Občasné výlety a jiné bohulibé činnosti - kam asi?

Vše ohledně plánovaných akcí, srazů a srázků.

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

Pokud se mi to podaří a urvu na zítřek lístek, tak bych se taky přidal. Otázka nepražáka - Anděl je Cinemacity Nový smíchov, správně?

Je ještě někdo, kdo ony lístky půjde vyzvedávat, že bych mu případně předal číslo rezervace?

A druhá věc je tedy přespání, bylo by možné u někoho?
Účet "Kocourmodroocko"

Eldir Alcaseä - elf ze zlata
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Já se na kino těším, ale už předem na to jdu jako na hollywoodský fantasy a ne jako na Tolkiena, protože upřímně, Pán Prstenů byl pěknej průser. Bylo by fajn, kdyby si řežisér, který dělá film podle knižní předlohy, tu knihu taky někdy přečetl.
dráp

Příspěvek od dráp »

Selvagion píše:Já se na kino těším, ale už předem na to jdu jako na hollywoodský fantasy a ne jako na Tolkiena, protože upřímně, Pán Prstenů byl pěknej průser. Bylo by fajn, kdyby si řežisér, který dělá film podle knižní předlohy, tu knihu taky někdy přečetl.
Pán prstenů byla paráda, oproti hobitovi.

I když je pravdou, že mi hobit přišel víc podle knižní předlohy.
Anade

Příspěvek od Anade »

Eltharionovi: Já jdu nakonec bez +1, takže jeden lístek je volný.
Anade Be'lein – rozporuplná, (pro některé) nevypočitatelná, nedůvěřivá elfka za půl druhé platinky
We do what we must because we can.
O papoušcích…
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Selvagion píše:Já se na kino těším, ale už předem na to jdu jako na hollywoodský fantasy a ne jako na Tolkiena, protože upřímně, Pán Prstenů byl pěknej průser. Bylo by fajn, kdyby si řežisér, který dělá film podle knižní předlohy, tu knihu taky někdy přečetl.
Tak on si to režisér i přečetl, ale je potíž v tom, že to musí nějak vystříhat, nějak to pak slepit, tam kde vznikly ty díry, a být při tom co nejvěrnější myšlence/atmosféře/příběhu původního díla. To samo o sobě je u některých děl prostě nereálné (leda by z tohon udělali na místo filmu seriál). No a pak se k tomu ještě dostanou producenti a to je teprve průšvih. :biggrin:

Viz zde. :biggrin:

Ale podle zpráv, které se ke mně dostaly by se měl Hobit držet předlohy dost, někdo říká, že až moc. :smile:
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Pavel Urban píše: Tak on si to režisér i přečetl, ale je potíž v tom, že to musí nějak vystříhat, nějak to pak slepit, tam kde vznikly ty díry, a být při tom co nejvěrnější myšlence/atmosféře/příběhu původního díla.
Možná jsem moc kritický, ale měnit charaktery postav mi nepřijde moc jako zachovávání věrnosti myšlence.

Samozřejmě jsem byl natolik uznalý, že fakt, že Gandalfův Glamdring nezářil stejně jako Žihadlo jsem jim velkoryse odpustil. Ovšem Arwen by měli pověstit jako zlodějku koní :biggrin:

K Hobitovi jsem už od začátku skeptický - čistě pro jistotu, protože to může být už jen lepší, neboť osobně očekávám to nejhorší. Už jen ten hollywoodský hezoun, co ho vydávají za Thorina, mě děsí.
Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

Pán prstenů byl super film, epický, ale samonosný, člověk to při hodnocení filmu musel brát tak, že je to samostatný příběh o putování Středozemí silně inspirovaný knižní předlohou B-)

Oproti tomu Hobit, jak píše Pavel, je proklamovaný jako více se předlohy držící. Což právě může být na škodu a nemusí.. ne všechny věci, co fungují v knížce, fungují ve filmu. Tak se ukáže.
Naposledy upravil(a) Eltharion dne 14. 12. 2012 17.33, celkem upraveno 1 x.
Účet "Kocourmodroocko"

Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Selvagione, vřele tvůj přístup, očekávání toho nejhoršího, doporučuji. Funguje to výtečně a v hodnocení shlédnutého filmu pak přidává několik % navrch. :smile:

Jinak buď rád, že jsi neviděl Awen, jak se v Helmově žlabu bije hlava nehlava po boku Aragorna aspol. Měla tam být. :biggrin:

Osobně k takovýmto filmům přistupuji podobně jako Eltharion - jako k filmům, inspirovaným/na motivy nějakého příběhu. Není to ta knížka, je to něco jako. Proto u mne byl Pán prstenů skvělým fantasy a věřím, že bude i Hobit. A jsem moc rád, že takové filmy točí, protože to oživuje fantasy žánr ve filmu (a zastiňuje to fantasy prapodivnosti, které vznikají okolo).
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Eltharion píše:….
A pokud se dokopáš do Prahy už na půl dvanáctou, pak můžeš jít s námi na beach volejbal. :dribble:

Nicméně spaní se snad téměř jistě najde, a lístek navíc je také.

Jak jsem psala, sraz v 15:00 přímo před Cinemacity, Nový smíchov, poslední patro.

A kdy mi sakra zmizel moderátor tohoto topicu?
Selvagion

Příspěvek od Selvagion »

Pavel Urban píše:
No jo, je to prostě fan fiction tyhle filmy. Akorát jim u diváků projde neskutečně víc než mně u čtenářů.
Já napsat, jak Arwen bojuje v Helmově žlebu, či jak Aragorn usekne Ústům Sauronovým hlavu, tak mne čtenářská obec ukamenuje :biggrin:
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Jo, a večer pochopitelně do hospy.

Nejspíše zas klasická Stará Doba, není to tam zlé.
Naposledy upravil(a) Braenn dne 14. 12. 2012 18.36, celkem upraveno 1 x.
Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

Braenn píše:A pokud se dokopáš do Prahy už na půl dvanáctou, pak můžeš jít s námi na beach volejbal.
Byť bych se kopal sebevíc, busy na ráno jsou už vyprodané :-) Dorazím na třetí, což doufám do kina budu stíhat.
Účet "Kocourmodroocko"

Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Eltharion píše:
Braenn píše:A pokud se dokopáš do Prahy už na půl dvanáctou, pak můžeš jít s námi na beach volejbal.
Byť bych se kopal sebevíc, busy na ráno jsou už vyprodané :-) Dorazím na třetí, což doufám do kina budu stíhat.
Na třetí na Florenc, nebo do kina? Tak máme koupit lístek i tobě? A doufám, že stíháš večer v neděli tak na šestou na ten Q. :P
Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

Oprava a omluva, na třetí ke kinu, na florenc 14:30 :-) rezervované místo mi nabídl Anade, ale jestli tedy budete vyzvedávat, tak raději poprosím.
Účet "Kocourmodroocko"

Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

No a drobná komplikace, koukám, že tu k přespání nemám ani spacák.. :-/ Mohl bych si vzít max peřinu v případě nutnosti :-D
Účet "Kocourmodroocko"

Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Noo... tak já ti jeden vemu. Pokud bude lektor tak hodný, že půjčí spací místo, tak ho u něj můžeš i nechat.
Anade

Příspěvek od Anade »

Lektorův spacák si zabírám já… ;-)
Anade Be'lein – rozporuplná, (pro některé) nevypočitatelná, nedůvěřivá elfka za půl druhé platinky
We do what we must because we can.
O papoušcích…
Braenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Braenn »

Anade píše:Lektorův spacák si zabírám já… ;-)
Lektor má spacák? Já myslela že jen kopřivovou deku z Peruna. :crazy:
Eltharion

Příspěvek od Eltharion »

Eh... tak Braenn, pokud mohu poprosit, přijal bych ten spacák :-D
Účet "Kocourmodroocko"

Onyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onyx »

Pokud není ještě pozdě, tak se zítra také rád přidám. jen doufám, že ještě budou volné lístky.
Odpovědět