Hraní paladina je svým způsobem opravdu jen tvá věc. Ale jako hráč sis zvolil místního boha, který není tvůj, ani tvým výtvorem, a pakliže ho chceš uznávat, musíš ustoupit ze svých představ alespoň částečně, nebo si zvolit boha jiného, jehož názory nebudou v rozporu s tvými.*Protton píše:Naopak. Ragmon prosazuje řád a zákon. Prosazuje kodex a chová se vždy tak, jak by se měl chovat paladin.Ale nikdo není bezchybný. Bezchybný paladin je jen pohádková postava pro děti, naprosto nezábavná pro jakékoliv hraní. Hraju Ragmona tak, jak ho hraju. Pokud to není dostatečně paladinské, tak mě už prosím vyhoďte z řádu a prohlašte mě za padlého paladina. Ale podle mě je paladin přesně to, jak ho hraju. Prosazuje dobro v rámci zákona. Vždy se snaží zachránit co nejvíce lidí atd... Jde jen o to, jak se zachová v krizové situaci a chtěl bych vidět kohokoliv z vás na jeho místě v Listově. Buď se zachovat podle vás "paladinsky" nebo zachránit město. Poslední město v Cindii. Ragmon je prostě Ragmon. A Ragmon zůstane Ragmonem ať se vám to líbí nebo ne. To, že hráč nehraje podle vašich představ neznamená, že hraje špatně. A to platí i pro DM.
A protože se rozcházíme už u definice paladina, zkus, znovu tě prosím, za svého Ragmona, nebo za sebe, (je-li v tom rozdíl) odpovědět zde na otázky morálky, které jsem položila v minulém příspěvku. Možná se pak snáze dobereme k definici toho, co považuješ za dobro a zákon a snáze pak pochopíš, co se snaží ta skupina "nepřejících" hráčů vysvětlit.