Aura

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

já mám dojem, že se aura nějak kazí sma vod sebe
já sem sice vyvrhel ale slepice nezabíjim, to je pod moji úroveň a ani nekradu (je to sice metagame ale takovou prasárnu, jak je udělaný kradení v NWN nehraju)
když sem byl naposled na druhý straně, tvrdili avátaři, že mám auru neutrální, vod tý doby mám na svědomí jeden kill a už mně taky nechtěj nikde v chrámu ani vidět (nebo kecaj avátaři)
naštěstí mně je to putna :evillaugh:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Kazí sama od sebe? *koukne na dobu expirace na obalu* Hmm...není to prošlé...ale kouknu na to.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Fantalas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fantalas »

Já jsem si ještě ani nestihl všimnout, že mam nějakou auru. A modrý zvířátka nezabiju, utíkaj mi. Každopádně mě Labir dostal s tou DM tabulí. TO je vynález!
When I laugh it's tears I hide and when I cry it's joy inside.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Fantalas píše:Já jsem si ještě ani nestihl všimnout, že mam nějakou auru. A modrý zvířátka nezabiju, utíkaj mi. Každopádně mě Labir dostal s tou DM tabulí. TO je vynález!
Heht, když jsem se tam tuhle kouknul tak jsem ani nevěřil svým očím. :megalol:
Prý moc světlý svět...HAHA.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
snowman

Příspěvek od snowman »

Don Corleone taky sunul škváru do církve, na charitu a zlepšoval si tak svou "auru" v rámci společnosti. Primitivní způsob, ale vždy zabíral. A i když se našel nějaký "paladin" novinář apod, tak mu přisunul a jeho aura byla vždy "pozitivní" :biggrin:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Kurňa tak to se jdu hned podívat jakou tu auru mám. Snad ji ta má "Cesta bojovníkova" moc neovlivnila :ermm:
Lord Xeen

Příspěvek od Lord Xeen »

Jestli to dobre chapu, tak o to, mit dobrou auru, usiluji vsechny postavy, nezavisle na presvedceni, akorat nekterym je to jedno.
A jedine, co paladin kouzlem zjisti, je, jak moc postava prispiva chramu, nebo do nej taha mrtvoly?
"Boj byt nevycerpatelna zdroj zabava i pouceni." - Vugar Malshurd
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Lord Xeen píše:Jestli to dobre chapu, tak o to, mit dobrou auru, usiluji vsechny postavy, nezavisle na presvedceni, akorat nekterym je to jedno.
A jedine, co paladin kouzlem zjisti, je, jak moc postava prispiva chramu, nebo do nej taha mrtvoly?
mno podle toho co sem čet, tak paladin tim může zjistit spíš, jestli postava nespáchala nějaký špatný čin. Pokud má dobrou auru, nezjistí v podstatě nic, ne? Teda to, že buď je "hodná", nebo svoje činy maskuje "péčí o auru"…
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Ale když ma tu auru purpurovou, tak to asi péčí o ni nebude což ?:D
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

kolja píše: mno podle toho co sem čet, tak paladin tim může zjistit spíš, jestli postava nespáchala nějaký špatný čin. Pokud má dobrou auru, nezjistí v podstatě nic, ne? Teda to, že buď je "hodná", nebo svoje činy maskuje "péčí o auru"…
Přesně tak. Může to být navenek vážený občan co pravidelně přispívá na chudé a on zatím vraždí po nocich za velké peníze.… A paladin tak maximálně zjistí že jeho aura je buď neutrální nebo s náběhem k dobru a třeba se mu ještě pokloní. :bigwink:
Danseur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danseur »

Chapu jaky je vyznam aury, ale prijde mi ze celkem znevyhodnuje evil postavy.
Aura je jedna vec a presvedceni vec druha. Postihy u soudu avataru bych delal podle toho zda je aura jinak zabarvena nez by se ocakavalo z presvedceni postavy.
A ze by evil postavy zacaly vrazdit ? Paladini by mohli takove vyhledavat a lovit je, protoze podle jejich aury je bezpecne poznaj :smile:
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Danseur píše:Chapu jaky je vyznam aury, ale prijde mi ze celkem znevyhodnuje evil postavy.
Aura je jedna vec a presvedceni vec druha. Postihy u soudu avataru bych delal podle toho zda je aura jinak zabarvena nez by se ocakavalo z presvedceni postavy.
A ze by evil postavy zacaly vrazdit ? Paladini by mohli takove vyhledavat a lovit je, protoze podle jejich aury je bezpecne poznaj :smile:
no, na druhou stranu, kdyz uz mame presvedceni, ktery se taky muze ovlivnovat, tak proc mit k tomu navrch jeste Auru, ktera by v podstate mela znamenat totez?
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

@danseur - nechtěj z toho mít frakční svět, fakt není vo co stát

mně se aura zdá ok...jeden čas sem si myslel, že by měla bejt u avátarů nejvíc ceněná neutrální (na tom se můžou nejlíp shodnout) ale co by si pak počaly good postavy, kdyby se jim vylepšila směrem ke good - musely by konat v rozporu s přesvědčením
berte auru jako určitej "morální převlek", ktrerej ukazujete vostatním
můžu ešte upozornit, že zvednout auru z neutral na good není vůbec žádná prdel, stojí to buď neskutečnej balík nebo musíte mít po ruce troubu, co umře na každým rohu :evillaugh:

cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Alcatraz píše: no, na druhou stranu, kdyz uz mame presvedceni, ktery se taky muze ovlivnovat, tak proc mit k tomu navrch jeste Auru, ktera by v podstate mela znamenat totez?
No ja to chapu tak, ze presvedceni udava, jak by se postava mela chovat (tj jak by ji hrac mel hrat). Aura odrazi prave to, jak se postava chova vzhledem k realiim sveta. Priklad:

nehct existuje neutralni mnich, ktery dohlizi na rovnovahu sveta. Tu se najednou z niceho nic objevi nejaky velmi silny paladin a zacne velmi uspesne potlacovat veskere zlo. Svet se silne disbalancuje. Neutralni mnich paladina zabije. Navrati svet do rovnovahy, dostoji svemu kodexu a presvedceni, ale dosti se mu zhorsi aura …
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

No, pamatujte že je to taky DM ktery vam muže auru měnit podle skutků.
JUNGLE MASSIVE!
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

cybermisa píše: No ja to chapu tak, ze presvedceni udava, jak by se postava mela chovat (tj jak by ji hrac mel hrat). Aura odrazi prave to, jak se postava chova vzhledem k realiim sveta. Priklad:

nehct existuje neutralni mnich, ktery dohlizi na rovnovahu sveta. Tu se najednou z niceho nic objevi nejaky velmi silny paladin a zacne velmi uspesne potlacovat veskere zlo. Svet se silne disbalancuje. Neutralni mnich paladina zabije. Navrati svet do rovnovahy, dostoji svemu kodexu a presvedceni, ale dosti se mu zhorsi aura …
no ja si myslim, ze kdyz zabije lawful good paladina, tak svym zpusobem by se mu melo posunout presvedceni k evil, uz jen za ten cin. Protoze v takovem cernobilem svete vsechno co ublizi good je evil. Tolik k rovnovaze.

Popravde vyznam IC aury nechapu. Kdyz je nekdo prohnilej do morku kosti, tak prispevek v chramu "aby vypadal jako dobrak" by mu ji snad mel srazit jeste vic. Ale OOC je to prostredek na odcerpani penez a mensi postihy pri smrti (asi). Pravidla jsou dany a kazdy se s nimi bez diskuzi muze smirit. Ale stejne bych chtel, kdyby se labir vyjadril jak chape rozdil mezi presvedcenim a aurou. Pro me Presvedceni odrazi skutky postavy.
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

Řekněme, že aura neni odrazem přesvědčeni, pokud to tak charakter nechce. Vidí ji ostatní, k tomu určení a ty tak může zmást.
viz:
Může to být navenek vážený občan co pravidelně přispívá na chudé a on zatím vraždí po nocich za velké peníze.… A paladin tak maximálně zjistí že jeho aura je buď neutrální nebo s náběhem k dobru a třeba se mu ještě pokloní.

Tudiž Lawfull Evil muže mi neutralni auru a za ni se kryt. Stejne tak, jako muže lawfull evil udělat lawfull good skutek, pokud se mu hodí do jeho ďábelského plánu :D
JUNGLE MASSIVE!
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

...některý chrámy sou zasvěcený podivnejm bohům... :evillaugh:

cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

Alcatraz píše: no ja si myslim, ze kdyz zabije lawful good paladina, tak svym zpusobem by se mu melo posunout presvedceni k evil, uz jen za ten cin. Protoze v takovem cernobilem svete vsechno co ublizi good je evil. Tolik k rovnovaze.
1/ Svet neni cernobily
2/ Zmena presvedceni lawful postavy nastane, pokud postava nedostoji svemu presvedceni, tj. nechova se vzdy podle sveho moralniho kodexu.

Jeste par slov k presvedceni: Presvedceni je charakteristika postavy, ktera udava, jak by hrac mel spravne postavu vest. Je to vzdy vztazene k postave, jeji psychologii a uvazovani. Kdyz postava jedna podle sveho presvedceni, nevidim jediny duvod, proc by se melo presvedceni postave menit. Neutralni, obzvlastne zakonne neutralni postava pohlizi na dobro a zlo uplne se stejnou vahou a to ze nektere jeji skutky ostatni mohou videt jako "vice dobre" nebo "mene zle" nez jine, to by melo mit vliv na auru a ne na presvedceni.

Kazdopadne, jsem rad, ze DM nevidi svet jako cernobily, protoze to by pak ze vsech neutralu byli bud good nebo evil postavy a to by bylo fuuj :biggrin: :bigwink:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Aura a přesvědčení jsou naprosto jiné věci. Jak už tu zaznělo, přesvědčení udává směr uvažování a chování charakteru. Přesvědčení se mění jen ve výjmečných případech, při událostech které silně ovlivní postavu. Aura je odraz skutečných činů postavy vzhledem ke sféře Equilibrie. Mění se neustále a to oběma směry.

Přesvědčení detekovat IC nelze a bylo by špatné pro hru kdyby to šlo, neboť by to byl naprostý bič na zlé/dobré postavy (podle společnosti). Auru detekovat lze, ale tu lze ovlivnit, jen to stojí úsilí nebo peníze.

Klidně může být naprosto zkažený tvor s neutrální nebo dobrou aurou. V tu chvíli používá auru jako převlek, jako svou "pověst vůči světu". Docela pěkný je ten příklad s mnichem, který ač jedná podle svého přesvědčení tak dojde ke snížení jeho aury. Přesně tak je to myšleno. Přesvědčení neodráží skutky postavy, ale její cíle kterých chce dosáhnout. Aura odráží skutky a způsoby dosažení těchto cílů.
Zamčeno