Anime

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Darmonlor
Příspěvky: 797
Registrován: 8. 2. 2007 17.12

Příspěvek od Darmonlor »

balrog: Nechápu proč by to mělo mást někoho kdo Slayers nezná? Prostě uvidí jen zvláštní družinku hrdinů kteří se znají a jsou v některých svých vlastnostech extrémní. Nebudou první a nebudou poslední. Budou mít nějakou minulost o které mohou vyprávět u ohně, minulost která se odehrávala ve světě plném magie a do kterého už se možná nevrátí. Zelgadis tady nalezne na Univerzitě opět novou naději při hledání svého léku, Lina úplně novou magii jejichž principy může začít odhalovat a společně s Gourrym nová jídla která ještě nesnědli a Amelie? Pro tu nebude problém najít místa kde se odehrává bezpráví proti kterému se musí bojovat.
Ano, jejich povahy se změní, protože v tomto světě to už nemohou být stejní lidé/chiméry, Budou opatrnější, méně impulzivní (eh, jde to u Zela vůbec ještě?) Ale myslím že mají hodně co nabídnout pro pobavení ostatních i sebe. Pokud to nevyjde, není problém s tím přestat. Jak se objeví tak i zmizí.
In the name of justice!
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
mkov
Příspěvky: 304
Registrován: 9. 9. 2006 14.03
Bydliště: Mladé Buky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

Torenty ne :)
Jen Ftp nebo přímé stahování ze stránek :)
Tak dobrá přijímám nabídku s DVD :)
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
Wendigo
Příspěvky: 990
Registrován: 15. 12. 2007 18.39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Ok zeptam se ji jak ma zkousky kdyz tam bude, nebo ja mam skolu kousek od jizaku takze bych ti to mohla dat nekdy na chodove na metru treba, jak chces mno.

Fakt si nechces zahrat s nama? Ono to bude asi trvat nez to dame dohromady stejne to asi rozjedem az po zkouskovym :)
mkov
Příspěvky: 304
Registrován: 9. 9. 2006 14.03
Bydliště: Mladé Buky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkov »

Zkusit to můžu :)
Ale až po zkouškovým :)
No počkám si teda na ten tvůj překlad doufám že teda stojí za to :D a to už bude další semestr tak se pak domluvíme na konkrétním datu a místě předání.
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
Wendigo
Příspěvky: 990
Registrován: 15. 12. 2007 18.39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Uvidime, taky mam zkouskovy ale moc toho nemam tak snad budu stihat :)

BTW:

Vyhlasuje se konkurz na postavy: Lina Inverse (The Bandit killer, Dragon Spooker, Enemy of all life) a Fillia Ul Copt


Ukecala sem kamose aby sel delat Xellose... ma na to idelani povahu :)
cybermisa
Příspěvky: 6078
Registrován: 20. 2. 2006 2.46

Příspěvek od cybermisa »

Asi budu totalne za truhlika, ale ja slayers teda vubec neznam *zastydi se* :blush: Ale jestli je to tak dobry, jak pisete :biggrin:

Kazdopadne, jakakoli dlouhodobeji hrajici a nasledne pekne sehrana skupinka, jejiz hra je pro EQ prinosem, dostane DM support :smile: Minimalne si jich budou DM vsimat :biggrin: :shades:
Wendigo
Příspěvky: 990
Registrován: 15. 12. 2007 18.39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Mno podle me nejlepsi anime vubec, ale me clovek nemuze brat vazne, ja jsem Slayers fanatik XD Copak chces to taky smahnout? :)

No oni jsou pekne sehrani, to urcite :bigwink:
Wendigo
Příspěvky: 990
Registrován: 15. 12. 2007 18.39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Obrázek

A takove male lakadlo, uz mam hotovy hadry pro vsechny postavy, nejsou sice 100% presny to proste v EQ udelat nejde, ale snazila sem se :))

Postava Liny, ty fesny carodejky stojici vepredu je porad volna

Nebojte se, ze by vas to nejak casove vysalo, hrat budeme jen kdyz se sejdem takze spis proste pro zabavu jednou za cas :)
Uživatelský avatar
George
Příspěvky: 1652
Registrován: 29. 6. 2007 23.58
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George »

Dej sem pls nějakej obrázek z toho serialu,at mam porovnani.
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
Wendigo
Příspěvky: 990
Registrován: 15. 12. 2007 18.39
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Google -> slayers :)

napriklad http://digilander.libero.it/goku04onlin … %20003.jpg
(Heh nahodou tam stojej skoro stejne jak na tom screenu :) Plus vypadaj mladsi ale to samozrejme vysvetlime logicky proste tak ze do sveta equilibrie se dostanou az starsi :))

Pak sem nahazim ikonky, jeste nemam hotovyho Gaurryho a Linu.

Edit: Aaaa... ted koukam ze mi nejak ulitly u Amelie boty a pasek (oboji udelam spis sedivy podle mangy)
Edit2: Tak ono to stejne nejde aby se mi nerozhodila barva vseho ostatniho, toz na to pecu, za par let clovke stejne boty prochodi a musi si koupit novy, zeleny ten den proste nemeli!
Darmonlor
Příspěvky: 797
Registrován: 8. 2. 2007 17.12

Příspěvek od Darmonlor »

Tak jsem se rozhodl po čase oživit vlákno doporučením dvou zajímavých kousků, které jsem měl tu čest vidět. Obě díla jsou originální svou orientací na vážnou hudbu a pro její fanoušky úžasně zpracovaným soundtrackem.

Princess Tutu
Jako první uvedu toto baletní dílo. Celá série je doprovázena nádhernou hudbou Sofijské filharmonie, kterou tvoří díla jako Čajkovského Louskáček, Labutí jezero a Šípková Růženka, Karneval zvířat od Camille Saint-Saëns…
Téma celého romantického anime je inspirováno několika pohádkovými motivy, z nichž asi první do očí uhodí (a diváka provází celým dějem) Ošklivé káčátko – tím je totiž v základě hlavní hrdinka, Ahiru.
Ta, díky zvláštnímu medailonu, dostala možnost proměnit se do mladé dívky, studující na baletní škole v malém městečku, která se po škole baví hledáním kusů srdce prince, které bylo rozbito při boji s mocnou havraní bestií. Princ je tak zcela bez duše a emocí a malá Ahiru mu chce pomoci. (a zároveň doufá že získá jeho lásku)
Tato linie velice připomíná klasické Mahou Shojo. V dějově kritických scénách se totiž pomocí již zmíněného medailonu neohrabaná a naivní dívka mění po vzoru Mahou Shojo hrdinek do obratné a zkušené baletní tanečnice, Princezny Tutu (věrně charakteru celého anime není ani toto jméno náhodné - tutu je taková ta klasická baletní sukýnka).
Po prvních několika lehce klišoidních dílech, které spočívají v podstatě v tom, že Ahiru náhodou nalezne kousek srdce, dojde k menší komplikaci, Ahiru se změní v Tutu, podaří se jí získat ho a předat princi. To vše by z celého díla dělalo jednoduchou podívanou pro romanticky založené plyšandy a děti, kdyby… Kdyby to bylo opravdu tak jednoduché. Někdy po osmém dílu (které jsou hodně krátké) se totiž všechno změní a z romanticky plyšového příběhu se stává mnohdy hororové baletní drama plné emocí a nečekaných zvratů. Říct víc by už byl spoil.

V podstatě každá vypjatější scéna, včetně šermířských soubojů je vyjádřená baletem s velice propracovanou choreografií kreslených postav. Tancem a hudbou odkazy na baletní scénu rozhodně nekončí, ať už jde o vypravěče Drosselmeyera (Louskáček), postavu která má jméno podobné slavné baletní hvězdě atd…
Menší ochutnávka, Pas De Deux v jednom :)


Stylem úplně jiné je pak Nodame Cantabile, komedie ze školního prostředí. Krom propracovaných postav a jejich vývoje nic neobvyklého, takových je spousta. Zásadní faktor ovšem v Nodame hraje druh školy – anime z konzervatoře jsem ještě neviděl… Ehm, tedy viděl, ale to tady raději nebudu rozvádět :blush:. Celý příběh se točí kolem klavíristy a houslisty Shinichi Chiaki, který se touží stát dirigentem, ale kvůli psychickému bloku (fobie z létání a vody) se není schopen dostat z Japonska do Evropy, kde by měl možnost studovat pod vedením slavného dirigenta Sebastiana Viery.
Na konzervatoři potká o rok mladší, velice talentovanou studentku klavíru Noda Megumi alias Nodame, upoután jejím zcela nahodilým způsobem hraní, Cantabile. Zpěvným, podle nálady, při kterém občas vynechá, občas přidá notu aniž by tím zkazila celou skladbu.
S hrůzou zjistí že Nodame nejen bydlí v bytě vedle něj, ale že mezi její talenty patří i extrémní nepořádnost, jejíž výsledky místy prosakují až k němu a absolutní neschopnost uvařit cokoliv složitějšího než rýži s rýží, případně ve formě jednoduchého onigiri. Jakožto pořádkumilný člověk udělá druhou chybu – vtrhne jí do bytu, uklidí a nakonec jí pozve k sobě na večeři. Důsledkem toho totiž přijde i o poslední šanci zbavit se jí.

Hudbu tvoří opravdu mistrovské kusy. Zazní Mozart, Brahms, Strauss, Schuman, Rachmaninov… A to jak v podání jednotlivých nástrojů, tak v podání celých symfonických orchestrů. Například Rachmaninov Piano Concerto No. 2 je opravdový zážitek, stejně jako hra samotné Nodame.
http://www.youtube.com/watch?v=Q_SyiwST_BI
http://www.youtube.com/watch?v=wik_u8IFrLU
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Odpovědět