Holt vzdy budou taci, kdo budou s necim nespokojeni a budou na veci nahlizet jinak. Ja to zase vidim jinak. Tys to nedopovedel: misto silnych priser za malo expu slabe za malo penez..a za kolik expu? Expy bych urcite nepridaval, to totiz nejlip potlacuje PG, protoze je moc tezke creepovat. Kdyz udelas snadne zabijeni, bude se creepovat. Navic kdo kdy slysel, ze za zabiti prisery by mel nekdo dostat penize? Jo, pokud stahnes kuzi ze zvirete nebo neco najdes v lootu. Ale jinak to s penezi nema co delat. Tady je to prave o tom, ze ma byt ze zacatku tezke cokoli podnikat. Nejde prece o to hned na 1. lvl jit a prochodit cely svet. Vyckej casu jako husa klasu. Anebo jdi, ale pak se nediv. Ze jsi si nemohl nic koupit? No za 2000gp se da koupit to, co nutne potrebujes a zbyde i na zbran. Mozna, ze system vydelavani penez neni nijak pestry, ze by se kazdy v nem mohl najit, ale moznost tu je. Podle me, kdyz neutratis na zacatku hned vsechno, muzes v pohode na 3-4. lvl bez toho, aniz bys musel jit s obuskem na jelena, aniz bys musel cokoli zabit. Behem te doby, misto abys bezhlave pobihal, coz nechapu, nebo abys zabijel a chodil dal, nez je zahodno, tak se muzes krasne venovat prave tomu RP hrani - prave proto, ze nemusis myslet na to, ze musis jit neco zabit, abys dostal expy a neskejsnul na jednom bode... V tom vidim pro RP prinos...Orkim píše:Mam pocit, ze by bolo vcelku dobre keby na vyvesnych stitoch boli napisane otvaracie hodiny..
Ked som sa poprvy raz prihlasil do sveta bol akurat podvecer a kym som sa zorientoval a vybral si mesto tak uz bola noc. Nasledovalo bezhlave pobehovanie po meste v nadeji ze stretnem niekoho, kto mi povie co a ako, alebo najdem nejake NPC ochotne komunikovat. Bohuzial nikde nikto, akurat vobchode ma obvinili z kradeze (obchody by sa mohli na noc zatvarat). Po dlhom, predlhom cakani sa konecne skoncila noc (mam pocit ze trvanie jednej hodiny tu je trochu prehnane, nechcel by som aby sa dni stiedali ako na beziacom pase, ale toto je moc pomale), tak som zistil, ze som sice trpaslici bojovnik, ale nemam si sancu nic kupit (navela som nasiel dve zbrane na ktore mam prostriedky). Nasledne som bezhlavo pobehoval po meste a snazil sa zistit ako sa daju ziskat nejake peniaze. Jeden hrac mi poradil aby som si kupil stahovaci noz a siel lovit, ale dost ma znechutilo, ked ma zbil jelen. Uznavam, ze keby som ja ako covek nabehol s obuskom na jelena, tak by som tiez dostal vyprask, ale ja ako clovek niesom odkazany na lov. Ak maju postavy zarabat zabijanim priser (tak som to pochopil, ze by to malo fungovat), tak by mali mat sancu zabit potvoru aj na prvej urovni. S bojovnikom som mal sakra problemy aby som zvladol nejaky ten boj... Neostavalo mi nic ine ako preslapovat na mieste a cakat kym mi nabehne lvl (dal som si knaza aby som mohol nieco robit). Co ma privadza k tomu, ak chcete robit svet kde nieje hlavnou cinnostou zabijanie monstrov, tak by ste nemali davat silne prisery za malo exp, ale slabe prisery za este menej penazi. Preco si to myslim? Tento moj postoj vychadza z mojich hracskych skusenosti. Ak su superi silny, tak hraci hladaju cesty ako sa im vyrovnat co vedie k PG. Ak su slabe a nemaju s nimi preblem a postavy co niesu optimalizovane, tak hraci zacinaju vymyslat ine veci ako sa bavit, napriklad sa viac venuju RP.
P.S.: cas tu bezi tak akorat, zrychlit to by byla skoda. Pokud narazis na to, ze npc se nebavi a ze pc nejsou a jsi na serveru sam a nikoho nepotkas, tak nemam jinou radu nez ze bud zkus improvizovat, nebo bud trpelivy nebo oboji. Nic neni dokonale a i kdybysme to chteli vsichni, je nemozne, aby pokazde, kdyz se prihlasis, tam byli pc, dm a npc se s tebou bavili, o cem bys chtel... Proste utopie. Z tvych prispevku bych rekl, ze prave jsi netrpelivy typ hrace - cas se moc tahne, zabijet bys chtel snaze hned na 1.lvl, zvysit expy atd... Neber me ve zlem - ale nemuzeme chtit vsechno, nic neni takove, aby se to libilo naprosto vsem.