Myslím, že touhle větou to Drog vystihnul moc hezky a musím připustit, že to má něco do sebeBud´te ti Samuraji v pomalu měnícím se Japonsku, které už není takovým japonskem, jakým po tisíciletí bylo. smile clover

Moderátor: Dungeon Master
Pak by tam ale mělo být "Domo Arigato" nebo "Arigato Gozaimasu". Asi.Kai Rivienta píše:Arigató je děkuji.
Na tohle jsem už odpovídal:Kai Rivienta píše:Ale dám ke zvážení dva nápady:
1. Pro ortodoxní trpaslíky zavést jedno veřejné fórum pro nábor. Na něm vysvětlit názor komunity trpaslíků (jak je hrají hráči - ostatně myslím, že většina) Pak bude každému jasné, že pokud si udělá bezvousého trpaslíka, pak na něj bude tato komunita pohlížet jako na bezectného, zatímco elfům, lidem apod. to bude putna.
Bez možnosti prezentace názorů na veřejném fóru, nemá cenu ortodoxní komunitu hrát, protže bez náboru zanikne.
2. Doporučuji udělat něco podobného pro všechny Rasy, nebo možná klanová uskupení, pokud se někdo z hráčů bude chtít těmto záležitostem historie věnovat. I špatná nebo zkreslená historie je totiž pro tvorbu světa lepší, než žádná a noví historikové jí mohou vždy upravit, nebo s ní polemizovat.
labir píše:Ty návrhy kultur jsem přemýšlel už kdysi dávno a neudělal to. Hlavním důvodem je to, že equilibrie je o volnosti a pokud je cokoliv nastíněno "oficiálně" byť jako doporučení, tak to má efekt mantinelu. A to nechci. Doposud to fungovalo báječně. Až na vybrané trpaslíky.
Našel jsem: "ARIGATO GOZAI MAS Thank you. (Present tense, polite form)"labir píše:Pak by tam ale mělo být "Domo Arigato" nebo "Arigato Gozaimasu". Asi.Kai Rivienta píše:Arigató je děkuji.