik postavy (nadále se nebudou měnit).
- Bonusy ani postihy nadále nebudou existovat.
- Tím, že byl PLACOS zrušen, byla zrušena i dialogová volba v pokročilé kontrole postavy.


:excl2: Zrušení statusů Starší hráč a Hostitel
- Při prvním lognutí dojde ke kontrole statusu a pokud je na účtu nastaven SH/H, tak dojde k přepnutí na Hráče.
- Všichni hráči mají nově tyto výhody: možnost vytvoření popisu atmosféry, vlastnit jedno nákladní zvíře, možnost vybírat ze všech run EXTRAS, bonusy těžby (+25% nalezení zdroje, +25% úspěšnost pokusu).
- Odměňování XPů mezi postavami nově nezávisí na statusu hráče a případně PLACOS bonusu. Tj. dochází ke stržení vlastních XPů a cílová postava dostane o 20% méně (zrušena závislost na moudrosti a inteligenci). Zrušili jsme omezení používání a automatické zabanování, při případném nadužívání. DM mají přehled o darovaných zkušenostech. Nemusíte se bát tuto možnost používat, při případném nadužívání vás DM nejprve upozorní.
  • Pronájem nákladního zvířete můžete přímo řešit pomocí dialogu s NPC ve stájích.
  • Bonusy sběru a dolování jsou aplikovány automaticky.
  • Popis atmosféry lze vytvořit pomocí "/atm <popis atmosféry>". Vytvoříte tím velký neviditelný klikatelný objekt s popisem atmosféry. Stačí jen takovýto popis (bez uvozovek) vyslovit a na místě postavy vznikne nový popis atmosféry s textem <popis atmosféry>. Popisy atmosféry je možné i mazat (nečiňte tak jiným bez jejich souhlasu). Nejbližší popis atmosféry lze smazat příkazem "/atm-". Stačí jej vyslovit jakmile je postava blízko nějakého popisu atmosféry.
    "/atm <popis atmosféry>" - vytvoření popisku atmosféry.
    "/atm-" - smazání nejbližšího popisku atmosféry do cca 5.0 sáhů.
    Kdy použít popisek atmosféry je na citu hráče. Popisek atmosféry by ovšem měl vždy obsahovat pouze relevantní informace jaké může zjistit jakákoliv postava svými smysly. Neměl by obsahovat důvody, příčiny či motivace stavu jenž popisuje, např. "Je tu bílá mlha" je správně, "Je tu bílá mlha, kterou zde nakouzlil nějaký mág" už ne. V případech kdy je ovšem pro autoquest nezbytné toto použití je tak možné učinit. Snažte se ovšem takových případů vyvarovat.
- Nabízíme možnost hráčům, kteří chtějí zabavit ostatní svou hrou, dočasně zapůjčit OOC item s výhodami (generátor RP předmětů, odměňování zkušeností bez postihů, mluva za vybraná NPC v dosahu). O tuto možnost může požádat kdokoliv, kdo DM pošle jednoduchou vizi plánované hry, pro kterou výhody chce využít. DM žádost posoudí a velmi pravděpodobně item bez zbytečných prodlev zapůjčí. Hráč má šanci ukázat, že tyto možnosti dokáže využít ve prospěch ostatních hráčů a zabavit je. Konkrétní pravidla a třeba i příklad žádosti později upřesníme.


:excl2: Tok zkušeností (XPů)
- Všichni hráči automaticky dostávají dvakrát více zkušeností, než tomu bylo dosud.
- Na EQ 4 jsou k dispozici tři druhy toku XPů (elfí, lidské, trpasličí). Výchozí XPy pro každou novou postavu (bez ohledu na rasu) jsou elfí (tj. pomalý úbytek s narůstajícím lvlem a možnost dosáhnout maximálního lvlu). Rychlost toku lze změnit pomocí run EXTRAS během zakládání postavy (nelze to udělat zpětně) na:
  • Lidské xpy (zpočátku vyšší příděl a čím větší lvl, tím méně zkušeností z minutu, teoretické maximum je 20. lvl).
  • Trpasličí xpy (zpočátku velmi vysoký příděl a čím větší lvl, tím výrazně méně zkušeností za minutu, teoretické maximum je 17. lvl).
- Drobné XPy (v řádu stovek) lze získat zabitím silnějších potvor a větší XP odměny se vrátily zpět bossům.


:excl2: Poklady
- Poklady jsou nově nezávislé na monitorovaném bohatství postavy systémem PLACOS (byl zrušen).
- Nově fungují formou náhody a stále platí, že větší skupina má větší šanci najít větší množství pokladů. Pro zajímavost – jednotlivec má zhruba 30% šanci najít dva předměty v jednom lootu. Pravděpodobnosti budeme ještě testovat a případně číslo upřesníme.
- Zrušen výskyt rozbitých itemů v nepoškozených truhlách/sudech/pytlích. Při rozbití kontejneru je ale stále velká šance na jejich objevení.


:excl2: Úpravář předmětů
- V Tirianu, Mithalliru, Hag Hargol, Amfiberai a Arnagolu se nově u obchodníků nacházejí prostory pro úpravu vašeho vybavení (helmice, štíty, pláště, zbraně, oblečení, zbroje).
- U obchodníka si zakoupíte klíč za stanovený poplatek. Klíč platí 10 IC dnů a jde použít jen jednou. V místnosti se nachází NPC knihy, kde stačí vyvolat rozhovor a upravit si podle sebe, vše co chcete.
- U šatů platí výjimka – upravovat je možné pouze šaty k tomu určené (ke koupi přímo u obchodníka). Tyto šaty si lze pak i libovolně přejmenovat.
- Úpraváři neupravují vzácné předměty, artefakty či místně unikátní výrobky (např. trpasličí pavéza, dalekonosný luk, atp.)
- Systém barvení šatů, zbrojí, plášťů a helmic je stále stejný (tj. míchání barev pomocí pigmentů). Zbraně mají výjimku a lze si u nich nastavit barvu přímo přes NPC Úpraváře.
- Se zavedením úpravářů zjednodušíme nabídku vybavení (typicky štíty a helmice).

:excl2: Barvení
- Barvení šatů/zbrojí/helmic/plášťů bude probíhat stále stejným způsobem (tj. míchání pigmentů).
- Taková věc může být pro někoho zábava, pro jiného otrava, která zdržuje. Proto zveřejňujeme tabulku míchání jednotlivých barev, která se stejně mezi mnoha hráči šířila a jediní, kdo byl v nevýhodě byli kvůli tomu nováčci. Tabulku používat samozřejmě nemusíte, pokud nechcete :)
- TABULKA ZDE (autorem je Michall, který svolil, abychom ji zveřejnili, díky!)

:excl2: Byty a banky
- Pronájem bytů a domů je nově omezen na tři IC roky.
- Luxusnější byty jsou dražší.
- Jako bonus nabízíme možnost vlastních kompletních úprav interiérů domů a bytů. Jedná se o extra drahou záležitost. Nemovitost musí být pronajata na tři roky. Cena je stanovena na max. 1 platinku za akr (dlaždici) a odvíjí se podle množství a úrovně vybavení bytu/domu a náročnosti provedení. Návrh si můžete sami v toolestu (EQ bázi) připravit (půdorys musí být zachován), případně svou představu popsat/načrtnout WB.
- Drobné úpravy interiéru (např. posunutí placeablu, oprava chyb, řešení technických problémů) se pod tuto možnost nepočítají a domlouvají se individuálně.
- V bankách zrušeny úroky. Poplatek za výběr se nemění (tj. je 10%).
- Pro hráčské stavby zavedeny (vyšší) daně (srovnatelné s pronájmem bytů). Jejich neplacení povede k propadnutí majetku Říši/Království (pravděpodobně bude řešeno systémem).

:excl2: Pronájmy bytů a domů
- Zhruba prvních 10 dní nebudou k dispozici NPC pronajímající byty, domy a trezory.
- Důvodem je, aby si staré postavy mohly v případě potřeby pobrat věci z trezorů -> v takovém případě prosím kontaktujte jakékoliv DX. Nezapomeňte, že dokážeme ověřit, jestli vaše postava takový byt, dům či trezor před odstavením serveru skutečně vlastnila.
- Pokud si hráči z nějakých důvodů nevyberou trezory do 10 dnů, tak se nemusí bát. Unikátní itemy (které nejsou v paletě) budeme před smazáním zálohovat.
- Po této době dojde k promazání všech trezorů v bytech, domech a bankách. A jejich uvolnění k pronájmu.
- Tento časový limit se netýká hráčských staveb mimo systém pronájmu, tam se na postupu domluvím s každým individuálně.

:excl2: Drogy
- U drog zrušeny závislosti. Nyní se pouze projevují abstinenční příznaky, které lze přečkat a už se nebudou opakovat, dokud postava nepožije další dávku.
- Drogy budou dostupné na více místech, ale budou dražší.
- V hostincích se objeví káva, která sníží únavu o 15%. Doporučujeme však nanejvýš dva šálky kávy denně ;)
- Káva se zároveň bude dát uvařit i u ohniště, pokud postava získá mletou kávu (v lootech apod.). Tato káva sníží únavu o 25%.


:excl2: Nemoci
- Nově lze vyléčit všechny nemoci v chrámu za zvýšený poplatek.
- Tato možnost se tedy vztahuje i na revma, ústřel, žaludeční vředy, kapavku, zánět vaječníků, zápal plic a úpal. Medikamenty i modlitby na ostatní nemoci stále fungují (třesavka, migréna, zánět žaludku, horká nemoc, breberky, slintavka, tasemnice, nachlazení a zánět spojivek).
- Snížena pravděpodobnost nakažení breberkami při stahování zvířat.


:excl2: Spaní
- Item spacáku je lehčí a lépe pojmenován, aby bylo jasné, že se přes něj spánek zahajuje.
- Na prvotním kameni informační cedule s možností vyzkoušet si spánek.
- V pokročilé kontrole postavy odstraněna matoucí možnost spánku bez spacáku.
- V Tirianu a Mithalliru je aktivní bezpečné ohniště, u kterého lze spát. Kde se přesně se nachází vám prozradí hostinský.
- Každá nová postava obdrží při vstupu do světa sadu troudů a ocílek na podpal ohniště.


:excl2: Váha mincí
- Vylepšen měšec na peníze (ke koupi u vetešníků), nově snižuje o 100% váhu všech mincí do něj vložených.
- Stará verze se dá aktualizovat v bazénku záměny (vkládat pouze prázdný, jinak přijdete o všechny mince bez nároku na náhradu).


:excl2: Runy
- Runy nemají omezení na status hráče.
- Odstraněné runy:
  • Runy umožňující zisk 1. – 5. lvlu (důvodem je rychlejší tok xpů).
  • Runy závislostí (důvodem je zrušení závislosti u drog).
  • Runy imunitního systému (důvodem je možnost léčení nemocí v chrámu).
  • Runy zvyšující citlivost na alkohol (nemají využití).
  • Runy upravující auru (využívaly se ke snadnému zisku bodů).
- Upravené runy:
  • Runa permanentní smrti v CvC nyní dává k dispozici 12 bodů.
  • Runa permanentní smrti dává k dispozici 20 bodů.
  • Dobrovolná chudoba, slib - zvýšen limit na 6 zlatých
  • Dobrovolná chudoba, přísaha - zvýšen limit na 2 zlaté

:excl2: Prvotní kámen
- Upraveny informační hlášky.
- Informační cedule na spánek + zkušební místo.
- Prvotní kámen zjednodušen.
- Portály směřují pouze do Tirianu a Mithalliru. Doporučujeme začít hru v Tirianu, na který se bude DX aktivita primárně zaměřovat (viz IC informace).
- Na prvotním kameni je pestřejší výběr šatů, s nimiž postava může vstoupit do světa.


:excl2: Posmrtné postihy
- Platí 4 reálné hodiny.
- Z postihů odebráno zpomalení postavy.


:excl2: Aura
- Při soudu avatarů na Druhé straně (po smrti):
  • Postava s temnou aurou získá možnost znovuzrození (doteď tomu tak nebylo).
  • Rozdíl ztráty xpů na základě aury nebude tak velký (tj. odchylky od středu budou výrazně menší).
- Při velmi temné auře nedochází ke zraňování postavy.
- Ve světě je na dostupném místě k dispozici léčitel, který postavy s temnou aurou nevyhání. Lze tak využít léčení, oživení i darování peněz.
- Do budoucna se chystáme pozměnit i koncept Ostrova, který bude postavy s temnou aurou zvýhodňovat.

:excl2: Změna hlavy postavy
- Během dotvoření postavy má hráč každé nové postavě možnost změnit hlavu.
- Možnost se nachází hned v prvním patře dotvoření postavy, proti spawnu postavy (vč. jednoduchého návodu).
- Na výběr je o něco víc vzhledů, než v běžném průvodci při zakládání postavy.
- Jediné, co je potřeba před vstupem do světa správně nastavit je barva vlasů.

:excl2: Únava ve vodě
- Dřív naskakovala únava při pohybu postavy ve vodní hladině velmi rychle.
- Na EQ 4 se postava ve vodě unaví za delší dobu (koeficient byl snížen na polovinu).

:excl2: NPC bardi v hostincích
- Ve vybraných hostincích jsou k dispozici NPC bardi, kteří za úplatu zahrají píseň z nabízeného výběru.
- Do budoucna plánujeme i nějaký drahý item hrající skříňky s jednou skladbou.

:excl2: Nové lokace
- nachází se ve vyznačené červené oblasti a propojuje lokace Mithallir - útesy a Jižní cesta - stříbrný potok. Součástí lokace je i menší jeskyně.
mithallir_nova_lokace.png
mithallir_nova_lokace.png (196.75 KiB) Zobrazeno 4207 x
:excl2: Ostatní
- Lodní doprava plošně zdražena + změny v lodní dopravě podle IC situace ve světě (časy, trasy).
- Zdražení nákladních (15 zl) a jízdních zvířat (30 zl), zvýšena cena za ustájení (15 str).
- Zrušeny otravné automaty.
- Zdraženy opravy vybavení (cca 3x).
- Z pokročilé kontroly postavy odstraněna část rozhovoru ohledně schopností postavy v craftu.
- V okolí Tirianu a Mithalliru větší výskyt základních surovin na sběr a dolování. Obchodníci, kteří vykupují vás v rozhovoru nasměrují na bezpečné naleziště.
- Při každém novém levelu postava automaticky obdrží maximální počet HP (nyní to bylo náhodně).
- Chystáme nejrůznější změny lokací, cen a NPC – viz další témata.
- Myslete prosím na to, že se poměrně dost věcí ve světě změnilo a nejednejte tak, jako byste všechno dobře znali. Můžete být třeba i nepříjemně překvapení.
- Do budoucna plánujeme i nějaké formy finančních příspěvků (mecenášství) vybraným frakcím a výhod z toho plynoucích.
- Několik zajímavých překvapení různě po světě :)
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4.000.004

:point: postupně opravujeme chyby, které se daří díky vám odhalovat, většinou se jedná o kosmetické drobnosti ve světě

:point: opraveny zdroje surovin v lokaci Tirian, před Tirianem

:point: v Tirianu u kováře a platnéře je možné prodávat jasan a tis

Další opravy budou postupně pokračovat.


Ještě je tu pár věcí, na které chceme upozornit:
:point: Potvory se často za utíkající postavou rády podívají i do další lokace. Počítejte s tím. Upozorňuju, že je zakázáno na tom cíleně stavět taktiku, kdy potvory pobije stráž či jiné NPC. Výjimečně se to v nouzi stát může a může z toho vzejít i hra, ale nedělejte to pravidelně.
:point: Výkupní truhly obchodníků většinou na jedno nakliknutí rozhovoru vykoupí max. 20 ks itemů. Pokud tedy prodáváte víc věcí, je potřeba prodej přes rozhovor zopakovat.
:point: Připomínám, že staré postavy si stále mohou vyzvednout itemy z trezorů v bytech/domech/trezorech k pronájmu. Kontaktujte nejlépe přímo DS Unga, který to má na starosti.
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

Rozbití úpraváři

:excl2: Úpravy oblečení a zbrojí mají pár chyb, které brzy opravím. Zatím doporučuju je vůbec nepoužívat, mohli byste si rozbít nějaký item :)
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4.000.007

:point: nová funkční ohniště u hraničářů a ve Fagadu u moře
:point: posunuta naleziště jahod, která se nacházela poblíž květin, docházelo pak k přetahování
:point: upraveny špatně nastavené ceny (svitek telekineze, Tirínská šlechtická zbroj)
:point: opravy různých npc (nesedající, pobíhající, nahé apod.)
:point: ve Fagadu jde nově chytat ryby
:excl: snížena pravděpodobnost na breberky (dejte vědět, kdyby to bylo pořád moc)
:excl: opraven měšec na mince, v obchodech je aktuální funkční verze (pokud máte starou, která nesnižuje váhu, tak vykoupat prázdný měšec v bazénku záměny v chrámu)
:excl2: opraveni úpraváři zbrojí, upravovat teď jde jen aktuální verze zbrojí z palety (tedy všechny nově koupené), pokud má postava už zbroj koupenou, je potřeba ji vykoupat v bazénku záměny


hezkou hru :clover:
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4.000.014

:excl: Opravena další velká várka drobných chyb všude možně po světě (patří sem špatné ceny zboží, chyby u NPC, špatně umístěné placeably, počasí, spawny atd.)
:excl: Při samotném použití pokročilé kontroly postavy a emocí dojde automaticky k uložení postavy. Informační hlášku jsem tam zatím nechal, kdyby byla příliš rušivá, tak dejte vědět.
:excl: Zpřístupněny pronájmy domů/bytů/trezorů.
:excl: Při otvírání pokladů v invisu je u postavy vyšší šance na interferenci (hidaři dostávají postih do skrývání, tak aby se to trochu vyrovnalo).
:excl: Pokud by vaše postava měla zbroj, kterou opravuje krejčí, je to chyba. Zbroj si sami opravíte vykoupáním v bazénku záměny.
Uživatelský avatar
Ogar
Příspěvky: 2825
Registrován: 18. 11. 2011 14.08

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Ogar »

update 4.000.015
- přidán jeden nový zdroj pitné vody mimo město v Království (nyní už jsou celkem 3 nové)
- přidán jeden nový spací bod mimo město v Království
- přidán nový malý stan, ve kterém se dá spát
- přidány dva přístřešky pro RP účely (dřevěný a látkový), ve kterých se spát ale nedá
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4.000.021

:excl: Upraveny hlášky o rozpadávání itemů - jsou zvýrazněné a měly by se objevovat o fous častěji.
:excl: Balanc pokladů. Nemělo by se teď stávat, že parta běžně najde bednu plnou předmětů.
:excl: Opraveny a tím pádem zpřístupněny nákladní zvířata.
:excl: Hody kostkou a mincí se nově navíc vypisují do logu všech postav v okolí.
:point: Další várka všemožných drobných oprav.
Uživatelský avatar
Ogar
Příspěvky: 2825
Registrován: 18. 11. 2011 14.08

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Ogar »

update 4-000-022

- posunutý přechod mezi Tirianským palácem a Tirianskou svatyní, který byl v kopečku, kde do něj postavy opětovně vlézali
- u plátnéře posunuta možnost opravy v rozhovoru na poslední místo v pořadí
- opraveny a přidány drobnosti ve světě
Uživatelský avatar
Ogar
Příspěvky: 2825
Registrován: 18. 11. 2011 14.08

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Ogar »

update 4-000-023
- proházeno pár stromů a jejich nalezišť v Říši
- posunut řezník v Tirianu víc k pultu, směr dveře
- opraveny přechody v lokaci Šeré skály, jeskyně v bludišti
- na zatykač v Tirianu přidán Erik Morasanta

Nahraje se po restartu.
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4-000-036

:excl: opraveny dialogy bankéřů (nyní říkají správnou výši daně - tj. 10 %)
:excl: upravované itemy se nepoškozují
:excl: opraveny pokoje u Rypáka
:excl: snížen výskyt breberek, nyní by měly být spíš výjimkou (pokud to tak není, dejte mi vědět)
:excl: balanc pokladů (zpětná vazba soukromě na discordu potěší, čím podrobnější, tím lepší)
:excl: úpravář šatů nově nabízí trup s vysokým límcem (č. 150)
:excl: zkušenosti se nově nezastaví, pokud postava mluví


Nahraje se s restartem.
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4-000-041

:point: opravena lana u Rypáka
:excl: opraveny projevy hladu, nemělo by docházet k vynechávání hlášek
:excl2: spawny by měly být na většině míst funkční, případné lokální chyby nám prosím hlaste
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4-000-053

:excl: Úpravy haků (viz Olymar)

Olymar píše: 29. 11. 2020 10.07 Ahoj, na stránky jsem vystavil aktualizaci haků Equilibrie 2.2, kterou v nejbližší době nasadíme na server. Považujte to prosím za první pokus, kde se budeme pokoušet odhalit všemožné potíže a otevřít si dveře k dalším úpravám, aby Equilibrie žila a prospívala.

Změny:
- všechny featy jsou nyní kompatibilní s NWN 1.69 (opraven mimo jiné PDK a zaměření na trojzubec),
- ovládací featy dostává každá postava už na 1. úrovni a tudíž není třeba většiny ovládacích run,
- odstraněny nadbytečné (DM) featy, došlo k mírnému zjednodušení ovládání,
- equilibrijské featy povolání byly mírně upraveny (posunuty z druhé na třetí popř. pátou úroveň povolání) z důvodu větší plynulosti v získávání nových dovedností:

Čtení stop - 3. level hraničáře
Druidská moc - 3. level druida
Povalení - 3. level vyjma sorc/wiz
Finesy - 5. level (barb, fighter, paladin, ranger)
Pro připojení je potřeba si stáhnout nové haky (postačí stáhnout update na třetím řádku a ten nainstalovat):
https://www.equilibrie.cz/ke_stazeni.php
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

update 4-000-059

:point: Lokace arnudenských dolů zrevidována a přepracována na dungeon spawn, jeden typ salamandra posílen (kdyby se tam někdo někdy chystal, ozvěte se mi dopředu, ať mám jistotu, že je vše správně)
:point: Ettinové, lehce posílení (nově srážejí), sníženy počty
:point: Zlobři, jeden typ zlobra posílen, aby odpovídal rozdílům vůči ostatním (nově sráží), snad veškerý výskyt zlobrů je nově řešen přes dungeon spawn (opět ocením info o případné návštěvě, abych si ověřil, že je vše tak, jak by mělo)
:point: Hag Hargol by měl být zabezpečen ze všech směrů, pokud byste i tak našli nějakou cestu do města, dejte mi o tom vědět a do města prosím nechoďte - trpaslíci by vás s největší pravděpodobností vyhodili
:point: Úpravy na Západní cestě
Uživatelský avatar
Olymar
Příspěvky: 1785
Registrován: 2. 2. 2010 23.15

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Olymar »

Změna systému nájmů

:excl: V rámci snahy o omezení lagů jsem byl nucen zcela přepracovat databázi systému nájmů. Hlavní změnou pro hráče je skutečnost, že nyní je nájem svázaný s postavou a jen ta jej může prodloužit nebo udělat kopii klíče. Vedle IC pozadí správy nemovitostí toto řeší dlouhodobý problém, kdy se mohlo postavě stát, že na ni byl veden nájem bez jejího vědomí, příp. došlo k chybě v databázi a byl jí tak znemožněn pronájem.

Pokud narazíte na nějaké problémy s pronájmem pokojů či bytů, prosím hlaste je. V tento okamžik nemusí správně fungovat prodloužení současně běžících nájmů.
Mithirwen Celeavaeil
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

Pročištění fór hráčských spolků

Postupně jsem promazal přístupy do jednotlivých skrytých fór hráčských spolků. Většinou v nich byli řazení buď neaktivní hráči nebo hráči, kteří nyní hrají jinou postavu v jiné části světa.

Snažil jsem se pamatovat na nějaké výjimky. Pokud by se ale někomu stalo, že mu zmizel přístup na forum, kam si myslí, že by měl mít přístup, tak ať mi napíše. Stejně tak i v případě, že by někdo měl přístup někam, kam ho očividně mít nemá.


Díky
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Niko »

Equilibrie 4-000-065

:point: úpravářům oblečení přidána róba zpustlé ženy (číslo je myslím 172)
:point: upravena epická past na okraji Arnudenu
:point: krabí jeskyně - nastaveny teploty
:point: ladění výkupních cen v novém obchodě U Zdi
Uživatelský avatar
Ogar
Příspěvky: 2825
Registrován: 18. 11. 2011 14.08

Re: Info - Novinky a změny

Příspěvek od Ogar »

Equilibrie 4-000-069

:point: Přibyl nový dung v Království (lehká obtížnost)
:point: Přibyl nový dung v Království (střední až vysoká obtížnost)
:point: Ponížen spawn bestií v Měsíčním lese vlivem IC událostí
:point: Odstraněn přístup k vánočnímu eventu (zase až za rok)
Zamčeno