no já si mylsím že chaotic evil jsou … maniaci, sadisti, ale opět na druhou stranu každý človek není v jádru zlý, myslím že každý aspoň jednou lituje co provedl, ale co já vím...kecám...nemám na filozofování...ještě jsem nenačal víno

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Jé, to ještě někdo považuje satana za zlo? krom věřících?cybermisa píše:A co treba fanaticti uctivaci satana?
brum brum?OneHeart píše:*nenápadně ukazuje na magnumíka*
Cha! A co je dobré a zlé?Tomyn píše:to se zas rozjela debata a to sem fakt jen tak plácl a nerozváděl to :)
no já si mylsím že chaotic evil jsou … maniaci, sadisti, ale opět na druhou stranu každý človek není v jádru zlý, myslím že každý aspoň jednou lituje co provedl, ale co já vím...kecám...nemám na filozofování...ještě jsem nenačal vínoa jsem unavenej, tak to řešte místo mě aspoň se pobavím
Ano, tos pochopil správně jak sem si "zlo" nadefinoval...prostě tak, jak je "zlo" zažité v přemýšlení normálních lidí (takže ne filosofůcybermisa píše:Nejdriv musis definovat co je to zlo … Pak teprve muzes rikat, zda neco kolem toho existuje nebo nePokud si nadefinujes zlo tak, jak se domnivam, ze sis nadefinoval, pak mas na vec spravny pohled. Ovsem, pohledu je vice a podle me True Evil existuje
zajímavá reakce :) ale myslím že krást kvůli hladu není zločin je to povinost jedince přežít, ale zabít jíného jedince kvůli hladu a popřípadě sníst ho není již moc pozitivní...vždycky mě fascinují filmy kde jsou lidi k sobě pěkně hnusní i když jim jde o přežití tohle fakt nechápu, jinak true evil asi není jen max na světě chaotic evilmagnumik píše:Ano, tos pochopil správně jak sem si "zlo" nadefinoval...prostě tak, jak je "zlo" zažité v přemýšlení normálních lidí (takže ne filosofůcybermisa píše:Nejdriv musis definovat co je to zlo … Pak teprve muzes rikat, zda neco kolem toho existuje nebo nePokud si nadefinujes zlo tak, jak se domnivam, ze sis nadefinoval, pak mas na vec spravny pohled. Ovsem, pohledu je vice a podle me True Evil existuje
) takže například: krást (kvůli vlastnímu obohacení - tzn. nepotřebuju to, ale vezmu si to) je špatné... ukrást rohlík, aby člověk neumřel hlady je špatné, ale dá se to pochopit (i když prodavač to asi moc chápat nebude) … zabít někoho (kvůli vlastnímu obohacení) je špatné... zabít někoho v sebeobraně je taky špatné, ale dá se to pochopit (i když při nepřiměřené sebeobraně to soudce taky moc chápat nebude) … nicméně bych rád četl tvoje subjektivní pojmutí zla a popis oné true evil bytosti
Nepsal sem, že je to zločin... (i když co se týká zákonů, tak to zločin je...teda logicky...no řekl bych, že nikoho nezajímá "proč" krade ale "že" krade) psal sem, že je to špatný (ten samotnej čin...to, že to dělá aby neumřel hlady, to je na soucitu každýho, aby to bud odsoudil, nebo odpustil)… a co zabít zvíře a sníst ho? ;) to je hold potravní řetězecTomyn píše:zajímavá reakce :) ale myslím že krást kvůli hladu není zločin je to povinost jedince přežít, ale zabít jíného jedince kvůli hladu a popřípadě sníst ho není již moc pozitivní...vždycky mě fascinují filmy kde jsou lidi k sobě pěkně hnusní i když jim jde o přežití tohle fakt nechápu, jinak true evil asi není jen max na světě chaotic evil
no já to za špatný nepovažuji ani auritickymagnumik píše:Nepsal sem, že je to zločin... (i když co se týká zákonů, tak to zločin je...teda logicky...no řekl bych, že nikoho nezajímá "proč" krade ale "že" krade) psal sem, že je to špatný (ten samotnej čin...to, že to dělá aby neumřel hlady, to je na soucitu každýho, aby to bud odsoudil, nebo odpustil)… a co zabít zvíře a sníst ho? ;) to je hold potravní řetězecTomyn píše:zajímavá reakce :) ale myslím že krást kvůli hladu není zločin je to povinost jedince přežít, ale zabít jíného jedince kvůli hladu a popřípadě sníst ho není již moc pozitivní...vždycky mě fascinují filmy kde jsou lidi k sobě pěkně hnusní i když jim jde o přežití tohle fakt nechápu, jinak true evil asi není jen max na světě chaotic evil...joooooo lidi sou lidi
jak říkal kamoš "každej by se měl starat sám o sebe" a já na to "jo, to by se na světě žilo fakt líp" *s těžkou ironií*…
Ale nelámal bych nad cybermisou hůl, sem zvědavej co vymyslí
Clovek je od prirody tvor sobecky, takze kazdy bere jako "zlo" to, co se mu nejakym zpusobem "nelibi", nebo mu "vadi" nebo ho "ohrozuje" (fyzicky, na majetku, ve vztahu … ). Pokud chces zlo definovat pomoci cinu, vzdycky na to musis nahlizet v souvislotsi pricina + dusledek. Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.magnumik píše: Ano, tos pochopil správně jak sem si "zlo" nadefinoval...prostě tak, jak je "zlo" zažité v přemýšlení normálních lidí (takže ne filosofů) takže například: krást (kvůli vlastnímu obohacení - tzn. nepotřebuju to, ale vezmu si to) je špatné... ukrást rohlík, aby člověk neumřel hlady je špatné, ale dá se to pochopit (i když prodavač to asi moc chápat nebude) … zabít někoho (kvůli vlastnímu obohacení) je špatné... zabít někoho v sebeobraně je taky špatné, ale dá se to pochopit (i když při nepřiměřené sebeobraně to soudce taky moc chápat nebude) … nicméně bych rád četl tvoje subjektivní pojmutí zla a popis oné true evil bytosti
ano, jedna z úchylek, tolik charakteristická pro naší zemi. Takzvané "čecháčství". Aneb kdo nekrade, okrádá svojí rodinu.Tomyn píše: ale já si to myslím, tím že ukradnu trochu toho co tuje se vlastně nic nestane, lidi tolik plýtvají že se to v globálu ztratí
A na filmy chodíš výhradně do kina a software si kupuješ ;)OneHeart píše:...Dokonce jsem si začal kupovat jízdenky do MHD
nejsem dokonalý. Ale věř, že na tom pracuji. Ale za poslední měsíc jsem se neudržel jen jednou a stáhl si filmkokosak píše:A na filmy chodíš výhradně do kina a software si kupuješ ;)OneHeart píše:...Dokonce jsem si začal kupovat jízdenky do MHD
Filmy si předplácím ve formě výpalného OSE (navíc stahováním neporušuji žádný zákon) a SW mám veškerý legální :D Dál?kokosak píše:A na filmy chodíš výhradně do kina a software si kupuješ ;)OneHeart píše:...Dokonce jsem si začal kupovat jízdenky do MHD
Ta korunka z CDčka bo kolik to je nemá s filmy nic společného, o legálnosti stahování se můžeme bavit... ale pokud to děláš v rámci nějaké P2P sítě, tak asi i uploaduješ... což už legální jednoznačně není. Jestli máš veškerý SW (včetně commanderů, shareware zaplaceného po třiceti dnech, her a podobně) tak tě to samozřejmně šlechtí :)Darmonlor píše:Filmy si předplácím ve formě výpalného OSE (navíc stahováním neporušuji žádný zákon) a SW mám veškerý legální :D Dál?
hmm...tu poslední větu moc nepobírámcybermisa píše:Clovek je od prirody tvor sobecky, takze kazdy bere jako "zlo" to, co se mu nejakym zpusobem "nelibi", nebo mu "vadi" nebo ho "ohrozuje" (fyzicky, na majetku, ve vztahu … ). Pokud chces zlo definovat pomoci cinu, vzdycky na to musis nahlizet v souvislotsi pricina + dusledek. Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.
Predstav si, ze bu onen hladovejici okradl zrovna tebe. Ukradl by ti auto, na ktere jsi deset let setril a ktere sis zamiloval. Hned by ti to dalo na vec jiny pohled …
tim myslíš to, že když někdo někoho zabije...tak je těžký dohledat jak ten čin působí (na koho, jak silně...atd.) ...takže nahlížím jen na známá "fakta" (která nám předhazují média)… což je omezující, protože se projeví sobeckost ve smyslu...v jakym smyslu?cybermisa píše:Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.
Tim chci rict, ze jinak na tebe zapusobi, kdyz ten hladovejici okrade tebe nebo kdyz okrade nekoho "obecne".magnumik píše:hmm...tu poslední větu moc nepobírámcybermisa píše:Clovek je od prirody tvor sobecky, takze kazdy bere jako "zlo" to, co se mu nejakym zpusobem "nelibi", nebo mu "vadi" nebo ho "ohrozuje" (fyzicky, na majetku, ve vztahu … ). Pokud chces zlo definovat pomoci cinu, vzdycky na to musis nahlizet v souvislotsi pricina + dusledek. Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.
Predstav si, ze bu onen hladovejici okradl zrovna tebe. Ukradl by ti auto, na ktere jsi deset let setril a ktere sis zamiloval. Hned by ti to dalo na vec jiny pohled …
Media do toho neplet, to uz je spis otazka interpretace faktu a narozu, masova manipulaci a popularizacemagnumik píše:tim myslíš to, že když někdo někoho zabije...tak je těžký dohledat jak ten čin působí (na koho, jak silně...atd.) ...takže nahlížím jen na známá "fakta" (která nám předhazují média)… což je omezující, protože se projeví sobeckost ve smyslu...v jakym smyslu?cybermisa píše:Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.![]()
já mluvil jen o jídle...jídlo kvůli hladu ukrást to není zločin kor když se tak stane v hypersuper markétucybermisa píše:Clovek je od prirody tvor sobecky, takze kazdy bere jako "zlo" to, co se mu nejakym zpusobem "nelibi", nebo mu "vadi" nebo ho "ohrozuje" (fyzicky, na majetku, ve vztahu … ). Pokud chces zlo definovat pomoci cinu, vzdycky na to musis nahlizet v souvislotsi pricina + dusledek. Vzhledem k omezene casoprostorove existenci lidske bytosti je velmi obtizne dohlidnout vzdy vsech dusledku, takze ve vysledku nahlizime vzdy jen na znama "fakta". Coz je velmi omezujici a vzdy se projevi ona lidska sobeckost.magnumik píše: Ano, tos pochopil správně jak sem si "zlo" nadefinoval...prostě tak, jak je "zlo" zažité v přemýšlení normálních lidí (takže ne filosofů) takže například: krást (kvůli vlastnímu obohacení - tzn. nepotřebuju to, ale vezmu si to) je špatné... ukrást rohlík, aby člověk neumřel hlady je špatné, ale dá se to pochopit (i když prodavač to asi moc chápat nebude) … zabít někoho (kvůli vlastnímu obohacení) je špatné... zabít někoho v sebeobraně je taky špatné, ale dá se to pochopit (i když při nepřiměřené sebeobraně to soudce taky moc chápat nebude) … nicméně bych rád četl tvoje subjektivní pojmutí zla a popis oné true evil bytosti