Magická Univerzita

Pokud vás napadlo jak něco zlepšit, nebo chcete něco naopak zkritizovat

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

drake127 píše: Jaká je odpověď na ultimátní otázku smyslu života, vesmíru a vůbec?

42
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
Akira

Příspěvek od Akira »

cybermisa píše:
Akira píše:myslím že je kravina dělat sektu mágů jenom z lidí, kteří se OOC vyznají v kvantové fyzice, jaderné fyzice a jiných věcech...to už myslím přeháníte. A povinost splnit zkoušky....hmmm..v tom případě, by měl být bojovníkem jenom ten, kdo má zkušenosti z šermu, potažmo u mnicha minimálně černý pásek. Neblázněte...a vratte se do reality..a hlavně...JE TO JEN HRA! Nikoliv náhražka reality podle vašich představ!
Je to hra predevsim na Magickou Univerzitu …. Srovnavat hrani postavy s vysokou obratnosti s obratnosti hrace je IMHO nesmysl bez logicke vazby. Srovnavat hrani inteligentni ci moudre postavy s inteligenci ci moudrosti hrace ma naprosto logickou, ba dokonce primou vazbu. Inteligentni hrac hloupou postavu zahraje, hrac s nizsi inteligenci vsak postavu s vyssi inteligenci proste neuhraje. Takovy hrac pak ma nektere moznosti ve hre zavrene, napr. MUNI. A volat, "je to jen hra" v tomto smyslu ma v sobe stejnou duchaplnost, jako prohlaseni nekterych politiku "vysokoskolske vzdelani pro vsechny". Vejska stejne jako MUNI proste NENI pro vsechny a dokud budu hrat a mit MUNI na starosti, tak se z nynejsiho nastaveni filtru slevovat nebude.
takže jestli to dobře chápu...musíš rozumět těm blábolům o magii co jsou tam napsaný, aby jsi mohl hrát mága..? ups..no znám obrovskou spoustu inteligentních a moudrých lidí..dokonce hodně inteligentních a moudrých s titul před i za...ale například v chemii, ve fyzice..nebo třeba botanice se nevyznají...proč jim ale "zakazovat" hrát si? IMHO..je to sektářství pro vyvolené...
no naštěstí mě to neláká :)
Milujte se a množte se..zabijte je pak všechny, Bůh už si je nahoře přebere!
Přiznání je polehčující okolnost, ale jistý trest - od léta páně 1992 MERLIN
Mrtvý manga avatar, dobrý manga avatar!
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Kruci prokoukli nás co s tím velký Draku? :biggrin:

Ehm cybermisa... Nevim co chces zavadet ta podminky... respektive klidne si zavadej ale pak nesmis vyhazovat stavajici lektory protoze hrac jednoho za a) diplom jeste nema, za b) kdyz mit bude rozhodne to nebude z niceho ani vzdalene blizkeho fyzice c) zajima se o tak nizke veci jako mytologii ktere vam ty matematicke modly nabouravaji :bleh:

Ale akira ma pravdu MUNI je opravdu jen pro vyvolene vzdyt se to pise i ve stanovach ze adepti jsou vyvoleni prijmaci zkouskou.
Jacho Ering - Lektor Magické Univerzity v Tirianu
Wendigo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wendigo »

Protoze kdyz tam ty podminky nebudou tak bude

a) magie naprosty chaos
b) hrat magy spousta lidi kteri na to proste nemaji
c) tim nemyslim ze by byli blby jak tago ale venuji tomu stejne usili jako kdyby hrali bouchace
d) a tim padne cele kouzlo hrani magu
____

Koneckoncu kdo chce mit maga bez uceni muze hrat zaklinace a kdyz se bude chtit ucit muze a kdyz ne pujde mu to "samo od sebe".(Howl: Ano ale pak delaji zaklinacum spatne jmeno. Giliam: No a? Se*em na ne.)

A navic komu se nelibi system na EQ muze si vzit predefinovanou classu a hrat ji jako trochu jinou jejiz magie napriklad funguje jinak. (Zel: No vyborne ted tu kolem budou pobihat desitky samanu, to vazne dik!)
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Akira: To je jak opakování pro magnetofon... Znovu potřetí, teď červeně, třeba tě to trkne:

NIKDO NEPOTREBUJE ZNALOSTI Z KVANTOVE FYZIKY (TEORETICKE FYZIKY, ELEKTRODYNAMIKY ATD...): JEDINE CO STACI JE FANTAZIE A KREATIVITA.

Co je na tom nejasného?

Navíc...hraješ mága? Chceš na MUNI? Pokud vím tak ani vzdáleně... MUNI je jedno z uskupení které funguje velmi dobře tak jak je. A jeden ze zákonů IT zní: Když něco funguje tak se v tom nevrtám. To platí i tady. A dvojnásob to platí když nevím o co tam jde přesně. To je typicky český rys - považování se za většího odborníka než ti co v tom oboru skutečně dělají.

Přijímací podmínky na hráče ve smyslu toho červeného budou VŽDY.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

Wendigo píše:Protoze kdyz tam ty podminky nebudou tak bude

a) magie naprosty chaos
b) hrat magy spousta lidi kteri na to proste nemaji
c) tim nemyslim ze by byli blby jak tago ale venuji tomu stejne usili jako kdyby hrali bouchace
d) a tim padne cele kouzlo hrani magu
a) určitě lepší než magie předělaná na exaktní vědu
b+c)… zamysli se nad tím kouzelným slovíčkem hrát. To by pak měli být stejné restrikce pro kněze - kdo dokáže z rukávu vysypat motlitby? ,stejně tak barda omezit jen na umělecky nadaný lidi, kteří zfleku vymyslí originální báseň...
d)naopak, když vyjádříš všechno arkánum ,které souvisí s wizardem jednou rovicí, tak kde je pak to kouzlo, to tajemno magie? nikde, to je imho veliká škoda.

Ztrestejte mě, neb se vašema magickýma teoriema a rovnicema vůůbec neřídím. :bleh:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

OneHeart píše:
Ztrestejte mě, neb se vašema magickýma teoriema a rovnicema vůůbec neřídím. :bleh:
K tomu tě taky nikdo nenutí. :bigwink:
MUNI není restrikce. Máš kreativitu? Přideš s něčím novým konzistentním? Proč ne? Když je to pěkné (a může to klidně být v rozporu s nějakou napsanou teorií, ale nesmí to odporovat pozorování a musí to být konzistentní) tak ještě dostaneš odměnu.

Nechápu jednu věc: Co vadí na MUNI hráčům jenž nehrají a nechtějí hrát na MUNI? Ti co na MUNI jsou se očividně dobře baví. Co vám na tom vadí? Co vás vůbec opravňuje kritizovat něco s čím nepřijdete vůbec do styku a co funguje? Neřeknu kdyby to na MUNI neklapalo, nebo jste na ní byli a věděli co a jak. Nejste a klape to dost dobře. Takže kde je problém? Asi jen ve vašich hlavách vážení, že něco funguje jinak než byste si přáli sami... :dry:

Situace je to naprosto stejná jako kdybych kritizoval náborové podmínky třeba... ŠKODA AUTO a jejich systém řízení a norem, že já bych to udělal líp a všichni by se měli pak mnohem líp a že to tam dělají všechno špatně. Co mě k tomu opravňuje? Nic. Jen bych ze sebe udělal blba a prudiče co si myslí že všemu rozumí nejlíp.

Teď je to snad jasné...
Naposledy upravil(a) labir dne 1. 2. 2008 9.33, celkem upraveno 4 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

labir píše: K tomu tě taky nikdo nenutí.
To je mi novinka! Já celou dobu žil v tom, že to ,co zplodí hlavy z MUNI ,je fakt.
To sem si oddych... :sorcerer:
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

OneHeart píše:
labir píše: K tomu tě taky nikdo nenutí.
To je mi novinka! Já celou dobu žil v tom, že to ,co zplodí hlavy z MUNI ,je fakt.
To sem si oddych... :sorcerer:
Jasne kazdou chvili potkavas magy z univerzity kteri ti do hlavy husti teorii magickych poli podle Sereny ,zejo. :bigwink: Ne pokud vim na MUNI jsou zhruba tri (mozna vic) Teorii jak vytvorit kde co, a kazdy magicky jev ma tak desitky vysvetleni. Ale kdyz prijde adept ,ktery nevymysli ani jedno jednoduche tak co s nim? :smile:
Jacho Ering - Lektor Magické Univerzity v Tirianu
drake127

Příspěvek od drake127 »

Tak tak, většina z toho, co zplodí MUNI má nadpis: TEORIE. Větším, či menším písmem, někde skryto pouze v textu a někde vzpomenuto pouze v errata, které jsou na vyžádání. :clover:
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Moje pripominka k univerzite je, ze byste si mohli udelat nejakou vratnici, nebo domovni zvonky. Popripade stareho maga - vratneho . )

Kdo se ma k vam porad co dobyvat, kdyz tam jste zapikolovany jako trpaslici v Hagu? o.O;

(ps ano, tento post lze velice dobre resit IC.. ale chtel jsem svest rec jinam :))) )
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
drake127

Příspěvek od drake127 »

The_Balrog píše:(ps ano, tento post lze velice dobre resit IC.. ale chtel jsem svest rec jinam :))) )
IC se to již řeší. Adepstvo ve spolupráci s gnómy tento problém vyřešilo tak, že se do vstupní haly umístí páka, po jejímž stisknutím bude návštěva transportována do kobek, kde si ji příslušná osoba vyzvedne … někdy později.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 1. 2. 2008 9.57, celkem upraveno 1 x.
Bas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bas »

The_Balrog píše:
Kdo se ma k vam porad co dobyvat, kdyz tam jste zapikolovany jako trpaslici v Hagu? o.O;
Máš něco proti Hagu?*vyhrne si rukávy*Abych vám ten dům nezboural,místo toho abych ho proboural :biggrin: :biggrin:
Govan syn Thora ("Oh fun and games!")

Adept Magnus - Jeho posledním kouskem je přístroj, který by měl údajně z jablek udělat mošt - a naopak.
Prý by to jednou mohlo fungovat i na chmel.

Kobold Kruul - Vyčistí i ten největší magický blivajz.
Akira

Příspěvek od Akira »

labir píše:
OneHeart píše:
K tomu tě taky nikdo nenutí. :bigwink:
MUNI není restrikce. Máš kreativitu? Přideš s něčím novým konzistentním? Proč ne? Když je to pěkné (a může to klidně být v rozporu s nějakou napsanou teorií, ale nesmí to odporovat pozorování a musí to být konzistentní) tak ještě dostaneš odměnu.

Nechápu jednu věc: Co vadí na MUNI hráčům jenž nehrají a nechtějí hrát na MUNI? Ti co na MUNI jsou se očividně dobře baví. Co vám na tom vadí? Co vás vůbec opravňuje kritizovat něco s čím nepřijdete vůbec do styku a co funguje? Neřeknu kdyby to na MUNI neklapalo, nebo jste na ní byli a věděli co a jak. Nejste a klape to dost dobře. Takže kde je problém? Asi jen ve vašich hlavách vážení, že něco funguje jinak než byste si přáli sami... :dry:

Situace je to naprosto stejná jako kdybych kritizoval náborové podmínky třeba... ŠKODA AUTO a jejich systém řízení a norem, že já bych to udělal líp a všichni by se měli pak mnohem líp a že to tam dělají všechno špatně. Co mě k tomu opravňuje? Nic. Jen bych ze sebe udělal blba a prudiče co si myslí že všemu rozumí nejlíp.

Teď je to snad jasné...
já nevím, kde jsi přišel na to, že píšu co a jak dělat líp???? stačí si to pořádně přečíst zpátky...
jenom tady prezentuju jak se mi jeví příspěvky, které tu čtu a co z nich vyvozuju. Nebo už nesmím mít ani vlastní názor na nějakou věc?

a že to řeším, ač nechci hrát mága....myslím, že není přikázaný se věnovat jenom tomu, jakou postavu hraju. Nehodlám tady spamowat, ani vést sáhodlouhé diskuze. Jsou to vaše pravidla a pokud jste se rozhodli, že taková budou je to jen na vás. ale nezakazujte ostatním mluvit, ptát se a mít názor. :) to už tu bylo ;)
drake127

Příspěvek od drake127 »

Kromě toho myslím, že jen velmi málo hráčů mimo MUNI zná požadavky pro přijetí, takže nerozumím z jaké instance je kritizujete?
Z toho, že jste si tu přečetli příspěvky, kterými si děláme legraci sami ze sebe? No jo, já vím, že strážní nebo druidi jsou suchaři a neprojevují se, ale tam taky nevezmou každého, co jsem měl možnost vidět a ty nikdo nekritizuje.

Takže aniž prozradím nějaké velké tajemství... Ne, pro přijetí na univerzitu nemusíš znát nazpamět obsah veřejné knihovny. Neříkám, že to nepomůže, ale exaktní znalosti se na zkoušce podílí tak asi 10 %. V těch zbylých 90 % případů se totiž hodnotí, zdali je hráč (nepleťte s postavou) kamarád nebo alespoň kamarád kamaráda. Proto taky říkám, že připravovat se na zkoušku sezením v knihovně se nevyplatí.

// Jedna věta v tomto příspěvku má za úkol zjistit, jestli rozumíte legraci.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 1. 2. 2008 10.10, celkem upraveno 1 x.
Akira

Příspěvek od Akira »

drake127 píše:Kromě toho myslím, že jen velmi málo hráčů mimo MUNI zná požadavky pro přijetí, takže nerozumím z jaké instance je kritizujete?
Z toho, že jste si tu přečetli příspěvky, kterými si děláme legraci sami ze sebe? No jo, já vím, že strážní nebo druidi jsou suchaři a neprojevují se, ale tam taky nevezmou každého, co jsem měl možnost vidět a ty nikdo nekritizuje.

Takže aniž prozradím nějaké velké tajemství... Ne, pro přijetí na univerzitu nemusíš znát nazpamět obsah veřejné knihovny. Neříkám, že to nepomůže, ale exaktní znalosti se na zkoušce podílí tak asi 10 %.
vystupuju tu jako "laik" a z povahy příspěvků to prostě ten pocit co mám evokuje....možná místo kritika by bylo na místě slovo zamyšlení...ale to je jedno....zapomen na to. Nikdy si nedám říct a na něco se zeptám, nebo mám k něčemu připomínku..a vím, že se to tady nenosí...dám si pozor. :bleh:
KaTo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KaTo »

to Wendigo: Desítky šamanů? Ale ty už tu léta jsou - plný skřetí osady :megalol: :megalol: . Spíš se divím, že jsem PC šamana dosud nepotkal...velmi rád "se" přijmu k nějakému učení :bigwink: ...co Garushi? Nehledáš žáky? *mrkne směrem k horám* :megalol: :megalol:
to Bas: Mlč a kopej! *hodí po něm futra*
to Drake: Já myslel, že takový dveře už Muni má... :megalol: :megalol: Ovšem že je chcete dát místo vstupních...to mě zaskočilo!
to Labir: Já bych věděl...ale to by bylo na flames :megalol: :megalol: :megalol:
P.S. Nechytejte mě za slovo, nevím nic! :bigwink: :biggrin:
Naposledy upravil(a) KaTo dne 1. 2. 2008 10.20, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
drake127

Příspěvek od drake127 »

V pořádku, zeptat se klidně můžeš, nějakou odpověď si klidně vymyslím, ale tak nějak doufám, že když řeknu "adepti musí zvládat kvantovku", tak si pod tím lidi představí spíš "ne, kvantovku samozřejmě zvládat nemusíš, ale přesto studium není pro každého, MUNI zastupuje inteligenci Desky, takže hráči by alespoň trochu měli být schopní to také zahrát (ne, že na questu převezme vedení postava s inteligencí 8 jen proto, že její hráč trpí tím, že okolo něj mágové jen čumí a v lepším případě ještě zkoumají spellbook, jestli náhodou nemají ještě jedno IGMS)."
Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

Já teda nevím, co se to tu tak řeší, když všechno, na čem je to založeno, je jeden veliký joke .)
Jinak fakt, že hloupý hráč těžko bude hrát chytrou postavu, je dost známý a je to právě jeden z problémů, který se často snaží někdo řešit... ale ono není moc co hrát. Holt ani ve hře nemůžete dělat _úplně všechno_ - můžete dělat jen to, na co jako hráči stačíte .)
(ne ve smyslu, že jako hráč musíte umět to samé, co postava, ale ve smyslu, že jako hráč to musíte umět _zahrát_)

EDIT: Jsem se přepsal trochu - místo "není moc co hrát" tam má být "není moc co řešit" (jakože těžko to někdo nějak "vyřeší") ;)
Naposledy upravil(a) Gran dne 1. 2. 2008 11.37, celkem upraveno 1 x.
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Gran píše:Já teda nevím, co se to tu tak řeší, když všechno, na čem je to založeno, je jeden veliký joke .)
:yes: Ano presne presne tak … Myslel jsem to s doosti velkou nadsazkou a samozrejme jsem si delal legraci …

Lec restrikce tam jsou a to takove, ktere by odlisili hrace, co chce HRAT adepta a hrace, co chce na MUNI z jineho duvodu, at uz je to zvedavost, bezne nedostupna kouzla, nebo special kouzelne itemy a jine systemove vyhody …
Gran píše:Jinak fakt, že hloupý hráč těžko bude hrát chytrou postavu, je dost známý a je to právě jeden z problémů, který se často snaží někdo řešit... ale ono není moc co hrát. Holt ani ve hře nemůžete dělat _úplně všechno_ - můžete dělat jen to, na co jako hráči stačíte .)
Vzit trpaslika a tesat toto do kamene :yes:
Odpovědět