Právě sem se vrátil z promítání nového Star Treku (into darkness) a musím říct... jsou prostě filmy, u kterých je člověk unášen mnohými efekty, úchvatnými záběry, nečekanými dějovými zvraty, propracovanými vícerozměrovými postavami, interakcí charakterů, dramatickými honičkami, u nihž člověk po odhalení "jak to vlastně bylo" nemůže ukojit touhu celý film vidět znovu. A pak je tu nový Star Trek, ker kterému mě napadá jediné plus a to, že tam hraje Sherlock. Asi 30 sekund. Jinak jen pobíhá v nesmyslných honičkách na kostře něčeho, co by v době kamenné pravděpodobně mohli považovat za příběh, ve kterém je víc logických a charakterových děr, než toho, co tam vlastně zbylo. Já nejsem náročný divák. Prometheus se mi líbil. Minulý Star Trek se mi líbil. Nějaká ta blbůstka, nebo i zásadní díra v logice mi nepřijde nic strašného a dokážu se přes ní přenést. Zvláště, pokud mi v tom pomáhají mnozí efektové. Ale když v JEDNÝ KAŽDÝ scéně je logická díra, kterou by neprojel jen náklaďák, ale vešel by se tam i celý sektor 001 i s třešničkou nahoře, tak to je už moc i na mě.
Jako například:
*SPOILER*
- Hurr durr, nesnáším starfleet, tak nalákám kapitány a první důstojníky všech(!) odhadem deseti lodí do místnosti, KTEROU BUDU PAK PĚT MINUT OSTŘELOVAT JAK KRETÉN a zabiju jen cca tři lidi, místo, abych tam nechal něco vybuchnout, nebo tam s tím shuttlem naboural a nechal tam chcípnout všechny.
- Hurr durr. Evilák maskující se za dobráka odhaluje v monologu svou pravou podstatu jen co by kamenem dohodil od mý základny. Tak to budu nahrávat... a spojim se s …. hurr durr planetou někde úplně mimo, abych se poptal svý starší verze, jak se má, místo abych zavolal pro posily.
- Hurr durr. Evilák unikne. Pěšky. PĚŠKY! Tak za ním pošlu Spocka. Jednoho. Spocka. Pěšky. PĚŠKY! A když to nebude stačit, tak přidam ještě po nějaký chvíli Uhuru. Taky pěšky. Ale jen, když si o to řekne. Spojit se s bezpečnostníma složkama a říct "hledaný je na souřadnicích x,y,z pošlete posily a uzavřete oblast? Ne, proč?
- Moje hurr durr "rodina" je na lodi vedle, tak osádce budu pro jistotu vyhrožovat, protože je přece jako živý štíty použít nemůžou. Tohle ale i hurr durr vyjde, protože oni jsou stejný hurr durr jak já.
- A když už sme u toho, tak já tu svoji milovanou "rodinu" naskládam do TORPÉD S ŽIVEJMA NÁLOŽEMA, protože proč ne? Třeba je někdo naloží na loď, která dostane příkazy je na mě vystřelit. A třeba je na mě nevystřelí. Hurr durr
*END SPOILER*

Eternal chaos comes with chocolate rain, you guys. CHOCOLATE RAIN!