Odhad ceny

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
kokosak
Příspěvky: 2954
Registrován: 17. 8. 2007 18.49
Kontaktovat uživatele:

Odhad ceny

Příspěvek od kokosak »

Chtěl bych tu otevřít trochu diskusi na téma odhad ceny a jeho efekty. Co jsme zatím s Alím vypozorovali je, že 1 bod skilu znamená asi zisk deseti měďáků na jedné zlatce. Metody za jejihž použití jsme došli k zveřejněným výsledkům: 2 charaktery (které asi :bigwink: ) se střídali u deseti položek v kladení otázky obchodníkovi "kolik za to". Výsledky byly celkem konzistentní. Vzali jsme rozdíl odhadu ceny obou charů (značný) a vydělili rozdíl cen rozdílem skilů.

Tedy, jeden bod skilu = 10/2500 = 1/250 = 0,004, tedy necelé půl procenta. Pokud někdo má skil 20, dostane se na nádherných 0,08, tedy na 8 procent. Dejme tomu, že bude epický obchodník, má skill 40. Dostává 16 procent navíc. Rasový bonus je cirka 30 procent. Jinýmy slovy - epický obchodník bude polovičku tak dobrý, jako tvor odpovídající rasy slintajíc nesmysly.

Zdá se mi to trošku nereálné. Víte přece jaký je rozdíl, když vám někdo něco nabízí způsobem, který vám nepasuje... a taky se vám už asi nekdy stalo, že jste se vrátili z nákupu a překvapeně ste se koukali cože to máte doma za blbost. Ano, sympatie a antipatie dělají svoje, o tom žádná. Nicméně mi v současné chvíli přijde skill Odhad ceny značně podhodnocen a ani profi obchodník (skill 20) nedosáhne nějakých zářných výsledků.

Co vidím je podpora PC domluv, což je fajn. Jeden musí mít pár kamarádů, kteří mu to prodají/koupí za slušné ceny. Co nevidím, je podpora PC "obchodníka". I to největší pako ze správné rasy bude mít větší efekt než roky a roky obchodnické praxe.

Osobně bych se velmi přimlouval za zvýšení efektu Odhadu ceny.
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
labir
Příspěvky: 6702
Registrován: 18. 12. 2005 1.27
Bydliště: Sídlo u Amfiberai, sféra Equilibrie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Irelevantní měření. Obchodník si 24 hodin pamatuje jakou dal postavě cenu na její Appraise. Tj. nemáte ten rozptyl, je mnohem větší.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
kokosak
Příspěvky: 2954
Registrován: 17. 8. 2007 18.49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

…. potom předpokládám i náhodný rozptyl nezávislý na hodu, tože to taky párkrát z těch deseti pokusů vyšlo 1 měďák na bod do skilu, i méně.

Ale fajn vědět :smile: Budeme měření opakovat delší dobu a dyštak se ozveme.

:clover:
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Odpovědět