Předně, "semiperzonální ekonomika", jak to nazval Labir, já osobně chápu jako OOC opatření a budu se k tomu taky tak stavit. Já už kdysi měl na mysli systém, kde by byla cena pohyblivá podle počtu prodanejch kusů. Jenže ty by situaci tady ještě zhoršil, to by nejen že obchodníci neměli peníze, ale několik dní by nekoupili od nikoho nic, když jeden kolečkář prodá 99% všeho co obchodník koupil a dalších 20 lidí dá dohromady to 1%.
Takže se asi nesnažte perzonální ceny vysvětlovat IC, myslim, že to ani moc nejde. Je to prostě opatření proti bourání ekonomiky v NWN, kde je tohle jaksi problém. Podobná opatření už tu jsou - omezení těžby, limit na poklady. Ale evidentně to nestačí, vždycky se najde jiná cesta, že. Kdyby se někteří nechovali, jak se chovají, nikdy by taková opatření nevznikla, nebyla by prostě potřeba. A každý další opatření dycky cíleně zasáhne nejvíc tu skupinu, kterou má, a je krásný pozorovat, jak skučí :) Někdo tráví dne a noci u rýžoviště? Má útrum, hromadu bezcennejch kamenů může hodit do kanálu. Někdo obíhá poklady co to jde? Ať pokračuje, ale už to neprodá. To prostě neni hraní postav. Někdo prodává tunu pastí denně až obchodníci nemaj peníze a ostatní na to akorát doplácí? A je lepší tohle nebo úplnej zákaz jejich výkupu? A neříkejte, že s tim nic nedělat a nechat jednu postavu nekontrovatelně bohatnout, zatimco ostatní si neškrtnou, je řešení... Co si myslíte, že by hráči dělali, kdyby byl nekontrolovanej systém xp za příšery? To je to samý. Možná by leccos řešilo snižování ceny pro všechny, ale vzhledem k tomu, že jsou někteří kolečkáři obzvlášť pilný, za chvíli by žádnej obchodník nekoupil nic. A omezit příliv těch itemů skoro nejde nebo je to děsně těžký (viz limit pokladů). V takovym papíráku se dá spoustu věcí jednoduše řešit, ale v perzistentnim NWN světě s omezenejma prostředkama kterej musí běžet i bez dohledu už situace neni tak snadná.
Přečtěte si poslední odstavec příspěvku od Kai. Naprostý souhlas.
KaTo píše:Mimochodem, mám za to (a mohu se mýlit

- nevidím do kódů, jen do toho co mi nabízejí obchodníci), že Labir skill "odhad ceny" v některých obchodech natvrdo obešel ( defacto ho znehodnotil - tzn. v některých obchodech předměty/zboží stojí "pořád" stejně (P.S. tohle není, proboha, útok na Labira, ani jeho práci na skriptech, a prosím aby to tak NEBYLO chápáno).
Systém odhadu ceny se upravoval, předevšim proto, že tam maj BW chybu.
P.S.
Stejně mi to přijde škoda, že pro pár kolečkářů se musí vymýšlet šikanovací systém.
Mně taky, ale co naděláš. Chceš to nechat tak a ostatní ať jsou na tim bitý? :(