převádění zvěře mezi lokacemi

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Gran
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gran »

The_Balroček píše:někomu to třeba přijde v pořádku, no.…
To máš jako Sithy a Jedie a jejich pohled na Mind trick. Jedi je maximálně oslepí nebo pošle pryč, aby konkr. jeho nechali bejt. Sith jednoho ovládne, nechá ho vyzabíjet vlastní partu, a pak toho jednoho zabije sám.

Těžko ale říct, zda je to to samé jako "Druid a Hraničář" - spíš bych se na to díval jako na "Zlý hraničář" a "Hodný hraničář". Myslím si, že takovéto chování je u "zlého hraničáře" (tedy někoho, kdo přírodu využívá ke svým potřebům) možné... ovšem, existuje vůbec něco jako "zlý hraničář" (myslím vůči přírodě)? Nevylučuje to samotná povaha onoho povolání?
Nad tím bych se musel zamyslet a tak daleko teď nejdu =P .))
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

The_Balrog píše:
The_Balrog píše: Klidně bych oželel převádění zvířat přes lokace vůbec...

promluvila osoba, co hraje druida.…..

EDIT: druida zamerenyho na AE
DRUID neni zamerenej na AE tak jako ranger. Druid má 9 okruhů kouzel.. Ranger má 4 okruhy, na 14. levlu 4. okruh a těch kouzel má pár. V porovnání k síle potvor jich je dost k ničemu a zbyde ti leda pár lehkejch buffů na hide atp.. A rozdíl 1AB a 3/4AB neni na levlech který se tu běžně dosahujou tak znatelnej. Hraničář toho fakt kromě AE nemá moc.
coirëa oialë
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Vim vim, jak cybermisa tak Gran se tu zminuji o evil rangerech, o kterych se pise i v popisu povolani primo v pravidlech DnD... (a tahle metoda je podle mne spis opravdu vic evil nez neutral - coz je ovsem jen imho ^_^)

ale zadny z tech hranicaru, ktere jsem s mymi postavami potkal a tohle delal, mi neprisel in-game jako evil... proste to lidi (nechci rict novacky nebo lidi, co neumi hrat Rp, protoze bych se seknul - ale do vety by to dosadit taky slo *-*) v tomhle stavu svadi, protoze na nic jinyho se ta AE pouzit opravdu skoro neda ^_^.
Opravuji - na nic jineho, co by bylo "k užitku". AE je pro druidi nebo hranicari kratkou Rp etudu moc a moc sikovna vec a bavi me si s ni hrat... jenže prostě realita je takova, že se AE vyuziva k tomuhle... a skoro vsemi hranicari, jak tak koukam.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

kucik píše:Přiznávám všechno. Zabíjim medvěda medvědem. V mym pokřivenym názoru na svět totiž nehraje roli jestli medvěda zabiju já nebo jinej medvěd. Když jdu lovit, tak mě zajímá abych zvíře zabil rychle a minimálně se trápilo. Vlastnoručně to nedovedu, proto mam luk. Lukem to dovedu sotva, takže použiju jiný zvíře.

Vztahuju opět k reálnýmu světu.
jedna věc je, když to dělá postava na lvlu 10+ která na to už má a když to dělá postava na 1. úrovni která na to má díky TAKE 20. To jsem uváděl příklad, že na tom AE něco neštymuje. Myslel sem spíš když ty medvědy někdo vyloženě creepuje..
coirëa oialë
OneHeart
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OneHeart »

*kývne*...take20 je používanej moc a některé skilly se tím stávají velmi snadnými
(na 1.lvl zloděj otevře zámek s DC 34?..hehe, docela mistr :zorro: )
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

chlorofil píše:DRUID neni zamerenej na AE tak jako ranger.
ještě poznámku... druid je podle mne stejně zaměřenej na AE jako ranger ^_^.. nevidím důvod, popř skill, díky kterému by natom ranger byl s AE lépe, než druid.

Pokud jsi chtěl říct, že podle tebe je AE momentálně jediná věc, v který se může ranger zlepšovat, aby k něčemu byl, tak o tom debatovat nemůžu, netuším souvislosti a nemám potřebnej rozhled.

Nicméně pokud ti jde o posílení rangera, asi by to mělo vést jinou cestou, než přes AE, protože v tom (aspoň podle mého common sense) by měl být druid vždycky lepší. Z podstaty.
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

The_Balrog píše: Nicméně pokud ti jde o posílení rangera, asi by to mělo vést jinou cestou, než přes AE, protože v tom (aspoň podle mého common sense) by měl být druid vždycky lepší. Z podstaty.
Spis pokud jde o posilovani rangera, chtelo by to neco, co by KDYZ UZ posilnilo ROZUMNE a JEDINE jeho. Posilenim AE by se posilil i druid a to myslim netreba. Kazdopadne, tak jak je ranger v NWN udelany, vzdycky to bude jeden z nejslabsich classu, coz ale celkem obstojne resi multiclass nebo prestige, do ktereho je ranger jako delany.
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

cybermisa:

jasne, o tom mluvim ^_~

Po malem testu ingame jsem na rozpacich, jestli se priklonit k Filove navrhu zrusit TAKE 20. v porovnani s druidskou tisici moci dokazu najit argumenty pro zruseni i pro zachovani TAKE 20... takze mi nezbyva nez k tomuhle navrhu zaujmout neutralni stanovisko a spolehnout se na to, ze Labir vi (a vedel) co dela *-* ¨

O cemz nepochybuju.
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

The_Balrog píše: ^_^ No jo, asi si nerozumíme v pohledech na svět. Mě prostě přijde trochu rozdíl mezi

Jdu něco ulovit.

a

"Tak, teď zabij svoji mámu a až se budeš vracet (šťastný, že jsi splnil můj příkaz), tak tě dorazím."

někomu to třeba přijde v pořádku, no.…
Jop. Příklad vyhnanej do extrému ale pořád je to tak. Kdybych to zvíře mohl ukecat a následně podříznout, tak to udělám. Jo, je mi toho zvířete líto, ale žiju ve světě kde schopnější vyhrává a žere poraženýho. Postava se chová stejně. Lovim primárně pro maso.

Sakra začínám tu řešit pitomosti, radši už toho nechám.
Pokud nemate co rozumneho rici, KRICTE!!!
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

The_Balrog píše:
chlorofil píše:DRUID neni zamerenej na AE tak jako ranger.
ještě poznámku... druid je podle mne stejně zaměřenej na AE jako ranger ^_^.. nevidím důvod, popř skill, díky kterému by natom ranger byl s AE lépe, než druid.

Pokud jsi chtěl říct, že podle tebe je AE momentálně jediná věc, v který se může ranger zlepšovat, aby k něčemu byl, tak o tom debatovat nemůžu, netuším souvislosti a nemám potřebnej rozhled.

Nicméně pokud ti jde o posílení rangera, asi by to mělo vést jinou cestou, než přes AE, protože v tom (aspoň podle mého common sense) by měl být druid vždycky lepší. Z podstaty.
nejde mi o posílení rangera za každou cenu. O tohle mi v tomhle topicu vůbec nejde. Jde mi o to, že AE funguje divně a myslim si, že to akorát každýmu leze na nervy, pokud se to snaží používat tak jak to má jít použít...
coirëa oialë
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

The_Balrog píše:cybermisa:

jasne, o tom mluvim ^_~

Po malem testu ingame jsem na rozpacich, jestli se priklonit k Filove navrhu zrusit TAKE 20. v porovnani s druidskou tisici moci dokazu najit argumenty pro zruseni i pro zachovani TAKE 20... takze mi nezbyva nez k tomuhle navrhu zaujmout neutralni stanovisko a spolehnout se na to, ze Labir vi (a vedel) co dela *-* ¨

O cemz nepochybuju.
Druidskou tisici moc bych co se rangeru tyce moc nebral v uvahu, druidi nebudou proti sobe posilat zviratka a kdyby, myslim ze az by jednou na takoveho druida doslo, nestacil by se u posledniho soudu divit :biggrin: :bigwink:

Ale faktem je, ze TAKE 20 je silna vec a to nejen co se tyce AE … Otazkou je, zda to vubec zrusit jde, to nevim :biggrin:
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

cybermisa píše:
The_Balrog píše:cybermisa:

jasne, o tom mluvim ^_~

O cemz nepochybuju.
Druidskou tisici moc bych co se rangeru tyce moc nebral v uvahu, druidi nebudou proti sobe posilat zviratka a kdyby, myslim ze az by jednou na takoveho druida doslo, nestacil by se u posledniho soudu divit :biggrin: :bigwink:

Ale faktem je, ze TAKE 20 je silna vec a to nejen co se tyce AE … Otazkou je, zda to vubec zrusit jde, to nevim :biggrin:
no, v singlu take 20 na AE neni, na wiki se o ničem takovym taky nepíše.
Je fakt, že je tu problém s tim druidem, aby to zároveň neposílilo i jeho.. :/
coirëa oialë
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

cybermisa píše:
no a kdyby dostal druid postih k auře i za používání ovládnutýho zvířete v boji, tak by to bylo vyřešený... :-) Když nesmí zabít zvíře ani v sebeobraně, proč by ho mohl použít k boji? To by bolelo rovnou dvě zvířata najednou.. :)
coirëa oialë
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

druidskou tisici moc do toho zatahnout musim, protoze je s AE velice spriznena... a kdyz vidim, jak funguje a zamyslim se nad tim, jak se lisi od standardni AE... a jeji vyhody a nevyhody...

tak proste nevim co a jak :D
cybermisa

Příspěvek od cybermisa »

chlorofil píše:no a kdyby dostal druid postih k auře i za používání ovládnutýho zvířete v boji, tak by to bylo vyřešený... :-) Když nesmí zabít zvíře ani v sebeobraně, proč by ho mohl použít k boji? To by bolelo rovnou dvě zvířata najednou.. :)
Aha, takze kdyz drowove zacnou zabijet v jeho lese a druid bafne medveda a pouzije ho k boji proti nim, tak by se mu mela snizit aura? :blink: Nebo jak jsi to jako myslel?
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

cybermisa píše:
chlorofil píše:no a kdyby dostal druid postih k auře i za používání ovládnutýho zvířete v boji, tak by to bylo vyřešený... :-) Když nesmí zabít zvíře ani v sebeobraně, proč by ho mohl použít k boji? To by bolelo rovnou dvě zvířata najednou.. :)
Aha, takze kdyz drowove zacnou zabijet v jeho lese a druid bafne medveda a pouzije ho k boji proti nim, tak by se mu mela snizit aura? :blink: Nebo jak jsi to jako myslel?
to je asi haluz, no.. Asi to chce hledat řešení jinde než v tomhle. Mno, dost mě ubíjí ta představa, že se hraničář musí zabít nějakym multiclassem :( Bez toho AE to fakt neni vono..zvlášť když jsem ho celou dobu maxoval aby to aspoň tak nějak fungovalo a pak zjitim, že převádění je fakt jen o náhodě...
coirëa oialë
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Ještě k tomu ,,take +20" ono to myslim souvisí s tim, že místní zviřátka maji oproti jinejm podstatně silnější vůli. Jednou se to tu povídalo a už přesně nevim, proč to tak je. Takže kdyby to tam nebylo, tak mam pocit, že by sis chytil sotva slepici (přehánim).
Možná by bylo lepší dát tam nějekej konstantní násobitel, než +20. Ale to by se muselo důkladně promyslet. Případně udělat vyřešit nějak rozumně a(AE)+b=výsledná hodnota. Takže posbírat všechny zvířátka a jejich sílu vůle (nebo čim se to řídí), hodit to do grafu proti AEa hrát si...
chlorofil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chlorofil »

kucik píše:Ještě k tomu ,,take +20" ono to myslim souvisí s tim, že místní zviřátka maji oproti jinejm podstatně silnější vůli. Jednou se to tu povídalo a už přesně nevim, proč to tak je. Takže kdyby to tam nebylo, tak mam pocit, že by sis chytil sotva slepici (přehánim).
Možná by bylo lepší dát tam nějekej konstantní násobitel, než +20. Ale to by se muselo důkladně promyslet. Případně udělat vyřešit nějak rozumně a(AE)+b=výsledná hodnota. Takže posbírat všechny zvířátka a jejich sílu vůle (nebo čim se to řídí), hodit to do grafu proti AEa hrát si...
DC na ovládnutí zvěře se počítá: 15+HD zvířete pro animal a dire animal a 19+HD pro beast a magical beast.. Žádná vůle v tom neni, nebo bejt aspoň nemá. Na vůli si hází při Hold Animal a druidskym Dominate animal nebo tak nějak...
Chceš vědět co všechno ovládnu, aniž bych se musel bát, že se mi něco stane? To je právě to co mě mrzí. Jen tak si můžu ovládnout epický zvíře, ale nepřevedu koroptev z jedný louky na druhou... :glare:
coirëa oialë
kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Aha. Takže to bych teda s AE < 15 neovládnul ani tu koroptev? Hmm to zas by bylo docela drsný ne?
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

kucik píše:Aha. Takže to bych teda s AE < 15 neovládnul ani tu koroptev? Hmm to zas by bylo docela drsný ne?
ovládneš, vždyť dostáváš take 20 ^_~
Zamčeno