harvesting a XPC
Moderátor: Dungeon Master
*zkontroluje svoje skilly a běží se schovat co mu nožky stačí* Uff *utře si pot z čela*, tady mě žádné DM nenajde... počkat, kde to jsem, tady je tma a čí jsou asi támhlety očička? Hm, redukce 50/- na magical... myslím, že je čas... POMÓC, já už budu hodnej *ozývají se nějaké podivné zvuky, které se dají nejlépe popsat jako žvýkání a mlaskání*
Naposledy upravil(a) drake127 dne 22. 12. 2007 7.33, celkem upraveno 2 x.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Re: prostě mi to nedá
Moc hezky řečeno.sciorp píše:…

Neříkám,že si na mě DM zasedli,já vím,že to nemají zapotřebí,ale říkám,že je to přehnaný občas.
Jak já bych tohle řešil?Craftem?...ale ten příjde,takže se k tomu nevyjadřuju...
(To s tím hnojem,já skutečně IC říkal,že pocházím z farmy a mimoto já nevidím zas takovej rozdíl mezi hrabáním v bahně a kydáním hnoje....dvorní dáma,jak si říkal nepotřebuje vydělávat,když mi někdo dá na začátku 200k tak možná nebudu rýžovat
)
Jak já bych tohle řešil?Craftem?...ale ten příjde,takže se k tomu nevyjadřuju...
(To s tím hnojem,já skutečně IC říkal,že pocházím z farmy a mimoto já nevidím zas takovej rozdíl mezi hrabáním v bahně a kydáním hnoje....dvorní dáma,jak si říkal nepotřebuje vydělávat,když mi někdo dá na začátku 200k tak možná nebudu rýžovat

Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
poslední OT dotaz, k čemu potřebuješ 200.000? moje postavy ( a řek bych, že i x dalších ) se spokojí s pár zlatejma. Chápu že výbava něco stojí, ale určitě kvůli tomu nemusíš sedět od začátku až do konce hraní...George píše:Neříkám,že si na mě DM zasedli,já vím,že to nemají zapotřebí,ale říkám,že je to přehnaný občas.
(To s tím hnojem,já skutečně IC říkal,že pocházím z farmy a mimoto já nevidím zas takovej rozdíl mezi hrabáním v bahně a kydáním hnoje....dvorní dáma,jak si říkal nepotřebuje vydělávat,když mi někdo dá na začátku 200k tak možná nebudu rýžovat)
Ta dvorní dáma je pouze příklad absurdního chování některých postav vezme-li se v úvahu jejich charakter...
Jen takové malé rýpnutí:
Popisek postavy: "...Čestný, přívětivý a ochotný paladin starající se o potřebné..."
Přijde postava A: "Potřeboval bych pomoc, támhle kousek leží zraněný muž..."
Paladin: "Teď nemám čas..."
A: "Prosím, určitě by se vám byl odměnil za svou záchranu!"
Paladin: "Co? Odměna? Kde je?"
Jenže takhle bych se teda alespoň já nezachoval.
Já sem pro každou srandu,ale k té srandě se musím "prorejžovat"-výbava levely.
Chápu že ta hra není jen o zabíjení a že si můžu pro rp vystačit bez peněz a levelů,ale to jak sem viděl taky moc nejde,když si sedíte u ohínku,nerejžujete,ale sedíte a bum a všechno narejžovaný mi někdo ukradne a můžete začít znova.
BTW:já paladina nikdy nehrál,takovej fanatickej hodňáček bych nemohl být
Chápu že ta hra není jen o zabíjení a že si můžu pro rp vystačit bez peněz a levelů,ale to jak sem viděl taky moc nejde,když si sedíte u ohínku,nerejžujete,ale sedíte a bum a všechno narejžovaný mi někdo ukradne a můžete začít znova.
BTW:já paladina nikdy nehrál,takovej fanatickej hodňáček bych nemohl být

-
- Kontaktovat uživatele:
A jsme u jádra problému. To je ono! Krátkozraké a omezené myšlení "nemám výbavu => nemůžu se bavit". Jak jsem psal, je to v hlavách hráčů, ne v systémech. Tohle je jen doklad že jsem se nespletl.George píše:…
…

Další komentáře zbytečné. Problém vyřešit nejde protože nejsem psychoanalytik.

Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.

Ale tak no...žádná nezkončila ůplně.Jedna odešla do divočiny na procházku,jedna se kdesi schovává a jedna furt rejžuje :)
Mimochodem ta co odešla do divočiny pořát čeká,až se uvolní místo Amfiberaiské stráže.
Třeba Tald ten měl rýžovací pánev jen chvíli .. ale to ho nebavilo tak ji prodal a pak se živil tak různě a jednou za čas se trochu napakuje při nějaké výpravě a pak z toho žije …
Když jsem hrál naposled (čtvrtek večer) tak u železných vodopádů někdo rýžoval .. tak si říkám že mu to trochu zpestřím a uvidím … no vzal jsem ho na pláně a pak k broukům a u brouků jsme získali třetího do party byla to parádní výprava … provedl jsem nováčka trochu po okolí atd. … doufám že si to užil ..
Nakonec jsem s ním hrál až do konce než jsem končil … je to fakt lepší se bavit než rýžovat … .
Když jsem hrál naposled (čtvrtek večer) tak u železných vodopádů někdo rýžoval .. tak si říkám že mu to trochu zpestřím a uvidím … no vzal jsem ho na pláně a pak k broukům a u brouků jsme získali třetího do party byla to parádní výprava … provedl jsem nováčka trochu po okolí atd. … doufám že si to užil ..
Nakonec jsem s ním hrál až do konce než jsem končil … je to fakt lepší se bavit než rýžovat … .
Zkušenost je nejlepší učitelka, jen je někdy příliš drahá.
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
Jsem zodpovědný za to co píšu ale ne za to co čtete!
http://mkov.wz.cz
No, myslím si, že moje postava má na účtě dost, aby si mohla koupit skoro všechno, co "potřebuje". Taky jsem zpočátku "vydělával peníze", teď v činnosti pokračuju, ale to hlavně proto, abych se udržel v kondici. Někdy si říkám, že jsem vlastně také takový kombajn.. Ale pokud mám hrát dřevorubce, tak na to dříví prostě "musím chodit".
To George: To jako postava odešla do divočiny(v říši) a tam čeká až se uvolní místo v Amfiberai?
Já myslím, že u stráží je místo pro dobrého vojáka pořád.. Akorát ten někdo musí prokázat, že je dobrým vojákem. Což při házení si šlofíka někde za bukem dost dobře nejde. 
To George: To jako postava odešla do divočiny(v říši) a tam čeká až se uvolní místo v Amfiberai?

-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
Hranice mezi harvesterem a RP hracem je celkem zrejma, avsak pro jeji urceni je treba opakovane sledovani cilove postavy, tj. neni to zaver vyvozeny z nahodileho sledovani. Toto opakovane sledovani se tyka mimo jine i sledovani vyvoje sberovych skillu a objemu majetku. Navic, RP hrac uprednostnuje RP hru pred hromadenim majetku, coz se da velmi lehce otestovat. Uvedomely hrac navic pozna, kdy se mu DM snazi IC naznacit, ze se pohybuje prave na pomezi. Neuvedomely harvester neni na EQ vitany, protoze neni prinosem ani pro svet, ani pro ostatni hrace, hraje ciste pro sebe, hraje vetsinou neRP a je potencialnim disbalancujicim faktorem pro ekonomiku sveta.
S Labirovym nove zavedenym RP testem naprosto souhlasim. Je to sice ultimatni opatreni, ale hrozba permanentni smrti zapusobi ve prospech sveta tam, kde pratelske domluvy a opakovane a unavne vysvetlovani selhalo. Dodam snad uz jen, ze na lootery se planuje neco podobneho a ti, kteri si nejsou jisti, zda je DM pokladaji za lootery ci nikoli, at proste prestanou opakovane a pravidelne vybijet ty same lokace (jmenovite bandite, zlobri, stingeri a skreti lokace).
Jeden malej problem, cas od casu se mi stane, ze vim, ze muzu hrat uz jen par minut. Popripade cekam, az mi manzelka zavola, abych pro ni prijel (to se stava dost casto) a nevim kdy budu muset skoncit. Pri techto prilezitostech odmitam z ruznych ic duvodu nabidky ostatnich postav na spolupraci a vetsinou jen zarizuju nejake "bezpecne obchuzky" vcetne ryzovani (proc tim stracet cas kdyz vim, ze ho mam hodne, kdyz muhu vyuzit na ryzovani tech 20 min co mam a az budu mit 2 hodiny tak si to pekne uzit). Mam to chapat tak, ze v techto pripadech se nemam radeji pripojovat vubec, a nebo si mam jen jit sednout k ohnisti nebo bych to taky mohl odnest permanentni smrti?
Amarth
PS: me se equilibrie moc libi, ale nemam chut brat si jinou postavu
Amarth
PS: me se equilibrie moc libi, ale nemam chut brat si jinou postavu
Philip de Vill, pokorny sluzebnik bozske ARTEY
Takže.… *poznamenává si* … zlobři.…. stingři.… skřeti.…cybermisa píše:
...Dodam snad uz jen, ze na lootery se planuje neco podobneho a ti, kteri si nejsou jisti, zda je DM pokladaji za lootery ci nikoli, at proste prestanou opakovane a pravidelne vybijet ty same lokace (jmenovite bandite, zlobri, stingeri a skreti lokace).
*koukne se na popsaný list papíru*
*dopíše nadpis* Kde je se dá dobře lootovat

Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
-
Mě přijde permanentní smrt jako docela drsný trest za to, že někdo jen rýžuje peníze (jakkoliv). To ultimátní opatření si "buď to uhraješ nebo si vezmeš jinou postavu" zní dost hrozně a protože nevím, jak by se k němu jeden mohl dopracovat (předpokládám, že by to bylo nějakou situací ve hře a ne jen "lup a snaž se"), tak to nebudu rozebírat. Jen doufám, že mu předchází ono přátelské upozornění/vysvětlení, natlučení, okradení,zmrzačení.…
Vlastně si myslím, že tak trochu příčinou takového jednání by mohlo být i nepostižení postav co zemřou při takovém lootování na majetku. Přece bandité i skřeti (a mnozí jiní) by zabitou postavu obrali. Myslím, že by nebylo na škodu, kdyby se při pár takových neúspěšných akcích stalo, že by postava ztratila něco zajímavého (pro dotyčné u koho umřela) ze svého vlastnictví.
Myslím tím přítomnost DMa, který by prostě uznal co se na mrtvole banditům líbí a to by si vzali (brnění zbraně, peníze...). To samé při rýžování. Kdyby se tam občas objevili např. NPC bandité nebo skřeti, kteří by případné oběti obrali o zajímavé věci (třeba jen o některé nebo o všechny... podle toho, kolik by měli času
) - použitím například dovednosti uzmi předmět - myslím, že by si mnozí rozmysleli neustálé rýžování. Upozorňuji, že nemám na mysli žádného ultimátního zabijáka/y, který nelze porazit, nicméně pro nízkolevelové prostavy by to trak mohlo vypadat.
Příklad:
Několik postav si zvesela rýžuje s rukama až po lokty ve vodě. Najednou se zpoza nich ozve odkašlání a vrzavým hlasem krátká výzva: "Dámy a pánové, prosím odevzdejte nám vaše peníze, šperky a kameny. Děkujeme." Když se rýžující ohlédnou uvidí na ně kušemi mířící skupinku zakuklených postav.

Vlastně si myslím, že tak trochu příčinou takového jednání by mohlo být i nepostižení postav co zemřou při takovém lootování na majetku. Přece bandité i skřeti (a mnozí jiní) by zabitou postavu obrali. Myslím, že by nebylo na škodu, kdyby se při pár takových neúspěšných akcích stalo, že by postava ztratila něco zajímavého (pro dotyčné u koho umřela) ze svého vlastnictví.
Myslím tím přítomnost DMa, který by prostě uznal co se na mrtvole banditům líbí a to by si vzali (brnění zbraně, peníze...). To samé při rýžování. Kdyby se tam občas objevili např. NPC bandité nebo skřeti, kteří by případné oběti obrali o zajímavé věci (třeba jen o některé nebo o všechny... podle toho, kolik by měli času

Příklad:
Několik postav si zvesela rýžuje s rukama až po lokty ve vodě. Najednou se zpoza nich ozve odkašlání a vrzavým hlasem krátká výzva: "Dámy a pánové, prosím odevzdejte nám vaše peníze, šperky a kameny. Děkujeme." Když se rýžující ohlédnou uvidí na ně kušemi mířící skupinku zakuklených postav.

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
The cup is full.
Ano, takové pozdravení od banditů může být fajn (pokud tedy nenásledují útočné hody s bonusem +36), jenže pokud jsem správně pochopil labira, tak problém není, že by postavy měly hodně peněz, jako spíše, že nic jiného nedělají. No a potom, když je okradeš, tak to berou ve svém účetnictví jen jako minusovou položku, kterou je nutno vyrovnat zvýšenými příjmy.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
-
Proto jsem psal o tom, aby to nebyla žádná Nemesis.drake127 píše:Ano, takové pozdravení od banditů může být fajn (pokud tedy nenásledují útočné hody s bonusem +36), jenže pokud jsem správně pochopil labira, tak problém není, že by postavy měly hodně peněz, jako spíše, že nic jiného nedělají. No a potom, když je okradeš, tak to berou ve svém účetnictví jen jako minusovou položku, kterou je nutno vyrovnat zvýšenými příjmy.

Ono si to podle mého dost lidí rozmyslí, když je někdo obere o věci za 10 měšců, když si pracně nahrabou 4.
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
The cup is full.
Asi tak
….ono já když je ve hře DM se snažím vůbec nevycházet z města,ale pšt.
Mimochodem banditi chodijou,nebojte.
Mimochodem:za nyní nejhranější postavu sem si šetřil celou dobu jen na oblečení...těch 3k minus o ktery me obral ten zlodej me docela nastvalo a urcite me to neodradilo od rejzovani,prave naopak.

Mimochodem banditi chodijou,nebojte.
Mimochodem:za nyní nejhranější postavu sem si šetřil celou dobu jen na oblečení...těch 3k minus o ktery me obral ten zlodej me docela nastvalo a urcite me to neodradilo od rejzovani,prave naopak.