Rady pro život

Pozadí světa, knihy, pantheon...

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Zamčeno
labir
Příspěvky: 6774
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Rady pro život

Příspěvek od labir »

Rady pro život

Nezapomínejte pravidelně jíst a pít, tělo si sice o to co potřebuje řekne, ale smrt hladem či žízní není nic příjemného.

Pravidelně odpočívejte. Odpočívat lze na bezpečných místech u rozdělaných ohňů nebo v hostincích či soukromých místnostech. Pokud nejste hraničář či druid tak pro spánek na holé zemi využijte spací pytel. Bez odpočinku nevydržíte žít věčně.

Nepodceňujte zranění a příznaky nemocí. Navštivte chrám, nebo použijte zakoupené medikamenty. Padnout v horečkách uprostřed boje by se mohlo krutě vymstít.

Pijte alkohol s mírou. Nepijte vše naráz, pozorujte co to s vámi udělá. Rychlým pitím silnějších kořalek se můžete klidně i upít k smrti. A dobrá rada - z opilosti je nejlepší se pořádně vyspat. Ovšem následující kocovina...

Dobře si rozmyslete za co utratíte svoje peníze. Važte si a starejte se o své věci. Věci denní potřeby i zbraně, zbroje a šaty podléhají postupné zkáze pokud je používáte. Nechávejte je pravidelně opravovat a sledujte jejich stav pomocí Koule stavu.

Pokud plánujete výpravu do chladných oblastí Desky nezapomeňte se vybavit odpovídajícím oblečením. Prochladnout a dostat zápal plic se může krutě vymstít. Pokud nemáte na začátek dost peněz na drahé kožichy tak se přestěhujte více na jih - okolo osy Desky je stabilní podnebí a není třeba žádných drahých oděvů.

Než se začnete převlékat na veřejnosti uvědomte si, že se svlékáte do naha, okolí by to nemuselo kladně přijmout. Navíc i ten nejukrutnější půlork mívá kromě zbroje i náhradní hadry, kdyby se mu zbroj nedej bohové rozpadla.

Věřte si na libovolné bohy a bohyně. Na ty ze svých starých sfér, nebo i na nějaké nové, či se přikloňte k některé již existující víře. Ale neuctívejte Mocnosti.

A pamatujte - do světa vstupujete s aurou nezatíženou dobrými ani špatnými skutky. Jak se zabarví vaše aura záleží jen na vás.…
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Zamčeno