drake127 píše:Totéž děláš s tím kladivem.
Však o tom mluvím! Tak proč by teda měla mít lopata attack penalty, když kladivo attack penalty nemá?
drake127 píše:Nenapsal jsem, že je lopata horší než ruce, jen že je horší než spousta jiného nářadí (vidle, rýč, kosa, sekyra, palice, krumpáč).
Já ani netvrdím, že napsal. To, zda je horší či ne, je podle mě dost subjektivní - krumpáč má možná hrot, ale je kratší apod. A už jsi někdy zkoušel bojovat s kosou? Jako šermovat se? IR? Já ano .) A s lopatou to jde líp.
drake127 píše:To je tak náročné pochopit nebo se o to jen pořád míníte otírat a se smíchem srovnávat korbel, brk a lopatu? Každý ví, že je to špatně, ale až doteď to bylo všem jedno, protože jít na skřety s lopatou nikoho nenapadlo.
Ale my to chápeme! Ale co řešíš, když každý ví, včetně tedy tebe, že je to špatně? Snad bys nechtěl, abychom jen napsali "Tady máte špatně tohle, ale nechte to bejt"? K čemu by pak topicy v této sekci byly?
drake127 píše:Vás to napadlo, fajn. Chcete opravit lopatu, fajn. Říkáte, že tu změnu využijete, aby se vyplatila, fajn. Já jsem pro, když z lopaty sedlácké neuděláte speciálně upravenou lopatu bojovou (pak by totiž měla být správně asi exotic weapon - vycházeje z Scythe). Můj vážný návrh, jak to udělat zazněl, zdůvodnění tu jsou už pomalu dvě strany. Teď jdu podpořit mágskou lobby jinam. Howgh.
Chceš tím koncem říct, že ukončuješ diskusi? Hmm, co na to říct... tak třeba: fajn .)
------------------------------
Takže pokud se na to teď podívám, když mi dovolíte malé
SHRNUTÍ, tak:
Korbel, brk, kniha a další RP předměty (a tím máme na mysli předměty neurčené primárně k boji) jsou silnější než lopata, která dosud byla také považována za RP předmět. Ovšem ukázalo se, že se o pouhý RP předmět nejedná, že může být použit i k boji, protože si každý umí představit situaci, kdy se někdo bude lopatou ohánět.
Stejně tak si jistě umíte představit hospodskou rvačku s korbely.
Pokud tedy vezmeme korbel a lopatu, ke které jsme přidali vidle (protože lopata a vidle byly kromě seker a loučí hlavní "výzbrojí" účastníků vzpour), můžeme na ně nahlížet ne jako na RP předměty, ale v některých situacích i jako na zbraně.
Myslím, že se nikdo nebude přít o tom, že někdo, kdo není zkušený v boji (tedy nemůže mít výhody s nějakým druhem zbraní apod.), se bude ohánět lopatou či vidlemi mnohem účinněji než korbelem, ačkoliv i ten může být velice účinný.
Na EQ je to ale tak, že zatímco lopata a vidle mají dmg 1k3, korbel má zranění dvojnásobné (to, že to mají brk a kniha, je nepodstatné, protože se jedná o RP předmět).
Já a WooDoo (který jistě dovolí, když nyní promluvím i za něj) jsme tedy pro to, aby se toto prohodilo - aby korbel měl dmg 1k3, lopata a vidle (a případné podobné zbraně, ještě jsem tuto záležitost IC nezkoumal) dmg 1k6.
Co si o této navrhované změně myslíte? A bez zbytečných vtipů, OT apod. prosím. Chtěl jsem tu vést běžnou diskusi, ale kdo si přečte první dvě tři stránky, bude mít pocit, že jde o frašku či satyru.