Síla lopaty

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Myslím že kouzla sou silne až až Adalberte :D a ja sazim na pořadny bejzbololopatovy odpal...:)
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

co to tak pročítám...a že sem ráno chtěl reagovat, ale neudělal sem to...musim souhlasit s granem... borec s lopatou by umlátil toho z deštníkem než by stačilo zapršet, aby mu ten deštník vůbec na něco byl...ale bojim se grane, že to neni moc aplikovatelný...ASI...teť řeknu jenom moju domněnku...ale mám pocit, že labir někde psal, že cena předmětu se stanovuje nějak automaticky...a když by labir posílil lopatu, tak by stála třeba o dost víc...takže by si ju asi žádnej zemědělec jen tak nepořídil...takže říkám, máš recht, ale asi s tim nic nenaděláš ;) nehledě na to, že si z toho všichni dělaj prdel a zachvílku to bude ve flames :/

EDIT: teť sem si tak všimnul, že ta diskuze o deštníku, kterou tady Balrog ukazoval (viewtopic.php?t=1543&highlight=de%9Atn%EDk) byla téměř totožná jak tahle, jen ne tak rozsáhlá, ale neskončila ve flames, ale v koši :/ což je taky docela k zamyšlení...takže říkám...ne do flames...ale do koše ;) (pokud se teda věci z flames časem nepřesouvaj do koše....ale myslim, že se mažou nezávisle na koši)...možná je to capovina, ale podle mě docela podstatná...
mkov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

http://www.mendosina.cz/obrazky_zbozi/0 … estnik.jpg
vidíte tu špičku??
Takovýmhle, kdyby se ten borec napřáh, by ten s deštníkem udělal jeden výpad :happy:
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

Souhlas s Granem.

Zbytečnost - pro každého, kdo VE HŘE lopatu nikdy neměl v ruce, neuvažoval o jejím použití jako zbraň nejen pro sebe samého, ale i pro širší užití. Klasickým příkladem budiž horníci Hag Hargol, kteří by se mohli s lopatama jakž takž bránit (v tomto případě je nám poměrně znemožněna jedna z funkcí dolobrany, ale nechtějte, abych zacházel do IC záležitostí). Sám jsem se svou postavičkou lopatu jako zbraň zavrhl kvůli nízkému DMG, ale neodvažoval jsem se o tom napsat na fórum. Grane, všechna čest.

Bavit se tu o poškození způsobeném jedním úderem deštníku je imo hovadina.

Dlouhý meč má damage 1k8.

Kato standardně mimo... proč máš potřebu ke všemu psát svůj komentář? Stejně tak někteří ostatní, kteří (v zájmu svém nebo snad vlastních postav?) sem píšou jakékoliv nesouvisející hovadiny nebo se snaží Granův nápad zesměšnit. (tento poslední odstavec je povzdech ohně, takže kdokoli na něj bude reagovat, je flamer. Komentáře ovšem ráda přijme má soukromá schránka)
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
drake127

Příspěvek od drake127 »

Jestli to tedy myslíte vážně … *krčí rameny*

Lopata je rozhodně věc, která je nebezpečná (ale stále méně než krumpáč nebo palice), ale nějak s ní máchat je téměř nemožné. Vzhledem k její nevyváženosti si dovedu představit, že než by se s ní někdo rozmáchl, tak budu dávno pryč. Takže i když by zranění třeba 1k6 (2k3) určitě dávalo smysl, zároveň bych jí dal attack penalty aspoň -5 (vycházeje z toho, že třeba nůž na stahování má -2).

Kdybych tedy hypoteticky byl horník, který by v nouzi hledal obrannou zbraň, po lopatě bych sáhl asi naposled (to už raději krompáč, vidle nebo kladivo). Praktické využití lopaty jako útočné zbraně prostě nevidím: Pokud je pro vás totiž důležité, že dáváte jen poloviční zranění, pak bych řekl, že je váš život v ohrožení a potom bych opravdu raději utíkal, než se bránil lopatou. Pokud ne a snažíte se rozplácnout v rámci RP jezevce, potom přece není potřeba systémová úprava, když jsou tu důležitější věci, které je třeba udělat.

Pokud ale důlnobrana má opravdu v plánu vyzbrojit své členy lopatami a sekyry nechat zavěšené nad krbem (a tudíž by byla tato úprava k něčemu užitečná), potom jo.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Gran píše: A kdo říká, že bude krýt nápřah, tak asi nedělá šerm IR, co .)
Mas pravdu serm nedelam … Delam kenjutsu a zkusenosti mam spis z boje katana vs katana (resp. boken, shinai, iaito). To s tim krytim naprahu ti klidne muzu vysvetlit na srazu, je to celkem bezna technika, mimo jine velmi uzitecna (v podstate jedina pouzitelna krome uteku) pri boji ruce vs. baseballka :smile:
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

kucik píše:Tento topic neni o nicem, je o zabave. Cela tahle hra je o zabave... ale co... *mavne rukou*

Pokud vezmes normalni lopatu, vsazim na destnik. Jestli na to nehodlas nahodou zapomenout, :bleh: tak vezmu klasickou ceskou nebo US polni lopatku. Porad neni tak obratna jako destnik, ale uz je to regulerni zbran.

Kdo se ujme sazek?
:yes: :yes: Tak tak, tenhle topic je predevsim o zabave, kdo si mysli, ze se na srazu vazne budeme mlatit lopatama .. :megalol: :megalol:

Jinak teda ja predpokladal dvourucni normalni lopatu, vojenska polni lopatka uz je docela vazna zbran a v armade se s ni cvici sebeobrana … nebo driv aspon cvicila.
WooDoo

Příspěvek od WooDoo »

Abych taky něco přidal, tak tohle téma vlastně vzniklo díky mně, když jsem Granovi vyprávěl o mé postavě hrobníka, který má lopatu a říkal jsem mu sílu lopaty a tak když jsme byli u něj tak jsme založili tenhle topic.

Nechápu, ale jak někdo může přirovnávat lopatu kdeštníku (nejen že po jedné ráně vykryté deštníkem by byl na několik kusů) je to prostě hovadina. Když si tak pročítám tyhlety články (doufám, že se nikdo neurazí) tak často pochybuji o těch kdo ton napsali. Nebo taky, jak někdo může srovnávat upravený nůž na stahování kůže s lopatou (podle mě je to sakramenský rozdíl).

Když to ale vezmu systematicky tak síla pěsti je stejné jako síla lopaty ( 1k3 ), ale pravda, že lopata má větší bonus za sílu, protože je to zbraň obouruční.

Ale stejně, vemte si když vás někdo flákne dřevěnou holí a nebo vám někdo natáhne pěkného háka, celkem to zabolí, ale podle mě je to asi 10x lepší než dostat lopatou po palici.… a kdo nevěří ať si to vyzkouší a pak nám něco napíše, teda jestli nebude v nemocnici s otřesem mozku xD
Marvin Dall
drake127

Příspěvek od drake127 »

WooDoo píše:Nebo taky, jak někdo může srovnávat upravený nůž na stahování kůže s lopatou (podle mě je to sakramenský rozdíl).
To byl příklad toho, jak i nůž jde zkazit tak, aby měl postih k útoku -2. Nijak jsem ho k lopatě nepřirovnával, jen jsem chtěl zůstat konzistentní na škále bonusů a postihů k útoku.

Rozhodně se budu víc bát hole než lopaty, protože s holí jde vcelku obratně bojovat (až už jako s mečem, nebo ji chytit uprostřed). Chytni tak lopatu a vysměju se ti.
George
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

No ted se musim chytit,kdyz me nekdo flakne holi,jako baseballkou,tak to poradne boli,zalezi kdo to byl,ale kdyz me nekdo trefi lopatou,tak to uz je docela vazny,priklad:holi do obliceje prumernou ranou:asi budu slzet a nebudu schopnej boje,ale lopatou jeste k tomu hranou mi i dost mozna potece krev,kdo vi jestli tam nebude i "hluboka"rana. :bigwink:
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
WooDoo

Příspěvek od WooDoo »

No a vy si myslíte, že když někoho potkáte na cestě, že je to profesionální bojovník s holí? Já bych se bál teda víc týpka s lopatou, protože tou tě umí dobře praštit každej...
Naposledy upravil(a) WooDoo dne 2. 11. 2007 19.31, celkem upraveno 1 x.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Ano, hůl je cool, protože je rychlá. Lopata taky, protože je to s ní pecka. Ale to už jsou rozdíly, které nemá smysl řešit.

Myslím si, že hlavní, co mi přijde zvláštní, je, že když bojujete lopatou, jste na tom stejně jako holýma rukama. Pro mě je to ale docela podstatný rozdíl - rád bych ho převedl jen do hry. A nemluvte mi o hvězdičkých - kdo z vás klikne "Sebevražda", když napíšu, že ho zezadu lopatou přetáhnu po hlavě? Myslím, že málokoho napadne byť jen dát se mínus 10% současných bodů zranění či co je to ta nejmenší hodnota. (Pozor! Tohle neřešte, bylo by to OT - píšu to opravdu jen kvůli tomu, aby se neargumentovalo hvězdičkami).

Jinak myslím, že 1k3 a 2k3 je dost podstatný rozdíl. Jo a pokud má 1k6 krátký meč - proč by tak silná nemohla být i lopata? Dyť krátký meč, takové fidlátko. Vy všichni říkáte, jak je těžké se lopatou ohánět, ale... no, je možné, že někdo, kdo paří EQ 20 hodin denně není schopný uzvednout lopatu =P ;))

EDIT: A je mi docela líto, že se to tu bere hrozně z p*dele, protože to shazuje toto téma. Já jsem ho ale nezakládal pro legraci.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
drake127

Příspěvek od drake127 »

Nepřevádějte vážnost zranění z reality tak lehce, nedává to smysl. V realitě vás může zabít, ať už vás zezadu přetáhnu čímkoliv. Ale DnD je jiné, tam jedna rána zabíjí jen výjimečně a koho z vás napadlo kliknout na sebevraždu poté, co vás praštil zezadu zlobr kyjem?

Proto platí můj předminulý příspěvek, lopata není vyrobena se zřetelem na boj (stejně jako nůž na stahování zvěře a na rozdíl od meče) a podle mne si zaslouží velkou penaltu k útoku, ke zranění bych ji naopak klidně přidal, ale nejdůležitější část mého příspěvku měla být, aby to k něčemu bylo. Pro jedno dvě použití (abysme zjistili jak je cool někoho umlátit lopatou) by se mi nechtělo s úpravou předmětu crcat. Což mi připomíná, že se mi nechce o tom ani psát, ale když už to mám hotové, proč to mazat...
Ikkie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ikkie »

drake127 píše:Lopata je rozhodně věc, která je nebezpečná (ale stále méně než krumpáč nebo palice), ale nějak s ní máchat je téměř nemožné. Vzhledem k její nevyváženosti si dovedu představit, že než by se s ní někdo rozmáchl, tak budu dávno pryč. Takže i když by zranění třeba 1k6 (2k3) určitě dávalo smysl, zároveň bych jí dal attack penalty aspoň -5 (vycházeje z toho, že třeba nůž na stahování má -2).
Výborně, konečně slovo do pranice, řekl bych že tohle je jádro pudla. Snížit útok a zvýšit zranění mi přijde jak logické, tak ideální. U toho vašeho deštníku by to pravděpodobně bylo naopak :)[/quote]
drake127 píše:Pokud ale důlnobrana má opravdu v plánu vyzbrojit své členy lopatami a sekyry nechat zavěšené nad krbem (a tudíž by byla tato úprava k něčemu užitečná), potom jo.
Nebudu rozebírat, ale o členy dolobrany tu nejde, pokud chceš vědět, napiš mi PM :)

A samozřejmě, že je tu hromada důležitějších věcí, než lopaty, třeba chybějící koše v trpasličím městě :P (opět jsem si rýpnul - ulevilo se mi :) ), ale zbytečností nebo topicem pro pobavení bych to taky nenazval, viz
A je mi docela líto, že se to tu bere hrozně z p*dele, protože to shazuje toto téma. Já jsem ho ale nezakládal pro legraci.
Tereza Smittová - RIP (portrait by NIAM)
Balkon, syn Daskův
Athriel
WooDoo

Příspěvek od WooDoo »

Jestli si četl tenhle topic od začátku, tak za světové války se na lopatách brousily hrany a byla to v příkopech jako hlavní bojová zbraň (jedna rána, jedno tělo bez krku). No, když říkáš, že to nejde brát podle reality (v určitých mezích je to pravda), ale podle mě se o tohle EQ snaží, takže je podle mě pořád rozdíl, když ti někdo natáhne pěstí a nebo tě někdo flákne lopatou (ale je to pouze můj skromný názor xD).
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

WooDoo píše: Nechápu, ale jak někdo může přirovnávat lopatu kdeštníku (nejen že po jedné ráně vykryté deštníkem by byl na několik kusů) je to prostě hovadina. Když si tak pročítám tyhlety články (doufám, že se nikdo neurazí) tak často pochybuji o těch kdo ton napsali.
Hele zalezi jak to kryjes … Uuuplne to same, jako s techniky v jakemkoli BU … Kdyz nastavis kryt (destnik) uderu (lopate) do rany tak, ze uder dopadne plnou silou, z plneho naprahu a jeste uderovou plochou (napr. hrana lopaty), pak je kryt na nic a boli to (destnik na hadry). Pokud ale kryjes ve spravne chvili, spravne misto (nejlepsi je prave blokovani uz pri naprahu, obzvlaste patrne pri krytu obourucni zbran vs jednorucni resp. treba kop vs. uder), tak se snazis o minimalizovani energie obsazene v utoku - ovlivnis mu naprah, pripadne mu ho nedovolis -> neziska potrebnou hybnost (at uz zbrane ci uderu) -> mene energie. Pokud nestihas toto provest (je daleko, ma iniciativu, je moc rychly … ), musis tim krytem (destnikem) energii uderu (lopaty) odvest nekam mimo sikovnym pohybem … A ver mi funguje to, ty techniky se cvici a celkem uspesne :smile:

Kdyztak muzeme probrat a dovysvetlit na srazu :bigwink: :clover:
magnumik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magnumik »

souhlas s Drakem, fakt by se hodila ta -5 na útok...protože přece jen s nožem na stahování se zachází mnohem líp...a zranění zvýšit na 2k3 by se taky hodilo...tohle téma bych vůbec nebral jen tak pro legraci...a úprava lopaty těsně před tím než se bude aplikovat nová EQ 3 podle mě nezabere víc než několik desítek minut (?) ...záleží na labirovi, jestli se mu to bude chtít dělat...sice...pochybuju, že by se o tom třeba teť horlivě debatovalo na rádcovském fóru, ale tak co naděláme. Myslím že se shodneme, že když už si vzít lopatu jako zbraň (a aby ta možnost vůbec byla), chtělo by to větší zranění a menší útokčnost...já bych to tak nějak ukončil...řeklo se asi všechno...co myslíš Grane?

to ikkie: jojo, ty tvoje koše :biggrin:
WooDoo

Příspěvek od WooDoo »

No když tedy lopata dostane zvýšené zranění (což by podle mě měla) tak by měla podle vás i teoreticky měla dodstat nějaký postih k zásahu... podle mě je to stejné, možná i jednodužší, než se trefit těžším obouručním kladivem (ale zase záleží na výcviku a technice). No a neberte, že každý člověk je "pán zbraně" zaměřený na deštník, brk či hůl.
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Já bych to s tím attack penalty nebo jak tomu říkáte zas tak nepřeháněl. Lopatou není _tak_ těžké se ohánět. A myslím, že lopatou je snažší někoho zasáhnout než nožem (samozřejmě ne vždy - pokud ale máte dost prostoru (což musíme brát jako standart), tak ano.

Nepřevádějte věci z reality? A odkud teda? =P Jako ano, vím, že v nejen v EQ, ale dokonce i v normálním DnD je kočka domácí než 1 lvl wizard, ale zase... no, to je jedno .)

Mě by ani nenapadlo jít do sebevraždy, když mě zlobr praští kyjem. A to je, oč tu běží. Tohle je Dungeon & Dragons (ještě s vyšší obtížností - proto každý bodík hraje roli a mezi 1k3 a 2k3 je fakt rozdíl), ne Dračí Doupě Plus, kde vás pošlou k zemi dvěma ranama i postavy slabší než vy.

Jako jde mi o to, že WooDoo má a já pravděpodobně budu mít postavu, která z určitého důvodu má jako svůj atribut lopatu a vůbec se nehodí k tomu nosit něco dalšího. Navíc, přehazovat při každém boji z lopaty na meč a pak zpátky? E-e .)

EDIT: Jo a ještě k tomu snížení útoku. Možná vám přijde lopata těžká, ale drželi jste někdy v ruce opravdové bojové kladivo? To je mnohem těžší, mnohem těžkopádnější - a jaké má attack penalty na EQ? (tohle je skutečně dotaz, protože to nevím - nejsem na čísla zaměřen a většinou mě nezajímají, nesleduji je, nemít WooDooa, vůbec na tuhle věc nepřijdu (což neznamená, že bez WooDooa bych neměl tyto názory, co mám))
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Tak tedy abychom tomu dodali trochu vaznosti...

Nejdrive je treba uvedomit si, jakou lopatu k boji chceme pouzit. Obecne nejcastejsi druh lopaty, tzv. uhelka.
Obrázek
Tato lopata se nejevi jako prilis vhodna k boji. Da se pouzit obdobne jako obycejna hul, nicmene kovova cast klade velky odpor vzduchu pro jakykoliv rozmach a samotny kov nema dostatecnou hmotnost, aby udelil uderu razanci. Naopak plech pri narazu pruzi a rozlozi energii na velkou plochu a ucinek tak jeste snizi. Na secne udery bych si nedelal take velkou nadeji, protoze lopata je na krajich zahnuta aby na ni sypky material lepe drzel. Z toho vypliva, ze nejlepsi je pokouset se o primy vypad tupym koncem nasady. Samotna lopata se tak stava spise hure ovladatelnou holi.
Obrázek
Zednicka lopata, nebo take srdcovka, je na tom o poznani lepe. Je mozne s ni nekoho seknout, nicmene zahnuti lopaty je dosti neprakticke.
Obrázek
Ryc je na tom uz velmi dobre. Je minimalne zahnuty a pokud s nim zkusite svihnout, odpor vzduchu ho jen malo vychyli. Samotna cepel je jiz take znacne robustnejsi a doda uderu znacnou kynetickou energii. Jedinou nevyhodou zustava delka zbra … totiz naradi.

Obrázek
A pak uz je tu polni lopatka, ktera je skutecne dobre pouzitel na pro boj zblizka. Je mala a proto obratna, dost tezka na to, aby mela rana razanci a predevsim ostra. S tim uz se da slusne ubranit.

zdroj:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Lopata
http://cs.wikipedia.org/wiki/R%C3%BD%C4%8D
Pokud nemate co rozumneho rici, KRICTE!!!
Odpovědět