Stránka 5 z 21
Napsal: 22. 2. 2010 11.00
od Braenn
Já bych i dorazila, ale uvidím co a zda práce.. takže případně bych převzetí chleba a komunikaci s Knoflíčkem přehodila na někoho z vás
Zálohu a smlouvy zařídím, převzít klíče bude muset ten, kdo tam bude první
Napsal: 22. 2. 2010 16.08
od Paklic
proč mám pocit, že se mi ten předchozí příspěvek nelíbí?
nu, co se dá dělat
Napsal: 22. 2. 2010 16.17
od Braenn
Abych předešla zmatkům, tak já bych i dorazila ve čtvrtek, jinak dorazím v pátek, ne že nedorazím vůbec

Napsal: 22. 2. 2010 22.58
od kohen
vyberte nápoje...
http://www.sklad-napoju.cz/Nabidka-piva.html
Chlazení je třeba...půjčit jej mohu, ale není to zadarmo... (jednak zaloha jak prase a taky denní poplatky),
uvítám někoho důvěryhodného, kdo tohle zajistí.
Akiro, pokud jedeš... mohu se domluvit přímo s tebou...? Mohu i předem vyzvednout, až pojedu kolem Př.….
dej info.
Braenn dej tam prosím nějaké hlasování o tom co budeme/chcete pít... diky
Napsal: 22. 2. 2010 23.26
od Braenn
No, teď se klasicky rozběhne debata o tom co je hnusné a co není hnusné.…
Nahoďte sem, pokud někdo další máte, ceny za chlazení a vůbec ceny piva, řeči co komu chutná bych tento rok vynechala:)). Stejně vždycky pijem všechno a stejně je to nakonec jedno, takže dávám přednost jistotě a dobré ceně před zmlsanými jazýčky. Jel nám Zubr stejně jako Plzeň, jel nám i Ježek a kdo ví co jsme tam všechno už stopili. Ano, a na velikonoce vám jelo i zelené Starobahno v hospodě
Jinak dík Kohene.
Napsal: 22. 2. 2010 23.33
od kohen
No cena za pivo bude dodána, cena za chlazení je celkem šílená... cca 500,- za den (už jen záloha činí 15 000,-), proto bych rád, kdyby někdo měl možnost půjčení zdarma. … tohle je tam hodně drahé...bohužel, proto to takto nechci...
Jinak navrhoval bych zlatou střední cestu.… ,která nihoho neurazí a chutná... Budvar
Napsal: 22. 2. 2010 23.50
od Wendigo
Nikoho neurazi? Ja bych radeji nejake pivo bez pulkilla cukru na litr... Ale tak kdyz je bida vypiju vse co peni. Ale to bych byla spis znovu pro Jezka, ten nas vysel levne a nebyl vubec spatnej.
Napsal: 22. 2. 2010 23.51
od kokosak
No, ale otázka... mám brát mlíko plnotučný, bo polotučný? A kdo bude šecko chtít?

Napsal: 23. 2. 2010 0.00
od kohen
Nemá zatím smysl (ani hlasovat) a ani dávat najevo , které pivo je dobré a které ne, předložím cenu a pak se to teprve rozjede… ceny budou všude dosti podobné…
Co se osvědčilo v předešlém turnusu je to, že se má počítat cca průměrně na jednoho platícího a pijícího cca 7piv za večer a z toho bych tak nějak vycházel…
Nebude zima a ani teplo… klasika…
PS: mě osobně Ježek moc dobře neudělal…, ale v klidu, podřídím se většině…
Z celkového seznamu piv bude vybráno cca 8 druhů pro které zde můžete hlasovat... a abych nebyl předpojatej, přenechám tento seznam
Braenn, aby udělala selekci, až bude znát cenu.
Nebudeme se ale hádat o tom co je dobré a co špatné,, každý bude mít možnost hlasovat pro svého favorita a každý, kdo zjistí, že pivo co bylo vybráno a bude nakoupeno, může se v dohledné době ze seznamu pijících tyto sudy odhlásit (rozumně rychle), děkuji za pochopení.
V případě nesouhlasu si můžete zařizovat picí režim pro všechny (separátně) sami, ale vzpomeňte na minulý turnus, nakonec jsem to musel zařizovat s pár osobami (kterým děkuji) sámotní a na poslední chvilku, čehož se chceme letos vyvarovat.
Takže Vás dopředu prosím, pokud si zde neodpustíte připomínku k nákupu a zařizování sudů a druhů piv, zkuste se zamyslet nad tím, jak by jste to zařídili sami a zda vůbec…
Nepřichází v úvahu napsat zařídím to lépe, a pak se na to vykašlat… (ze známého zdroje) ostatní to pak odnesou daleko víc…“pamatujte na to“
Jen pro info:
Wendigo píše:Nikoho neurazi? Ja bych radeji nejake pivo bez pulkilla cukru na litr.
To co píšeš je velmi zavádějící tvrzení, ještě ke všemu mnohokrát přehnané, sice Budvar je znám svou vyšší koncentrací cukru při kvašení, ale celkový počet jednotek ve výsledném produktu je jistě podobný jako u jiných produktů a společností. Doporučuji prostudovat jejich stránku http://budweiser-budvar.cz/o-pivu/sprav … pivo-.html a podobné, vše co mají na stránkách a je uveřejněno, je pravdivé.
A jelikož jsem z firmy, která dělá také pro pivovary chemické testy a analýzy přesného složení, vím, o čem tady píšu. Větší množství cukru se dá přirovnat pouze k vyrovnané a výtečné chuti.
Mám přesné informace, ale nebudu zveřejňovat, nelze (jde o firemní tajemství),, většinu pivovaru jsem také viděl uvnitř, jejich zabezpečení, výrobu a také hygienu při samotném výrobním procesu. Leckdo by se možná divil co kde a tak…
Wendigo píše:Ale to bych byla spis znovu pro Jezka, ten nas vysel levne a nebyl vubec spatnej.
Ježek nevyšel zrovna levně, v porovnání k lepším druhům piva... nepamatuji si to přesně, ale tehdá to nebylo zrovna levné pivo cca 1200,-/50l. (za to mohl být skoro Gambrinus)
Napsal: 23. 2. 2010 0.11
od Luelle
palačinky? ;)
Napsal: 23. 2. 2010 0.49
od drake127
Jakkoliv mě náznaky, že Ježek není nejlepší pivo České republiky uráží, musím poznamenat takový detail, že ne každý má možnost kupovat sudy vybraného piva. V Praze asi jo, ale jinak bude to, co sežene ten, kdo to poveze. Vynechávám, že sud musí pasovat na chlazení (není 100% záměnné). Takže je hezké, že se dohodneme na Starobrnu, ale už vidím, jak ho bude Plzeňská sekce vozit.
Platit 500/den je šílenost; já doufám, že bych byl schopen chlazení sehnat (a k němu odpovídající sud, ano Ježka), ale v tuto chvíli rozhodně nemůžu nic slibovat, takže pokračujte v původním plánu. Já jen ocením, když dostanu příležitost popít něco zatím neochutnaného.
A odhlašovat se považuju za kravinu, ale jestli je tu opravdu někdo, kdo prostě <dosaď> pít nebude *pokrčí rameny*, nemám co dodat.
Napsal: 23. 2. 2010 1.00
od Luelle
prosím prosím jako člověk pracující v pivovaru prohlašuji, že ŽÁDNÉ české pivo nemá cukr navíc, a proto nemá tolik alkoholu jako německá piva a množství curku u nás závisí jen na druhu chmele a většina pivovarů používá čínský chmel - na made in china, ale druh
Napsal: 23. 2. 2010 1.01
od kohen
O nástrčku (koncovku) nejde, sice za ní je záloha, jistá, ale půjčení je zcela zdarma… takže chlazení může být koncipováno k jakékoli sestavě (přestavím na místě hned).
Jde o samotnou chladící stanici, jak pomocí plynu, či vzduchu (na čemž v našich podmínkách až tak nezáleží).
Takže koncovka není žádný problém na jakýkoli sud…
Braenn píše: takže případně bych převzetí chleba a komunikaci s Knoflíčkem přehodila na někoho z vás

Zálohu a smlouvy zařídím, převzít klíče bude muset ten, kdo tam bude první
"Svačinku" klidně vyzvednu, kde bydlí vím...
Napsal: 23. 2. 2010 4.08
od Anade
Hlásím se k palačinkám (s povidlama) a mlíku (s kakajíčkem, na plno-/polotučnosti mi nesejde).
P.S.: Snad mi to vyjde a dovezu víno.
EDIT po návrhu na lívance: Klidně lívance.
Napsal: 23. 2. 2010 6.41
od kokosak
Luelle píše:palačinky? ;)
A co radši lívance? Bych vzal lívancovadlo.
Napsal: 23. 2. 2010 10.00
od Luelle
kokosak píše:Luelle píše:palačinky? ;)
A co radši lívance? Bych vzal lívancovadlo.
lívance maj jiný těsto,který je trochu víc vzpurný a hlavně... vezmi si poměr plocha/počet... na jednu palačinku 4 lívance... vezmi si kolik těch palačinek bylo a představ si 4x tolik lívanců.… ne díky
PALAČINKY =P
Napsal: 23. 2. 2010 11.11
od Wendigo
No ja se pridam kdyz na mne tentokrat nezapomenete

Napsal: 23. 2. 2010 12.15
od kokosak
Luelle píše:
lívance maj jiný těsto,který je trochu víc vzpurný a hlavně... vezmi si poměr plocha/počet... na jednu palačinku 4 lívance... vezmi si kolik těch palačinek bylo a představ si 4x tolik lívanců.… ne díky
PALAČINKY =P
Řikam, vzal bych lívancovadlo. To rozliješ do těch menších minipanviček a máš to. Stejná práce jako s palačinkou (vlastně menší, tože to nemusiš rozlejvat dokola). Krom toho nemusíš dělat akrobatický kousky, tože lívance se otáčej lepčejc.
Napsal: 23. 2. 2010 13.46
od Luelle
kokosak píše:Luelle píše:
lívance maj jiný těsto,který je trochu víc vzpurný a hlavně... vezmi si poměr plocha/počet... na jednu palačinku 4 lívance... vezmi si kolik těch palačinek bylo a představ si 4x tolik lívanců.… ne díky
PALAČINKY =P
Řikam, vzal bych lívancovadlo. To rozliješ do těch menších minipanviček a máš to. Stejná práce jako s palačinkou (vlastně menší, tože to nemusiš rozlejvat dokola). Krom toho nemusíš dělat akrobatický kousky, tože lívance se otáčej lepčejc.
lívance se otáčej blbčejc a musíš otočit 4 a ne jen jednu palačinku..já chci palačinky já lívance nerada
Napsal: 23. 2. 2010 13.55
od Braenn
Já sem klidně pro Ježka, byl levný a doplňky zdarma jsou silné plus. Byl sice trošku nakyslý, ale po třetím pivu a druhé tequile už mi to ani nepřišlo

Obvykle tak kyselej (z těch dvou koštů předtím) nebývá, takže snad..
Kdy budeš Drakeu vědět, jestli dorazíš nebo ne?
jinak jestli jde půjčit nějakej univerzální přechodník mezi chlazením a bečkou, pak můžem udělat i tu anketu:)
A lívance chci taky!