napřed k těm screenům:
nebyl sem u toho takže jenom co mě na tom upoutalo
* nevím o tom, že by jakákoli stráž byla oprávněná bránit někomu opustit město, nevím o tom, že by byl vydanej zákaz vycházení z Mithaliru z důvodu lykantropa, pokud tak Tald činil, nebyla to služební aktivita ale soukromý míchání se do věcí, po kterejch je mu howno a jestli ho někdo poslal rovně, poslal ho tam právem
* nelíbí se mi to kroucení nosem, to je přesně věc, která touhle formou do hvězdiček nepatří - on si tim nosem nemusel nechat kroutit, tomu není těžký uhnout - na druhou stranu, pokud kroucení nosem "přijal", nediv se, že tě za to srazil mečem, zkus zakroutit nosem Âsar

a teď labirovi
na výslovný přání s IC informacema, kdo je nechcete, přeskočte to
vraťme se k procesu s Gil (kerej mě mimochodem moc bavil i se všema důsledkama) ale už tam mě zarazilo pár věcí:
svědek svačinka - bezmocná figurka, která by po svým svědectví nepřežila tejden, bohužel vede NPC život 24/7/365 za pultem pod dozorem dvou stráží, znám pozadí svačinky, ty informace by se k soudu dostaly ale určitě ne vahou osobního svědectví
svědek cikán - zábavná vložka, jedna z humornějších stránek procesu, zvlášť křížovej výslech, bezvadně zahráno ale...
druhej den nebo někdy pozdějc by celá jejich kolonie ve Fagadu lehla popelem včetně žen a dětí, ten chlápek by nesvědčil ani boha a nejen ze strachu, ochota cikánů spolupracovat s ouřadama je přece pověstná
zabavení majetku z banky - proč by bankéř prozradil majitele konta, navíc když má jistotu, že s těma prachama bude deset let nerušeně disponovat ? (mě to nevadilo, vrátila se mi část vejbavy, která měla daleko větší cenu, což bylo velkorysý a ocenil sem to ale rozpor racionalního chování reálnejch postav a fizlovsko/udavčskejch "potřeb" tu zřetelně je)
poslední zatčení Âsar:
Tald napráská, že urážela stráž
aniž je cokoli jakkoli prokázáno, je vydanej zatykač s cenou 30.000 GP !!!!!!!!!
vyhlídky na proces sou mizivý, bude to tvrzení Âsar proti Taldovu...nechci se Talda nijak dotknout ale proti vyřidilce Âsar má pramalou šanci
hned se objeví NPC svědek a obvinění je na světě, hodí se do krámu
zatykač je vydanej chybně na dlouhovlasou elfku
Âsar se povaluje ve stanu na poušti, kde tak dva roky prakticky bydlí a kde jí moc dobře všichni znaj, je jedinej zákazník co kupuje datle a nejspíš drží tu bandu ubohejch kočovníků při životě
prodavač datlí ji uvidí, velmi dobře ví, že krátký vlasy má trvale, přesto nezaváhá, vytáhne mobil a volá kapitánovi stráží - on taky velmi dobře ví, že Âsar se svoji partou choděj ke stingerům a vracej se s kořistí, mocrát ji tam dělili, on ví, že ten jeho nárůdek dokážem v jediný bitvě vyhubit, přesto nezaváhá a nenechá se zmást ani zvoraným popisem, jak dojemné
Âsar tuší problém, odchází pryč a vida, mobily fungujou spolehlivě, už u východu z pouště potkává tři stráže, co si pro ni dou
následuje tejden ponechání ladem, pak "rozsudek" za něco, co nebylo ani prokázáno, pokuta 30.000 GP, kterou Âsar znechuceně platí aby měla pokoj a skončila tuhle herní ubohost
chci věřit, že nestaženej zatykač a z toho důvodu na vlásku visící CvC bylo opravdu dílem opomenutí
obecně:
postavit stráž k OOC jedinýmu vchodu na poušť je zneužití systému, hranice pouště tvoří 6 (?) mil plochýho terénu mezi ohnivejma skálama a mořem, uhlídat je to nemožný ale co, hodí se to, bylo rozhodnuto na Âsar došlápnout a monitoring jejích pohybů je základ
stačí ti todle, abys pochopil, proč nazývám setting tohodle světa fízlovsko/udavačskej ?
možná, že když se zamyslim, najdu eště pár věcí
pradoxní je, že si to nemyslím sám, myslej si to všichni, kdo hrajou postavy samostanejch neudavačskejch dobrodruhů, já vydržim hodně, tak sem tu z nich vlastně zůstal nejdýl a pak sem ten, co má vysvětlovat

ty odchody teď nebyly nijak konzultovaný, neni to žádná koordinovaná nátlaková akce, ani sme si tímhle vzálemně nenalejvali hlavy, jak se domníváš a píšeš jinde ale tam sem to na tvý přání nekomentoval
jestliže teď máš svět plnej nesvépravnejch udavačů a kolaborantů tak buď je to to, co si chtěl a já ti blahopřeju nebo je to nechtěnej důsledek settingu a v tom případě můžeš zkusit něco novýho - namísto přesvědčování o svý pravdě naslouchat, co píšou druhý a vyjímečně uvěřit, že to nepíšou z vychcanosti a snahy získat vejhody ale vopravdu tak jak psáno jest