asi jsem to pochopil "zle" ale bez problému,vyřešilo se to.Máš pravdu nechejme to být:)vafliik píše:Drog píše:asi jsem to ode mně vyznělo víc "zle" než jsem měl v plánu. Chtěl jsem prostě jen získat představu, jak to všechno bylo.jen mně naštvalo že ho mrzí jak jsme se zachovali.
Už to necháme bejt.![]()
Chris si naštěstí na tu událost nevzpomíná, takže to snad ani nebude řešit...
Další rasy
Moderátor: Dungeon Master
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
-
TROCHU TO VYPADÁ NA NEWERENDED STORY
1. Myslím, že je potřeba si uvědomit, že je to pořád jen hra.
2. Ono se často stane pravý opak toho, co Labir od života očekává.
lidi kteří chtějí někoho lynčovat jsou většinou zbabělci a když proti nim někdo rázně vystoupí nehovoře o tom, že někoho zaszřelí, pak obvykle ovládne situaci, zvlášť když mu padne charisma. To se ostatně stalo i tady.
Ono je něco jiného sápat se po neozbrojeném člověku jako součást davu, který je zajedno v touze lynčovat a něco jiného je postavit se osobně vážně míněné hrozbě.
3. Ostatně tady ani nebyl jednolitý dav a převažovala snaha, dozvědět se co je ta elfka zač, s tím, že pak se uvidí, co s ní.
4. Osobně si myslím, že celá událost byla RP zcela košer, protože i ta drowí postava si pozornost okolí vykoledovala a tak byla po právu demaskována, pokud by nedošlo k pojednávané události, byla by patrně vyslechnuta a předána stráži.
5. Myslím, že pokud je DM ve hře a nemá na práci nic důležitého jiného, mělo by být povinností stráží, aby se předaným drowem zabývaly, jestli ho bez soudu ubijí, nebo ho budou vyslýchat na mučidlech a třeba veřejně je věc DM, ale reakce typu: To si s nimi nedokážete poradit, už nám to sem nevoďte apod. se mi dost nelíbí, zvlášť s ohledem na to, že stále ještě není uzákoněna hondba na drowy, protože "Varování" neobsahuje ani žádné nařízení k zabíjení drowů, natož odměnu za hlavu drowa a většina dobrodruhů není placená jako kati.
2. Ono se často stane pravý opak toho, co Labir od života očekává.
lidi kteří chtějí někoho lynčovat jsou většinou zbabělci a když proti nim někdo rázně vystoupí nehovoře o tom, že někoho zaszřelí, pak obvykle ovládne situaci, zvlášť když mu padne charisma. To se ostatně stalo i tady.
Ono je něco jiného sápat se po neozbrojeném člověku jako součást davu, který je zajedno v touze lynčovat a něco jiného je postavit se osobně vážně míněné hrozbě.
3. Ostatně tady ani nebyl jednolitý dav a převažovala snaha, dozvědět se co je ta elfka zač, s tím, že pak se uvidí, co s ní.
4. Osobně si myslím, že celá událost byla RP zcela košer, protože i ta drowí postava si pozornost okolí vykoledovala a tak byla po právu demaskována, pokud by nedošlo k pojednávané události, byla by patrně vyslechnuta a předána stráži.
5. Myslím, že pokud je DM ve hře a nemá na práci nic důležitého jiného, mělo by být povinností stráží, aby se předaným drowem zabývaly, jestli ho bez soudu ubijí, nebo ho budou vyslýchat na mučidlech a třeba veřejně je věc DM, ale reakce typu: To si s nimi nedokážete poradit, už nám to sem nevoďte apod. se mi dost nelíbí, zvlášť s ohledem na to, že stále ještě není uzákoněna hondba na drowy, protože "Varování" neobsahuje ani žádné nařízení k zabíjení drowů, natož odměnu za hlavu drowa a většina dobrodruhů není placená jako kati.
Dobro zvítězí až nakonec. W
-
- Kontaktovat uživatele:
Předně lituji že jsem to tu nezamkl když to tu tak krásně utichlo s tím že se vše vyřešilo. Jak je vidět ne pro všechny, ale vzhledem k tomu, že je zmíněno moje jméno a jednání DM musím reagovat:
1. Správně, je to hra.
2. Tohle jsem nepochopil. Ty víš co od života očekávám?
3. Nikde jsem netvrdil že tam dav byl. I když pokud si vezmeme počet postav tak v NWN to vlastně už jako dav chápat jde. To přirovnání bylo přirovnáním, tj. ne shodou.
4. Tohle se myslím už vyjasnilo ne?
5. Nesnaž se určovat z pozice hráče co má nebo nemá DM dělat a jak. Pokud vím tak jsme vždy reagovali velmi adekvátně. Nesnaž se svalit vše na DM ano? Speciálně ty hledej neprve chybu u sebe. Já už opatření a nápravy z této aféry jako DM přijal.
1. Správně, je to hra.
3. Nikde jsem netvrdil že tam dav byl. I když pokud si vezmeme počet postav tak v NWN to vlastně už jako dav chápat jde. To přirovnání bylo přirovnáním, tj. ne shodou.
5. Nesnaž se určovat z pozice hráče co má nebo nemá DM dělat a jak. Pokud vím tak jsme vždy reagovali velmi adekvátně. Nesnaž se svalit vše na DM ano? Speciálně ty hledej neprve chybu u sebe. Já už opatření a nápravy z této aféry jako DM přijal.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
-
EH.
EH, teď nevím, jestli mám hledat u sebe, jako hráč, nebo jako postava.labir píše:Předně lituji že jsem to tu nezamkl když to tu tak krásně utichlo s tím že se vše vyřešilo. Jak je vidět ne pro všechny, ale vzhledem k tomu, že je zmíněno moje jméno a jednání DM musím reagovat:
1. Správně, je to hra.
Jako hráče mě incident spíše otrávil, protože mi dělá dost komplikací pro postavu ve hře. Postava nemohla jednat jinak, mohu vysvětlit DM proč, pokud je zájem.
Rozhodně nebyl můj zájem vznik této zápletky svést na DM, protože ten nebyl přítomen ve hře a nijak s tím nesouvisí.
Jen znovu opakuju, že vznikla v PRÁVNĚ naprosto nevyjasněném ovzduší, takže s právním postavením drowů v říši nebyla mimo jen moje postava, ale pokud vím také ostatní zúčastnění (viz popis v bodu 3). A podle zpráv, které mám, dosud k vyjasnění právního postavení drowů v Železné říši nedošlo. Protože nejasné tlachy v: tom co se povídá, za vyjasnění statutu nepovažuji.
k bodu 2. popravdě nevím, usuzuji jen podle příkladu, který je zde uvedený.
K bodu 3 vzhledem k počtu postav ve hře tam skutečně dav byl, ale z toho davu jen jedna postava chtěla drowku na místě zabít, 2 další se do věci nechtěly plést a 4 postavy se chtěly dozvědět, co je drowka zač a co chce.
-
SOUHLAS
SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, i když ten ban i když jen dočasný, mi přijde možná přísný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kai, opakuji ti to asi posedmé (viz PM co jsem ti ohledně toho zasílal, kde to je výslovně řečeno a moje příspěvky výše) nemám nic proti jednání postavy a jsem dalek toho říkat jak kdo co má zahrát. Jen prostě na některé projevy přijde reakce světa a stím jsi myslím srozumněn.
Takže tímto to tu zavírám a avizuji brzkou likvidaci topicu.
Takže tímto to tu zavírám a avizuji brzkou likvidaci topicu.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.