Zamyšlení nad chováním ke stráži

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Chová se podle Vás Tonny špatně jako stráž?

Ano. Nejsem s jeho službou spokojen...
1
4%
Ne. Přijde mi že si vede dobře...
20
83%
Měl by se v lecčems zlepšit...
3
13%
 
Celkem hlasů: 24

snowman
Příspěvky: 405
Registrován: 18. 12. 2005 5.33
Bydliště: Praha

Příspěvek od snowman »

labir píše: Ukážu ti to jinak na absurdním příkladu: Nějaká postava bude chodit za nějakým NPC jenž nemá rozhovor ani hlášku na kliknutí. Nebude mít štěstí na DM a tak NPC nebude reagovat - a to postava začne roznášet že je to dané NPC hluché a němé. A to i přesto, že z postavení jakož i minumého jednání NPC o kterém ví hráč z doslechu (postava nebyla svědkem). že by s největší pravděpodobností na jeho akci reagovala - prostě jen má smůlu a nereagující svět nemůže zareagovat.
To je nejen přehnaně absurdní, ale nesrovnatelné se situací, popsanou výše. Tohle JE už mimo rámec logiky, kdežto tamto je korektní.
labir píše: Tenhle tvůj (asi) případ je stejný jen mírnější - o té osobě poručíka je z mnoha a mnoha jeho činů a jednání povědomí o jeho povaze. Už jen to že tvoje postava za ním šla svědčí že jako hráč to víš. Proto ti musí být jasné že pokud by tam DM byl a měl čas tak že by NPC reagovalo a to adekvátně. Proto je tvoje reakce vpodstatě pouze OOC reakcí na OOC podnět. Už vidíš ten rozdíl? Přisoudil jsi tomu NPC zcela neadekvátní reakci jenž by mu nepříslušela vzhledem k tomu co se o něm ví. U nějakého málo hraného NPC budiž, ale u takto "profláklého" je to jak pěst na oko.
Děláš to, co sám kritizuješ - tedy podsouváš druhému něco, co máš jen ze své hlavy: "svědčí, že víš"; "musí Ti být jasné".. s OOC reakcí hráči v tomto případě křivdíš. Neuvědomuješ si, že jakákoli reakce, kterou hráč uzná, že by byla nejpříhodnějšé, JE ooc reakcí. Jde totiž o to, a o tom se psalo i v tomto topicu, že hráči prostě nemají páru, jaký je přesně charakter npc. Ty to bereš jako samozřejmost? Hráč zvolil nejlepší možnou cestu, když řekl, že je zaneprázdněný. Už vidím, jak by jsi vyrukoval na fóru s tím, že hráč přisuzuje nevhodnou odpověď za npc. Je utopie si myslet, že by všichni zainteresovaní hráči měli mít stejný náhled na charakter npc a tedy na jakoukoli npc reakci či odpověď. To by byl fakt mazec, to prostě nelze. Když hráč dejme tomu chodí nějaký čas (real i několik dní) za npc a je do toho již zainteresováno dalších několik pc, nejde jen tak přijít a pak říct, že se návštěva npc nestala, aby se hráči vyhnuli nuntosti nějakého výsledku té návštěvy. IC se to stalo. Ano, v ten moment by bylo nejvhodnější nějakou odpověď npc připsat a hrát to tak. Ale to je právě MNOHEM závažnější a rizikovější rozhdonutí mnohdy s velikým dopadem. Proto reakce "neměl čas" je cesta nejmenšího zla. Nejen já a Ježura jsme to takto mnohdy byli nuceni hrát, než bychom rozjeli nějakou nechtěnou lavinu událostí...
labir píše: Alespoň kdybyste věděli co ten pojem znamená.…
Wikipedie píše:Korupce (lat. corrumpere = kazit, oslabit, znetvořit, podplatit) je zneužití postavení, funkce k osobnímu prospěchu - v politice, veřejné správě, hospodářství. Je opakem integrity.
Zase podsouváš druhým něco, co si myslíš, že mají - v tomto případě neznalost pojmu, přičemž ani nemáš z čeho vycházet :smile:
Líbí se mi Tvůj podpis (odkaz). Ten je také velice příhodný...
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

snowman píše:
labir píše: Alespoň kdybyste věděli co ten pojem znamená.…
Wikipedie píše:Korupce (lat. corrumpere = kazit, oslabit, znetvořit, podplatit) je zneužití postavení, funkce k osobnímu prospěchu - v politice, veřejné správě, hospodářství. Je opakem integrity.
Zase podsouváš druhým něco, co si myslíš, že mají - v tomto případě neznalost pojmu, přičemž ani nemáš z čeho vycházet :smile:
Líbí se mi Tvůj podpis (odkaz). Ten je také velice příhodný...
Věděl jsem že se ozveš a pokusíš se tohle udělat. Jenže v tomhle jsi dost vedle. Dobře tady je můj myšlenkový postup:

Objeví se v kontextu flames kde jedním z témat nastavení světa a můj přístup k pozicím některých zájmových skupin hráčů citát "Moc korumpuje, absolutní moc korumpuje absolutně." To je fakt. Další fakt - ano mám na Equilibrii absolutní moc. Jaká je pravděpodobnost, že tyto dva dané fakty spolu nesouvisí či byl citát míněn v jiném kontextu?

Vychází mi dosti malá a napadl mě jen jeden jiný kontext a to ve spojitosti s o několik stran dříve zmíněnými příklady/možnostmi korumpování NPC. Takže myslím, že mám s velkou pravděpodobností právo se domnívat, že ten citát byl míněn jako narážka na mě. Pojem zkorumpování značí to co jsem sem zkopíroval z wikipedie - vychází mi tedy, že to byla nepřímá narážka, že díky své pozici hlavního autora a autority tak vše dělám pro nějakou osobní výhodu, nebo že pro osobní výhodu jsem schopen některým lidem vytvářet nějaké jiné výhody.

Mě urazit není vůbec snadné, ale tohle by mě urazilo. Takže jsem předpokládal, že ten kdo citát použil (nebo na něj reagoval) chtěl vyjádřit trochu něco jiného - proto jsem sem dal ten výklad pojmu. Pokud ovšem ten citát byl míněn skutečně v tom významu v jakém je, tak jsem hluboce zklamán. Rád bych se v tom celém pletl.

Edit: Když se ti líbí ten odkaz v podpisu, co se jím taky řídit a zapnout pro změnu logiku?
Naposledy upravil(a) labir dne 16. 6. 2007 10.37, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
photter
Příspěvky: 1348
Registrován: 18. 2. 2006 22.43
Bydliště: Arnudenské císařství
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

LDamian píše:….
koukám, že logika je tvůj koníček :megalol:
myslim ale, že plejtváš energií
příspěvky na tomhle fóru (kromě vyslovenejch blábolů) se v zásadě rozdělujou do dvou skupin a to na příspěvky, který chtěj něco sdělit a na příspěvky análně turistický
stabilní postování análně turistickejch příspěvků je jeden z možnejch způsobů, jak zajistit svý postavě pohodlnej život a jsou tací, kteří na to maj žaludek
reagovat na ně je zbytečný, ten čas se dá využít rozumnějc :bigwink:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Pavel Urban
Příspěvky: 5860
Registrován: 30. 4. 2007 16.38

Příspěvek od Pavel Urban »

labir píše:Ukážu ti to jinak na absurdním příkladu: …..
Pokud budu brát v potaz ten tvůj absurdní příklad tak na tom není nic zlého. Přece jakákoliv postava může o komkoliv šířit cokoliv. Je na ostatních jak to vezmou. Pokud všichni budou vědět, že dané NPC není hluché ani němé, tak si budou myslet, že daná postava je jen naštvaná, a že to její prohlášení nebylo nic víc než komentář z rozhořčení (podobně jako "to je blbec.…" či "já ho snad zabiju.…" atd.) nebo klidně jen nad věcí mávnou rukou a nebudou jí (ani postavě) věnovat další pozornost (těch možností je pochopitelně daleko víc jako ulkidňování toho PC, rozmnlouvání jí toho co si myslí, nahlášení šíření pomluv, atd.).

V mém případě (tj. případě mé postavy) byl poručík hluchý k tomu co povídala (i když ho hrál DM), nebo si to alespoň postava myslela. Bylo několik situací, kdy se poručík věnoval kárání (i někoho jiného) než aby věnoval pozornost tomu co důležitého (podle mé postavy) mu moje postavá říká. A to včetně *nevenuje mu porotrnost* nebo *nejspíš ho neposlouchá* (nebo tak něco) při aktivní hre DMem. Na základě těchto věcí (a na současné situaci v Říši) bylo nejlogičtější uznání poručíka příliš zaměstnaným a naštvaným na otravujícího elfa (z podráždění.….. což z toho nakonec i tak vyplynulo).

Tedy sice poručíkova nereagování byl OOC důvod, že tam DM nebyl nebo měl na práci něco jiného, ale tak jsem se na to nedíval. Pro mne bylo směrodatné mé IC vysvětlení dané situace. A postava na to IC reagovala. A mohla klidně reagovat špatně ale o nci hůř než kdyby mluvila za poručíka a pak se poručík (nekdy) probral a jednal úplně jinak (což už jsem viděl a vypadá to hloupě, prosto se snažím reagování za postavy vyhnout, zvlášť pokud nejde jen o nějakou komunikaci mezi postavami (nechání vzkazu u hostinského a podobně)). Postava se může mýlit a klidně si vysvětlit něco úplně špatně (často to s ní dělám úmyslně u naprosto zřejmých věcí - její moudrost není příliš na výši), ale to snad přece nevadí. To se přece stává..a nejen na EQ. :) Myslím, že ta moje věc s poručíkem byla naprosto skvěle zahraná ze strany DMa a moc jsem si to užil (a tím myslím komletně celou situaci včetně omezení pohybu a části tam dole) a doufám, že i pro něj to byl prostě jen kus příběhu a ne OOC utrpení. Já se snažím dívat se na svět IC a vše chápat IC (i OOC věci) a dívám se na to přes brýle s nálepkou Din Dagor. Rozhodně si nemyslím, že bych se nějak zvlášť nechal ovlivňovat OOC věcmi a pokud se to tak zdá být, tak věz, že to tak není :biggrin: . Rozhodně ne úmyslně.
LDamian
Příspěvky: 148
Registrován: 26. 4. 2007 17.13
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

//pro drtivou většinu lidí je toto zbytečné číst, nic vám to nedá, pokud si nebudete jisti, co jsem se snažil napsat, prostě to ignorujte a neřešte//
labir píše: Objeví se v kontextu flames kde jedním z témat nastavení světa a můj přístup k pozicím některých zájmových skupin hráčů...
Vzhledem k tomu, v jakých souvislostech chápe celou diskuzi Labir, považuji svou další účast v diskuzi za zbytečnou. Vše praktické co jsem chtěl, jsem už sdělil. V teoretických vývodech se s Labirem očividně neshodneme, protože zatímco on k tomu zřejmě (je to domněnka) přistupuje čistě pragmaticky ve stylu lobby zájmových skupin, cesta nejmenšího odporu a efektivního nakládání s časem a energií, já to řeším na úrovni ideálů a principů - tedy vytváření takového herního prostředí, které je zdravé a umožňuje hrou vývoj rovných, hrdých lidí (ano hráčů), schopných tvořit vlastní postoje a zhodnotit vlastní možnosti. Tedy jde mi o nastavení pravidel, které jsou v pořádku bez ohledu na to, jaké zájmové skupiny se na serveru vyskytují, co které DM hraje nebo nehraje rádo a jakou má zrovna psychiku...

Tím se nechci nijak navézt do Labira. Jeho přístup je funkční - na rozdíl ode mně, on už vytvořil svět, kde může tato pravidla určovat a tak on je v pozici, kdy rozhoduje a já v pozici, kdy mohu maximálně zkoušet přemýšlet, radit a čekat, zda mé rady někdo vyslyší. Koneckonců Labir nese hlavní díl zodpovědnosti a já se pokouším se z jeho přístupu poučit. Jak se tak říká, jsme trpaslíci na ramenou našich předků. :smile:

PS: určitý typ příspěvků mne téměř zaručeně vtáhne opět do diskuze. Buďte prosím ohleduplní k svému i mému času a nepište je. :clover:
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
Zyga
Příspěvky: 185
Registrován: 13. 6. 2006 16.44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

cybermisa píše:
Z hlediska PC:
Na EQ podle me prevladaji neutralni a chaoticke PC. Tech dobrych neni zase o moc vice nez tech zlych … (muj subjektivni dojem ze hry). JENZE, jak uz jsem psal, v mistech s koncentraci dobrych NPC/PC je na neutraly nahlizeno jako na dobre, protoze pro dobre DOBRO znamena vetsinou vsechno, co neni zlo. Pro zle znamena zlo pouze zlo, proto vetsinou neutralove do skupiny zlounu nezapadaji a vyhledavcaji logicky pobyt ve mestech s dobrymi, nez na ostrove mezi zlymi …
Dobrejch že neni o moc víc něž zlejch? Nenech se vysmát, ale zkoušels někdy najít zlou PC? Když sem někdy v nějakym kolektivu udělal něco, co neodpovídá zrovna kamarádskýmu chování obvykle sem prostě byl ten špatnej, kterýho se pak některý i radši stranili. Zlý postavy sem hledal dost dlouho, dokaď sem hrál, tak sem jich vážně moc nepotkal a ty který sem znal už tu většinou nejsou. A jestli snad chceš třeba naznačit že Daemian je třeba zlej, tak to máme dost rozdílnou představu o zlu.
Vsichni sou fuc
mkov
Příspěvky: 304
Registrován: 9. 9. 2006 14.03
Bydliště: Mladé Buky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

Dobro s dobrem jsou kamarádi ale zlo se zlem není pravidlem, že budou kamarádi. Každý má jinou představu o zlu to ano. A plno postav se nechová pořád jako dobro - třeba zabíjení duší bez těla na druhé straně a další excesy postav nebo třeba zabíjení krav... prostě ono se to nezdá ale to zlo tam je. Ale uznávám že je u PC v menšině, ale to podle mě vůbec nevadí.
Jinak třeba mě zaráží přístup třeba Phottera a dalších že když je někdo silný tak se ho všichni budou bát a nechají ho dělat všechny zločiny atd. Jo takhle to hodně lidem prochází v reálu prostě využívají strachu. Ale třeba já v reálu bych i tak svědčil, zakročil, cokoli ať by to byl kdokoli - ikdyby mi tím hrozila následně smrt, možná si řeknete, že nemám sebezáchovu, ale nejsem člověk co by byl schopnej bezděčně přihlížet nepravostem atd.
Edit: Právě díky takovým jako jsem já, co se nenechají zastrašit může fungovat bezpečnost a ti "zlí" dostanou co si zaslouží !
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
photter
Příspěvky: 1348
Registrován: 18. 2. 2006 22.43
Bydliště: Arnudenské císařství
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

meleš kraviny
nikdo netvrdí, že se někoho maj všichni bát ale druhá kravina je, že se nebojí nikdo

kromě toho nějaký statistiky o přesvědčení postav sou taky naprostej blábol, pro věc naprosto irelevantní, mluví se tu vo settingu světa, kterej je IMHO (a nejen IMHO) posranej
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Přesunuto do Flames, tady to už nemá co dělat.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Pavel Urban
Příspěvky: 5860
Registrován: 30. 4. 2007 16.38

Příspěvek od Pavel Urban »

Uffff.. tak jsem se tím topikem konečně prokousal, tak tady je můj názor a pár postřehů:


1) Nejdív k původnímu topiku.…

Stráž by měla mít IMHO stejnou autoritu, ať už jde o PC nebo NPC. S tím se váže i jistý respekt z titulu té funkce, ale nic víc. Úcta s tou pozicí nemá podle mne nic společného (i když stráž je relativně dost prestižní zaměstnání - na automatickou obecnou úctu to IMO nestačí), tu si strážný musí vybudovat sám.

Některé postavy mohou neuznávat tuto autoritu nebo jí přehlížet (např. neuznávají autority, neuznávají stráž jako takovou nebo jen daného strážníka, nebo třeba je strážník osoba blízká a tedy chování je závislé na tom vztahu).

Tyto věci je podle mne dobré řešit IG a IC, dle situace a v závislosti na charakteru postav (strážných i "provinilců").

2) K Taldovi a Ungiel s Kaelou.…

Taldovo tasení zbraně a následné srážení mi přijde dost divné.… já bych to řešil jinak. Situace se ale perfektně dala dořešit IC (zavřením dam do vězení, stížností na Talda, atd.).

3) Orientace světa.…

Nad tímhle já moc neuvažuju... svět je jaký je. Moc dlouho tu nejsem, takže se ještě moc nevyznám, ale přijde mi zatím takový, jak říká Labir.

Určitě jsem rád za zlé skupiny a bylo by skvělé mít pro ně i sem tam nějaký ten quest. Rozhodně držím palce té skupině zlounů co zmuňuje Psanec a všem ostatním, kdo mají radši stín než světlo.

4) K postavám.…

Tald - moc se mi líbí a to se vším všudy, není perfektní, má svoje kladné i záporné stránky, ale to je na něm právě to pěkné... jen tak dál :smile:

Kaela&Ungiel - hrozně mě mrzí, to smazání, moc jsem je sice neznal, ale za tu chvíli co se s Dinem vídali si je obě hodně oblíbil... a navíc ty lekce tance.…. :sad:

5) Co se mi líbí.…

Hodně se mi líbí ta představa na sebe myslících NPC, jako je ten chlapec co by varoval Asar. Dodává to šťávu celé je to pak takové živější a pro pronásledované PC by to bylo i atraktivnější.

Moc pěkné jsou ty improvizované a alternativní tresty a jednání. Trocha fantazie a dají se dělat divy. :megalol:
KaTo
Příspěvky: 850
Registrován: 15. 2. 2007 12.34
Bydliště: Severní okraj Středozemě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

labir píše:...citát "Moc korumpuje, absolutní moc korumpuje absolutně." To je fakt. Další fakt - ano mám na Equilibrii absolutní moc. Jaká je pravděpodobnost, že tyto dva dané fakty spolu nesouvisí či byl citát míněn v jiném kontextu?
Vysvětlovat jak byly původní DVA citáty (z mého příspěvku) myšleny myslím nemá ve flames cenu...
Stejně z nich byl vypíchnut jen jeden.
P.S.
Navzdory proklamované férovosti diskuze bylo posléze použito v příspěvku množné číslo, které mi (spolu se Snowmanem) podsunulo neznalost slova "korupce". *mávne rukou*

:flowers1: Běžte raději IC a kašlete na fórum! :flowers1:
Obrázek
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

LDAMIAN: Tyjo tys vubec nepochopil o cem jsem psal :ermm: Ja se nesnazil odpovidat, na co si myslis, ze jsem chtel odpovidat, ale napsal jsem ciste fakta, ktera jsou proste jsou platna, protoze system a protoze hraci a HLAVNE, ta fakta se tykaji POUZE toho, o cem pisu, ze se toho tykaji, ne neceho mezi radky …. Dale to rozvadet nebudu, nemam ted na to cas, navic jsem jaksi UTC -8, takze se mi blbe reaguje :smile: :clover: Navic je to stejne OT a nikoho to nezajima. Tem co, se to nelibi, to oznacili stejne jakousi pochybnou nalepkou, jejiz obsah odpovida jejich inteligenci a to uz jen kvuli tomu, ze jsem to napsal ja, takze … nechme to plavat :clover:
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

POZOR, PRISPEVEK MUZE PRO NEKTERE OBSAHOVAT IC INFORMACE, BYT MOMENTALNEUZ NEPLATNE A ZaSTARALE
Zyga píše: Dobrejch že neni o moc víc něž zlejch? Nenech se vysmát, ale zkoušels někdy najít zlou PC? Když sem někdy v nějakym kolektivu udělal něco, co neodpovídá zrovna kamarádskýmu chování obvykle sem prostě byl ten špatnej, kterýho se pak některý i radši stranili. Zlý postavy sem hledal dost dlouho, dokaď sem hrál, tak sem jich vážně moc nepotkal a ty který sem znal už tu většinou nejsou. A jestli snad chceš třeba naznačit že Daemian je třeba zlej, tak to máme dost rozdílnou představu o zlu.
Zkousel. Budes se divit, ale vedle skupiny vedene Asar existuje/existovala jeste jedna skupina, a to dokonce pocetnejsi a troufam si rict, ze z hlediska vlivu na EQ o poznani vlivnejsi a uspesnejsi. Tvoje postava byla nekolikrat peclive sledovana, avsak (ciste dle IC chovani), oznacena za pro skupinu neuzitecnou a primo nevhodnou. Jak je to momentalne s touto skupinou, to uz je otazka :biggrin: :bigwink:
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

photter píše:meleš kraviny
nikdo netvrdí, že se někoho maj všichni bát ale druhá kravina je, že se nebojí nikdo

kromě toho nějaký statistiky o přesvědčení postav sou taky naprostej blábol, pro věc naprosto irelevantní, mluví se tu vo settingu světa, kterej je IMHO (a nejen IMHO) posranej
Hele pottre, mirni laskave sveho poetickeho ducha a svuj talent prznit cesky jazyk. Chapu, ze ne kazdy je schopen se verejne vyjadrovat slusne, ale aspon se o to prosim pokus, vsechno ma sve meze … Zbytecne shazujes svoje nazory svym projevem.
LDamian
Příspěvky: 148
Registrován: 26. 4. 2007 17.13
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

cybermisa píše:LDAMIAN: Tyjo tys vubec nepochopil o cem jsem psal :ermm: Ja se nesnazil odpovidat, na co si myslis, ze jsem chtel odpovidat, ale napsal jsem ciste fakta, ktera jsou proste jsou platna, protoze system a protoze hraci a HLAVNE, ta fakta se tykaji POUZE toho, o cem pisu, ze se toho tykaji, ne neceho mezi radky …. Dale to rozvadet nebudu, nemam ted na to cas, navic jsem jaksi UTC -8, takze se mi blbe reaguje :smile: :clover: Navic je to stejne OT a nikoho to nezajima. Tem co, se to nelibi, to oznacili stejne jakousi pochybnou nalepkou, jejiz obsah odpovida jejich inteligenci a to uz jen kvuli tomu, ze jsem to napsal ja, takze … nechme to plavat :clover:
Fajn, je klidně možné, že jsem tě nepochopil to se stává. Takže mír, lásku a takové ty věci. :flowers:
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
photter
Příspěvky: 1348
Registrován: 18. 2. 2006 22.43
Bydliště: Arnudenské císařství
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

@cybermisa

když už sejtíš potřebu vynášet IC informace, zkus dbát toho, aby to byla opravdu informace a ne jenom dohady a zbožná přání
zbytek příspěvku bez komentáře, platí to o anální turistice jak uvedeno výše

všem

můj cit pro geometrii a teologii mi napovídá, že tohle vlákno by se ve světle posledních událostí mělo nechat odumřít a doporučuju to udělat, tím spíše, pokud není co sdělit
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Zyga
Příspěvky: 185
Registrován: 13. 6. 2006 16.44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zyga »

@cybermíša: Jo něco sem o jedný skupině slyšel, to že pro ni moje postava byla krajně nevhodná bylo vzhledem k jejím cílům dost jasný. Nevim nakolik sem byl sledován a to, že sem byl podle IC chování označen za nevhodnýho, je pro mě pochvala. Tak nějak sem se ale koukl na název topicu a nemá cenu tu některý věci vytahovat a už tak tu toho je mraky OT. Co se děje na Eq mi asi už stejně může bejt volný a akorát bych tahal ven starý věci. Nemá cenu tahat IC info ven a nic jinýho bych teď už asi nedělal.
OT: Tak zatim a mějte se všici hezky, třeba se uvidíme na nějakym srázku (tímto bych rád udělal reklamu dosti pravidelným srázkům na Vyšehradě)/OT
Vsichni sou fuc
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

photter píše:@cybermisa

když už sejtíš potřebu vynášet IC informace, zkus dbát toho, aby to byla opravdu informace a ne jenom dohady a zbožná přání
Zbozna prani? :biggrin: Hehe, von nic nevi :megalol: Nevi vubec nic:megalol:
Jo, tohle je zarny priklad toho, ze je treba dost veci tajit jak IC tak i OOC :bleh:
photter píše:zbytek příspěvku bez komentáře, platí to o anální turistice jak uvedeno výše
:biggrin: Nojo, dovolil jsem si nesouhlasit s velkym photterem a souhlasit s nekym, kdo s nim taky nesouhlasi.:bleh:

Ale mas pravdu, tohle vlakno je proste smutny pripad …
Alcatraz
Příspěvky: 806
Registrován: 18. 2. 2006 16.19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

LDamian píše:Vzhledem k tomu, v jakých souvislostech chápe celou diskuzi Labir, považuji svou další účast v diskuzi za zbytečnou. … V teoretických vývodech se s Labirem očividně neshodneme, protože zatímco on k tomu zřejmě (je to domněnka) přistupuje čistě pragmaticky ve stylu lobby zájmových skupin, cesta nejmenšího odporu a efektivního nakládání s časem a energií, já to řeším na úrovni ideálů a principů - tedy vytváření takového herního prostředí, které je zdravé a umožňuje hrou vývoj rovných, hrdých lidí (ano hráčů), schopných tvořit vlastní postoje a zhodnotit vlastní možnosti. Tedy jde mi o nastavení pravidel, které jsou v pořádku bez ohledu na to, jaké zájmové skupiny se na serveru vyskytují, co které DM hraje nebo nehraje rádo a jakou má zrovna psychiku...

Tím se nechci nijak navézt do Labira. Jeho přístup je funkční - na rozdíl ode mně, on už vytvořil svět, kde může tato pravidla určovat a tak on je v pozici, kdy rozhoduje a já v pozici, kdy mohu maximálně zkoušet přemýšlet, radit a čekat, zda mé rady někdo vyslyší. Koneckonců Labir nese hlavní díl zodpovědnosti a já se pokouším se z jeho přístupu poučit.
"Faraon has spoken."

Proti tomu ničemu z toho prostě nelze nic namítnout :)
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Alcatraz
Příspěvky: 806
Registrován: 18. 2. 2006 16.19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

snad jen to, že celá taková snaha o nestranost ve své podstatě znamená být jistou zájmovou skupinou :) a tudíž zapadat do vzorce jako všichni ostatní - bez rozdílu.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Zamčeno