ethernity píše:Je zajimave zkusit určit podíl různých čiností ve hře na zábavě hráče - třeba X% boj, Y% RP (včetně vývoje charakteru postavy), 100-X-Y% systemovy vyvoj postavy (vlastnosti, životy, bojove dovednosti, kouzla, výbava...). To rozdělení na boj, RP a system vyvoj se asi různí podle náhledu každého konkrétního hráče.
Ještě sorry za OT:
Já bych to ideálně viděl na Y=100%
A k tomu "autos efa" … nee, já sem jen psal muj osobní názor kerej z hlediska pravidel nemá žádnou váhu

Ale sám si napsal, že říct, že je to zakázaný pravidlama by mělo zajímavej efekt třeba

Já se prostě jenom bojim nenápadný změny zvyků, a jelikož moje zvyky se odvíjej od prostředí, kde hraju, tak se změní moje zvyky a pohledy aniž bych si to uvědomoval, ne třeba v maxování, ale v nějakejch jinejch drobnostech... A nejvíc to působí na někoho, kdo začíná. Sou to podle mě opatření na zlepšení úrovně hry a hráčů (jestli je na EQ kam zvyšovat

no v maxování třeba jo

) a ne takový, že se řekne "Neměli byste to dělat" ale "máte zakázaný to dělat" a nemusí se to kontrolovat, ale má to podle mě třeba silnější efekt. A nemusí se týkat maxování, ale jakejchkoliv blbostí - ale ne zase teda čehokoliv, pravidla maj taky omezenou kapacitu a nemůže se tam cpát všecko

Zase prostě to si myslim já

Stejně třeba tahle diskuze možná přesvědčila někoho, kdo maxoval, že by moh zkusit to překousnout ten blbej hod a hrát s tim co mu padne

Doufam že jo
Ale jinak už to tady taky nevypadá že bysme přišli na něco novýho.