Zamyšlení nad příspěvky na foru

Prohřešky hráčů a jiných subjektů.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Psanec
Příspěvky: 1377
Registrován: 17. 2. 2006 21.52
Bydliště: Prachatice / Praha
Kontaktovat uživatele:

Zamyšlení nad příspěvky na foru

Příspěvek od Psanec »

Myslím, že tohle asi bude zaměřeno hlavně na Phottera, Cybermíšu, Kai, Alcatraze a pár dalších.

Nevím zdali to baví Vás, ale mě už začíná unavovat číst vaše příspěvky ve kterých dosebe šijete. Pokud bych je měl projít, asi bych si troufl tvrdit, že 60% jsou jen narážky na to či ono a zbatek je ktématu.

Vím že je nemusím číst, ale problém je, že se nacházejí v tématech které mě třeba zajímají.

Chci Vás poprosit, až příště budete reagovat na nějaký příspěvek, přečtěte si ho posobě a vymažte zněj zbytečné narážky/urážky a věnujte se spíše tématu .

Nic Vám přikazovat nemohu a ani nechci, ale jen srážíte informační hodnotu fora k zemi a nehledě nato, že ač se sice snažíte (a i to tam píšete), taháte IC věci ven, jelikož jinak nedokážete obhájit to co napíšete …

Pokud na sebe máte takovou Alergii , tak odtoho tu jsou PM . Tam se vášnivě hádejte a nebo požádejte Labira o podforum s přístupem provás a tam si to vyříkejte dositosti.

Dík

Edit: je to můj názor a namě to tak působí.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Naprostý souhlas. :glare:

Jen doplním, abyste si uvědomili že negativistickou snahou klidně můžete dosáhnout opaku než chcete. A co je to negativistická snaha? Příspěvky typu "stejně to bude na nic", "stejně je mágům nadržováno" atd... Osobně pokud tohle vidím, tak postupuji přesně opačně než chcete - už jen proto aby bylo vidět že prostě takovýmto způsobem vedený nátlak je zcela bez užitku.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Re: Zamyšlení nad příspěvky na foru

Příspěvek od cybermisa »

Psanec píše:
Budu se snazit zadne flamy neprovokovat, ale branit se budu.

Forum je od toho, aby se na nem diskutovalo a co clovek to jiny nazor. EQ ve vetsine aspektu RP nedava zadne mantinely a Labir nechava hracum co nejvetsi svobodu nazoru, postoje a stylu hry. Podle me je to spravne, jenze tim dospivame do stadia, ze cim vice hracu, tim vice nazoru, odlisnych nazoru a vsechny jsou spravne, respektive neni receno, ze by nektere spravne nebyly (pokud tedy jasne nejdou proti pravidlum nebo jasne neodporuji realiim sveta). Vse je ponechano na citu hrace pro RP, jeho zkusenostech a predevsim toleranci vuci nazorum ostatnich. Tak ale vznikaji situace, kdy nekdo (kdo nema takovy cit pro RP nebo proste jen neni tolerantni) drive ci pozdeji svuj nazor zacne prezentovat jako jediny spravny ci zada, aby se EQ upravila nejakym zpusobem dle jeho nazoru. Je normalni, ze ostatni, kterym tento postoj nevyhovuje, se ozvou, protoze kdyby se neozvali, mohlo by to vypadat, ze souhlasi. Nebo se proste take ozvou, protoze je postoj daneho urazi.
A ja se priznam, pokud se nekdo nepravdive vyjadruje na foru a tyka se to neceho, na cem mi zalezi, pak se ozyvam vetsinou prislusne podrazdene, protoze mi tohle nadmiru vadi.

Co ale vidim jako nejvetsi problem tady na foru, ze nekteri prispevovatele za jednotlivymi prispevky hledaji kde co, snazi se cist mezi radky a pak staci jen kapicka vztahovacnosti a hned je z toho flame. Labir vi moc dobre o cem mluvim, proto uz do dulezitych prispevku pise jista upozorneni.

No a pak tu jsou taci, kteri flamy provokuji umyslne, protoze "proste si chteji jen rypnout" jenze neznaji miru - ani nemohou znat, protoze se osobne zname jen pomalu a tezko muzem vedet, jestli dotycny to vezme s humorem, nastve ho to, nebo se ho to hluboce dotkne a rani.

MUJ NAVRH:
Chtelo by to nekoho objektivniho, kdo by forum peclive sledoval a urcity typy prispevku oznacil barvickami a dal varovani, nebo rovnou presunul do flames/smazal. Bohuzel, je to prace navic a to ze pekne hnusna. Ja osobne vim, ze kdyz me nekdo vyprovokuje, tak reaguju a to umerne provokaci a obcas je potreba, aby nekdo treti diskuzi proste utnul (jsme rad, ze treba Labir zamknul tu o sipech a napsal co napsal).
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Varování pro případné další přispěvovatele do tohoto topicu:

Pokud cítíte potřebu nějak reagovat v tomto topicu, tak si dobře rozmyslete co sem napíšete. Pokud se zde strhne flames, tak u těch kdo ho vyprovokují, nekompromisně a bez milosti vyvodím patřičné důsledky. Doufám, že to je všem zcela jasné.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Kai Rivienta
Příspěvky: 304
Registrován: 27. 4. 2006 11.36
Bydliště: Ostrov vyvržených

Osobně se snažím co nejvíce diskutovat k věci

Příspěvek od Kai Rivienta »

Jestli se někoho občas osobně dotknu, jistě to nedělám schválně. Příspěvky si po sobě obvykle několikrát čtu a pokud to jde (není to ve flames) tak i opravuji. Bohužel často zjistím, že si s někým nedokážu porozumět. Buď já, nebo ten, kdo reaguje, nedokážeme občas přesně vystihnout jádro problému a tak dochází k nedorozuměním - to se mi stává třeba pravidelně s Labirem, ale rozhodně v tom není z mé strany a věřím že ani ze strany ostatních špatný úmysl, prostě argumentujeme, jak umíme (v zanícené debatě se někdy exponujeme i osobně a prostě se trochu rafnem). Holt, kde se řeší kontroverzní témata, tam může docházet k flames a pokud se nerozmělní do blábolení zcela od věci, mám za to, že flames může být konstruktivní.
Pokud budu řešit složitý projekt a budu mít k dispozici jen souhlasné a pochvalné hlasy, budu sice sama se sebou mnohem spokojenější, ale vždy to bude na úkor kvality projektu. Zárukou dosažení maximální kvality je vždy oponentura - používá se i při obhajování prací na vysokých školách. Ten kdo mi oponuje, se samozřejmě může mýlit, ale vždy mi jeho názor stojí za zamyšlení a tím, že ho budu stírat, nebo zesměšňovat jeho oponenturu, nestanu se já, ani můj projekt lepším.
Dobro zvítězí až nakonec. W
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

O oponenturu nejde. Jde o způsoby a styl jak někteří hráči píší na fórum a nejen tam (např. uštěpačný, narážlivý, záměrně provokativní, negativistický atd...). Doufám že nemusím vyhledávat nějaký příklad třeba od Kai. O to tu jde a myslím že to Psanec v úvodním příspěvku zcela jasně napsal. Takže prosím neposunujte význam a téma, jak to obvykle děláte, aby vás to postavilo do rolí obětních beránků, ano?
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Kai Rivienta
Příspěvky: 304
Registrován: 27. 4. 2006 11.36
Bydliště: Ostrov vyvržených

Nemám zapotřebí, se tvářit jako obětní beránek.

Příspěvek od Kai Rivienta »

V světě Eq hraju proto, že se mi líbí, jak je dobře udělaný a do fóra píšu obvykle proto, že myslím, že by mohl být ve věcech o kterých diskutuju, lépe.
Asi hlavním naším komunikačním problémem je to, že dávám zásadně (nikoliv schválně, ale podvědomě a zcela automaticky) přednost obsahu příspěvků, před formou sdělení. Zatímco pro některé jiné, většinou citlivější lidi, co třeba nedělají po stavbách mezi opravdovými dělníky, je nesmírně důležitá forma sdělení. Jakkoliv je to pro takové lidi k nevíře, tak moje příspěvky do fóra jsou podrobeny nejjemnějšímu sítu, které je v mých intencích, právě kvůli nim. A tak jsou zásadně k věci a jen tu a tam prodchnuté mírnou ironií.
Dobro zvítězí až nakonec. W
Gran
Příspěvky: 913
Registrován: 18. 9. 2006 13.26
Bydliště: Pražské království
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Nebuďte másla.

.))
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Crion Mirtana
Příspěvky: 2
Registrován: 5. 10. 2007 11.12

Příchod na svět

Příspěvek od Crion Mirtana »

Zdravím všechny dobrodruhy. Kvůli Eqilibrii jsem si práve obědnal NN-platinum,protože ze všech světů se mi zdá nejlepší.(jsem začátečník a nikdy jsem nic podobného online nehrál) A teď se tu dočítám,že je tu jaksi dusno a dokonce jsem s hrůzou četl Labirovy pochyby o pokračování. :ermm: Doufám je to jen přechodný stav.Lidi neblbněte.Chtěl bych do tohoto světa skočit rovnejma nohama a doufám že mi v tom jako laikovi ze začátku pomůžete.
Tak brzo nashledanou .. Crion Mirtana
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Re: Příchod na svět

Příspěvek od cybermisa »

Crion Mirtana píše:Zdravím všechny dobrodruhy. Kvůli Eqilibrii jsem si práve obědnal NN-platinum,protože ze všech světů se mi zdá nejlepší.(jsem začátečník a nikdy jsem nic podobného online nehrál) A teď se tu dočítám,že je tu jaksi dusno a dokonce jsem s hrůzou četl Labirovy pochyby o pokračování. :ermm: Doufám je to jen přechodný stav.Lidi neblbněte.Chtěl bych do tohoto světa skočit rovnejma nohama a doufám že mi v tom jako laikovi ze začátku pomůžete.
Tak brzo nashledanou .. Crion Mirtana
Co se EQ tyce, to nejhorsi je snad zazehnano, takze zadny strach a smele do hrani :clover:
darmian
Příspěvky: 1159
Registrován: 22. 7. 2006 18.40

Re: Příchod na svět

Příspěvek od darmian »

cybermisa píše:
Crion Mirtana píše:Zdravím všechny dobrodruhy. Kvůli Eqilibrii jsem si práve obědnal NN-platinum,protože ze všech světů se mi zdá nejlepší.(jsem začátečník a nikdy jsem nic podobného online nehrál) A teď se tu dočítám,že je tu jaksi dusno a dokonce jsem s hrůzou četl Labirovy pochyby o pokračování. :ermm: Doufám je to jen přechodný stav.Lidi neblbněte.Chtěl bych do tohoto světa skočit rovnejma nohama a doufám že mi v tom jako laikovi ze začátku pomůžete.
Tak brzo nashledanou .. Crion Mirtana
Co se EQ tyce, to nejhorsi je snad zazehnano, takze zadny strach a smele do hrani :clover:
Bývalo hůř. :bigwink: A do hry jedině za druida nebo trpaslíka! :clover: :biggrin:
Gran
Příspěvky: 913
Registrován: 18. 9. 2006 13.26
Bydliště: Pražské království
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

A nebo za elfa, který má charakter a nejedná se jen o rozplyznutou postavičku všehochutě, kde jediné jí vlastní specifikum jsou špičaté uši.

Někdy přemýšlím, že bych si elfa dal.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Uživatelský avatar
sciorp
Příspěvky: 1991
Registrován: 31. 3. 2007 19.54
Bydliště: Hag Hargol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

Gran píše:A nebo za elfa, který má charakter a nejedná se jen o rozplyznutou postavičku všehochutě, kde jediné jí vlastní specifikum jsou špičaté uši.

Někdy přemýšlím, že bych si elfa dal.
trošku sme ot ale nevadí *zrudne v tvář* jen si zkus za teho ušateho *zubíse*
PODPIS
Psanec
Příspěvky: 1377
Registrován: 17. 2. 2006 21.52
Bydliště: Prachatice / Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

Večer bude promazáno.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
KaTo
Příspěvky: 850
Registrován: 15. 2. 2007 12.34
Bydliště: Severní okraj Středozemě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Psanec píše:Večer bude promazáno.
Prosím tě, až budeš v tom mazání (tak kromě tohohle příspěvku), smaž/přesuň do koše i v sekci viewtopic.php?p=29897#29897 poslední dva příspěvky. Tj. můj a Labirův. Vše je (doufám :yes: ) OOC/IC urovnáno a tam to "hyzdí" jinak hezké fórum.
Obrázek
Crion Mirtana
Příspěvky: 2
Registrován: 5. 10. 2007 11.12

Re: Příchod na svět

Příspěvek od Crion Mirtana »

darmian píše:
cybermisa píše:
Crion Mirtana píše:Zdravím všechny dobrodruhy. Kvůli Eqilibrii jsem si práve obědnal NN-platinum,protože ze všech světů se mi zdá nejlepší.(jsem začátečník a nikdy jsem nic podobného online nehrál) A teď se tu dočítám,že je tu jaksi dusno a dokonce jsem s hrůzou četl Labirovy pochyby o pokračování. :ermm: Doufám je to jen přechodný stav.Lidi neblbněte.Chtěl bych do tohoto světa skočit rovnejma nohama a doufám že mi v tom jako laikovi ze začátku pomůžete.
Tak brzo nashledanou .. Crion Mirtana
Co se EQ tyce, to nejhorsi je snad zazehnano, takze zadny strach a smele do hrani :clover:
Bývalo hůř. :bigwink: A do hry jedině za druida nebo trpaslíka! :clover: :biggrin:

No zaslechl jsem od jednoho potulného barda,že trpaslíků je čím dál míň :smile: Ještě jsem se nerozhodl s jakou že to osobností se tu potkáte.Třeba to ten trpaslík nebo druid bude.……*zamyšleným hlasem*Nebo že by ten elf?
:bigwink:
Gran
Příspěvky: 913
Registrován: 18. 9. 2006 13.26
Bydliště: Pražské království
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Trpaslíků je kopa, jen nehrají tak často. Jsou ale chvíle, kdy se sejdou... a to je pak mazec x)

V druidech se nevyznám.

A co se týče - doporučuji takovou postavu promyslet, u některých (ne u všech) postav elfů shledávám, že se jedná jen o mlhavé obrazy, nikoliv o archetypy (které jsou pevné a jasné) nebo samostatně zajímavé neortodoxní charaktery (které jsou díky svým zvláštnostem "vyčnívající" a tedy také pevně a jasné) apod.

EDIT: Sry za lehké vynášení IC infa, počítám se smazáním.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Praetor
Příspěvky: 406
Registrován: 2. 5. 2006 19.25
Bydliště: Amfiberai

Příspěvek od Praetor »

:poster_offtopic:
Dives, qui sapiens est
Uživatelský avatar
Ikkie
Příspěvky: 1022
Registrován: 20. 2. 2006 17.10
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

Trpaslíků je stále dost a dost, jenom ti lidi a elfáci jsou čím dál drzejší, takže se občas stane, že už nestihnou/nebudou mít možnost předat informaci o potkání trpaslíka dál :D
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
Odpovědět