Woxa píše:Každý máme jiná kritéria, já do těch svých řadím i to, jak zajímavě dokáže hráč zvládnout konfikt. Případně zda si jeho prostřednictvím jen honí ego a nebo to dokáže udělat zajímavé i pro druhou stranu.
Nevidím nic špatného na tom, když vrah svou oběť na frekventovaném místě prostě odpraví a zmizí, dřív než si ho někdo všimne. Dokonce bych to považoval i za výše zmiňovaný projev inteligence (postavy).
Dvojnásob to platí pro případy, když nemá hráč jistotu, že s ním bude hráč oběti spolupracovat - viděl jsem nejeden případ, kdy hráč po vraždě například odmítnul u své postavy odkliknout respawn a znemožňoval tak hráči vraha odstranit s postavou jeho tělo (a např. debatuje a nadává po tellu apod.)… několikrát se tam pak objevila i přivolaná pomoc. V takovém případě, zvláště pokud hráč vraha takové jednání očekává, je podobné odpravení rozumné.
Woxa píše:Projev vysoké inteligence pro mě není to, že nepřipraven vlezu někam, kde mi hrozí nebezpečí. Stejně tak to, že na sebe naprskám kouzla odshora dolů. Pokud vím, že někde dochází k takovým a makovým přepadením a poté se tam jdu jen tak procházet, tak jsem prostě trubka. Od chytrého mága bych očekával, že se na takový výlet alespoň řádně připraví.
Mága lze samozřejmě hrát různě, ale pod chytrým-dobrým mágem si představím někoho, kdo racionálně uvažuje a jedná chytře a logicky, kouzla kombinuje s rozumem a tak jak je výhodné pro danou situaci. Nikoliv tak, že na sebe prskne všechno a potíže pak řeší například mečem a hrubou silou.
Pokud nevíš, že někde došlo/dochází k přepadení (nebo jsi třeba první obětí) a obvykle nechodíš nakouzlený (i tací jsou, viz např. zmiňovaný Adalbert), tak budeš mít nakouzleno houby. Zvláště, pokud je to na cestě, která je obvykle bezpečná. Pokud něco z toho neplatí, pak je samozřejmě rozumné se nakouzlit. Cid zrovna měl pokud vím tu smůlu, že navíc prošlápl v krátkém sledu za sebou dvě pasti.
Naplácat na sebe pro ochranu kouzla svede kdekdo, stačí si dát dohromady to, co/jak které kouzlo chrání a složit si dle toho nějakou prostou sestavu. To, že se někdo chová rozumně a rozumně se nakouzlí dle případné situace je u mne rozumný člověk. Dobrý mág je něco víc, prostý odklikávač kouzel na to u mne nestačí (většina kouzelníků na EQ zvládá/zvládala kouzlit s jistotou virtuoza a přesto bych z nich moc dobrých mágů nevybral... na druhou stranu jsem viděl i pár kouzelníků, kteří toho moc zakouzlit neuměli nebo nesvedli tak dobře kombinovat kouzla, ale takovými by se MUNI mohla chlubit).
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.