Elfí vína

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

psin
Příspěvky: 554
Registrován: 27. 5. 2006 20.11
Bydliště: Plzeň / západní pobřeží EQ

Příspěvek od psin »

Akira píše:CM: hnát věci ad absurdum, jen proto, že je to psáno...je nakonec sebedestruktivní a takový systém sežere sám sebe
Jo jo to souhlasím.

Nevim proč to teda někteří ostatní hrotíte? Dostal někdo snad už BAN za to, že pije jak pije? Pokud se dobře koukám - tak tu nikoho CM nechce ukřižovávat ani popravovat - jasně vidim tuhle větu:

… At uz jsou duvody jakykoli, velmi vam doporucuji system piti takto neobchazet. …

Tam neni řečeno nic o tom, že se za to bude banovat nebo budou jiný restrikce, takže nějaký to rozčilování bude namístě až vás za to někdo postihne.

Spíš se soustřeďte na to jak to vyřešit mimo porušení pravidel. Třeba tak jak píše Braenn ("...místo pití celé lahve piva používám jen hvězdičky (s tím že ty lahve u sebe opravdu mám ), případně třeba jen emoci z kruhového menu "napít se"?"…) a jak je to obvyklý u jiných věcí co systém neumí - v tomhle případě bych to neviděl jako obcházení - pokud tu lahev máte a následně ji vypijete - tady systém podle mě neobcházíte, ale upřesňujete. Nebo navrhěte něco jinýho - třeba zvýšení tolerance opití nebo jako Braen něco podobnýho

Prohřešek je prohřešek - pravidla mluví jasně (aniž bych hodnotil jejich kvalitu). To jestli a jak bude potrestanej je věc druhá.
Vše má své meze.

Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

psin píše:Třeba tak jak píše Braenn ("...místo pití celé lahve piva používám jen hvězdičky (s tím že ty lahve u sebe opravdu mám ), případně třeba jen emoci z kruhového menu "napít se"?"…) a jak je to obvyklý u jiných věcí co systém neumí - v tomhle případě bych to neviděl jako obcházení - pokud tu lahev máte a následně ji vypijete - tady systém podle mě neobcházíte, ale upřesňujete.
Presne tak, to je ten dulezity point. Nasledne vypiti -> ok, nasledne vyhozeni do kose -> obchazeni systemu.
psin píše: Prohřešek je prohřešek - pravidla mluví jasně (aniž bych hodnotil jejich kvalitu). To jestli a jak bude potrestanej je věc druhá.
Toto je druhy velmi dulezity point, ktery jsem ovsem takhle narovinu napsat nechtel :biggrin:
KaTo
Příspěvky: 850
Registrován: 15. 2. 2007 12.34
Bydliště: Severní okraj Středozemě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

Jon píše:Počkat, a když hvězdičkuju že jím kuře po kouskách, ukrajuju, lámu stehýnko, otírám si od mastnosty držku a vyplivuju kosti nebo pecky z hroznového vína a systémově ho sním "až ho dojím ve hvězdičkách", je to obcházení systému?
Dovedeno ad absurdum ano - systémově máš třeba smažená kuřecí stehýnka k dispozici systémově.

Jinak abych byl pozitivní kritik - řešení obcházení systémové opilosti po vypití systémově nejmenší jednotky alkoholu (tj. celé LAHVE) ve hře:
1) snížení procenta alkoholu v nápojích, taky aby stávající LAHEV odpovídala množstvím SKLENCE.
2) udělání picích lahví s alkoholem tak, jako jsou čutory, tj. napít se málo vs vypít na ex.
3) skrytí *systémové hlášky*, tak aby si hráči mohli alkohol zahrát "po svém"
4) změna systémová hlášky na nějakou emocionálně neutrální, např. *lehce je cítit alkoholem*
5) změna (resp. doplnění) pravidel tak, aby pamatovala na vyjímku ohledně alkoholu

to Psin: PREVENCE je vždy lepší než následná LÉČBA. Jak můžou hráči vědět, že jednoho dne se toto (at už pozitivní či negativní) metagame obcházení systému nezačne řešit restrikcemi přesně dle litery zákona (pravidel)? Všichni můžeme doufat, že zdravý rozum bude i nadále vládnout EQ krajinou (a já doufám)...ale vsadíš na to prsty na pravé ruce? (CB za sebe říká, že to je porušení pravidel a na druhou stranu že to nebude řešit (díky bohu)).

to all k zamyšlení: Situace s pravidly na EQ mi SILNE připomíná českou republiku a její zákony a prováděcí vyhlášky. Kdybyse VŠICHNI v tomhle kocourkově těmi vyhláškami řídili, tak do týdne republika ZKOLABUJE!!! Na druhou stranu se DOST těchto vyhlášek "přehlíží" (čímž se ovšem porušuje zákon), ovšem jen díky tomu přehlížení v tomhle státě je možno fungovat. No a naštěstí nikdo zatím na doslovném plnění zákonů a prováděcích vyhlášek netrvá (bojím se dne, kdy se narodí takový "debil", který do toho šlápne a půjde po tom hlava nehlava) .

to CM: Jsi jedno z mála DM(DS) na EQ a cokoli napíšeš má váhu olova a hráči musí počítat s tím, že to co ty vidíš jako porušování pravidel bys MOHL i trestně vymáhat. Se nesmíš divit, že pokud dáš do placu nějaký názor, že si ho hráči chtějí "vyjasnit"...neb jak jsem psal, lepší prevence než léčba.
Obrázek
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

KaTo píše: to CM: Jsi jedno z mála DM(DS) na EQ a cokoli napíšeš má váhu olova a hráči musí počítat s tím, že to co ty vidíš jako porušování pravidel bys MOHL i trestně vymáhat. Se nesmíš divit, že pokud dáš do placu nějaký názor, že si ho hráči chtějí "vyjasnit"...neb jak jsem psal, lepší prevence než léčba.
Pokud to bres takto, tak to ale ber prosim doslova :smile: Dal jsem, jak uz i psin zduraznil, DOPORUCENI a napsal k tomu i svuj postoj.

Ovsem, jakmile nastane situace, ze by nekdo v CvC nekomu jinemu otravil piti a on to *vypil* a pritom //vyhodil do kose, tak to resit zacnu :bigwink:
photter
Příspěvky: 1348
Registrován: 18. 2. 2006 22.43
Bydliště: Arnudenské císařství
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

zkuste radši hrát charaktery, než se matlat v nějakejch :censoree: systémech, ste mě zas pobavili :megalol: :megalol: :megalol: :megalol:
doporučuju do odpadkovejch košů dodělat zařízení, který vyhozenou flasku chlastu vpíchne darebákovi rovnou do žíly, dobrej hráč se totiž pozná především podle toho, že jeho postava je po každý jedný flašce piva nalitá jak zelí :1aid:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Pavel Urban
Příspěvky: 5860
Registrován: 30. 4. 2007 16.38

Příspěvek od Pavel Urban »

Pokud někdo pije IC nějaký nápoj, měl by ho IMHO i vypít systémově (např. na konci ucucávání) právě z důvodů, které zmínil Cybermíša (projímadlo, jed apod.). Nicméně veřejná hláška ohledně opilosti je opravdu docela nešikovná a proto jsem pro její omezení na systémové upozornění pro hráče. Ten pak bude vědět, že na jeho postavu má alkohol vliv a může dle toho reagovat, ať už má veselou náladu nebo zrovna truchlí.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Gran
Příspěvky: 913
Registrován: 18. 9. 2006 13.26
Bydliště: Pražské království
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Stejně bych plošně snížil účinnost všech alkoholů... teď jsem se vrátil z týdenní chlastačky, kde byly k disposici sudy piva i tvrdý alkohol... a docela se zájmem jsem sledoval, jak se člověk mění s tím, jak postupně pije. A rozhodně bych neřekl, že je to tak radikální jako na EQ... myslím, že by se to mělo srazit třeba na polovinu. Tedy účinek jednoho piva na EQ mi přijde, že odpovídá spíš dvěma pivům ;) Ale to je jen můj názor .)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Croden
Příspěvky: 97
Registrován: 18. 9. 2006 17.17
Bydliště: Miltharský koš za smíšeným zbožím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Croden »

Gran píše:Stejně bych plošně snížil účinnost všech alkoholů... teď jsem se vrátil z týdenní chlastačky, kde byly k disposici sudy piva i tvrdý alkohol... a docela se zájmem jsem sledoval, jak se člověk mění s tím, jak postupně pije. A rozhodně bych neřekl, že je to tak radikální jako na EQ... myslím, že by se to mělo srazit třeba na polovinu. Tedy účinek jednoho piva na EQ mi přijde, že odpovídá spíš dvěma pivům ;) Ale to je jen můj názor .)
No. Trpoši a Bret (a další) si dali každej 60 korbelů a teprve se motaly =P ( je to dost závislí na odolnosti )
Perzistentní fantasy online svět - sferie.wz.cz
Gran
Příspěvky: 913
Registrován: 18. 9. 2006 13.26
Bydliště: Pražské království
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

No, myslím si, že tvoje názory v této věci mají, vzhledem k tvé postavě, několikanásobně vyšší hodnotu než ty moje =P
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Uživatelský avatar
sciorp
Příspěvky: 1991
Registrován: 31. 3. 2007 19.54
Bydliště: Hag Hargol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

Grane ty přeci taky víš co to je se svým trpošem položit sud
a neříkej že né
IMHO ten chlast je ted opravdu nepitelnej nepočítám postavy jako jsme my trpaslíci kterým odolnost neklesá
(aspon mě) pod 18
PODPIS
Odpovědět