Darthirii píše:Ano, ano, zlaté květiny, za cca hodinu je možnost z nich získat zlatku, ovšem v lokacích, kde jde o život (možná ne systémově, ale víte, jak to chodí). Takže ano, mohla bych chodit týden na květiny a během něj si tedy vydělat na nějaký chudý byt (plášť, botičky, …), jenže mě to nebaví, já těch 6 hodin raději investuji do hry s někým známým či neznámým, protože v týdnu se mi podaří do hry dostat v součtu tak na 10 hodin, jistě ne více. Případ, kdy bychom šli na květiny společně raději pomíjím, protože taková příležitost se naskytne jen zřídka, a stejně tak práce pro PC. Snažit se zajistit plat od DM považuji spíše za nereálné, protože nesplňuji požadavky na jeho přidělení.
Tohle není nutné brát jako stížnost, pouze konstatování faktu, že existují postavy, které z různých důvodů přežívají s minimálními prostředky a to nezmiňuji moji druhou postavu, jejíž skutečné IC výdaje i příjmy za rok života jsou v řádech měděných (opravy šatů).
S těmi dvěma zlatkami jsem mluvil o procházce za 1 IC bílý den (tedy 60 minut hry), nikoli o šesti hodinách.
Lokace jsou bezprostředně u měst a vesnic a jsou ve dne zcela bezpečné (jezevce nepočítám - ti jsou navíc pouze na jedné z nich).
Ale to je jedno. Podstatou je, že peníze na EQ jsou (nepočítám ostrov), dají se vydělat od PC nebo systémovou těžbou surovin nebo prací DM nebo obchodem. Pokud postava nedělá za svých deset hodin hraní týdně nic, čím by vydělala alespoň něco - pak se fláká. Samozřejmě, pokud tě to baví, není co řešit. Pokud se postava bojí opustit město z jkéhokoli důvodu, je to jiný problém. Prostě mi příklad tvých postav nepřijde příliš dobrý, protože mám pocit, že tvá postava prostě IC vydělat nechce. V tom případě, je-li to žena, ať si třeba IC najde chlapa, který ji uživí...
Mě, když IC docházejí peníze, jdu je IC vydělat. IC vím kde a jak a IC je vydělám.
No, celý smysl je ovšem v tom, že hláška ve smyslu "ty máš ten stan a já ne" nebyla podle mě příliš na místě a možnosti mají všichni stejné. Je sice pravda, že se možná inventář všech aktivně hrajících hráčů nevejde do všech trezorů, ale:
1) Zdaleka ne všechny byty jsou prodané
2) Stavějí se nové domy
3) Existují i jiné úschovny a dají se krásně vykrást. Catigern tak žil dlouho, než mu tonějaký nováček vykrad a nechal mu tam vstupní šaty

- Holt, pokud to někdo neunese (objemově) a nemá to kam schovat, někde to odložit musí.
Ale opravdu prosím někoho zodpovědného, aby tuto poslední debatu přesunul. Díky