kucik píše:Tak já nevim ….mám to psát?….. nemam to psát? Vim že se to nezmění, ale co, ať je o čem diskutovat...
Jeden z důvodů tohohle opatření prej je, aby se nevodili zvířata do měst. Zvířata do měst se voděj, a to dost. Mam pocit že drtivá většina postav na desce umí vyvolat nějaký zvíře a taky to často dělá - ve městech. Jakej je rozdíl mezi vyvolanym a přivedenym zvířetem? Druh je to stejnej a předpokládám, že i v domovský sféře to zvíře žije v podobnym prostředí jako ne Desce.
Pokud si mermomocí chci přivést zvíře do města, tak se to stejně usilovnym zkoušením povede.
2. Zvířata v boji. Tohle už je nápsáno vejš. Hodně povolání (spíš hodně postav co vídám) si do boje dokáže povolat zvíře. Hraničář má (měl) proti tomu schopnost si zvíře odněkud přivést, což mi přijde podstatně složitější.
K tomu boji ještě musim napsat že sám zvířata v boji používám velmi výjimečně, protože je nedokážu ovládat natolik dobře aby se to neobrátilo proti mě. Prostě pokud jde o skutečný boj, kdy by zvíře mohlo být přínosem, tak zásadně ne.
Ve výsledku je pro mě, tahle schopnost dobrá k tomu, abych si mohl chytit zvíře, chvíly si s nim hrát a třeba se s nim i projít.[/b]
souhlas. Ať se na to dívám jak chci (Labire, věř mi, že se opravdu snažím na to dívat co možná nejkomplexněji a jestli mi někde něco uchází, tak mě na to prosim upozorni, abych případně mohl svůj názor přehodnotit), dospívám k názoru, že to, čemu to má zabraňovat to nezabraňuje.
Se zvěří ve městě to dostatečně vystihl Kucik, při převádění by mělo ovládnutý zvíře mít stejnej status jako má animal companion (na rozdíl od familiara neni animal companion z jiný sféry). Ovládnutý zvíře má, stejně jako animal companion, imunitu na ovládnutí, takže je s dočasnym "páníčkem" propojenej natolik, že se nenechá ovládnout ani nikym jinym (a to třeba i mistrem v ovládání zvěře). Proč by potom nenásledoval pána z jedný části lesa do druhý??
AD zvíře v boji: zvíře v boji jde použít docela dobře, pokud se postava na zacházení se zvěří specializuje. Tak to imho má bejt (nakonec proto ten skill v DnD je, ne?).
Akorát tim, že nelze převádět se dá v boji použít následujícím způsobem: Ovládnu medvěda, dojdu s nim o kousek dál, pustim ho na jinýho medvěda, počkam až se urubou a toho kterej přežije odprásknu lukem dřív než ke mě doběhne. Mam 2 kůže, 8 pracek=necelejch 1000 zlatejch+bonus v podobě asi 100xp na nízkym lvlu. Při dobře postavenym buildu to lze praktikovat od 1. lvlu. Vám se tenhle scénář líbí?? Mě moc ne :-( Ale díky současnýmu AE ho takhle nízký levly používaj..a jinak to prakticky použít ani nejde!
(nakonec sama Sela navrhovala, aby pár druidů přivedlo ke skřetímu táboru zvěř, která by je zničila a zabránila by příchodu dalších. Jak toho ten druid dosáhne, když nepřivede ani malýho pašíka z vedlejší lokace??)
Hraničář má dva skilly, který, pokud ho nehraju vyloženě jako bojovníka nebo ho nezaplácnu prestižkem hned jak to jde, jsou pro něj dost podstatný. Je to Set trap, který je na EQ ale postižený tim, že ranger téměř nemá možnost si v Tirínskym království koupit pasti (leda od hráčů, ano, ale jde o tu podstatu že jemu je to zakázaný a zlodějům, který je daleko spíš použijou na nekalou činnost to zakázaný neni) a potom AE, který je současnym systémem postavený na hlavu...a to ne jen kvůli tomu převádění..
A nejde jen o použitelnost postavy v boji. Moje postava v tomhle světě vznikla s tim, že přírodu bude využívat pro svoje přežití a že ji taky bude aktivně studovat. Říkal jsem si, že převádění zvěře závisí taky na AE a že až budu mít postavu na vyššim lvlu, že s tim nebudu mít problém a budu moct se zvěří regulérně operovat, studovat ji, ovládat ji a vůbec vše, co je možný a co by mohlo pobavit jak mě, tak moje okolí..