Maxování životů

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

photter píše:jenom, pokud máš hd4 a const. modifier -2, jinak ne
wizard d4: 2-4
bard d6: 3-6
barbar d12: 6-12

(staci const -1)
a tohle je ten ustupek NWN, ktery tu spousta propaguje. Aby nevznikla nehratelna postava. Maxovat se tim stava jeste vice zavrzenihodne.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Pro postavy se špatnou aurou je maxování důležitý. Ty postihy za smrt sou nechutný, takže maxovat budu dokud to nebude výslovně zakázaný...
Wanting something does not give you the right to have it.
Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

kolja píše:"autos efa"
Nemyslim že tu šiřim nebezpečne myšlenky. Jak sem psal - z myho pohledu je to taky zneužití systému, je to non RP, ale zatim se k tomu nevyjadřil WB, takze beru že maxovanim životu neporušuju pravidla serveru. Se svou postavou se snažim bejt většinou co nejsilnějši, ale bez toho abych překračoval pravidla. Pokud bych ted nemaxoval, měl by můj zloděj značnou nevýhodu proti ostatnim vyvrhelum, kery šeci maxujou. Se svou postavou neni vyjimkou, že davam CvC. (I s maxovanim je pocet mych zivotu stale v možnostech jednoho sneaku od nekterych expertu z ostrova.…)

ALE!!! Pokud mocnost řekne že je to zneužití systému (a tudíž proti pravidlum EQ), maxovat přestanu, a nebude mě to vůbec mrzet. Ja totiž taky myslim že nahoda ma v sobě skryte užasne kouzlo. A osobně spiš zastavam logiku. Jinymi slovy sem pro zakazani i s tim, že neni prostředek jak kontrolovat dodržovani. A už sem psal že začerněni je krasne řešeni.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

ethernity píše:Se svou postavou se snažim bejt většinou co nejsilnějši, ale bez toho abych překračoval pravidla. Pokud bych ted nemaxoval, měl by můj zloděj značnou nevýhodu proti ostatnim vyvrhelum, kery šeci maxujou. Se svou postavou neni vyjimkou, že davam CvC. (I s maxovanim je pocet mych zivotu stale v možnostech jednoho sneaku od nekterych expertu z ostrova.…)
no ja myslim, ze tohle dost jasne vyjadruje postoj hracu zvlaste vyvrhelu.

Skoro jako bych ja rekl, "ale ja nemuzu pouzivat iluze, protoze berou moc slotu, na kterych musim mit ohnive gule a jiny utocny kouzla, protoze ostatni kouzelnici je tam taky maji a ja nemuzu byt prece slabsi nez oni" :bigwink:

A taky mi je asi jasny, ze krome Sely bych nemel cekat, ze potkam nejakou sorcku nebo barda, ktery by mel iluze, nebo ovladal pocasi. A pritom je to podle nekterych prispevku takove posileni pro castery.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

ethernity píše:ostatnim vyvrhelum, kery šeci maxujou.
šeci nee
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

Alcatraz píše:
Bohužel máš pravdu. Ale já prostě dobrovolně nezvýšim šanci, že moje postava v přištim CvC chcipne. Hraju perm a novou dělat nechci.… Řekni mi kdo by sám sebe dobrovolně oslabil. Kdo by snížil svoje šance na přežití.… to je nelogické.
Tady se diskuze už přelejvá do PG topicu, a projevu PG je vic nez maxovani zivotu. To je jen jedna blecha. Bavi tě mit misto fireballu ve slotech iluze letících motýlů? Hraj to. Hru hraješ protože tě baví. Když k tobě přijde mag s fireballama ve slotech, tak se on i ty mužete pobavit u hry uplně stejně, jako kdyby tam měl cokoliv jinyho.
Žadnymu hrači NWN nevěřim, když řekne, že se mu nelíbí mít silnou postavu. Někdo k silný postavě přidá i silny RP, někdo ne. Někdo uděla slabou, těch je malo, ale všichni z nich k tomu přidaj silny RP, casto na zaklade slabosti postavy este silnejsi... To lecos naznačuje, ale celkově PG se nerovna nonRP, nonZABAVA - eště je hledisko, že PG muže kazit hru tem malo, co PG nedelaj,
Je zajimave zkusit určit podíl různých čiností ve hře na zábavě hráče - třeba X% boj, Y% RP (včetně vývoje charakteru postavy), 100-X-Y% systemovy vyvoj postavy (vlastnosti, životy, bojove dovednosti, kouzla, výbava...). To rozdělení na boj, RP a system vyvoj se asi různí podle náhledu každého konkrétního hráče.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

ethernity píše:
photter píše:
ethernity píše:ostatnim vyvrhelum, kery šeci maxujou.
šeci nee
řekni mi jmeno vyvrhela (ne vsechny znam dost dobre na to, abych ze svyho pohledu moh posoudit), kery nehraje PG a ja ti to vyvratim :yes:
no, teď de vo to, co považuješ za PG
za sebe můžu říct, že umim udělat silnějšího zloděje, než je Gil ale Gil má bejt zrovna taková jaká je....slabá myslim nebude ale poewr build by vypadal úplně jinak...a namaxováno nemá :bigwink:

Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

ethernity píše:řekni mi jmeno vyvrhela (ne vsechny znam dost dobre na to, abych ze svyho pohledu moh posoudit), kery nehraje PG a ja ti to vyvratim :yes:
OT:
Ethernity, proč mluviš za všechny? Schvalně se dneska podivam kdo maxuje. Ale řekl bych že ne všichni vyvrhelové hrají PG( :excl: to že si zajdou v bandě pro poklad neznamená že jsou PG :excl: ). Toť očima DM.
Všichni jsme výsledkem toho, o čem jsme přemýšleli.
JUNGLE MASSIVE!
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

ethernity píše:Je zajimave zkusit určit podíl různých čiností ve hře na zábavě hráče - třeba X% boj, Y% RP (včetně vývoje charakteru postavy), 100-X-Y% systemovy vyvoj postavy (vlastnosti, životy, bojove dovednosti, kouzla, výbava...). To rozdělení na boj, RP a system vyvoj se asi různí podle náhledu každého konkrétního hráče.
Ještě sorry za OT:
Já bych to ideálně viděl na Y=100% :smile:

A k tomu "autos efa" … nee, já sem jen psal muj osobní názor kerej z hlediska pravidel nemá žádnou váhu :bigwink: Ale sám si napsal, že říct, že je to zakázaný pravidlama by mělo zajímavej efekt třeba :smile: Já se prostě jenom bojim nenápadný změny zvyků, a jelikož moje zvyky se odvíjej od prostředí, kde hraju, tak se změní moje zvyky a pohledy aniž bych si to uvědomoval, ne třeba v maxování, ale v nějakejch jinejch drobnostech... A nejvíc to působí na někoho, kdo začíná. Sou to podle mě opatření na zlepšení úrovně hry a hráčů (jestli je na EQ kam zvyšovat :biggrin: no v maxování třeba jo :smile: ) a ne takový, že se řekne "Neměli byste to dělat" ale "máte zakázaný to dělat" a nemusí se to kontrolovat, ale má to podle mě třeba silnější efekt. A nemusí se týkat maxování, ale jakejchkoliv blbostí - ale ne zase teda čehokoliv, pravidla maj taky omezenou kapacitu a nemůže se tam cpát všecko :biggrin: Zase prostě to si myslim já :smile: Stejně třeba tahle diskuze možná přesvědčila někoho, kdo maxoval, že by moh zkusit to překousnout ten blbej hod a hrát s tim co mu padne :smile: Doufam že jo :biggrin:

Ale jinak už to tady taky nevypadá že bysme přišli na něco novýho.
snowman

Příspěvek od snowman »

Vim, ze se opakuji, ale na to, ze jsem si na zacatku stal za svym, musim ted rict, ze se na maxovani divam jinak. Jsem pro to zacernit a je fakt, ze to od nynejska prestavam delat... :yes:
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

Neřek bych že de o OT. Mě ta diskuze taky nahlodala.
to Ix: Jo, nemel sem rikat šeci, protože neznám všechny. Beru zpět. Nemyslim to jako kritiku, jen konstatování. Hm, možna mě zmatlo, že prvních 5 levlů se dostává maximum. Myslel sem, že je to jen prvni tri urovne. Nevim, nekde sem ted na foru cet ze 5, mam v tom bordel. To že si zajdou pro poklad neni PG ani podle mě.
to photter: jo, zalezi co myslim PG, ja tim myslim styl hry, kdy si hrac vybira featy a classy a skilly a vsechno tak, aby byla postava v boji pokud možno co nejschoopnějši, dale si kupuje vybavu nejvhodnější pro boj a vynakládá dost úsilí k posilování své postavy. Ale stejne je ta hranice neostrá, protože eště zaleži co myslim slovy "dost" atd. Jinak ve vyvrhelskym prostředí se od bojové síly postavy přímo odvíjí její postavení. Platí tam právo silnějšího. Což by myslim mohlo opodstatnit snahu postav...
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Takže si máme dělat postavy mrzáky aby to nebylo PG? :biggrin:
Wanting something does not give you the right to have it.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

s featama to máš těžký, když máš člověka fajtra, to se to plejtvá featama na kravinky ale vostatní takovou havaj nemaj, mám dojem, že vetšina postav na EQ čeká na svůj třetí feat, to je fakt brzo na nějaký braní featů "pro radost", kor když třeba máš nějaký povinný pro svůj dalši class
PGčka poznáš až někde na lvlech 16+

Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

Ja neřikam že PG je špatně. Hrajte PG, ja taky hraju PG a bavi mě to. Sem to predtim napsal tak ze to vyznelo spatne. Psal sem zrovna o vyvrhelech, protože jiny postavy poradne neznam, nevim jak hrajou. Ale jak rikam - nekritizuju (kritizoval bych tim sam sebe). Ja nevim me pride ze tady PG berete jako nejakou urazku ci co. Pritom je to strasne relativni slovo, pod kterym si kazdej predstavi neco jinyho, takze asi ani nema cenu ze sem tady psal ty prispevvky.
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

ethernity píše:Ja neřikam že PG je špatně. Hrajte PG, ja taky hraju PG a bavi mě to. Sem to predtim napsal tak ze to vyznelo spatne. Psal sem zrovna o vyvrhelech, protože jiny postavy poradne neznam, nevim jak hrajou. Ale jak rikam - nekritizuju (kritizoval bych tim sam sebe). Ja nevim me pride ze tady PG berete jako nejakou urazku ci co. Pritom je to strasne relativni slovo, pod kterym si kazdej predstavi neco jinyho, takze asi ani nema cenu ze sem tady psal ty prispevvky.
Ono nejde o kritiku, ale taky i o to že jsi tim posunul(možna) pohled ostatnich hraču na vyvrhele, kteři to už tak nemaji na foru jednoduche. PG neni uražka, ale označeni POWER GAMING. Ze zkušenosti vim, že zkušeni hrači jedou PG a jsou zaroveň supr RP. Ale neomezují tím zábavu druhých. a to je to hlavní co je třeba si uvědomit.
(opět OT :( )
JUNGLE MASSIVE!
Ethernity

Příspěvek od Ethernity »

Ix: souhlas, to řikam stale.…
Kuťas

maxování životů atd.

Příspěvek od Kuťas »

Maxování životů nemá s PG téměř nic společného, to je prostě zneužití systému hry. Jestliže hrajete na HCRP světě, tak tu nemá maxování co dělat (viz. to co psal Stoupa x příspěvků zpátky).

Řeči o tom, jak hraju fajtra a ten maxovat přeci musí nebo že mám zlou auru, tak maxovat taky musím blablabla. Tenhle postup možno praktikovat téměř na všem
- "jsem ubohý lučišník, tak si musím zasekávat monstra za srázy"
- "jsem ubohý zloděj, tak mohu okrádat jedno NPC 10x během 3 hodin"
- "jsem ubohý dobrodruh, tak si mohu tellem zavolat pomoc"

Možná to není v pravidlech, ale jádro problému je úplně stejné. Buďte rádi, že si v nwn neházíte na ability jako v pen&paper - to koukám, že by asi dost hráčů tady zakládali postavy asi xkrát než by jim čísla seděly, což? Že se nestydíte... ono když jste se narodili, tak jste si vybrali taky inteligenci, obratnost atd.? - ok tohle ovlivnit v nwn půjde asi hodně těžko. Stále se bohužel najdou někteří hráči, kteří si ability rozhodí ne podle toho charakteru, ale podle toho aby se jim hrálo co nejlépe (pak je ještě možnost podle toho opravdu hrát). Nějakýmu přehazování životů se dá snadno vyhnout, stačí nesledovat čísla, prostě to odkliknout a žít dál. Ale pořád tady budou hráči, kteří to klidně zneužijou... tak ať, třeba jim to jednou dojde, ty dobré RP hráče tohle přeci nezajímá a jdou příkladem.
RP baví i bolí zároveň. (Kashe)

ad PG - co neomezují zábavu druhým... pozor mezi ty druhé počítat i DM, tedy nejen hráče... tzn. když běháte třeba x lokací v těžké zbroji a mydlíte monstra, tak tím omezujete zábavu druhým - protože vás může sledovat DM a ten jenom trpí tím, když vidí spíš terminátora než živou bytost. (tady si za to dosaďte třeba kácení stromů v plné plátové, tiché sezení/vstávání v hospodě apod.)

*tlustej gnóm zakroutí hlavou, vezme svojí hůl a jde zase zpátky odkud přišel*
snowman

Re: maxování životů atd.

Příspěvek od snowman »

Kuťas píše:Maxování životů nemá s PG téměř nic společného, to je prostě zneužití systému hry. Jestliže hrajete na HCRP světě, tak tu nemá maxování co dělat (viz. to co psal Stoupa x příspěvků zpátky).

Řeči o tom, jak hraju fajtra a ten maxovat přeci musí nebo že mám zlou auru, tak maxovat taky musím blablabla. Tenhle postup možno praktikovat téměř na všem
- "jsem ubohý lučišník, tak si musím zasekávat monstra za srázy"
- "jsem ubohý zloděj, tak mohu okrádat jedno NPC 10x během 3 hodin"
- "jsem ubohý dobrodruh, tak si mohu tellem zavolat pomoc"

Možná to není v pravidlech, ale jádro problému je úplně stejné. Buďte rádi, že si v nwn neházíte na ability jako v pen&paper - to koukám, že by asi dost hráčů tady zakládali postavy asi xkrát než by jim čísla seděly, což? Že se nestydíte... ono když jste se narodili, tak jste si vybrali taky inteligenci, obratnost atd.? - ok tohle ovlivnit v nwn půjde asi hodně těžko. Stále se bohužel najdou někteří hráči, kteří si ability rozhodí ne podle toho charakteru, ale podle toho aby se jim hrálo co nejlépe (pak je ještě možnost podle toho opravdu hrát). Nějakýmu přehazování životů se dá snadno vyhnout, stačí nesledovat čísla, prostě to odkliknout a žít dál. Ale pořád tady budou hráči, kteří to klidně zneužijou... tak ať, třeba jim to jednou dojde, ty dobré RP hráče tohle přeci nezajímá a jdou příkladem.
RP baví i bolí zároveň. (Kashe)

ad PG - co neomezují zábavu druhým... pozor mezi ty druhé počítat i DM, tedy nejen hráče... tzn. když běháte třeba x lokací v těžké zbroji a mydlíte monstra, tak tím omezujete zábavu druhým - protože vás může sledovat DM a ten jenom trpí tím, když vidí spíš terminátora než živou bytost. (tady si za to dosaďte třeba kácení stromů v plné plátové, tiché sezení/vstávání v hospodě apod.)

*tlustej gnóm zakroutí hlavou, vezme svojí hůl a jde zase zpátky odkud přišel*
Přišel jsi tzv. s křížkem po funuse. Podívej se pořádně: většina hráčů je jasně proti maxování - pro jsem byl já a možná ještě jeden /nebo resp. jsme byli pro to, neměnit to, jak to je a umožnit maxování..)… Oba jsme, jak vidno, změnili názor - proto je dobré na foru psát i o takovýchto věcech.. Na foru HCRP serveru - "někdy je cílem samotná cesta" - a o tom je Eq jakožto HCRP server. Ono to, že se neustále něco ladí a optimalituje, je samozřejmou součástí vývoje, každého procesu i v životě, takže říct, že HCRP je až na konci, je ignoranství. Konec stejně není nikdy, neboť nikdy nic není dokonalé a kde je ta hranice, nikdo říct nemůže. Takže Eq jde tou správnou cestou - cestou HCRP a to, že se občas ozve nějaký hlásek, že HCRP u nás není apod, tak si piš, že Eq je na té cestě nejblíž a to je hlavní. Jde o přístup - kritizovat je snadné...kritizovat se dá COKOLI.. :bigwink:

edit: já neříkám, že Kuťas nemá tady v tom, co říká pravdu. Názor je to dobrý a nedá se, než souhlasit. Jen myslím, že to přišlo jaksi v nesprávný moment a na nesprávném místě, protože tady jakoby mluví k "někomu", kdo tady v tom topicu jaksi chybí.. tím myslím ty "terminátory" - přece proto, že někdo maxuje/maxoval HP a o tom jsme se bavili, ještě není creeper, který běhá a mydlí npc a nonRP hráč, který by se měl stydět...?

Kuťas to myslí dobře, byl to takový hodně obecný výkřik a apel, ale abych pravdu řekl, tak jsme se tu bavili o maxování a o tom, nakolik je to korektní nebo ne a tento topic měl smysl nejen pro mě právě tím, že se tu mluvilo o tom a nemusím si z toho vyvozovat, že kdo maxuje/maxoval, je ten, kdo omezuje hru jiným..?
Proto myslím, že tento topic není kritika a ani být neměla, pakliže se to netýká čistě maxování... :shades:
Naposledy upravil(a) snowman dne 27. 3. 2006 10.33, celkem upraveno 5 x.
Hluchý slepec někdy vidí a slyší lépe než zdravý, kdož však odmítá vidět věci tak, jak jsou a neumí naslouchat
Ixtremist

Příspěvek od Ixtremist »

snowman píše: Přišel jsi tzv. s křížkem po funuse. Podívej se pořádně: většina hráčů je jasně proti maxování - pro jsem byl já a možná ještě jeden /nebo resp. jsme byli pro to, neměnit to, jak to je a umožnit maxování..)… Oba jsme, jak vidno, změnili názor - proto je dobré na foru psát i o takovýchto věcech.. Na foru HCRP serveru - "někdy je cílem samotná cesta" - a o tom je Eq jakožto HCRP server. Ono to, že se neustále něco ladí a optimalituje, je samozřejmou součástí vývoje, každého procesu i v životě, takže říct, že HCRP je až na konci, je ignoranství. Konec stejně není nikdy, neboť nikdy nic není dokonalé a kde je ta hranice, nikdo říct nemůže. Takže Eq jde tou správnou cestou - cestou HCRP a to, že se občas ozve nějaký hlásek, že HCRP u nás není apod, tak si piš, že Eq je na té cestě nejblíž a to je hlavní. Jde o přístup - kritizovat je snadné...kritizovat se dá COKOLI.. :bigwink:
Tak to ja bych řekl že kuťas napsal dost dobry přispěvek, s jehož nazorem vpodstatě souhlasim. Pokud se tó dá nazvat kritikou, tak konstruktivni.
JUNGLE MASSIVE!
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

IxTremist píše: Tak to ja bych řekl že kuťas napsal dost dobry přispěvek, s jehož nazorem vpodstatě souhlasim. Pokud se tó dá nazvat kritikou, tak konstruktivni.
Souhlas.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Zamčeno