Otvaracia doba

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

snowman

Re: Otvaracia doba

Příspěvek od snowman »

Orkim píše:Mam pocit, ze by bolo vcelku dobre keby na vyvesnych stitoch boli napisane otvaracie hodiny..
Ked som sa poprvy raz prihlasil do sveta bol akurat podvecer a kym som sa zorientoval a vybral si mesto tak uz bola noc. Nasledovalo bezhlave pobehovanie po meste v nadeji ze stretnem niekoho, kto mi povie co a ako, alebo najdem nejake NPC ochotne komunikovat. Bohuzial nikde nikto, akurat vobchode ma obvinili z kradeze (obchody by sa mohli na noc zatvarat). Po dlhom, predlhom cakani sa konecne skoncila noc (mam pocit ze trvanie jednej hodiny tu je trochu prehnane, nechcel by som aby sa dni stiedali ako na beziacom pase, ale toto je moc pomale), tak som zistil, ze som sice trpaslici bojovnik, ale nemam si sancu nic kupit (navela som nasiel dve zbrane na ktore mam prostriedky). Nasledne som bezhlavo pobehoval po meste a snazil sa zistit ako sa daju ziskat nejake peniaze. Jeden hrac mi poradil aby som si kupil stahovaci noz a siel lovit, ale dost ma znechutilo, ked ma zbil jelen. Uznavam, ze keby som ja ako covek nabehol s obuskom na jelena, tak by som tiez dostal vyprask, ale ja ako clovek niesom odkazany na lov. Ak maju postavy zarabat zabijanim priser (tak som to pochopil, ze by to malo fungovat), tak by mali mat sancu zabit potvoru aj na prvej urovni. S bojovnikom som mal sakra problemy aby som zvladol nejaky ten boj... Neostavalo mi nic ine ako preslapovat na mieste a cakat kym mi nabehne lvl (dal som si knaza aby som mohol nieco robit). Co ma privadza k tomu, ak chcete robit svet kde nieje hlavnou cinnostou zabijanie monstrov, tak by ste nemali davat silne prisery za malo exp, ale slabe prisery za este menej penazi. Preco si to myslim? Tento moj postoj vychadza z mojich hracskych skusenosti. Ak su superi silny, tak hraci hladaju cesty ako sa im vyrovnat co vedie k PG. Ak su slabe a nemaju s nimi preblem a postavy co niesu optimalizovane, tak hraci zacinaju vymyslat ine veci ako sa bavit, napriklad sa viac venuju RP.
Holt vzdy budou taci, kdo budou s necim nespokojeni a budou na veci nahlizet jinak. Ja to zase vidim jinak. Tys to nedopovedel: misto silnych priser za malo expu slabe za malo penez..a za kolik expu? Expy bych urcite nepridaval, to totiz nejlip potlacuje PG, protoze je moc tezke creepovat. Kdyz udelas snadne zabijeni, bude se creepovat. Navic kdo kdy slysel, ze za zabiti prisery by mel nekdo dostat penize? Jo, pokud stahnes kuzi ze zvirete nebo neco najdes v lootu. Ale jinak to s penezi nema co delat. Tady je to prave o tom, ze ma byt ze zacatku tezke cokoli podnikat. Nejde prece o to hned na 1. lvl jit a prochodit cely svet. Vyckej casu jako husa klasu. Anebo jdi, ale pak se nediv. Ze jsi si nemohl nic koupit? No za 2000gp se da koupit to, co nutne potrebujes a zbyde i na zbran. Mozna, ze system vydelavani penez neni nijak pestry, ze by se kazdy v nem mohl najit, ale moznost tu je. Podle me, kdyz neutratis na zacatku hned vsechno, muzes v pohode na 3-4. lvl bez toho, aniz bys musel jit s obuskem na jelena, aniz bys musel cokoli zabit. Behem te doby, misto abys bezhlave pobihal, coz nechapu, nebo abys zabijel a chodil dal, nez je zahodno, tak se muzes krasne venovat prave tomu RP hrani - prave proto, ze nemusis myslet na to, ze musis jit neco zabit, abys dostal expy a neskejsnul na jednom bode... V tom vidim pro RP prinos...

P.S.: cas tu bezi tak akorat, zrychlit to by byla skoda. Pokud narazis na to, ze npc se nebavi a ze pc nejsou a jsi na serveru sam a nikoho nepotkas, tak nemam jinou radu nez ze bud zkus improvizovat, nebo bud trpelivy nebo oboji. Nic neni dokonale a i kdybysme to chteli vsichni, je nemozne, aby pokazde, kdyz se prihlasis, tam byli pc, dm a npc se s tebou bavili, o cem bys chtel... Proste utopie. Z tvych prispevku bych rekl, ze prave jsi netrpelivy typ hrace - cas se moc tahne, zabijet bys chtel snaze hned na 1.lvl, zvysit expy atd... Neber me ve zlem - ale nemuzeme chtit vsechno, nic neni takove, aby se to libilo naprosto vsem. :bigwink:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

snowman píše:…….
Ale tohle je pekne receno :good:
Orkim

Příspěvek od Orkim »

Tak aby bolo jasno.
1. mne sa tento svet zatial velmi paci. Ked nahodim nejaku temu, tak nie preto ze chcem pre seba ziskat vyhody, ale preto ze chcem byt tomuto svetu na uzitok. Tvorcovia potrebuju spetnu vezbu. A mozno sa im moje nazory a pohlady zidu (a mozno nie, toz to smola).
2. co sa tyka expov za monstre, je ich podla mna vela. Ja by som nedaval zadne. ;)
3. Pod peniazmi za zabijanie myslim loot, poklady, koze a veskera zarobkova cinnost ktora ma nuti nikeho porazit, aby som zarobil. (napriklad na Demone su remesla, ktore mozem, teoreticky, robit na 1. lvl bez toho aby som vyliezol z mesta a musel niekoho zlozit)
4. Ak som mal pripomienky k sile monstrov, jedine co som chcel povedat je ze: Silne monstre podla mna podporuju spolupracu hracov a PG. Silne monstre nepodporuju ani nebrania RP. (tot moj nazor a skusenost. Ked sa niekto nesuhlasi, nech napise preco a skusi ma presvedcit. Mozno sa mu to podari.)
5. Pre mna je RP sposob hrania, nie ciel hrania.
mutiny

Příspěvek od mutiny »

zadny expy za monstra? to by sis proti dobe postval asi vic jak pulku sveta. k cemu by pak carovaci povolani meli summony? hehe :))
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

mutiny píše:zadny expy za monstra? to by sis proti dobe postval asi vic jak pulku sveta. k cemu by pak carovaci povolani meli summony? hehe :))
Sry za offtopic ale...
Čaodějuv přiteliček sam o sobě bohatě stači + summon a mag muže doopravdy jako jediny povolani chodit sam, viděl sem to navlastni oči. Banda 2x zloděj + mnich(jako štit) dostala krutě naprdel a mag stejnyho lvl jak ti tři si tam přišel s přiteličkem a cely to vykosil bez problemu. :blink: Takže mag - povolani ktery soluje, misto supportera v party, kterej umi vyřešit rychle těžky chvile. :shades:
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
Orkim

Příspěvek od Orkim »

IxTremist píše:
mutiny píše:zadny expy za monstra? to by sis proti dobe postval asi vic jak pulku sveta. k cemu by pak carovaci povolani meli summony? hehe :))
Sry za offtopic ale...
Čaodějuv přiteliček sam o sobě bohatě stači + summon a mag muže doopravdy jako jediny povolani chodit sam, viděl sem to navlastni oči. Banda 2x zloděj + mnich(jako štit) dostala krutě naprdel a mag stejnyho lvl jak ti tři si tam přišel s přiteličkem a cely to vykosil bez problemu. :blink: Takže mag - povolani ktery soluje, misto supportera v party, kterej umi vyřešit rychle těžky chvile. :shades:
Ono je to sposobene tym ze, ze ta banda asi nemala riadnu vyzbroj...
Holt, nekuzliace povolania su viac odkazane na vyzbroj a ta sa tu zhana tazko...
mutiny

Příspěvek od mutiny »

nahodou, obchody sou plny pomerne kvalitnich kozenych zbroji 3/4. dokonce i hezka 5/2 je k mani. takze zbroje tu jsou.
Orkim

Příspěvek od Orkim »

jasne ze tu su, ale najprv an ne treba zarobit... ;)
Rahwin

Příspěvek od Rahwin »

Nie je to tak tazke...
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Rahwin píše:Nie je to tak tazke...
pro maga se summonem a familiarem :megalol:
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

photter píše:
Rahwin píše:Nie je to tak tazke...
pro maga se summonem a familiarem :megalol:
Taky na ně dojde.… :shades:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
snowman

Příspěvek od snowman »

Orkim píše:Tak aby bolo jasno.
1. mne sa tento svet zatial velmi paci. Ked nahodim nejaku temu, tak nie preto ze chcem pre seba ziskat vyhody, ale preto ze chcem byt tomuto svetu na uzitok. Tvorcovia potrebuju spetnu vezbu. A mozno sa im moje nazory a pohlady zidu (a mozno nie, toz to smola).
2. co sa tyka expov za monstre, je ich podla mna vela. Ja by som nedaval zadne. ;)
3. Pod peniazmi za zabijanie myslim loot, poklady, koze a veskera zarobkova cinnost ktora ma nuti nikeho porazit, aby som zarobil. (napriklad na Demone su remesla, ktore mozem, teoreticky, robit na 1. lvl bez toho aby som vyliezol z mesta a musel niekoho zlozit)
4. Ak som mal pripomienky k sile monstrov, jedine co som chcel povedat je ze: Silne monstre podla mna podporuju spolupracu hracov a PG. Silne monstre nepodporuju ani nebrania RP. (tot moj nazor a skusenost. Ked sa niekto nesuhlasi, nech napise preco a skusi ma presvedcit. Mozno sa mu to podari.)
5. Pre mna je RP sposob hrania, nie ciel hrania.
1 - jo, nadhoď téma, zpětná vazba je v pořádku. Ale ty jsi vyjádřil s některými věcmi nespokojenost a rovnou navrhnul jejich změnu/zrušení - a proto jsem reagoval, protože to, o čem jsi psal, se mě třeba zdá dobré... Takže se držím tématu...

2 - žádné expy - to asi ne.. to by postrádalo i logiku... Minimální expy jsou nejlepší komrpomis...

3 - Už se na Eq dá vydělávat bez zabíjení a časem bude i craft. Pokud chceš hrát postavu, co zabíjí pro peníze a vyhovuje jí to z RP, proč ne...

4 - Možná, že silná monstra podporují PG hráčů, věřím ti, že máš zkušenosti. Ale jak jsem psal: PG je na Eq zároveň primárně bržděno právě náročností monster a malými expy. Takže jinými slovy, "i kdybys chtěl hrát PG, tak ti to systém téměř (protože nic není stopro) nedovolí. Minimálně ti to velice znesnadní". Takže motivace hrát PG může být jaká chce. O tom tento systém expení právě je - aby zabíral i na ty, kdo by "chtěli" hrát PG. Potud tedy ten druhý pohled, jinak máš pravdu, že silná monstra nepodporují ani nebrání RP. To je věc jiná...

5 - RP je styl hraní. O tom žádná. Ale podmínky pro to, aby hráč měl větší svobodu RP vůbec hrát a taky motivaci, dává právě prostředí a systém světa... Na to se nesmí zapomenout a Labirovi s Onyxem v tomto naprosto věřím - jsou to ti největší nadšenci, které jsem kdy poznal :shades:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Zamčeno