Stránka 1 z 1

Zapomnění smrti vs stínový boj

Napsal: 22. 8. 2009 21.49
od Nalk
Na základě nového systému stínového boje, mě vyvstala (s pomocí dalších :bigwink: ) jistá otázka.

Dle pravidel si postava nepamatuje dobu asi 1 hodiny před svou smrtí. Otázka je, kolik si nepamatuje pokud je složena do "stínové smrti" - bezvědomí...a teprve po delším čase je zabita. Pokud bychom pravidlo vykládali doslovně, pak v případě delšího boje a následné obírání by si postava pamatovala třeba část souboje. To by vlastně udělalo pravidlo zapomenutí smrti docela neefektivním a začlo by docházet k oněm cyklickým pomstám (on mě zabil, tak se na něj připravím a sejmu ho.… jsem ho sejmul a teď mě sejmul on, tak se zas nachystám a ukážu mu, že jsem lepší) atd.

Jaký je Váš názor? :smile:

Napsal: 23. 8. 2009 0.50
od Roma
Nehrát to na jednu hodinu, ale na události, které vedly ke smrti.

Napsal: 23. 8. 2009 9.15
od labir
Ech.. opět znovu - neexistuje něco jako stínová smrt, je to jen a pouze bezvědomí což je vypisované hráči postavy i napsané tady na fóru a v IC nápovědě. Takže o nějakém zapomínání nemá ani smysl uvažovat.

Napsal: 23. 8. 2009 12.19
od Luelle
labir píše:Ech.. opět znovu - neexistuje něco jako stínová smrt, je to jen a pouze bezvědomí což je vypisované hráči postavy i napsané tady na fóru a v IC nápovědě. Takže o nějakém zapomínání nemá ani smysl uvažovat.
ale když tě pak oddělá jezevec, budeš si pamatovat ten souboj a mít dojem,že tě oddělal soupeř a půjdeš si to s ním vyříkat...

Napsal: 23. 8. 2009 12.27
od anurin
Luelle píše:
labir píše:Ech.. opět znovu - neexistuje něco jako stínová smrt, je to jen a pouze bezvědomí což je vypisované hráči postavy i napsané tady na fóru a v IC nápovědě. Takže o nějakém zapomínání nemá ani smysl uvažovat.
ale když tě pak oddělá jezevec, budeš si pamatovat ten souboj a mít dojem,že tě oddělal soupeř a půjdeš si to s ním vyříkat...
To je snad na hráči a na soudnosti hráče. To že ho půjde oddělat a pomstít se může vyústit ve smyčku opakujících se CvC a to sem rozhodně nepatří. V takovém případě je na místě pozitivní metagame. Zahraju si ztrátu paměti … a pamatuji si věci, které se odehráli třeba dva dny před přepadením a starší. Aspon tohle je můj osobní názor.

Napsal: 23. 8. 2009 13.18
od Naylun
Podle pravidel platí následující:
4.4. Při smrti postavy a po jejím návratu do života Znovuzrozením je NUTNÉ hrát ztrátu paměti údálostí před vlastní smrtí. Postava si nepamatuje, co se stalo, a co vedlo k její smrti.
Pokud tedy k smrti vedlo kromě posledního kousnutí jezevce i předešlé zranění ve "stínovém" boji, doporučuji hrát zrátu paměti i na to. Jinak podporuji to, co napsal Anurin, hlavně mějte soudnost a přemýšlejte nad následky.

Napsal: 23. 8. 2009 13.42
od Akruo
Panathian píše:Podle pravidel platí následující:
4.4. Při smrti postavy a po jejím návratu do života Znovuzrozením je NUTNÉ hrát ztrátu paměti údálostí před vlastní smrtí. Postava si nepamatuje, co se stalo, a co vedlo k její smrti.
Pokud tedy k smrti vedlo kromě posledního kousnutí jezevce i předešlé zranění ve "stínovém" boji, doporučuji hrát zrátu paměti i na to. Jinak podporuji to, co napsal Anurin, hlavně mějte soudnost a přemýšlejte nad následky.
:yes: :yes: Taky myslím, sám preferuji spíše delší ztrátu paměti, než jen nějakou hodinu bo jak je to minimum...

Napsal: 23. 8. 2009 16.00
od Aefar
Ještě bych dodal_
Pravidla píše:4.11. Veškěré vraždy v CvC soubojích je nutné hlásit DM a to s přesným popisem události. Musí tak učinit obě dvě strany - jak vrah, tak oběť. Samozřejmostí při smrti postavy v CvC je ztráta paměti, která tak vylučuje, aby se obět jakýmkoli způsobem mstila či jinak se vracela ke konfliktu. Ztráta paměti platí při jakémkoliv způsobu a důvodech smrti postavy.
Tohle chápu tak, že konflik je smrtí vyřešen a msta je porušením pravidel, jinak bychom se tu všichni zabíjeli furt dokola.

Napsal: 23. 8. 2009 16.52
od anurin
Aefar píše:Ještě bych dodal_
Pravidla píše:4.11. Veškěré vraždy v CvC soubojích je nutné hlásit DM a to s přesným popisem události. Musí tak učinit obě dvě strany - jak vrah, tak oběť. Samozřejmostí při smrti postavy v CvC je ztráta paměti, která tak vylučuje, aby se obět jakýmkoli způsobem mstila či jinak se vracela ke konfliktu. Ztráta paměti platí při jakémkoliv způsobu a důvodech smrti postavy.
Tohle chápu tak, že konflik je smrtí vyřešen a msta je porušením pravidel, jinak bychom se tu všichni zabíjeli furt dokola.
:smile: :yes:

Napsal: 23. 8. 2009 18.03
od Sethiel
Akruo píše:
Panathian píše:Podle pravidel platí následující:
4.4. Při smrti postavy a po jejím návratu do života Znovuzrozením je NUTNÉ hrát ztrátu paměti údálostí před vlastní smrtí. Postava si nepamatuje, co se stalo, a co vedlo k její smrti.
Pokud tedy k smrti vedlo kromě posledního kousnutí jezevce i předešlé zranění ve "stínovém" boji, doporučuji hrát zrátu paměti i na to. Jinak podporuji to, co napsal Anurin, hlavně mějte soudnost a přemýšlejte nad následky.
:yes: :yes: Taky myslím, sám preferuji spíše delší ztrátu paměti, než jen nějakou hodinu bo jak je to minimum...
Pokud vyloženě neničí něco momentálně rozjetýho, hraju většinou tu ztrátu paměti mnohem delší než je ta minimální hodina. Třeba i dva dny.

Napsal: 23. 8. 2009 19.07
od Nalk
:smile: Fajn .. jsme se krásně shodli :smile:

Napsal: 7. 9. 2009 16.05
od PAO_CZ
Chtěl jsem se zeptat, no asi to napíšu sem :clover: . Když se postava převtěli do přitelíčka a stím přitelickem pak nekoho zabije plati na to stínová zranění?