Hraní DX za postavu a konzoli současně

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Zamčeno

Má DX mít možnost logovat postavu i avatara současně?

Anketa končí za 22. 2. 2021 14.38

Ano
18
55%
ne
15
45%
 
Celkem hlasů: 33

Uživatelský avatar
Ungo
Příspěvky: 2723
Registrován: 19. 11. 2011 15.44
Kontaktovat uživatele:

Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Ungo »

Jelikož jsme se shodli, že nám stávající nastavení nepřijde vhodné, rádi bychom se na vás, hráče, obrátili s touto anketou.

Hraní DX za postavu a konzoli současně
V minulosti se nám dostalo reakce od hráčů, kterým se nelíbilo když DX hraje za svou postavu a současně u toho má lognutého avatara za PJ konzolí. Asi není třeba se dlouze zamýšlet, z čeho všeho lze takové DX podezřívat. Vzali jsme to tehdy za bernou minci a rozhodli se vyjít této reakci vstříc. Na začátku EQ 4 jsme proto zavedli sami pro sebe pravidlo, že DX nebude logovat postavu a konzoli současně.

Ano, na jednu stranu si lze myslet cokoli, od zjišťování polohy ostatních hráčů, přes úpravu spawnů až po oživovaní mrtvých postav. Způsobů jak takovou věc zneužít je nespočet.
Na druhou stranu, většina DX z pochopitelných důvodů chce hrát i svou vlastní postavu a v tom čase pak často DX online chybí. V takových chvílích se DX asi nebude věnovat odehrávání větších questů nebo se výrazně zapojovat do hry, ale zůstane tak zachována možnost reagovat na prosby hráčů do družiny krátkými reakcemi NPC či například zachraňovat hráče zaseklé nebo jinak postižené chybou hry.
Pro i proti je velká spousta, a proto si chceme zeptat vás všech, jak se na tuto věc díváte. Samozřejmě bychom za tuto možnost byli rádi, ale pokud by to mělo být za cenu nevole mezi hráči, není to pro nás žádoucí. Prosíme nebojte se hlasovat tvrdě a kriticky. Budeme raději za ostrá slova zamítnutí nyní, než za následnou nedůvěřivou šeptandu.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
I'm an ancient monster. I'm not an octopus
Uživatelský avatar
Luelle
Příspěvky: 823
Registrován: 26. 8. 2007 12.24
Bydliště: Dějiště bitvy národů

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Luelle »

Já v tom vidím jen pozitiva. Jen si představte situaci, kdy se někde zaseknete - inu správně bych nejdřív měla napsat do PJ kanálu. Ale když DM znám a vidím, že jsou na postavě, a tím pádem být za konzolí nemůže, pošlu mu ten tell na postavu, když jsem náležitě zoufalá a když to udělám jednou, udělám to znovu, chytnu ho ve špatné náladě a už je ohen na střeše. V momentu kdy bude na obojím zárověn, já vím, že můžu čekat reakci světa, když bych ji potřebovala a zároveň DM neotravuji, odpoví ve chvíli, kdy se přepne za konzoli a má chvilku (jeho postava spí, zrovna hráč s kterým hraje je AFK tisíc jiných variant)

Každý ty situace známe - logneme se a nevíme coby, projdeme si město, nějakej ten surovinovej zdroj, očekáváme koho potkáme a bloumáme. DM to jistě za své postavy dělají taky ale ve stejnou chvíli může nějaký hráč psát do DM kanálu a něco chtít, ale DM to nevidí. To že se mu nechce bloumat v DM modu, ale přesto na to má "čas" je nasnadě.

O zneužití nemá cenu se bavit. Kdo chce psa bít hůl si najde, a kdo chce zneužívat, najde si díru v plotě.
16? Tak to je v pohodě
Woxa
Příspěvky: 3737
Registrován: 19. 1. 2011 0.18
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Woxa »

Osobně si myslím, že přítomnost DX avatarů ve hře 24/7 není nutná. Sám jsem vždy spíše ocenil, když dx byl přítomný pouze když mohl a chtěl reagovat. Lepší když není online žádný avatar, než několik neaktivních.

Co se týká nalehavých případů a problému, to by šlo krásně řešit discordem, nejlépe extra kanálem. A tam by dokonce mohli DX reagovat když nejsou v dosahu hry a domluvit se s hráčem na nejbližším možném termínu řešení, nebo třeba poskytnout rady.
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
Uživatelský avatar
Braenn
Příspěvky: 4943
Registrován: 5. 1. 2007 12.12
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Braenn »

Souhlasím s Woxou. Přítomnost DM ve hře má být signál, že je možno se na něj obracet, a že (v ideálním případě) chce hrát hru. Neaktivní a dlouhodobě afk DM ve hře je spíš na zlost, a nemusí u toho ani hrát postavu. Když hraje, je to na zlost o to víc - vím, že tu je, ale zároveň není.
Když se zaseknu/mám průser a DM ve hře není, je možnost psát jinam, jak se také děje. A pak si stejně jako u neaktivního DM počkat, než ten čas mít bude.

Takže pokud chce DM hrát postavu, ať se jí věnuje naplno, a hráči se záseky počkají, až si zkontroluje třeba discord. Pokud má DM náladu na hru za konzolí, super, ať logne, ale nerozptyluje se postavou. Ve chvíli kdy postava spí, bloumá po městě nebo člověk jen tak těží zdroje, protože nemá coby, stejně obvykle háže hru do okna a u toho může na discord kouknout.

P.S. nevadí mi lognutí DM, zatímco má postavu, aby něco rychlého vyřešil, ale vadí mi déletrvající hra PC/avaara dokupy - a stejně tak nechávání DM avatara ve hře, zatímco jde člověk reálně do práce nebo do hospody. Samozřejmě, občas se to omylem stane každému. :blush:
Uživatelský avatar
BlueOne
Příspěvky: 373
Registrován: 1. 5. 2019 12.36

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od BlueOne »

No z vlastní zkušenosti vím, že kolikrát DM logne a nemá vysloveně za konzoli "co na práci", pokud se nějaký hráč třeba neozve, že něco chce. A tak třeba sleduje kde by co provedl ale nedaří se - není nápad, příležitost, hraci maji rozjete svoje hry. Nemusi byt uplne nalada na nektery pribehy atp. V tu chvili jako DM bych lognul za postavu abych si taky zahral.

Když s postavou najdu nejakou aktivni hru, konzoli vypinam. Pokud spis ale s postavu jen žiju tak mam zaplou konzoli, kdyby se naskytla prilezitost nekde pomoc, nekomu neco zpestřit, napad na hru atp.

Urcite je asi blbost mit lognuteho avatara a zaroven hrat aktivne hru s postavou - tam avatar nema smysl. Ale pokud s postavou DM nema nejakou hru, nejsem proti aby mohl dění zaroven sledovat i za konzoli.

Ono se pak stava, ze jako DM jen hledate prilezitost (jasne dycky se da neco vytvorit ale proste napady jsou omezene a co vnima hrac jako prolezitost muze DM videt uplne obracene) a hodinu tak stravite jen tim, ze v podstate bloumate světem s avatarem. A v tu chvili byste treba radi logli alespon teda tu postavu a neco s ni udelali kdyz uz mate cas a muzete byt ve hre.

Nejak bych to zkloubil a udelal kompromis. Ze proste jako at si DM klidne logne postavu i avatara ale kdyz hrac vidi ze je ve hre avatar, bude ocekavat taky reakci a nemelo by se stavat, ze 5x za sebou narazi na afkujiciho avatara.
Jinak at si tym imho loguje co chce :)
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2097
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Pipi_CZ »

Souhlasím s tím, že pokud vidím ve hře DM avatara, očekávám, že bude ready k tomu nějak reagovat. Přiznám se že nesnáším AFK avatary, který nereagují celý odpoledne, protože jsou jen odložení. Ale nemám nic proti tomu, aby bylo DX zalogovaný současně za avatara i postavu, pokud to bude stíhat a zvládat.

Koneckonců, na takovou situaci si může založit novýho avatary s doplňujícím názvem a mít tak dva. "OGAR" pro plnej support a kapacitu a pak třeba "OGAR (nouzový support)", nebo "OGAR (údržba)" … cokoliv, co v playerlistu dá hráči signál o tom, co může od DM očekávat.

No a otázka o zneužívání? Whatever.. to bych vůbec neřešil. Jak psala Luelle..
zdech
Příspěvky: 1228
Registrován: 25. 3. 2009 15.17

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od zdech »

Utáhnout hru za vlastní postavu i jako Dx za určitých okolností jistě lze (hlavně když se na jedné či druhé straně nic moc neděje), ale nedá se tak zvládnout každá situace. Dřív nebo později na to pak někdo nějak dojede.
Jistější mi příjde prostě souběžně nelogovat. Případné zprávy a prosby je možné zasílat po oficiálnějších kanálech než je nedoporučovaný tell hráčské postavě.
Serbitar Draga - Služebník Říše 1124 - 1199
Torwald Seveřan - cestu hledající
Uživatelský avatar
Ungo
Příspěvky: 2723
Registrován: 19. 11. 2011 15.44
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Ungo »

Ok, díky všem za vyjádření. Pobavíme se o celé věci ještě mezi sebou a dámě vědět výsledek. Díky za vaše hlasy.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
I'm an ancient monster. I'm not an octopus
Uživatelský avatar
Ungo
Příspěvky: 2723
Registrován: 19. 11. 2011 15.44
Kontaktovat uživatele:

Re: Hraní DX za postavu a konzoli současně

Příspěvek od Ungo »

:excl2:
Domluvili jsme se, že pravidlo jako takové z trestníku odstraníme. Nově to členům týmu umožní bez výčitek lognout postavu i za konzoli současně. Nicméně jsme se domluvili na jiném nepsaném pravidlu. A sice, že pokud budeme mít online obojí, tak jen za předpokladu, že budeme schopni adekvátně reagovat za obojí a nebude se dít, že postava bude dlouhodobě „afkovat“ nebo Dm avatar bude bezcílně okounět.
Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
I'm an ancient monster. I'm not an octopus
Zamčeno