Kradení koně

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Pavel Urban

Kradení koně

Příspěvek od Pavel Urban »

Chtěl bych se zeptat, jestli by se nedalo upravit řešení koně a jeho loupení. Moje postava si chtěla se svolením majitele koně na něj sednout (dostala od něj jeho sedlo) a i tak když se o to pokusila byly volby v dialogu jen "ukrást koně" a "nic" (nebo tak nějak).
Nešlo by třeba svázat koně s určitým sedlem ? Tj. pokud mi majitel povolí se svézt - tedy půjčí mi sedlo - jde to bez postihů (předpokládám, že za ukradení koně jde např. aura dolů). Pokud se na koně "použije" jiné sedlo, půjde jen ukrást.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Nelze postihnout všechny varianty - vznikaly by jen díry jichž by šlo zneužít. Nedělám si iluze že by je nikdo nezneužíval.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Když ne tedy (jen) půjčování sedla, nešlo by to podmínit půjčením majitelem ? Myslím tím, že by majitel měl v dialogu u svého koně i možnost půjčit někomu (a pak by třeba mohl půjčit to sedlo). Případně by mohl i určit komu (podobně jako je tomu u cílenných kouzel).
Přijde mi to velká škoda, že ten kůň je použitelný jen pro majitele (jestli to vážně nejde, přestanu už dloubat :innocent: ).
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Pavel Urban píše:Když ne tedy (jen) půjčování sedla, nešlo by to podmínit půjčením majitelem ? Myslím tím, že by majitel měl v dialogu u svého koně i možnost půjčit někomu (a pak by třeba mohl půjčit to sedlo). Případně by mohl i určit komu (podobně jako je tomu u cílenných kouzel).
Přijde mi to velká škoda, že ten kůň je použitelný jen pro majitele (jestli to vážně nejde, přestanu už dloubat :innocent: ).
Nelze. Vyžadovalo by to speciální feat. Featy jsou jen zásahem do haků. Navíc je to řešení dost nepraktické.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Odpovědět