Postava a (ne)strach ze smrti.
Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Taky by to zbavilo svet rady skvelych postav ktere by mely smulu a nejspis i spousty dobrych hracu...
Na docasne dovolene od EQ
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
---
Zelgova hlava a novy portret [180kb] pro zajemce ke stazeni zde: http://wendigo.wz.cz/Zelg.rar
Ještě kdybys tak zkusil aj interpunkci a velká písmenka na začátku věty. By možná jeden poznal, kde jedna začíná a druhá končí ;)DenGrasse píše:vytrženo z kontextu... první část věty se vztahuje k devalvaci smrti na EQ. odstavce nedělám pro nic za nic... chápu že někoho neupoutajíkokosak píše:*nevěřícně zírá*DenGrasse píše: … bez ohledu na to, jestli pro to důvod je nebo není zavést permku je dobrej nápad...
No... *odkašle si*.. možná jsem to špatně pochopil... neříkáš, že vynucovat permanentní smrt postav je dobrý nápad, viď že ne?![]()
… jinak bych podšrtnul vyjádření Wendigo a magnumíka
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
No, vidím, že se debata posunula. Trošku ji vrátím k tomu nápadu.
Ty postihy na zdraví nejsou proto, že chci zrušit postih XP za smrt, to jsem vůbec nikde nepsal. Je to proto, aby to byla alternativa ke smrti.
Proč pasti zabíjí, proč "jen" nezlomí nohu? Postih stejný, ale postava přežije. Proč zabíjí bandita půlčík? Může míň poškozovat, ale dlouhodobě. Postava jej sice zabije, ale bude mít jed v ranách a bude se z toho Ic měsíc léčit. Napadení skřetího tábora sice postava přežije, ale bude mít pořezané šlachy a nebude moct používat ruku. Zlobři praští mága do hlavy, on přežije(uteče), ale bude mít měsíc int 12 a migrénu.
Ne, smrt, nebo nic.. Ale alternativy.
Já raději uvidím, jak se neúspěšná výprava vrací dolámaná, než když ultrazdravá polovina táhne mrtvou do chrámu.
Edit: DM umí postavy takto "odměnit" zcela běžně, teď by to dělal i systém.
Ty postihy na zdraví nejsou proto, že chci zrušit postih XP za smrt, to jsem vůbec nikde nepsal. Je to proto, aby to byla alternativa ke smrti.
Proč pasti zabíjí, proč "jen" nezlomí nohu? Postih stejný, ale postava přežije. Proč zabíjí bandita půlčík? Může míň poškozovat, ale dlouhodobě. Postava jej sice zabije, ale bude mít jed v ranách a bude se z toho Ic měsíc léčit. Napadení skřetího tábora sice postava přežije, ale bude mít pořezané šlachy a nebude moct používat ruku. Zlobři praští mága do hlavy, on přežije(uteče), ale bude mít měsíc int 12 a migrénu.
Já raději uvidím, jak se neúspěšná výprava vrací dolámaná, než když ultrazdravá polovina táhne mrtvou do chrámu.
-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
Mě osobně by se moc líbilo, kdyby při smrti ze stran inteligentních tvorů (specielně banditů) postava přišla a zlato a zajímavě vypadající věci. Pokud banditi mrtvoly neobírají, ani si nenechávají zaplatit za volný průchod, tak opravdu nevím z čeho vlastně žijí ;)
porad by zustala moznost oziveni v chramu nebo klerikem... jen by nebyli avatariWendigo píše:Taky by to zbavilo svet rady skvelych postav ktere by mely smulu a nejspis i spousty dobrych hracu...
smulu urcuje system, pokud se nastaveni zmeni, neni problem. otazka je kdy konci smula a nastava neumerne riziko, jemuz hrac postavu vystavuje.
ale rekl jsem jen svuj nazor, nikomu ho nenutim.
malinový harwester a arcilooter
Problém je to zásadní v momentě kdy jde za A jeden sám, nebo za B chcípnou všichni... alternativně chcípne sice jen jeden, ale na nebezpečné lokaci s obnovujícím se spawnem (zdravíme Elian)DenGrasse píše: porad by zustala moznost oziveni v chramu nebo klerikem... jen by nebyli avatari
Smůlu neurčuje systém, ale náhoda. Víš co by se stalo s takovouhle permkou? Konec objevitelských výprav. Pokud nevíš, že se v dané lokaci neobjevuje něco co tě zabije bez šance na ústup, tak bys tam prostě nešel. A jak jinak zjistíš úměrnost rizika, než že ho podstoupíš? Maximálně by byla šance zeptat se někoho, kdo v dané lokaci byl.. jenže to ho musíš nejprve najít a donutit mluvit. Opět, ten někdo by v té lokaci již musel být... tudíž musel řešit stejný problém... a tedy tam pravděpodobně ani nešel ;)DenGrasse píše:smulu urcuje system, pokud se nastaveni zmeni, neni problem. otazka je kdy konci smula a nastava neumerne riziko, jemuz hrac postavu vystavuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že i postavy, které se nebojí smrti, se můžou bát bolesti a dalších věcí, ne? Jak říká každý druhý evilák - "Ne, čeká tě něco mnohem horšího než smrt..." .)
Eigmar, syn Igmarův - Zatčen a zabit
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
Galf Steel - Zatčen, vyhnán a zabit
Areena Welteel - Servírka v krčmě U Umrlce
Khadur, syn Aghda - Zabit a obětován
Sebastian Gall - Zemřel na útěku
Mona Taret - Pohledná servírka, kdo ví, kde skončila
To je přesně to o čem mluvím: hratelnost vs realita a jak to každá vnímá. Co je pro tebe moc je pro mne přijatelné. Mě se Jájovo nápad líbí a jsem pro - netlačí na smrt, ale přidává stach z bolesti, postihů nebo nemocí. Nehledě na to, že zranění nevezme postavičce paměť a nebude se pak moc vymlouvat - já sem umřel nic si nepamatuju, takže tam lezu znova.Wendigo píše:psin: To ze si nejaka postava boji a neni tak tupa aby vsude lezla jen tak a tak dale jeste neznamena ze neumira kdy ma pud sebezachovy. Uplne zapominas na to ze postavy neumiraji jenom protoze ze vlezou nekam kde na to nemaji atd.
a) 1% spawn - to mluvi samo o sobe, kdyby slo o trochu silenejsi potvoru nez je obvykle tak by si s ni hrac mel sanci poradit pokud by byl opatrny a pripraven ovsem ted jak jsou 1% preboosteni znamena potkat ho bud stesti kdyz se podari utect nebo smrt.
2) RP - tady zalezi na charakteru postavy zatimco jedne bude ukradene ze se jeji kamarad vypravil do Amfi, mel se vratit pred setmenim ale uz je tma a po ceste je v noci nebezpecno a nemusi to resit. Jenze nebo postava proste vezme vsechny sve saky paky a vyrazi v noci do Amfi i kdyz vi ze po ceste jsou banditi, ze pujde o kejhak a boji se (a hrac je na hranici infarktu) ale nejit tam by proste slo proti charakteru te postavy ve velmi zakladni veci. Neda se svitit.
To jsou faktory proc je zprisneni smrti hloupost, postih na XP je hodne velky a nahrat to zpet neni otazkou minut a casto ani hodin ale desitek hodin. Hraci strach maji to ze nedokazi/nechteji zahrat i strach postavy je neco co zadne omezeni nebo zprisneni nevyresi.
edit: K editu no chudaci barbari, ty v berserku napriklad pud sebezachovy absolutne potlaci stejne jako vnimani bolesti a ted si predstav ze by kazdy dostal chudak za smrt v berserku perma death.
Ad 1) i 2) asi si budeš muset zvyknout na to, že EQ je v tomhle jiná než ostatní světy a podobá se víc reálu a buď se přizpůsobit nebo jít jinam. V reálu taky existuje nějaké mizivé riziko, že tě srazí tirák. Stejně tak pokud budeš chtít jít do cikánský čtvrti v noci tak si to pěkně rozmyslíš a případně s na to připravíš. Nehledě na to, že obojí jsou výjmečný případy, který ovlivňujou postavičku velmi málo.
Postavička která si sbalí saky a paky a vyrazí po setmění do Amfi i když ví, že jsou tam banditi, když ví že na ně nemá, vyrazí nepřipravená, bez společníků (ochránců) nebo jinejch prostředků, který jí ten průchod umožní je skutečně buď bez pudu sebezáchovy, nebo je totálně zbavená rozumu (ať už jakkoliv, přechodně nebo trvale) a pak si tu pravděpodobnou smrt zaslouží a nemá si cenu stěžovat. Nedá se svítit.
Jinak tohle je přesně nováčkovská reakce na EQ - jakobych se viděl před xxx měsíci co jsem tu začal hrát. Je třeba si zvyknout za nějakej čas poznáš, že 1% spawn a banditi jsou krásná věc oproti partičce nebo jednotlivi nebojsovi, kterej opakovaně a hrubě kazí hru ostatním. Pak zjistíš , že to co se ti jevilo jako hloupost nemusí být až tak hloupé.
K barbarům - to je riziko povolání - navíc to bereš z jednoho pohledu. Myslim že berserci v reálu (a znova opakuju EQ se tady podobá realu víc než se zdá) měli neskutečně vysokou úmrtnost. Druhá věc je, že to byli elitní bojovníci, který se na boj připravovali a minimalizovali tak nebezpečí úmrtí svejma dovednostma a tréninkem. Poslední věc - bezhlavá agrese je druhej krajní způsob přežití - buď máš strach (pud sebezáchovy) a utečeš anebo jdeš do agrese (obvykle v mometně kdy naděje na útěk neni).
Je rozdíl mezi nebojsou a postavičkou, která přimeřeně riskuje = připraví se na objevitelskou výpravu, pořídí si ochránce, doktora, trénuje nebo si připraví kouzla - prostě minimalizuje riziko smrti nebo se o to snaží. Vemte si kolik objevitelů v historii umřelo, kolik jich šlo solo... Solo výpravy jsou hitem poslení doby, kdy team nahrazuje třeba moderní technika.
Já neříkám nehrajte postavičku beze strachu, ale uvědomte si, že to bude mít následky a že budete muset něco obětovat - třeba psychiku postavičky. A znova opakuju (v souhlasu s Granem, Jájou, kokosakem), každej se něčeho bojí - nemusí to být smrt - nemoc, ztráta majetku atp. Jenže tady ve hře jsou postavičky a hráči, který se nebojí ničeho. Když někdo strach nedokáže nebo nechce zahrát pak ho musí skutečně mít.
Jde o to najít způsob jak "to" (ať už to bude systém nebo snaha DM) nastavit, regulovat, aby to nebylo tvrdý pro ty co chtějí větší hratelnost a uspokojilo ty co se přiklání k realističnosti a chtějí omezit nebojsy. V ideálním případě, aby to vneslo do hry něco zajímavýho.
Vše má své meze.
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
-
- Kontaktovat uživatele:
Extrémně náročné v NWN napsat. Ale velmi zajímavý nápad, jsem chtěl tohohle efektu dosáhnout už dlouho, ale tenhle způsob je lepší než co jsem zatím vymyslel. Ovšem musí se to hodně moc promyslet. Dík za tip.Jája CZE píše:No, vidím, že se debata posunula. Trošku ji vrátím k tomu nápadu.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Psin: EQ nemuzes srovnavat s realnym svetem, kdyby byl realny svet nebezpecny tak jako EQ tak zijeme v pevnostech a vauletch a nevylezame ven.
Ty si vubec neuvedomujes ze ta postava si treba to riziko uvedomuje a ne ze si proste sbali saky paky a v noci vyrazi do Amfi, normalne by to nikdy neudelala ale muze nastat situace ze ji nic jineho nezbyva aby bylo zachovano jeji RP. Pri takovemhle nastaveni by naopak strach hrace o postavu zapricinil to ze by se popiralo RP a vznikal docela podstatny metagame. Postava by tam sla a ma k tomu dobry duvod ale pokud ji hrozi perma death a hrac tam vi tak tam nepujde protoze prez sebevetsi zapreni kdo by riskoval ze zkonci hrani a postavu kterou si pipla mesice a u nekoho i roky?
S novackovskou reakci na EQ na me nechod, na zadnym jinym serveru sem nikdy NWN nehrala takze opravdu nemam odkud "nebojim se smrti" navyky bych mela brat. Naopak RP hranim v textove podobe se zabyvam az dlouho a hrnaim na EQ jsem jen zacala v "herni" podobne.
Reagujes na me jako kdyby prave moje postavy byly ti nebojsove, nejspis si je ve hre nikdy nepotkal ale naopak mam schodou okolnosti dve velmi racionalni postavy ktere jsou proste jen obcas donuceny k tomu ze se dostanou do nebezpecne situace.
Ty si vubec neuvedomujes ze ta postava si treba to riziko uvedomuje a ne ze si proste sbali saky paky a v noci vyrazi do Amfi, normalne by to nikdy neudelala ale muze nastat situace ze ji nic jineho nezbyva aby bylo zachovano jeji RP. Pri takovemhle nastaveni by naopak strach hrace o postavu zapricinil to ze by se popiralo RP a vznikal docela podstatny metagame. Postava by tam sla a ma k tomu dobry duvod ale pokud ji hrozi perma death a hrac tam vi tak tam nepujde protoze prez sebevetsi zapreni kdo by riskoval ze zkonci hrani a postavu kterou si pipla mesice a u nekoho i roky?
S novackovskou reakci na EQ na me nechod, na zadnym jinym serveru sem nikdy NWN nehrala takze opravdu nemam odkud "nebojim se smrti" navyky bych mela brat. Naopak RP hranim v textove podobe se zabyvam az dlouho a hrnaim na EQ jsem jen zacala v "herni" podobne.
Reagujes na me jako kdyby prave moje postavy byly ti nebojsove, nejspis si je ve hre nikdy nepotkal ale naopak mam schodou okolnosti dve velmi racionalni postavy ktere jsou proste jen obcas donuceny k tomu ze se dostanou do nebezpecne situace.
Na docasne dovolene od EQ
---
---
Asi se celkově vůči tobě vyjadřuju špatně nebo nejasně, protože jsi mne nepochopila nebo nechtěla pochopit. Což mě mrzí. Bohužel víc s tím dělat nemůžu - než to co už jsem napsal. Budeš na to muset přijít sama ve hře.Wendigo píše:Psin: EQ nemuzes srovnavat s realnym svetem, kdyby byl realny svet nebezpecny tak jako EQ tak zijeme v pevnostech a vauletch a nevylezame ven.
Jen bych tě rád vyvedl z omylu - tebe ani tvoje postavičky (ve hře jsme se potkali několikrát) za nebojsy nepovažuju a nechápu jak můžeš brát obecnou debatu tak negativně osobně. Snažil jsem se ti to jasně a polopaticky vysvětlit. Možná až si to po čase, se zkušenostma a bez emocí znova pozorně přečteš získáš jinej názor.
Mě EQ nepřipadá nebezpečná - opět rozdíl mezi námi (mezi někým kdo tu hrál dlouho a kdo má zkušenosti s permanentní smrtí a někým kdo tu je krátce). Nováčkovské reakce vůči EQ máš s tím nic neuděláš, dokud něco nenahraješ nezvykneš si. Zdůrazňuju, že to nemyslím nijak opovržlivě, urážlivě nebo ponižujícně vůči tobě - prostě konstatuju ověřenou skutečnost. Nic proti tobě osobně nemám.
Dál se rozepisovat nebudu, protože mám pocit, že by to bylo bohužel stejně zbytečný. Všechno co jsem chtěl napsat už jsem napsal a jen bych se opakoval. Navíc se mi zdá, že je tu daleko vážnější problém než zpřísnění smrti nebo nebojsové, a to problém v naší komunikaci, když si domýšlíš emotivní náboj a bereš si to vůči tobě zbytečně negativně.
Koneckonců o tom jestli nějaký změny ve světě nastanou nebo ne od nás dvou nezávisí a nakonec jeden jako druhej se s nima budem muset nějak vyrovnat.
Vše má své meze.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano je, ale ne u systému smrti, jehož nastavení ovlivňuje celý svět.Wendigo píše:No a neni to pravda?
Zahrání nevolnosti je čistě dobrovolné ze strany hráče. Když se mu to nehodí, tak to prostě nezahraje...
Jájův nápad není špatný; šetřit smrtí by se určitě mělo. Ale když už ta smrt je "běžná" věc i z hlediska postav, tak by měla pořádně bolet. Ztráta XP je sice hezká, ale postavu to nijak IC neovlivní (pokud nemá delevel)
Třeba postih -2 do všech abilit po dobu jednoho IC měsíce (kumulativní s každou smrtí) by mohl smrt udělat sakra nepříjemnou i postavám. A obrání mrtvolky bestiema by byl taky pádný důvod neumřít .
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
(William Blake)
No postih -2 je trochu moc, snad s levelem že by to přibývalo....třeba jedna moje postava je 5lvl, je na ostrove a ještě nehebla ani jednou....u ní bych ten postih bral, to by nebylo tak hodně, ale jiný postavy (hlavně low-lvl (což je i 5lvl :) )) nemusí ani chodit na nebezpečné výpravy, ale i tak zemřou a být IR týden ve městě, což pro low lvl, který ani nemají na jídlo, je dost hodně.OneHeart píše:Ano je, ale ne u systému smrti, jehož nastavení ovlivňuje celý svět.Wendigo píše:No a neni to pravda?
Zahrání nevolnosti je čistě dobrovolné ze strany hráče. Když se mu to nehodí, tak to prostě nezahraje...
Jájův nápad není špatný; šetřit smrtí by se určitě mělo. Ale když už ta smrt je "běžná" věc i z hlediska postav, tak by měla pořádně bolet. Ztráta XP je sice hezká, ale postavu to nijak IC neovlivní (pokud nemá delevel)
Třeba postih -2 do všech abilit po dobu jednoho IC měsíce (kumulativní s každou smrtí) by mohl smrt udělat sakra nepříjemnou i postavám. A obrání mrtvolky bestiema by byl taky pádný důvod neumřít .
Sell drugs. Run guns. Nail sluts and fuck the law.
No jo ale zalezi jak u koho..treba ja u toho nemuzu bejt celej den...a ta ztrata pro me ma docela zasadni vyznam i kdyz neni delevel....kdyz si vezmu,ze mam nejakou postavu(i kdyz ji treba parkrat vystridam s ostatnima myma postavama) pul roku a je to trpaslik na osmym lvlu(jen) tak je pro me poradna palka smrt...muzete rict ze je to moje chyba ze neexpim...ale ne kazdej na EQ je dospelej a ne kazdej ma tolik volnyho casu..a předežene mě každá jiná postava....klidně i elf za měsíc..ten to muze resit ...pfe!9K to je malo mam zejtra.…OneHeart píše: Ztráta XP je sice hezká, ale postavu to nijak IC neovlivní (pokud nemá delevel)
.
Govan syn Thora ("Oh fun and games!")
Adept Magnus - Jeho posledním kouskem je přístroj, který by měl údajně z jablek udělat mošt - a naopak.
Prý by to jednou mohlo fungovat i na chmel.
Kobold Kruul - Vyčistí i ten největší magický blivajz.
Adept Magnus - Jeho posledním kouskem je přístroj, který by měl údajně z jablek udělat mošt - a naopak.
Prý by to jednou mohlo fungovat i na chmel.
Kobold Kruul - Vyčistí i ten největší magický blivajz.
-
Na EQ je bezesporu význam smrti posunutý. Její závažnost je snížená existencí druhé strany. Ono, když postavy vidí, jak kolem nich jiní umírají a pak se vracejí ze dveří chrámu zcela zdraví, musí to mít nějaký dopad. Troufnu si tvrdit, že málokdo IC neví, že z druhé strany se běžně postavy vracejí. Jenže ony jsou i takové postavy, které zemřou a už je nikdy nikdo nevidí.
Psalo se tu o pudu sebezáchovy. Podle mne se vůbec nemusí vztahovat JEN na smrt postavy. Už to tu taky bylo řečeno a já to tedy jen opakuji - zranění bolí. Problém je v tom, když hráč za postavou pud sebezáchovy postavy nehraje.
Mě osobně trochu vadí když si nějaká polomrtvá postava na sebe namaže mast a za chvíli je zdravá, chopí se zbraně a jde se zase bít se skřety/bandity/pavouky/atd, jako by se nic nestalo. Božská moc (v chrámu, u postav), která dovede postavy během chvíle postavit na nohy je IMHO v pořádku (zázrak, no ne ?
), ale takové léčení v takovém množství (a dostupnosti) jako jsou ty masti podle mne hrozně ubírá ná "vážnosti" každého zranění. Raději bych viděl třeba % léčení (tím by mast každéh léčila stejně) a možnost použití mastí třeba jednou za IG den. Popř. do dalšího zranění (asi peklo pro napsání, jestli by to vůbec bylo možné).
Ta vážná a dlouhotrvající zranění se mi líbí moc. Sice to zvedne početsvačinkářů, ale myslím si, že to není na škodu.
Permanentní smrt pokud je úplná (zakousne tě jezevec a nikdo tě nenajde... holt smůla, takové věci se dějí) je zajímavá, ale nevymahatelná. Ne každý na ní má žaludek. Ta polovičatá selektivní varianta na tom není o nic lépe. Už se to tu na fóru řešilo a a myslím, že s edospělo k jedinému rozumnému řešení - ať si každý hraje co chce.
V případě postav co se smrti nebojí (viz co psal Cybermíša) by se myslím nemohl nikdo divit, kdyby si na ně DMové posvítili a prověřili, jak kolik je na tom pravdy.
Postava, která někde umře, projde přes Avatary, běží tam znovu a pak umře zas a znovu jde přes Avatary a znovu jde tam kde už předtím umřela... to jsem snad ani ještě neviděl. Snad možná v rozmězí několika RL dní. Takové hraní mě zaráží. Možná je průchod druhou stranou moc rychlý. Vždyť v tom spěchu si ani pořádně nestačí prohlédnout krásy druhé strany. Třeba by se postavy na druhé straně měly zdržovat podobně jako při prohraném CvC (ne tak dlouho) s narůstající dobou čekání při každé další smrti za určitý časový úsek. A když už jsou tam ti karbaníci... postavy by mohly o svůj dřívější návrat nahoru hrát, a když prohrají.…

Psalo se tu o pudu sebezáchovy. Podle mne se vůbec nemusí vztahovat JEN na smrt postavy. Už to tu taky bylo řečeno a já to tedy jen opakuji - zranění bolí. Problém je v tom, když hráč za postavou pud sebezáchovy postavy nehraje.
Mě osobně trochu vadí když si nějaká polomrtvá postava na sebe namaže mast a za chvíli je zdravá, chopí se zbraně a jde se zase bít se skřety/bandity/pavouky/atd, jako by se nic nestalo. Božská moc (v chrámu, u postav), která dovede postavy během chvíle postavit na nohy je IMHO v pořádku (zázrak, no ne ?

Ta vážná a dlouhotrvající zranění se mi líbí moc. Sice to zvedne početsvačinkářů, ale myslím si, že to není na škodu.
Permanentní smrt pokud je úplná (zakousne tě jezevec a nikdo tě nenajde... holt smůla, takové věci se dějí) je zajímavá, ale nevymahatelná. Ne každý na ní má žaludek. Ta polovičatá selektivní varianta na tom není o nic lépe. Už se to tu na fóru řešilo a a myslím, že s edospělo k jedinému rozumnému řešení - ať si každý hraje co chce.
V případě postav co se smrti nebojí (viz co psal Cybermíša) by se myslím nemohl nikdo divit, kdyby si na ně DMové posvítili a prověřili, jak kolik je na tom pravdy.

Postava, která někde umře, projde přes Avatary, běží tam znovu a pak umře zas a znovu jde přes Avatary a znovu jde tam kde už předtím umřela... to jsem snad ani ještě neviděl. Snad možná v rozmězí několika RL dní. Takové hraní mě zaráží. Možná je průchod druhou stranou moc rychlý. Vždyť v tom spěchu si ani pořádně nestačí prohlédnout krásy druhé strany. Třeba by se postavy na druhé straně měly zdržovat podobně jako při prohraném CvC (ne tak dlouho) s narůstající dobou čekání při každé další smrti za určitý časový úsek. A když už jsou tam ti karbaníci... postavy by mohly o svůj dřívější návrat nahoru hrát, a když prohrají.…

Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
The cup is full.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na permku reagovat nebudu (nejsem jejím zastáncem). Ale k tomu zranění si něco připísnu.Pavel Urban píše:...jen opakuji - zranění bolí. Problém je v tom, když hráč za postavou pud sebezáchovy postavy nehraje.
Mě osobně trochu vadí když si nějaká polomrtvá postava na sebe namaže mast a za chvíli je zdravá, chopí se zbraně a jde se zase bít se skřety/bandity/pavouky/atd, jako by se nic nestalo. Božská moc (v chrámu, u postav), která dovede postavy během chvíle postavit na nohy je IMHO v pořádku (zázrak, no ne ?), ale takové léčení v takovém množství (a dostupnosti) jako jsou ty masti podle mne hrozně ubírá ná "vážnosti" každého zranění. Raději bych viděl třeba % léčení (tím by mast každéh léčila stejně) a možnost použití mastí třeba jednou za IG den. Popř. do dalšího zranění (asi peklo pro napsání, jestli by to vůbec bylo možné).
Dokážeš si představit modelovou situaci někde v "dole" v dungu? Namátkou *zamyslí se* trpaslíci a skřeti. Uvědomuješ si, že na to, aby se mohl prosadit tvůj návrh by se muselo udělat i to, že když trpaslíci vybijou skřetí osadu by se v ní měl vypnout spawn, než ji skřeti ZASE osídlí po dobu minimálně několika IC dní? Tedy zhruba tak, než se trpaslíci (předpokládám že přeživší, ale zranění) vylížou z ran?
Nebo co by tvůj návrh udělal s výpravou v těch jeskyních, kde "hlavní" bojovník/íci v systému NWN!!! dostanou svorně "smrtelně zraněn", díky sérii šikovných kritičáků od protivníků. To by se rovnalo pro CELOU ostatní výpravu rozsudku smrti.
Chce se mi zvolat s J.Fučíkem: "Lidé, bděte!!". EQ je pořád "nad" NWN systémem a ne "nad" (např.) Shadowrunem! Apeluji na váš zdravý rozum, soudruzi, nechejme to tak

-
- Kontaktovat uživatele:
No bylo by to rozhodně uvěřitelnější a hezčí, než některé humorné situace ála: Trpaslík ve smrtelné křeči chroptí na zemi, načež je mu do chřtánu naklopena božská moč, aby se postavil na nohy živ a zdráv jakoby zrovna sjel z výrobní linky.magnumik píše:chtěl sem se k Pavlovi Urbanovi taky vyjádřit, ale KaTo už to napsal... prostě představ si, že by šli trpaslíci bránit doly a po první vřavě by se půlka zvedla, že na tohle už kašlou, že je to strašně bolí ty zranění a šli by na IC pár týdnů zacelovat rány...to by nebavilo ani hráče, ani DM...
Naposledy upravil(a) OneHeart dne 4. 3. 2008 16.18, celkem upraveno 1 x.
"Kdyby brány vnímání byly průzračné, každá věc by se člověku jevila taková, jaká je, neskonalá."
(William Blake)
(William Blake)
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo no, uvěřitelnější a hezčí možná...to pak záleží na tom, na čem ti záleží, žejo... v reálnym světě se člověk po smrti vrátit nemože, nikdo ho kouzlem oživit nedokáže... tak proč by ve hře nemohla byt ona "zázračná ozdravovací mast" ? ...to můžeme zrovna začít hrát, že zasažení fireballem stratí vlasy, obočí a bude se jim olupovat spálená kůže... nebo že zranění kyselinou zanechají neměnné poškození kůže a třeba ubrat dva od charizmy... nebo rána tupým předmětem do hlavy způsobí absolutní demenci a postiženost postavy...a t d...