Pomluvy Equilibrie

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Zamčeno
NiamCK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiamCK »

Darmonlor píše:
George píše: Jistěže ne, kdo by tu taky nadával na fóru pokud si ještě chce zahrát? :D
Pokud si zahrát už nechce, tak mu je to ukradený a nadávat už nebude.
Ehm, nepřeháněj to zase tak. On je rozdíl napsat „Tenhle systém je zcela debilní a jestli s tím něco neuděláte, kašlu na hru!“ a mezi „No, osboně si myslím že by se tady mohlo něco vylepšit, protože se mi vzhledem k tomu jak hraju nějak nezdají výsledky. Mohl by se na to někdo podívat a říct mi jestli je to moje chyba, nebo chyba systému?“
A proč by se to mělo psát slušně? Takhle to namíchne dvakrát tolik lidí a to je přeci větší psina ne?
Smrt je jen začátek druhého dějství.
Kapik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapik »

George: občas stačí vyjevit nesouhlas slušnější a neútočnou formou a hned je to o něčem jinym :clover:
Střízlivý nás nedostanou.
A vožralí se nedáme!

Elen - Mladá elfí lučištnice, vítězka turnaje tirínského r.1119 p.v.d.
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Kapik píše:George: občas stačí vyjevit nesouhlas slušnější a neútočnou formou a hned je to o něčem jinym :clover:
občas ne :megalol:
Safira Isil - 3.1.1121 popravena katovou sekyrou
Ramone, syn Anarchův - 27.10.1129 zemřel nepřízní osudu
ostatní upadli v zapomnění
Jája CZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jája CZE »

labir píše:
Jája CZE píše:
To Labir: Nechtěl bych nikdy žít ve světě, který popisuje Kapik. Protože "někdo" musí ten systém nastavit a "někdo" jej hlídat. A kdo má právo soudit co je správné a co ne a kdo nastavovat pravidla? Ten "někdo"??? :no:
To není přeci třeba a mluvíš asi o něčem zcela jiném. Máme zákony, stačí pouze vynutit jejich dodržování a zajistit dostatek důkazního materiálu (což zajistí systém). Zbytek rozhodne případný soud (lidi). Nemusí se nic nastavovat a hloubat.
Celý ten systém odchytí všechny, ale potrestá zase jen toho ubožáka, co jel ve dvě ráno po prázdné dálnici 150, aby byl dříve doma a dědečka, co si pěstuje "trávu" za oknem, aby ráno vůbec vstal z postele. Nad zbytkem přimhouří oči uplacený soud. Navíc každý máme škraloupek, takže budeme snadno odvladatelní.. "Drž hubu a zamlčíme tvých pět vypálených CD"

Ale jsme OT.
-------------------------------------------------------------
Serin - Mladý, trošku urážlivý elf, toulající se po lesích a pláních na desce.
anurin

Příspěvek od anurin »

Hm... dlouho tu nebyl zase dost nechutnej topic. Je to k pláči a na zvracení.
drake127

Příspěvek od drake127 »

labir píše:Nebo je to až takový problém??
Upřímně? Ano. Já to považuji za velký problém a tebou navrhovaný postup považuju za utopii. Snad by to fungovalo, kdybych si mohl myslet, že se můžu ozvat stylem "Ahoj, mkrnul by ses na hráče X, nějak se mi to nezdá...", ovšem neříkej, že máš čas na tohle, když nemáš čas na mnohem důležitější věci, které bych s tebou i třeba rád pořešil. A s DM je to úplně stejné. Dočkat se odpovědi na PM se ještě dá (pro mě, běžní hráči si ale zase stěžujou, že poslat PM do /dev/null je to samé jako DM). A sehnat je ve hře tak, aby se věnovali mé věci je věc nemožná i pro mě. Když už jsou, tak dělají něco svého (a nemůžou). Ostatně na jednu stížnost na PGR si tu vzpomínám a řešil jsem ji nakonec já (huh?) stylem "Ignoruj a kdybys měl dostat ban, začni rybařit jen ve hvězdičkách."

Takže ano, pochybností mám dost. Ale jsou natolik nekonkrétní, že jim prostě nedovedu dát pro tebe nějak užitečnou a jasnou formu.

Snad jen, že pozitivní aktivity jsou IMO podceněné (nebo neobjímající) a srovnávání PGR k nule je pro určité hráče možná moc rychlé (tj. někteří jdou třeba k plusu (minusu) tak pomalu, že se nehnou z nuly).
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
sciorp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sciorp »

*hůedá kanistr s benzínem*
PODPIS
allekoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od allekoo »

Kapik píše: Třeba taková začátečnická postava trpoše bojovníka. U nich to všechno stojí na pořádném vybavení, které ale stojí pěkných pár zlatých, tzn. že si an to musí nějak vydělat a tudíž například bude často kutat, což mu posílá PGR totálně do háje.
A musite mat všetko to vybavenie na 5,6,7 lvl ? :clover: Nat ma 17 a počtom kuziel a vybavenim ju predčí kdejaka 12.

ale k tomu PGR :) ako vravi Drake mam tiež pocit že postavam čo nejako moc nelovia, neryžuju atd... (pretože nemaju potrebu) rastie nejak pomali :biggrin: Nat sice nejak moc ani nezabija tak jej to nema ako prudko padat ,ale neviem ako dlho by jej trvalo vyliezt znova na tu +2 z -2 po nejakom vačšom masakre ked sa k nej doplazila len teraz.
Because I'm Batman !!!
drake127

Příspěvek od drake127 »

Děkuji mnohým ostatním za úspěšné spamování tématu vzájemným osočováním a zbytečnými komentáři, jež jsou opravdu velmi přínosné pro vyladění systému.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

drake127 píše:Děkuji mnohým ostatním za úspěšné spamování tématu vzájemným osočováním a zbytečnými komentáři, jež jsou opravdu velmi přínosné pro vyladění systému.
tenhle topic nebyl původně vůbec o vylazování systémů
Kapik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kapik »

allekoo píše: A musite mat všetko to vybavenie na 5,6,7 lvl ? :clover: Nat ma 17 a počtom kuziel a vybavenim ju predčí kdejaka 12.
právě tímto sem chtěl ukázat, že to nejde zobecnit. Připadá mi, že hra trpasličího válečníka je na tomhle postavená(nemůžeš furt jenom sedět v hospodě a chlastat, sem tam zajít nakutat). Jenom zbraň a slušná zbroj by mě vyšla asi na deset zlatých, což upřímně moje postavy snad ani v životě neviděli :biggrin: . Já mám vesměs chudé postavy, třeba Elen má elfí dalekonosnej luk až od nějakýho 9. lvl a navíc ho dostala darem, kdyby si na něj měla vydělávat tak ho nemá pomalu doteď :biggrin: Podle mě systém prostě hodnotit hru nemůže, protože vždycky záleží na spoustě individuálních okolnostech okolo
Střízlivý nás nedostanou.
A vožralí se nedáme!

Elen - Mladá elfí lučištnice, vítězka turnaje tirínského r.1119 p.v.d.
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Kapik píše:Podle mě systém prostě hodnotit hru nemůže, protože vždycky záleží na spoustě individuálních okolnostech okolo
přesně tohle jsem měl na mysli, přesně tohle jsem rozepisoval v úvodu...pokud by měl systém správně fungovat, měl by brát v potaz všechno, ěnjak si z toho udělat výtažek a pak podle toho, zda by zjistil, že je to spíše bojovník, nebo šlechtic, tuák blablabla by pak začal snižovat PGR apod...
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

eště doeditnu, každej je nějakej.… nejde mít všechny stejný (o což se PLACOS PGR svým hodnocením snaží)
Tomyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomyn »

Kapik píše:Já důvody PLACOSu plně chápu a akceptuju, jen se mi ten systém nelíbí, takže prosím můj minulý příspěvek berte taktéž jako výkřik do tmy :clover:

EQ je krásnej svět, ale to PGR to trochu pohřbívá. Podle mě je to moc zobecněný a ztěžuje to hru novým postavám. Třeba taková začátečnická postava trpoše bojovníka. U nich to všechno stojí na pořádném vybavení, které ale stojí pěkných pár zlatých, tzn. že si an to musí nějak vydělat a tudíž například bude často kutat, což mu posílá PGR totálně do háje. Navíc když sou na serveru tři hráči, tak co může taky dělat? hrát sám zas taková zábava není, tak si trp pude zakutat(a stačí dvě návštěvy dolu a PGR se zmenší klidně o jedno). A přitom ten trp může hrát klidně celou dobu pěkně. Krásný příklad tohodle je Street, jehož hra se mi hodně líbí a že ji dokážu posoudit dost objektivně a přitom má PGR jak psal hodně nízko.
mě osobně PLACOS a PGR vůbec nevadí, ze začátku jsem se dostal maximálně na -1 se svou novou postavou a poslední dobu ho mám stále na nule a to jsem byl i na hodně výpravách a občas i kutal a to i dost, super vybavení nemám jen nějaké části a hraje se mi velmi dobře

jen taková perlička osobně mí postavě i PLACOS pomohl k bohatství zabanováním přendavače a následným nalezením pokladu který si dotyčný nemohl sebrat
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

Tomyn píše:
no vidíš, a já dělal to samý a jsem 4x mínus
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

drake127 píše:
labir píše:Nebo je to až takový problém??
Upřímně? Ano. Já to považuji za velký problém a tebou navrhovaný postup považuju za utopii. Snad by to fungovalo, kdybych si mohl myslet, že se můžu ozvat stylem "Ahoj, mkrnul by ses na hráče X, nějak se mi to nezdá...", ovšem neříkej, že máš čas na tohle, když nemáš čas na mnohem důležitější věci, které bych s tebou i třeba rád pořešil. A s DM je to úplně stejné. Dočkat se odpovědi na PM se ještě dá (pro mě, běžní hráči si ale zase stěžujou, že poslat PM do /dev/null je to samé jako DM). A sehnat je ve hře tak, aby se věnovali mé věci je věc nemožná i pro mě. Když už jsou, tak dělají něco svého (a nemůžou). Ostatně na jednu stížnost na PGR si tu vzpomínám a řešil jsem ji nakonec já (huh?) stylem "Ignoruj a kdybys měl dostat ban, začni rybařit jen ve hvězdičkách."…
S takovýmhle přístupem ovšem pak nemáš ani právo skuhrat nad nastavením. Protože jsi neudělal vůbec nic aby jsi na něco upozornil a teď jen hledáš důvody proč jsi to neudělal. Netvrdím že bych na upozornění reagoval okamžitě a ani to po mě nikdo nemůže chtít. Ale projdi si hlášení o chybách a zjisti kolik jich je opravených - a zjistíš že prakticky všechno (teď čekají na opravu 3 chyby). Proč? Protože se našel někdo svědomitý kdo to nahlásil. Štěstí že takoví jsou a že těch co jednají ve stylu jak píše Darmonlor "autor je vůl měl si to zjistit sám" je méně.

Tím horší je situace že máš dosud přístup do Rádcovského fóra kde se nastavení PLACOS probíralo dost detailně a díky tomu se hodně věcí odladilo. A sám musíš vědět že speciálně tam popřávám sluchu a všechno co se tam napíše zvažuji a že jsem ten systém a další hodně upravoval právě podle zpětné vazby Rádců. To je taky jeden z důvodů proč tahle skupina existuje - abych měl zaručenou pravdivou a jen minimálně zkreslenou zpětnou vazbu. Jenže pokud tohle prostě nechceš dělat a nechceš prostě když se ti něco nezdá nebo nelíbí alespoň o tom říct tak vyhovuji tvé prosbě o vystoupení z Rádců co jsi bez udání důvodu (a že tě o to ostatní prosili abys napsal alespoň větu) před časem podával.

A rychle nabytí výbavy - i to je důvod proč byl PLACOS zaveden. Aby bylo tomuhle zabráněno. Užijte si hru bez výbavy, až budete mít všechno co chcete tak zjistíte že je to o ničem.
Naposledy upravil(a) labir dne 12. 11. 2008 18.29, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Street_cz píše:
Tomyn píše:
no vidíš, a já dělal to samý a jsem 4x mínus
Očividně když dva dělají to samé tak to není to samé :megalol:
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Street_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Street_cz »

labir píše:Očividně když dva dělají to samé tak to není to samé :megalol:
očividně by mě zajímalo, co jsem dělal jinak...
kokosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kokosak »

Tak na EQ foru sem o tom nechtěl psát, aby se zbytečně neflejmovalo... ale co uš. Kdyš uš sme ve flejmech tak:
George píše:Nj, Kokosák si potřeboval určitě hodně vydělávat s tou highlvlovou postavou.
Asi tě to překvapí, ale i Ezi byl na prvním levelu. Kompletní vybavení měl na... hmmm sedmym levlu a stálo ho to (na dnešní) asi deset, čtrnáct zlatek. Je vysoce pravděpodobné, že kdyby moji hru hodnotil PLACOS tehdá, že bych se dostal do pěkného mínusu - Ez se jednu dobu vyhýbal lidem a dokázal prorejžovat celé dopoledne.
Darmonlor píše: Jak jsem kdesi četl pěkný citát „I komunismus je velice dobrý a funkční systém. Jen jaksi bohužel počítá s tím, že lidi jsou mravenci a ne lidi.“
Hehe. Tak to mě těší, že se můj originální výrok dostal do citátů :D
Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!
Tomyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomyn »

Street_cz píše:
labir píše:Očividně když dva dělají to samé tak to není to samé :megalol:
očividně by mě zajímalo, co jsem dělal jinak...
)

tak abych to upřesnil: tenhle týden jsem byl kutat tak 2-5x max. teda spíš minulej tejden, a dřevo sekat tak 3x asi tak nějak možná i víckrát, a asi na 3-5 výpravách, z toho pár jich bylo dlouhých a tekhlo hodně krve a v průměru si za reálnej den na EQ vydělám 30-50stříbrnejch nebo tak nějak podle toho jak tu jsem dlouho a mám placos na nule ani mi neklesl, hvězdičkuji podle toho jak chci a mám náladu a ale hlavně aby to mělo smysl a nebylo to uplně tak zbytečný a dá se říci že hraju svou postavu jak by se chovala v reálu
Dungo Dar - Sférální cestovatel a badatel
Bujón syn Krutóna - já sů Cechmistr Černého draka, kovářisko, vobchodník, žoldák ha krakenobijec Bujón Syn Krutóna (je to Bujný Kruťák ne polívka)
Narilyn - princezna z kanálu
Frory Bulínková - mamonínské čerstvě vykvetlé poupě
Ryta Splinter - milá, citlivá, chápavá občas potřeštěná elfka stále zrající - MIN(Missed in Nature)
Brumla Bulldozer(Bejkoun) - milý, krásný a přátelský trpaslík - MIA(Missed in Action)
Zamčeno