1. Necituj příspěvky co jsou hned nad tvým, jen to zvětšuje obsah
2. Třeba by to zvládl jeden s mozkem? (a ne jen systémovou 20+ inteligencí)
Lothias Cys'variana
"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
No, podívej se třeba jak dopadli démoni u Amfiberai. Myslíš že tam přišlo 10 Buildů a vyrubalo to? Hm, ne? Vlastně tam přišel někdo s mozkem a vyřešil to!
Lothias Cys'variana
"...býval tady hráčem, ale spáchal ten největši hřích, creepil proti zkorumpovaným spoluhráčům. Snažili se ho zabanovat. Misto toho mu nedali staršího sráče, kterého tak chtěl. Obviněn z metagamu nyní creepi na Equilibrii. Creeper, který loví creepery. Potížista. Mourisson..." - Woxa 22. 10. 2015
Mourisson1 píše:No, podívej se třeba jak dopadli démoni u Amfiberai. Myslíš že tam přišlo 10 Buildů a vyrubalo to? Hm, ne? Vlastně tam přišel někdo s mozkem a vyřešil to!
Bohužel vůbec nevíš o co jde, tak se nebudu vyjadřovat.
Elnor Lethi - zdrcen společností
Zeerith'Zakn Olath
Teldrin De'Thein
Mourisson -
Tak nemůžeš srovnávat Q s DM s "běžným" spawnem, kde mohou být chyby, obzvláště když je nový a neotestovaný - to nemá co dělat s doménami nebo PB. A nakonec, sám víš, jak to tam dopadlo nám naposled, mozek nemozek.
A k tématu - bylo by fajn mít ke každému bohu dané domény, které mu přesně patří - jednu, dvě, tři... a nechat jako doporučení. Zkrátka hráče kleriků informovat, kdyby si to náhodou z popisu boha nevydedukovali sami.
Bohy mají velmi hezky zpracované na Thalii a vlastně i v kdejaké druhé DnD wiki.
Barvy, symboly, přesvědčení, domény... takový fajn základ, který mi tu chybí.
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz Bonus:Knihovna v Amfiberai
Woxa píše:Bohy mají velmi hezky zpracované na Thalii a vlastně i v kdejaké druhé DnD wiki.
Barvy, symboly, přesvědčení, domény... takový fajn základ, který mi tu chybí.
Jo, tam to mají pěkné.
Elnor Lethi - zdrcen společností
Zeerith'Zakn Olath
Teldrin De'Thein
To aby pak DM trávilo moře času jen tím, že bude honit blesky po poli všechny rádoby kleriky, co nebudou mít ty správné domény, aby získali na věc patřičný teologický náhled :)
Podle mne dobrý klerik si sám domény vybere tak, aby odpovídaly jeho pojetí boha, a s tím zbytkem ani povinné domény zázrak neudělají.
Navíc mi přijde, že třeba právě Solar nemusí být definován jen doménami slunce a dobro.
Mě by vůbec nevadilo a dokážu si to v pohodě představit, kdyby si klerik Solara dal třeba ještě Síla, Ochrana, Léčení.
I ta magie se tam dá třeba klidně hodit :)… pokud by z budoucího klerika měl být třeba inkvizitor.
Mě napadli ještě k Solarovi další domény: Zákon, síla, oheň, pomsta, ochrana.
Ale to záleží spíš na tvůrci boha v jakých doménách je onen bůh domovem a čerpá z ní sílu.
Každopádně si myslím, že by bylo pěkné, kdyby hráč charakteru klerika věřící v určitého boha, měl aspoň jednu jeho doménu.
Na jiném server(EFU)u jsem viděl, kde se bůh vybíral na prvním dá se říci také kameni, a bez určité domény si nemohl dannou víru v určitého boha vybrat.
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Ono právěže když zakládáš klerdu na EQ, tak to nabízí ještě asi miliardu nějakých dalších divných domén, kterým chybí popisek a asi je to nějaká chyba.
Mimo zákona a pomsty tam jsou i věci jako houba, drow, ork... (spoustu ras), chaos, nenávist, temnota, jeskyne, vodní jeskxně, bolest, smlouvání, šlechta, zmámen, odpočinek (no a proste všelijaký divnosti)
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz Bonus:Knihovna v Amfiberai
Tohle je moje doporučení, podtržené jsou povinné, celkově je to bráno volnějším neortodoxním způsobem.
Ajris - Good, Healing, Protection Artea - War, Travel, Strength, Animal Durmin - Earth, Strength, Fire, Protection Gharma - Knowledge, Travel, Trickery Kana - Good, Air, Animal, Earth, Fire, Healing, Knowledge, Magic, Plant, Protection, Strength, Sun, Travel, Trickery, War, Water Hargud - Evil, Death, Fire Hrebog - War, Strength, Destruction, Protection Nyrtis - Trickery, Knowledge, Magic Solar - Good, Sun, Protection, War, Fire Bhaal - Evil, Death, War, Destruction
---------------------------------------------------------------- Tawwáb - Knowledge, Sun Matka poušť - Earth, Sun, Fire, Travel, Knowledge, Animal Matka příroda - Animal, Plant, Knowledge, Air, Earth, Fire, Water Ovip - Earth, Plant, Strength, Trickery
PS: U Ovipa jsem nevěděl, protože je to velice jednotranně zaměřený bůh, tak jsem těmi doménami popsal životní cyklus piva - nejdřív se zasadí do země, pak vyroste rostlina, z které se udělá pivo, pak se pije a dodá sílu, a když piješ dál, nastává fáze klamu :-) Někdo mi doporučoval tam zařadit i doménu animal, protože to je prý to, co alkohol z lidí dělá (krom toho trpaslíky mnoho elfů za zvířata považuje implicitně), ale reálie DnD takové metafory nepřipouští :-)