NWN overhaul

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2052
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Re: NWN overhaul

Příspěvek od Pipi_CZ »

Ahoj, proces by se neměl nikterak lišit krom adresáře, kam vkládat soubory. EE má totiž systémový soubory trochu rozházený a tak složku Neverwinter nights člověk najde v dokumentech. (doufám, že se nepletu, funguje to tak na MacOS verzi, nemám zcela jistě ověřeno, zda to tak je i pro Win)

Jen doplním, že je to vylepšený dělaný původně pro starý NWN před dvěma roky. Když něco nebude fungovat, tak se za to omlouvám. Už to nijak nespravuju.
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2052
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Re: NWN overhaul

Příspěvek od Pipi_CZ »

Testuju to zrovna na NWN: EE a zdá se, že všechno krásně funguje. Stačí stáhnout poslední update balíček a vložit do adresáře hry. Nic složitýho.

Edit: netestoval jsem spouštěč, ten podle mne fungovat nebude
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2052
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Re: NWN overhaul

Příspěvek od Pipi_CZ »

Připravil jsem pro vás novou verzi NWN overhaulu, tentokrát pro NWN EE.

Zahrnuje většinu upgradů od původní verze z NWN Diamond edition, ale je pročištěná a přidává pár dalších vychytávek. NWN by mělo bejt svižný a stabilní. Ale hlavně hezký a bez velkých rozdílů, abyste se pak mezi sebou nedivili, že o čem to ostatní mluví. (odkaz ke stažení přidávám i do původního prvního příspěvku.

Co balíček obsahuje:
- barevný ikonky
- lepší textura kůry
- nový modely nemrtvých a orků
- trochu vylepšený světla a celkový efekty
- pozměněn vizuál venkovních přírodních lokací (nové stromy, textury umístitelných, trávy, etc.)
- upraveny textury mechu (zpět na původní verzi textur)
- upraveny textury lesního prostředí (navýšený rozlišení textur a další vylepšení)
- upraveny textury trávy
- přidány vylepšené efekty magických zbraní
- přidány ultranechutný efekty rozprsknutých mrtvol
- přidán lepší efekt fireballu a ohnivých explozí obecně
- posunutý dialogový okno víc do středu obrazovky (mám ultrawide monitor, takže pro mě vítaná záležitost - pro koho ne, v override si smaže soubor pnl_dialog.mdl)
- spousta tilesetů má teď i nově stropy. Například jeskyně, podzemní záležitosti, ale i interiéry domů a bytů. Všechno to jde samozřejmě skrýt snadno ve hře. Ale je to cool na screeny
- NWNCQ kde ale! Je poušť jak ji známe. Je Tirian jak ho známe, jsou města jak je známe. Úpravy jsou minimální až na zimní lokace, který jsou prostě tak nádherný, že se mi to nechtělo mazat. Všechny ostatní textury, který ale mění hru až přespříliš jsem mazal. A pak některý který se mi prostě jednoduše nelíbily (pozor na ledové pláně, ty mají navíc ledové krystaly, skulptury, které jinak vidět nejsou. Nutno prostě odignorovat, viz. níže)

Jak to vypadá?
U ledovejch planin je třeba myslet na to, že krystaly tam prostě nejsou. To je tak jediný. Jinak je celkovej look docela v pohodě a není tolik rozdílnej, jak v původní verzi NWNCQ.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Proč mít tenhle balíček?
Chci jen upozornit a za sebe opravdu doporučit tenhle set, protože tady jsem si u screenu jiného hráče všiml rozdílnosti ve vzhledu tilesetů, díky kterým jsme se pak nechytali ve hře.

Hra typu:
A: past je v tom hnědým pásu
B: v jakým hnědým pásu? Žádnej tu nevidím
A: no po stranách místnosti v hnědým pásu
B: v hnědým pásu... ?

Pokud se tomuto chcete vyhnout, doporučuju si NWN očistit od vlastních přídavků a nainstalovat poslední update (smazat před jeho instalací vlastní override).

Konkrétně na prvním screenu (tam je vidět ten hnědý pás) je tileset pozměněm od NWNCQ, který já v balíku taky používám, jen je očištěný tak, aby se to nepralo pak se skutečnou původní podobou, na který závisí například pasti, který jsou reprezentovaný jako *spoušť v dlaždici*, apod.
To je pak vidět na druhým screenu, kde je původní tileset a žádný hnědý pás, naopak dlaždice, na základě kterých WB tvořilo i obsah v podobě pastí.

Obrázek

Obrázek

POKUD SE MI NELÍBÍ NĚKTERÉ Z VYLEPŠENÍ:
- barevné ikony lze smazat pouze tak, že je vyhledáte v adresáři override a manuálně smažete
- posunutý dialogový okno vrátíte do původního stavu smazáním souboru pnl_dialog.mdl z override

Následující postup:
1. stáhněte si balíček
2. rozbalte jej a vložte do adresáře NWN
3. hrajte

KE STAŽENÍ
NWN EE overhaul v4: https://mega.nz/file/6PgAELgT#aRP0-WL9g … 6ezE8WRbzA

Jen připomínám, že balík doporučuju instalovat já a já nejsem členem týmu. Věřím ale, že po delší době testování by se dal uznat jako doporučenej ke hře na EQ, protože právě výše zníměný nesrovnalosti by mohl podchytit.
Odpovědět