Zmizení

Máte příhodu, legendu či příběh ze hry? Sem s ním.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2096
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Zmizení

Příspěvek od Pipi_CZ »

Aris se už dlouho neukázala. Nikde už dlouho nebyla viděna, nikdo o ní nic neslyšel. Tvrz střeží už jen "její" lidé, ale ani ti nevědí co se stalo, že není k zastižení. Ani její nejlepší přátelé o ní nic nevědí. Jakoby se propadla do země.

Tuláci a pocestní povídají, že se v lese poblíž tvrze něco stalo. Že tam prý někdo válčil, prý se skřety a že to musela být jedině ona. Povídá se že to musela být pěkná mela protože to vypadalo jakoby se střetla tlupa skřetů s armádou. Někteří říkají že tam při těch bojích zemřela, někdo zase říká že se stihla dobelhat ke tvrzi a pak z ní odešla. Někdo dokonce říkal že tu noc byla hrozivá bouře a že ji zasáhl blesk, který ji na místě usmrtil. Ale žádné tělo nikde nebylo nalezeno. Šíří se i různé zvěsti o tom, že to asi už vzdala a odplula do říše. Verzí je mnoho, ale nikdo neví čemu se dá věřit a co se opravdu stalo.

Stráže kteří ji viděli naposledy ve městě vypověděli, že se jim zdálo jak kulhá na jednu nohu a na tváři měla menší šrám. Popsali ji ve špatném stavu. Špinavá, z rány na tváři měla krvavou a rozmazanou šmouhu a trochu kulhala na pravou nohu. Když město opouštěla nesla si sebou několik toulců, luk a poměrně velký vak, ale těžko říct co v něm bylo. Komunikovat nechtěla, pomoc odmítala a náladu neměla také zrovna dobrou. Jen se před sebe mračila na zem a ani na ně pořádně nekoukla. Ale to podle nich už bylo nějaký měsíc zpět...
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2096
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

… nedávno se mezi lidmi v podhradí u Mithaliru rozneslo cosi o raněné postavě, zahalané v černém plášti a červenou kápí s tmavým oblečením, která se raněná probelhala kolem podhradí a pokračovala cestou na západ směrem na Hag Hargol.

Nekomunikovala, nabídky pomoci ignorovala, jen se sklopenou hlavou a rukou na břiše co nejrychleji pokračovala v cestě. Do tváře je prý nenechala nahlédnout, stále s kápí koukala mimo a snažila se co nejrychleji dostat pryč. Jediné co mladík, který se jí snažil pomoci poblíž rybníku s mlýnem pod kápí viděl, byla malá brada a rudým pramenem vlasů, který se jí houpal na hrudi. Mladík neznámé postavě stále nabízel pomoc až najednou se z temnoty kápě ozval hlas: "Jdi mi z cesty … prosím". Nechal ji tedy na pokoji, ale hned jak zmizela za kopcem, rozeběhl se za ní. Už ji ale nespatřil …
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2096
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

… Aris mohla být spatřena obyvateli, jak chodí po obchodech v Mamoníně u lukaře, odkud si nesla nějaké toulce a také u kováře. Stále se ale skrývá, vyhýbá se ostatním obyvatelům a do obličeje si nenechá kouknout. Neustále se drží za bok, kde rukou skrývá nějaké ošklivé zranění. Její chůze připomíná spíš nějakou stařenu, chodí shrbená se skloněnou hlavou. Její tmavé oblečení, takové jaké nosívala u tvrze, je dosti špinavé a nějaké bystré oko by si mohlo všimnout i rudé krve v oblasti pasu kde se drží.
Naposledy ji mohli zahlédnout s nějakým mužem v bílozlatém oblečení s blond vlasy, ale ani tomu neukazovala tvář a nic jiného. Vypadalo to jako by se jí vnucoval, ale ona přitom o pomoc nežádala …
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2096
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

//Obsahuje IC informace :excl:


… tvrz zeje samotou, po lese jdou slyšet skřetí skřeky a vytí vlků. Voda naráží na útesy a kolem tvrze je rozhlehlá temnota, jen elfka v šedé sedí u ohně a kouká do lesa.

Najednou se v temnu lesa ukáže potácející se silueta … elfka u ohně vyskočí, dá ruce na meče u pasu a řekne: "Kdo tam?"
Postava se dobelhá blíž a složí se do sedě, pak položí luk vedle sebe. "Tady" … chvíle ticha a syknutí bolestí … "domácí".
Elfka nechápavě nakloní hlavu a řekne: "Domácí? Cože?".
Zraněná postava, celá špinavá a od krve odkryje ruku na břiše kde se ukáže ošklivá rána, vzhlédne, druhou rukou stáhne kápi a řekne: "Něco v tom smyslu."
Elfka v šedém vykulí oči, rychle sedne k Aris a začne panikařit: "Aris? Kurva! Jsi v pořádku?!"
Aris koukne pod ruku a se svraštěným obočím jen řekne: "Nevypadá to".
Vystrašeně na ni kouká až začne koktat: "Ch … chceš pomoct?"
Aris na to z těžka odpoví: "Nevím jestli to svedeš. Potřebovala bych .. spíš Apatykáře"
- "Mám tam … drápy … musí ven"
- Pokoušela jsem se o to .. ale nešlo mi to
- Ve městě jsou jen v chrámu

Mezitím přišel malý klučina, Matěj.

- Do tý doby vykrvácíš, myslíš že to vydržíš?
- Asi … budu muset, když se nehýbu, tak to moc nebolí.
- Máš … nožík?
- Jo … to půjde
- Dá se uvnitř někde lehnout?
- Myslím že ano … ve skladu
- Matěji, vem ten luk

Pomalu se odeberou do skladu kde "pacienta připraví k "operaci".

-Matěji, budeš svítit

Matěj vyděšeně přikývne, zavře očka a svítí svítícím kamínkem, Rith mezi tím(elfka v šedé) vytáhne nožík a pořádně ho očistí a polije léčivým lektvarem. Aris na zemi koukne s hrůzou na nůž a raději uhne pohledem do stropu dřevěného srubu.
Rith se při pohledu na ránu a drápy v ní roztřesou ruce.

- Co se ti postavilo do cesty?
- Bandité … ale medvěd mě překvapil
- Tohle bude bolet
- Bolí to už nějaký ten týden
- Teď to bude bolet hodně.

Rith se pokusí vyprostit první dráp. Aris zatíná zuby až ankonec vykřikne bolestí, dráp se avšak podařilo vyprostit. Matěj si raději zacpal už i ouška a začal si broukat sám pro sebe.
Dá se do vyprošťování dalšího, předposledního drápu. Pokusí se to udělat rychle a tak aby to nejméně bolelo. Aris div neupadá do bezvědomí. Lesknou se jí oči jak jí vykrkly slzy.
Zvedne trochu hlavu aby se koukla jak to asi vypadá, ale Rith ji nenechá se kouknout a odklání ji hlavu. Pomalu ji uklidňuje: "To bude dobré, všechno bude dobré"
Poslední dráp je ale "zaklíněný" mezi žebry a to bude asi mnohem bolestivější... Rith skoukne ránu a vzhlédne na Matěje.
- "Matěji?"
Matěj nereaguje skrz zacpaná ouška, tak Rith zvýší už tak rozechvělý hlas.
- "Matěji!"
Matěj konečně zareaguje a začne naslouchat.
- "Potřebuju pomoct"
- "S-s čím?"
- "Musíš držet tyhle šaty na ráně"
- "Aby nevykrvácela"

Matěj koukne nejistě na Aris a na krev kolem, div neomdlí.

- "Potřebuju obě ruce volný, abych to mohla vyndat."
- "Zkusím to"
- "Musíš pořádně přitlačit"
- "Pořádně Matěji!" … Rith už vypadá na prášky... Matěj tedy přitlačí ještě trochu víc, Rith ho ale zase napomene aby víc přitlačil a tak tedy učiní …
- "Musíš to vydržet."
… Rith se připraví na vyprostění drápu a Matěj otevře oči a úplně nechtěně začne zírat na zranění. Udělá se mu z toho hrozně špatně, naštěstí to udrží a okamžitě zavře oči …

Rith se začne snažit dráp vyklínit …. Aris tak trpí bolestí až omdlí a Rith se následně na to podaří dráp vyprostit … z rány se začne řinout velký proud krve … a tak Rith pomůže kouzlem které krvácení zastaví …
Koukne zděšeně na Aris, zkusila jestli dýchá a naštěstí ano …
Koukne na Matěje, na Aris … a řekne: "Já .."
Hned na to omdlí a padne Aris do klína …

Matěj, značně znejistí když nic neslyší, otevře očka, koukne na Aris a Rith jak tam leží a naprosto se zděsí. Koukne na ránu a děsně se mu navalí: "*blmmm …. blmmm*".
Chvíli kouká pryč a pak polkne. Zase rychle přitiskne hadr na ránu a začne koukat jinam.
Něco si pro sebe zděšeně mumlá se zavřenýma očima … "Co budu dělat? Co budu dělat?" … a houpe se v dřepu dopředu a dozadu … pak najednou se ve skladu zvedne teplota, Matěj zkoprní a Aris pokryje příjemné teplo což zapříčiní její probuzení. Co to bylo? Zázrak? Že by Aris pomohli samotní bohové? Rána je najednou docela zacelená. Těžko říct co to bylo, to vše se skrývá pod rouškou tajemství … jakmile se Aris rozkouká, odkryje Matějovu ruku s hadrem aby se koukla na ránu …
Matěj to nevydrží a při pohledu na tu všechnu krev se mu znovu navalí a vyběhne ven se vyzvracet … následně na to se probudí i Rith v klíně Aris …
Uživatelský avatar
Pipi_CZ
Příspěvky: 2096
Registrován: 7. 2. 2009 14.33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

… o několik dní později, když jsou konečně samotné …


- "Nechceš mi teda říct co se stalo" … pohlédne Rith k Aris vážně …
- "Chci, ale asi z toho nebudeš moc nadšená"
- "Povídej"

- "Tak kde asi začít?"
- "Nejspíš tím že, jsem ti kdysi lhala o naší matce"
… Aris koukne Rith omluvně do očí …
- "Když jsem říkala, že jednoho rána zmizela, tak jsem nemluvila pravdu. Do domu tehdy vtrhl jeden muž a odvedl ji kousek dál, do lesa …"
- "Já v tom lese byla a viděla jsem na vlastní oči jak matku zabil"
… Rith překvapeně pozvedne obočí …
- "Proč jsi mi neřekla pravdu?"
- "Nechtěla jsem abys z toho byla .. nějak špatná, když jsme se konečně našly"
- "Promiň"
- "Hm .. tak … tak pokračuj"

- "Byla to normální obhlídka, jako každou noc … s tím rozdílem že skřeti se snažili zabít poutníka. Pomohla jsem mu se z toho dostat a skřety jsme společně zahnali. Jenže … pak se na mne podíval a mě okamžitě blesklo v hlavě - to je on - jsem si řekla v duchu"
- "Hned jsem to tedy ze sebe vypustila a říkala že půjde se mnou do kasáren. On souhlasil, ale pak … vůbec nevím jak se to stalo. Vrhl po mě šipky a zasáhl mě do stehna a začal utíkat lesem k hobitínu."

- "Myslela jsem že se už nezmátořím, ale byl to přece vrah naší matky, nemohla jsem ho jen tak nechat zmizet. Vytáhla jsem šipky z nohy a pronáslednovala ho až do hobitína kde mi zmizel. Všimla jsem si ho ale za hobitínem jak se ubírá směrem do lesa. Vystřelila jsem po něm dva šípy, ale minula."
- "Běžela jsem za ním dál, přes les až ke skalám … tam jak to hlídají bandité. Tam dál šlápl na past … bandité se k němu seběhli a dílo dokonali. Pak se vrhli na mě. Jejich útoky jsem odolala, někteří padli dřív než stihli doběhnout. Šla jsem prozkoumat tělo a všimla si že ještě dýchá a chraptí. Porozhlédla jsem se kolem, vzala pirátskou šavli … a utnula mu hlavu."
- "Jakmile jsem se otočila že půjdu zpět, vynořila se ze tmy tlupa chlapů, otočila jsem se že se dám na ústup, ale …. od někud se vynořil medvěd a máchul po mě tlapou. Začala jsem co nejrychleji utíkat, ale doháněli mě, tak jsem se otočila a vystřelila jim pod nohy šíp … asi víš jaký - a tak jsem získala čas a mohla se vypařit. Ale na špatnou stranu. Zpět to nešlo..."


- "Takže jsem se tedy vydala do Mithaliru, moc jsem se neukazovala, potřebovala jsem hned najít nějaký obchod s lékarnou, obvazy a tak. Ukryla jsem se a pokoušela si vytáhnout ty drápy, ale šíleně to bolelo. Dala jsem se trochu dohromady a jelikož jsem neměla na loď, nakoupila jsem výbavu, šípy a lektvary."

- "Dalšího dne jsem se vydala na cestu do království, několikrát jsem málem šlápla na past a taky se střílelo, ale většinu cesty se mi podařilo proplížit tak, aby o mě nevěděli."
- "Cestou se mi zase otevřela rána a dost to krvácelo. Kdybys tam u tvrze nebyla, asi bych tam skončila … "
Odpovědět