Sekání hry

Různé rady a řešené problémy a návrhy

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
Ghost
Příspěvky: 770
Registrován: 22. 2. 2006 14.20
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Sekání hry

Příspěvek od Ghost »

Bratranec musel přeinstalovat komp (tedy i NWN) a když je znovu naistaloval hra se sekala tak, že to je nehratelné. Před reinstalací komp mu vše fungovalo normálně, ale měl jinou grafickou kartu. Teď má ATI Radeon 2600. Nevíte co se s tim dá dělat?
Bratrstvo zabanovaných!
Alcatraz
Příspěvky: 810
Registrován: 18. 2. 2006 16.19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

jestli se to seka opravdu hodne, tak to asi jede na softwarovy rendering. Obcas se s tim setkam. A napravu bych videl v jinych ovladacich, hlavne pro OpenGL.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Uživatelský avatar
The_Balrog
Příspěvky: 5038
Registrován: 3. 8. 2006 7.37
Bydliště: (ಠ_ృ)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

ach, ti ATIny.. o.O; *zaklepe, že mu ta jeho zatím výborně slouží*

určo ovladače (origoš, ne žádný detonátory, nebo o to je podobnýho na ATI) a pak ať se uvidí... ať se tasky mrkne na zatížení procesoru při tom hraní.. jestli ono se to třeba s tou grafikou vůbec nebaví a nejede to všechno přes procák...
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
Alcatraz
Příspěvky: 810
Registrován: 18. 2. 2006 16.19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

no kdyz to jede na software rendering, tak to urcite jede pres procak. jenze NWN vzdycky zbasti 100%, at jsou akcelerovany nevbo ne :)

zkus jiny ovladace. Ona to bude nvoa karta, ta podpora jeste nebude uplna. A dulezity je, co jiny hry na to. Jestli akceleruje DirectX a jiny hry v OpenGL
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Kozuss
Příspěvky: 114
Registrován: 2. 4. 2006 19.37
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozuss »

Tohle mi dělala GeForce 6200 TC. Někam sem kliknul, čekal pět sekund a postava se tam objevila(nebo tak nějak). Asi to bylo OpenGlem, pac ta karta měla verzi 1.1(NWN potrebuje 1.2). Podivej se do zprávy v konfiguraci.
Ticho! Nevidím!

Na NWN jsem poslední dobou kašlal, kašlu a asi ještě nějakou dobu kašlat budu.

Fantasy Fictions
Uživatelský avatar
Wolf
Příspěvky: 4080
Registrován: 25. 4. 2008 16.37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání hry

Příspěvek od Wolf »

Mám na noťasu problém se sekáním hry. Už jsem se o několik rad snažil, ale většina si na dálku rady nevěděla, tak to tu zkusím, jestli se třeba někdo nesetkal s tím samým problémem.

Mám Win10.
Procesor: AMD E2-7110 APU with AMD Radeon R2 Graphics 1,8Ghz 4GB RAM

Když mi postava stojí na místě a kolem se nic neděje, tak hra krásně běží. Jakmile se rozejdu, nebo nějaké NPC či jiné PC kolem, tak se hra hned začne sekat tak, že někam kliknu a za 2 sekundy se tam postava objeví...
Neutral Good Dungeon Master :clover:
Uživatelský avatar
Van
Příspěvky: 422
Registrován: 25. 2. 2012 19.50

Re: Sekání hry

Příspěvek od Van »

Hele kdysi mi pomohlo přehodit na integrovanou grafiku, nwn není tak náročné a někdy to fachá dobře.
Jinak víc asi neporadím, mě se to neděje, tak nemám ozkoušeno.
Woxa
Příspěvky: 3737
Registrován: 19. 1. 2011 0.18
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání hry

Příspěvek od Woxa »

Já přesně tohle vyřešil v rozšířeném nastavení zvuku, kde jsem změnil zvukové zařízení. Případně přes nwconfig.exe zvuk vypnout úplně.
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
Uživatelský avatar
Arto
Příspěvky: 4115
Registrován: 19. 2. 2006 14.35
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání hry

Příspěvek od Arto »

Dělá ti to jen na EQ nebo i single player? Mě jednu dobu takhle zlobil nějaký hak.
Wanting something does not give you the right to have it.
Uživatelský avatar
Marek
Příspěvky: 43
Registrován: 11. 8. 2012 22.46
Bydliště: Brno

Re: Sekání hry

Příspěvek od Marek »

Někde tady na foru jsem četl že to muže dělat přepínání mezi jádry. viewtopic.php?f=51&t=2492
Zkus toto.
Markus Brunus, trochu "blázen", který chce pomáhat a občas na to doplatí
Odpovědět