to sciorp: ne Muay Thay v překladu z thaištiny Thaiský box Bruce lee dělal Lok Yiu wing chun kung fu to co myslíš ty dělá teď ten znamej mlatič z filmu Ong bak nebo jak se to jmenuje.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master
Ja ty techniky znam, taky jsem to nejaky cas cvicilUradin píše:to cybermiša: dělám to sice chvíli ale v pohodě ti mužu říct že když vyfasuješe fullcontakt to co si viděl v tom videu tak se fakt nezvedneš ikdybys byl nabuchaný z posilky jednou sem dostal ranu od Sifu(MISTR) moc neodhadl vzdalenost tak sem dostal jeho plnou silou do těla navíc vubec nevypadá že by měl svaly ale v ten moment sem myslel že do mě narazilo auto okamžitě sem taky padl k zemi mimochodem už mě srazilo auto 50km/h a to co do mě napalil sifu bylo ještě silnější takže když dostaneš 10 takhle silných ran do těla a ještě tě na zemi zašlapne uzemňovákem co tam ukazovali tak se nezvedne ani boxer
to sciorp: ne Muay Thay v překladu z thaištiny Thaiský box Bruce lee dělal Lok Yiu wing chun kung fu to co myslíš ty dělá teď ten znamej mlatič z filmu Ong bak nebo jak se to jmenuje.
No u TKW strasne zalezi, jak se to jeden uci a co od toho chce. Kdyz k nam prisli kluci z TKW na sparring, tak meli dost problemy vychytat ruce, pac na to nejsou moc zvykli a kvuli low kickum se pak uz vetsinou neprisli prat znovuSwordfish píše:Nu, lidičky, když už jste tak zabrousili do téhle sféry, tak se podělím.
Osobně mi vyhovuje a nějakou tu chvilku už dělám kombinaci Taekwondo ITF a "klasického" kickboxu. Dají se krásně sladit, podle toho z jakého důvodu BU chcete dělat. Jestli vás zajímají techniky a sestavy, tak se určitě najdete v Taekwondo, nenechte se ale klamat, není to rozhodně sport, kde byste se nenaučili prát, často se vyučuje (záleží tedy na škole, ale vesměs všude) boj proti noži, tyči a páky na ruce atd...
Naproti tomu Kickbox, vám špičkově zvedne kondici, sílu, sebevědomí a positivní myšlení, každý si asi dokáže představit, jak tvrdě ten sport vypadá, taková dynamika sama
EDIT: Jak jsem si zpětně pročítal tuhle diskusi, tak bych se ještě zmínil o Krav Maga - Izraelský způsob sebeobrany, který vás naučí bránit se holýma rukama, jak proti noži a tyči, tak proti střelné zbrani a granátu.
Holt není předměstí jako předměstí, Praha není Tel Aviv
No jo, samozřejmě TKW je hlavně o nohou, co si budeme povídat. Jen dotaz, nedělali kluci spíš WTF?cybermisa píše:…
Jo tak to netusim, jestli ITF nebo WTF, ale uz jsem slysel od spousty lidi, ze je mezi nimi docela rozdil.Swordfish píše:No jo, samozřejmě TKW je hlavně o nohou, co si budeme povídat. Jen dotaz, nedělali kluci spíš WTF?cybermisa píše:…
On je mezi ITF a WTF neskutečnej rozdíl (dost mě mrzí, že na olympiádu se dostalo jen WTF) ale samozřejmě ruce kickboxera se s rukama taekwondisty nedaj srovnat, což je jeden z důvodů proč to kombinuju![]()
Pochopil jsem to spravne, ze delas Thay? Nebo Kick?![]()
K te krav maze (či jak to skloňovat:), fakt se mi to moc líbilo z prezentačních videí, jen je problém, že v Praze není jediná škola, jestli se nepletu.
Ohledně nože - souhlasim, jít proti tomu, jen když není zbytí
No jestli mas vazne zajem, muzes si prijit zkusit sparring k nam, ale ono zalezi, kdo zrovna dorazi, minimalne ale ja tam budu urciteSwordfish píše:Tak pro pořádnej sparring jsem vždycky, sice si teď dolečuju koleno po operaci, ale stejně už bych měl začít trénovat
OléAneb jak říká Rosťa Osička : "Dostat po držce je nejlepší trénink"