P&P hraní/ Svět Temnoty

Vše co přímo nesouvisí s hrou na Equilibrii

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Kirros
Kontaktovat uživatele:

P&P hraní/ Svět Temnoty

Příspěvek od Kirros »

Svět Temnoty

Protože mi vcelku chybí P&P hraní (už dlouho jsem si nezahrál D&D, DrD nebo WoD). Chtěl bych ty kteří by měli zájem pozvat k jednomu pokusu. Šlo by o hraní po IRC chatu tedy P&P po netu. Ano vím ,že to má své nevýhody jako třeba ,že hra trpí na atmosféře a psané slovo je pomalejší než mluvené ale budu se snažit dělat vše proto abych tyto nedostatky eliminoval.

A teď co se bude hrát - Svět temnoty (nWoD). Pro ty kdo tento systém neznají vězte ,že nejde o level based systém takže je to trochu něco jiného než DnD nebo DrD (i mocný upír může zemřít po pár výstřelech z pistole když má střelec štěstí). Co se týče rálií tak se bude hrát ve Světě Temnoty lokalizovaném v ČR v přítomnosti můžete jen čekat ,že potkáte vích duchů ,upírů a vlkodlaků než je zdrávo. Pro tykdo nWoD znají dodám ,že kromě smrtelníků se hry mohou zůčastnit postavy upírů, mágů a kdo si troufne tak i prometheanů. Fanouškům vlkodlaků se omlouvám ale na ty si netroufnu já jako Storyteller (ST = DM - moc je neznám). A samozřejmě začínající hráči budou hrát smrtelníky kvuli zajetí do systému.

Organizace.
Všichni kdo by se chtěli zůčastnit nebo by měli dotaz ,napište mi PM případně napište sem. Ke hře budete potřebovat postavu kterou si vytvoříte dopředu před hrou (aby se zbytečně nezdržovalo) a tím se jakoby zaregistrujete a pak se můžete zůčastnit jakékoli hry která se bude hrát pod mým vedením. Tedy nebude pevná družina ale bude se tvořit vlastně těsně před hrou, a je možné (po domluvě) aby se některé postavy objevili i v průběhu hry.

Jinak všem ,kteří Svět temnoty neznají rád pomohu s tvorbou postavy, vysvětlením potřebných pravidel a případně s nimi odehraji jakousi vstupní hru ,aby poznali o co ve Světě temnoty jde.

No a teď ještě něco k IC části:

Byl to vcelku opuštěný krámek.
Byl to jeden z těch pražských obchůdků do kterých zavítají jen turisté lační po suvenýrech. Hned vedle byla nálevna Absithu a na druhé straně prodával některý ze ziskuchtivých podnikatelů Matryošky. Na štítě pak stálo "U Markéty - Magické potřeby" Název vcelku neobvyklý pro podobný typ obchodů. Co ale bylo na tomhle obchůdku zvláštní byla otevírací doba. Tady se prostě nezavíralo. A pokud zrovna u pultu nestála starší leč stále krásná, rusovlasá žena - slečna Markéta - byl tam její dobrý přítel pan Hlína.
Také se říkalo ,že někteří stálí zákazníci tento obchod navštěvují jen kvůli slečně Markétě a vždy byli zklamaní když právě obsluhoval pan Hlína jak vystřižený z filmu o Homolkových. Málo kdo věděl ,že některé věci které slečna Markéta prodává jsou opravdu magické takových si však obvyklý zákazník ani nevšiml. Málokdo také věděl ,že tento podnik navštěvuje zvláštní směs rádoby-čarodějů, mladších upírů a jiných nadpřirozených bytostí ,které kráčí stíny noční Prahy. Často to nevěděli ani tito návštěvníci takže se často stává ,že se zde potkají rodní s probuzenými a zabřednou ve společné diskusi.
Vím to protože jsem tam také začínal. Vím to protože mi tento krámek pomohl k mému Probuzení. Vím také věci které bych vědět neměl... tajemství prodavačky a jejího pomocníka a také proto se zde již neukáži.

Daidalos - Strategos Svobodné Rady
Naposledy upravil(a) Kirros dne 26. 6. 2007 10.06, celkem upraveno 1 x.
Jacho Ering - Lektor Magické Univerzity v Tirianu
Grunt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

No, zní to krásně..hned bych do toho šel, ale o té hře sem teď slyšel poprvé v životě :( tak možná jindy...
Grombald Sveřepý: Jeden hrozně sekernaty,věčně nasraný trpaslík, kterého se sám někdy bojím.
Rumbard Tarkaren:"To je tak, když dosi sére Grombálda"

Corvien:Jedna kouzelná kouzelnice.
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

No jak jsem říkal nepředpokládám ,že by zrovna tady tuhle hru znalo moc lidí takže bych vysvětli potřebné minimum případně pujčil naskenovana pravidla pro zajemce a zbytek by se hráč naučili "za chodu". Ale zase nebudu nikoho nutit. :smile: :clover:
LDamian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LDamian »

Hmmm. Docela bych si i někdy zahrál, ale také mám potíž s pravidly. O upírech jsem už něco četl (klany, disciplíny...) a momentálně hraji Vampire the Masquerade: Bloodlines - pokud je to tedy stejný styl. Dokonce mám doma ve wordu pravidla pro WoD nějaká - pravidla systému vyprávění. Ale mám pocit, že to je spíš pro hru smrtelníků nebo jsem tam aspoň nenašel nic ohledně toho, jak si vytvořit upíra, mága nebo dokonce prometheana (budu se muset mrknout co to vůbec je :smile: ) možná je to co mám jen příručka pro Vypravěče a příručka pro hráče je zvlášť - v tom případě si prosím jedny naskenované pravidla. Takže rozhodně bych potřeboval informace o tvorbě upíra a mága minimálně.

EDIT: tak jsem se tak rozhlížel tady: http://wod.rpg.sk/ a musím říct, že tak zhruba jediné na co bych si troufal je hra vampýra, který mi přijde aspoň nějak normální. Zahrát si umělou bytost hledající lidství (promethean) bych bez dlouhého přemýšlení asi nezvládl co se týče RP a ti mágové mi zatím připadají velmi složití co se týče systému.
Auriel - Chaos, tedy Svoboda musí být podřízena Řádu, tedy Pravidlům. Zlo, tedy Smrt a ničení, musí být podřízena Dobru, tedy Životu.
Sigimalanirseth - ??
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

No já zapoměl dodat ,že začínající hráči by hráli smrtelníky (už jsem to editnul v původní zprávě) Ze kterých se případně mágove mohou probudit a upíři se znich mohou stát (všichni víme jak). Promethean se ze smrtelníka stane těžko (leda by toho smrtelníka někdy naporcoval a potom znovu složil) proto tahle možnost padá.

jinak přidám ještě pár odkazů:
České fórum o WoD
Něco příběhů z českého Světa temnoty
Slovenská stránka zabývající se Světem temnoty
[url=http://]No a ještě anglická oficiální strámky (v každém odvětví jsou i fóra)[/url]
A ještě amatérský překlad pravidel

Jo a pokud hrajete Vampire the Masquerade - Bloodlines, tak je to právě hra ze Světa temnoty jen starší verze pravidel takže se od současných upírů (Vampire the Requiem).
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

No kdo bude mit zájem napiste mi pres ICQ (342-468-205) kdyžtak pridam další info a pomůžu vytvořit postavu (netrvá to dlouho zvlášť když si dopředu vymyslíte co chcete hrát :smile: ). Až budu mít mit par postav nabídnu nejáké termíny ke hře.
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

No... Na P&P po netu se mi víc než chat osvědčilo fórum, příspěvky v něm se dají lépe rozepsat a hra je sice vleklejší, ovšem nezávislejší na čase hráčů.
I tak bych si to po IRC rád zkusil :) WoD jsem hrál několikrát, klidně se přidám. Ovšem musím si ještě najít a znovu nastudovat pravidla...

Na jak častou hru to vidíš?
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

V následujících tří měsích bych to viděl tak maximálně 3x do měsíce. Jo s tím forem máš pravdu ale prave protože se to občas děsně vleče chci to zkusit takhle když se to neosvědčí tak toho nechame.
Darmonlor

Příspěvek od Darmonlor »

Tak moc vleče, že to občas umře úplně... :/

ok, s takovou četností se mnou počítej, ještě si promyslím postavu a máš mě tam.
Don't Dream It - Be It <i>Dr. Frank-N-Furter</i>

Amelia Wil Tesla Seyruun
Falik
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

WoD sem ještě nehrál, ale určitě ho rád zkusim
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Paráda, takže všichni kdo se hlási si vymyslete postavy (smrtelníky) s tím co jsou zač, čím se živí, koho mají na světě a něco z jejich historie a pak mi napište a jen tu koncepci prepiseme do cisel(teček) pro system.
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

Taky se veřejně upisuji.
Musíte mít nějaké nezkušené maso do mlýnku.
* zabodne brk do ruky *
* podškrábne se vlastní krví *
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

V obchůdku občas postává vcelku obyčejný muž ve světlých šatech, občas si nosí i dobře zabalený meč. Sem tam si koupí něco o orientálních filosofiích, yóze, bojových uměních ale také často nakupuje předměty náležící západnímu okultismu.

// 1. Postava - už pomalu začínám připravovat první hru (velmi pomalu jeste čekáme na další ;) )
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

WoD jsem nehrál, hrál jsem VtM (respektive jsme se bez zkušeností s kámošema o hraní pokoušeli..no doufám že úspěšně..rozhodně nás to bavilo), takže omrknu co a jak a kdyžtak se ti ozvu :bigwink:

EDIT: hmm systém stejnej jak vampýři..jsem asi v půli pravidel :smile:
Naposledy upravil(a) Nalk dne 28. 6. 2007 20.39, celkem upraveno 1 x.
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Paslan Rehod

Příspěvek od Paslan Rehod »

Taky bych do toho šel , ale též to neznám
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Takže, každý kdo chce hrát a ještě mi neposlal koncept postavy (zatím mám tři). Pro ujasnění vymyslete si postavu která by mohla žít v dnešní době ideálně v okolí prahy. Smrtelník obyčejny - nadpřirozené postavy po domluvě. Jen se nedrzte toho jak zacinate na equilibrii postavy ve WoDu nemusi vsechny zacinat od piky, muzou mit dost penez, postavení a známosti už od začátku. Jde to systemove osetrit.

koncepty mi posilejte na mail kaorunagisa@centrum.cz

Ja ted na tyden odjizdim na dovcu a pak bych zorganizoval hry první kapitoly.
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Takže mám nachystanou úvodní kapitolu: "Slovo má profesor Chrast, a také první sbohem ze světa stínů"

Nicméně zatím mám ale tři postavy takže se buď musíme domluvit na jednom termínu kde se potkají alespon dvě, a nebo kdo by mel jeste zajem hrat tak me prosim kontaktujte(piste sem nebo na ICQ) vsechno potrebne osobne vysvetlim.

Taky tu pak zverejnim adresu IRC kanalu na kterem se bude hrát a na který se případní zájemci mohou přijít podívat jak taková hra vypadá.

Jinak na dovolenou jsem si pucil vlkodlaky takze ty uz jsou taky pristupni ke hrani :yes:
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Taaakze. Prvni hra se uskutecni bud v patek nebo sobotu od 18:00 zatim preferuju patek pokud se nedohodnete jinak. Take zatim mam tri postavy ale jeste nejake slibene takze snad se nejak sejdem. Jinak kvuli charakteru teto kapitoly je mozne odejit driv (predpokladany konec kolem +-22:00) ale nebude mozne se zapojit pozdeji proto by se bylo dobre domluvit na zacatku a pripadne jej posunout.

Jinak charakterem pujde o jednoduchy pribeh na rozehrati aby jste pochytili o co ve WoDu jde a zaroven aby to nebylo zbytecne narocne a zdlouhave. No kdo prijde uvidi sam - zitra sem definitivni IRC adresu na ktere se bude hrat spolu pravidly abych je nemusel vysvetlovat vicekrat. Kdo nema zkusenosti IRC me prosim kontaktujte pred hrou abych vas navedl co a jak at pak nezdrzujeme.
Taury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taury »

Mě to vyhovuje
Aini Wende - Až po špičky oušek zamilovaná elfka.
Burkarie dcera Zlitiruka - Ulomený obr?
Kirros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirros »

Takže předně Děkuji všem zučastněným ,že mi pomohli vyprávět první kapitolu a čekám ,že zajemci jeste soukrame dohraji epilogy kazde z postav - zase mi napiste.

Jinak doufam ze jste se bavili ikdyz ted slo jen o kratky uvodni pribeh. Snazil jsem se o nejakou atmosferu. Pribeh bude pokracovat a tohle byla jen takova ochutnacvka ikdyz s brutalnim nastupem.

Taky jsem rad ze jsme se nakonec sesli v poctu v jakem jsme se sesli a ze vsechny postavy se do hry dostali tak aby to davalo smysl :smile:

Jo a jeste jednu vec. O cem bude dalsi pribeh alezi vicemene na vas. Takze kdybyste sem napsali jak se vam hra libila pripadne co zlepsit, budu vdecny.
Odpovědět