IC vývoj - Železná Říše

Přehledný soupis všech změn, které byly součástí EQ 4.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Zamčeno
Uživatelský avatar
Niko
Příspěvky: 2138
Registrován: 10. 3. 2010 15.29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

IC vývoj - Železná Říše

Příspěvek od Niko »

Železná Říše


Mamonín/Jižní poušť
Situace se ve městě za posledních několik let zhoršila a může za ni převážně sucho doléhající na město z Jižní pouště. Jeho původ si nikdo příliš dobře vysvětlit nedovede. Oáza beduínů ale zůstává v poušti i nadále, byť vody nemají nazbyt, ale někde ji vždy seženou. Mluví se i tom, že se noční pouští pohybuje víc nemrtvých.

Mamonínem navíc otřáslo menší zemětřesení, které narušilo strukturu srázu u hřbitova, vznikla drobná prasklina, která zásadně narušila základy domu na srázu a ten se zřítil. V Mamoníně vysychají studny, které pro většinu obyvatelstva tvoří zdroj pitné vody. Nyní není výjimkou, že lidé pijí přímo ze Železné říčky, která za zdroj čisté vody může být považována jen těžko.

Lidem proto není často úplně dobře, plodiny na farmách i přes vláhu ze Železné říčky trpí a výnosy nejsou tak vysoké, jak bylo zvykem. Pohoda obyvatelstva je výrazně narušena a objevují se nejrůznější konflikty. Obchody vzhledem k situaci zdražují (některé nuceně zavřely) a obyvatelé veškerou vinu hází na Krále Nargiena.

Několik rodin si vystavělo domy na jihu Zlobřího jezera, ale příliš dobře se jim tam nedařilo. Sucho je znát i zde. Navíc došlo k několika konfliktům se zlobry, kteří tuto půdu považují za svou. Někteří lidé farmy i město opouštějí.

Vláda Markuse Haufnitze stále trvá, na jihu hranici s pouští střeží Jižní jednotka. Stráž ve městě řeší vznikající konflikty, krádeže a podvody. Morálka není vysoká a mnoho věcí je přehlíženo. Markus je mezi lidmi zatím ale poměrně oblíbený, věří totiž, že se s problémy dokáže poprat. Město i přes všechny problémy nějakým způsobem funguje.

Lodní doprava do Království výrazně podražila. Loď na Ostrov se jednoho dne nevrátila zpět do přístavu. O jejím kapitánovi nemá nikdo žádné zprávy. Jižní cesta do Mithalliru je průchozí.


Střed Říše - Železné vodopády
Kolem vodopádů se usídlili ettinové a vyskytují se zde i skřeti. Zdá se, že se zde ettinům dobře daří. V jejich útrobách zmizelo několik dřevorubců a do toho vznikají třenice se zlobry.

Dřevorubci se snažili ettinům postavit, ale nakonec byli vytlačeni ke Spáleništi, kde se snaží nadále živit a doufají, že blízký Skalní hrádek bude pro ettiny i zlobry dostatečný důvod držet se dál.

Broučí populaci v lesíku tak nikdo neudržuje a ti se proto rozšířili až na cestu. Obchodní cesta je přerušena a dodávky mezi Hag Hargol (resp. západem Říše) s Mithallirem i Mamonínem výrazně váznou a ceny rostou.


Hag Hargol
Vejvoda Gard syn Gorana zemřel a mezi trpaslíky se začalo mluvit o odchodu mocnosti Onyxe, jehož síla ho měla držet při životě. Většina trpaslíků roztroušených po Desce se sjela zpět do města a všichni netrpaslíci byli vyhnáni z města. Povídá se, že trpasličí vlna vzala za zvuků rohů, řevu a bušení štítů skřetí chodby útokem a na nějakou dobu zdecimovala skřetí populaci v okolí města. Následně byly všechny vstupy do baní zapečetěny a co se přesně ve městě dělo dál nikdo s jistotou neví.

Po několika týdnech se Hag Hargol znovu otevřel. Do světa vyrazili, kromě puchu, i trpaslíci. Od nich se postupně zjistilo (sami to hrdě rozhlásili), že Hag Hargol vládne nový Vejvoda jménem Halvrat syn Brundina. Údajně poměrně rychle převzal moc a nařídil stáhnout sekerníky z okolí zpět do města. Arnagolskou tvrz nadále spravují obyvatelé přilehlé osady. Tvrz na Zlobřích pláních trpaslíci vyklidili a uzavřeli.

V Hag Hargol nyní panuje čilý ruch a to především v části dolů. Stále je ale v platnosti nařízení, které do chodeb zakazuje vstup všem cizím rasám bez doprovodu trpaslíka. A je na něj dbáno víc, než kdy dřív. Sekerníci oblékli nové zbroje a jsou snad ještě více zapšklí.

Z důvodu přerušené obchodní cesty je zásobování města dosti náročné a to oběma směry. Ceny se zvedly a každý z trpaslíků si pečlivě hlídá vlastní špajzy se zásobami nakládaných potravin, uzených bůčků, klobás a dalších trvanlivých dobrot. Občas se nějaká ozbrojená trpasličí karavana vydá do světa a jak rychle vyrazí, tak se i rychle vrací. Několikrát byly menší počty trpaslíků pozorovány kolem Mamonína.


Mithallir
Mithallir je poslední výraznou baštou dobra na Desce. Lidé zde žijí relativně dobře a problémy celé Říše se jich vlastně zatím nedotýkají. Řeči z královských komnat se nyní mezi prostý lid dostávají častěji. Docela dobře se tak ví, že Nargien je z celé situace nešťastný a sen jednotné Říše se mu rozpadá přímo pod rukama: mamonínští jej viní za jejich problémy, vždy jisté spojenectví s Hag Hargol nyní neexistuje – říká se, že nový vejvoda s Nargienem nenavázal žádné diplomatické styky a nereaguje na jeho listy.

Poslední kapkou jsou zlobři, kteří rozpínání mamonínských, sucho z jihu a dotírající ettiny nesnáší vůbec dobře. Správce zlobří pevnosti dohodl mezi zlobřím náčelníkem a králem audienci. Výsledkem bylo přenechání zlobří půdy za Železnou říčkou zlobrům. Jedni tuto dohodu vítají a říkají, že případný otevřený konflikt se zlobry by si Říše nyní těžko mohla dovolit. Jiní hlásají, že je měl Nargien smést a uvolněnou půdu svěřit mamonínským. Nicméně, ať už si myslí, kdo chce co chce, došlo k úpravě zákoníku. Zlobří pláně jsou nyní výsostným územím zlobrů a kdokoliv na ně i přes varování vkročí, ten riskuje „soud“ od samotných zlobrů.

Velká část Nargienovy armády je v pohotovosti na Skalním hrádku, část střeží Severní hranici včetně severních farem a Jižní jednotka drží hlídky u hranice s pouští. Skalní hrádek dozoruje situaci kolem Zlobřích plání a střeží přilehlé farmy i Mamonín, byť to tak většina jeho obyvatel nevidí. Mezi Mithallirem a Skalním hrádkem jsou často pozorováni jezdci, tím nejvíc vídaným je princ Norin s ozbrojeným doprovodem.

Vzhledem k rostoucím nákladům celé Říše došlo k plošnému zvýšení daní. Lid tento nepopulární krok samozřejmě nevítá s nadšením. Obyvatelstvo kolem Mithalliru ho, ale přes nějaké řeči, spíše respektuje. Mamonínští hlasitě dávají najevo svůj nesouhlas a výběr daní tam nejde vždy úplně po másle.

Mithallir je každopádně docela dobře chráněn, je zajištěno zásobování z farem a lidé se tam nemají v porovnání se zbytkem Desky úplně zle. I to je důvod, proč někteří obyvatelé z Mamonína a Království přicházejí do Mithalliru. Větší koncentrace různých lidí ale způsobují občasné třenice, které hasí stráž (už není výjimkou, když se v hostinci u Zdi sem tam někdo popere apod.).

Situace kolem šlechty není veřejně příliš jasná. Majestátní stavba Alderingů v podhradí byla ale nakonec dokončena a zatím se kolem ní toho moc neděje. Náklady na stavbu byly údajně vyšší, než bylo plánováno. Mezi lidmi se navíc povídá, že Alderingům vypadla poměrně důležitá část příjmů, kterou tvořilo mamonínské kasíno a sami na tom teď nejsou příliš dobře.


Arnagol
Arnagolští obyvatelé si žijí svoje jednoduché životy. Občas jejich řady rozšíří někdo nový. Nově navíc spravují Arnagolskou tvrz po trpaslících.

Pakselion uzavřel manželství s kuchařkou Jorikou, která v osadě, od vybití Drehanu gnolly, vaří.


Půlorčí osada
Novým náčelníkem se poprvé v historii stala žena jménem Runa. Ta si pozici vydobyla nejen díky širšímu obecnému vzdělání, ale hlavně díky bojovému umu, kdy porazila šest dalších kandidátů na post náčelníka v osadě. Její zbraní je kopí. Runino obhájené náčelnictví v osadě je navíc podpořeno tím, že má být také dcerou jednoho z důležitých šamanů.

Nová náčelnice otevřela osadu dalším „divokým“ národům, a proto proběhlo její rozšíření. Konflikty a boje jsou o něco běžnější, stejně jako mnohem více všudypřítomná divokost.


Pro přehlednost a případnou aktualizaci necháváme toto téma zamčené. Diskuze je možná v tématu Jak to bude s EQ dál?
Zamčeno