Další rasy

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

No měli štěstí, že tam nebyl Garion … Docela sem byl naštvanej, když sem to slyšel. A odůvodnění, jenž jsem se pak doslechl bylo čistě OOC a nikoliv IC. Takže at se na mě ty postavy nezlobí, ale tohle nezkousnu jako hráč.

Prostě jakmile jí potkám a poznám zemře. Vybral si ten osud a ve chvíli, kdy udělal jednu věc, potvrdila že není hodného Drowa a to ani míšence …

Edit : A být to NPC, vsadte se, že by se na něj vrhli všichni v dosahu. Tady se to dělo jen proto, že to bylo PC a to je vše …
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Já jestli ještě můžu poprosit a minimální komentování tý konkrétní situace. O týhle zrovna nic nevim a nechtěl bych se dozvědět mimo hru - zatim tu nic moc prozrazeny nebylo ale přijde mi, že se to začíná ubírat trochu víc IC směrem...
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

photter píše:
tak mě napadá, nestál by za založení uzamčenej IC topic, do kterýho by DMka zapisovali v hrubejch rysech podstatný dění ve světě, to co by se postava dozvěděla napřiklad od hostinskýho, stráže v bráně, trhovce, etc.., kdyby to nebylo tupý NPCčko ? třeba i maličko zkreslený z pohledu vypravěče...hm ?
Hmmm....to mi přijde jako docela dobrý nápad! Možná s tím rozdělit to podle regionů... Díky.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

Pravděpodobně vím o koho jde. Tento hráč byl už jednou zabit a vyveden za město. OOC byl upozorněn že nebude teď ve městě vítán. To že se opět dostal přes avatary na desku a šel si klidně do Mithalliru bylo zneužití nepřítomnosti DM ve hře... :angry:
Wanting something does not give you the right to have it.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

eště k těm drowům - kdybyste si aspoň letmo přečetli historii desky tak víte, že Tirian a Amfiberai vedli s drowama dlouhou a krvavou válku, že rukou drowů padl Teskenter I., zakladatel Tirianu, takže minimálně elfové a lidi na tirínským břehu budou drowy nenávidět a bát se jich, ledaže by to byli takový ignoranti, že o svý poměrně nedávný historii nemaj ani tušení
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Drog

Příspěvek od Drog »

Tak sem opět doma a celý jsem to přelítl... Echmm tak hlavně-Na věci nebylo nic OOC!!! Ano odhalalili jsme drowku chtěli jsem se rozhodnout co s ní-nikdo neřekl jestli bude žít nebo bude drowka zabita proto jsme se chtěli rozumně domluvti co s ní... Ale vaflííkuch charaktér nechtěl dát ostatním přiležitost k jednání a byl Xkrát varován že dokud se nerozhodne jak naložíme s drowkou(zabijem jí,necháme utýct nebo napráskame stražim kteři už si s ní daj vědět)Bylo jasně řečeno (snad 30x) že kdo neodloží zbran tak do toho budou naprany šípy.tvá postava nemohla vědět jak to s drowím osudem dopadne a proto by z mého hlediska mněla ic počkat jak to dopadne a jestli mu nebude rozhodnutí ostatních vyhovovat až teprv zasáhne jenže ty si se na to pustil hrrr!!! A proto po Xkrátem varovani a upozornovani at odložíš zbran si byl zabit...Co k tomu říct?? přijde ti na tom něco Metagame!?… Taky se mi hnusí to že tu ostatní tvrděj o naši hře jako Metagame a jestli chcete vysvětlím vám jak to viděl muj trpaslík.Takže muj trpaslík stejně tak jak Ježuruv se už setkal s drowem a jednomu dokonce zachránil život v před jakýsim cizincem Eskelem,o drowech jako o rase mnoho neví.Neví také to že je to rasa temná a chaotická.A proto taky nemuže brát drowa za něco horšího jak elfa.Muj trpoš se navenek snaží bejt tvrdej ale ve skutečnosti je to dobrák a zabít bezbranýho by jen tak nedokázal.Proto taky jednal tak že se Drowky dokud nebude rozhodnut její osud rozhodl bránit stejně tak jak učinil v Hargolu a taky tak činil zde.Proč se tak rozhodli ostatní hráči nevím ale řekl bych že je to s podobnýho hlediska prostě v nás hráčich železný řiše není zakořeněna nenávist k týdle rase...tedy aspo né větší jak k rasám ostatním.To že je to v Tyrianu jinak jak se tu neustále snaží předhazovat Photter je nám železnoříšským playerum uplná putna.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
Drog

Příspěvek od Drog »

A ještě bych byl rád aby hráči,kteří o včerejšku prd ví a ještě si troufaj říkat o ostatních že jednaj OOC-protože nezabijou drowa!!!(celý je to vo tomhletom že?!! ) neházeli špínu na hráče kteří se včerejší hry zušastnili.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Drogu, ty seš děsně vztahovačnej trpaslík :yes: :megalol:
mnohokrát sem tu opakoval, že jakákoli podobnost s žijícíma postava je čistě náhodná, že nehodlám nikdy nikoho okřikovat nebo někomu radit jak má hrát
platí to beze zbytku i o tom, co sem napsal o týhle situaci, kterou, jak správně píšeš, znám jenom z doslechu
ber prosím moje příspěvky spíš jako takový zamyšlení nad světem obecně
opravdu nemusíš chování svý postavy nijak zdůvodňovat a mně už vůbec ne
věřím, že zrovna ty pro něj budeš mít dobrej důvod
buď si jistej tím, že kdyby se mi na tvý hře něco nelíbilo, napsal bych ti to na férovku a ne na fórum ale do PM
já ani nevim, který postavy u toho byly ale na tom, co sem napsal trvám, třeba to někomu pomůže se příště v podobný situaci zachovat jinak

*vyndavá rejč* docela bych tu situaci rád viděl, kdyby na tu drowku vystartovala moje nebo Psancova postava, jestli by se našlo tolik ochotnejch ochránců, když sme u toho metagamu *schovává rejč*

Drog

Příspěvek od Drog »

Neboj Phottere když jsem psal důvod nešlo mi o tebe ale šlo mi o ty jiné kteří si troufaj tvrdit že nechat žít Drowa je to jevětší OOC kterýho je hráč schopnej.Napsal jsem to tu z důvodu očernění hráču kteři o tom prd věděj a jen se snažej breptat ve smyslu že ten kdo nechá žit drowa je totalně mimo.Přirozeně se IC informacemi snažím bránit,je to taky jedíne co mohu udělat.Bud mlčet a nebo se bránit.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Klid nebo to přesunu do Flames. Už žádné další vytahování IC zálěžitostí ano? Já ani pořádně nevzal na vědomí že tam Drogova postava byla dokud to sem nezačal psát. Takže poprosím a zklidnění všech. Počkejte si na IC řešení hmm?
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Drog

Příspěvek od Drog »

labir píše:Klid nebo to přesunu do Flames. Už žádné další vytahování IC zálěžitostí ano? Já ani pořádně nevzal na vědomí že tam Drogova postava byla dokud to sem nezačal psát. Takže poprosím a zklidnění všech. Počkejte si na IC řešení hmm?
Ano mezi mnoha postavami byla i ta moje a přirozeně když se mi nelibí co jinej tvrdí a když se ten někdo snaží dosáhnout svého argumentu veřejně a já mam tu možnost se bránit tak to tak udělám.Za vypuštěný informace se samozřejmně omlouvam.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

to že to byl metagame je blbost podle mě. dyš je drow ženská a k tomu mluví jak LG, tak jí mám hned šútnout, jen proto že je černá?
Lump
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lump »

to sem já :rolleyes:
Když já si nechci zkazit těch krásných 1000 příspěvků . Považujte mne za ducha :D
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Anonymous píše:to že to byl metagame je blbost podle mě. dyš je drow ženská a k tomu mluví jak LG, tak jí mám hned šútnout, jen proto že je černá?
jasně, co s uzenáčem :megalol:

proboha, jak mluví LG ????!!!!!!!!! :bang:

Lump
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lump »

photter píše:
Anonymous píše:to že to byl metagame je blbost podle mě. dyš je drow ženská a k tomu mluví jak LG, tak jí mám hned šútnout, jen proto že je černá?
jasně, co s uzenáčem :megalol:

proboha, jak mluví LG ????!!!!!!!!! :bang:
klasický paladinský žvásty (nic ve zlym Viléme :)) typu že bude všem pomáhat, že nás všechny spasí...(že nám budou padat pečený holuby sami do huby:))
edit: jen to chci osvětlit, když tu budu říkat něco moc IC tak mě zarazte :)
Když já si nechci zkazit těch krásných 1000 příspěvků . Považujte mne za ducha :D
Kai Rivienta

No ono to bylo trošku jinak

Příspěvek od Kai Rivienta »

vafliik píše:No, moje první zkušenost s drowem na EQ byla dost rozporuplná.

Včera jsem si založil postavu, která má na drowy zrovna extrémní pifku (souvisí to s její minulostí, mj. přísahal, že zabije každýho drowa na potkání) a hned se přichomejtnu k situaci, kdy se odhalila drowka mezi větší skupinkou hráčů...

No, moje reakce byla logická - vytáh jsem meč a šel jsem po ní (i když jsem jako hráč věděl, že nemám šanci). Přesto jsem byl ostatníma neustále uklidňován, ať odložím zbraň, trpaslíci řikali, ať si radši dáme pivo a necháme to bejt, někdo pronesl - vždyť ona je hodná apod.
Nakonec mě museli zabít :smile:

Docela mě to zarazilo, myslel jsem, že tady jsou ve vztahu k drowům všichni zajedno.
Zkusím to dost ve zkratce:

1. Ve hře jsou hráčské frakce které mohou mít a často mají rozdílné zájmy než okolní většina světa, nebo rozdílné vědomosti či informace, které je mohou zcela RP vést k zásahu, což jako hráč který právě začal, samozřejmě nemusíš vědět.

2. Řada postav, které se incidentu zůčastnily, zná postavu, která tu tvojí nakonec zabila a protože díky své znalosti prostředí věděly, jak ta věc může skončit, snažily se tvojí postavu uklidnit. Jestli si vzpomeneš, byls od Kai 2x verbálně varován, než vystřelila. Jednou spolu s ostatními, když říkala, že kdo na tu ženskou první sáhne bude mít díru v břiše, (mohl sis povšimnout, že zápal většiny rázem dost ochabnul a nikoliv trpaslíci, ale Lumpin, co je hobit, měl rozumnej nápad dát si radši pivo). A podruhé když přímo tvojí postavě říkala, že se máš uklidnit a posadit.

3. Když Kai v tomhle světě začala, taky se jako hráč často nestačila divit, ostatně se mi to stává dodnes. Ale dneska se víc snažím zjistit, proč mám nabitý čumák, než jdu dělat flame na forum
Naposledy upravil(a) Kai Rivienta dne 5. 9. 2006 19.33, celkem upraveno 2 x.
Dobro zvítězí až nakonec. W
Lump
Kontaktovat uživatele:

Re: No ono to bylo trošku jinak

Příspěvek od Lump »

Kai Rivienta píše:
vafliik píše:
3. Když Kai v tomhle světě začala, taky se hráč často nestačil divit, ostatně se mi to stává dodnes. Ale dneska se víc snažím zjistit, proč mám nabitý čumák, než jdu dělat flame na forum
dyť to neni flejm, já chápu ,že to řeší tady...ve hře by to asi nešlo
Kai Rivienta

FLAME NENÍ NIC ŠPATNÉHO

aspoň podle mě. Nechápat prosím hanlivě.
I tady mi jde hlavně o to vysvětlit, co se stalo a nevykecat, proč se to stalo. Ostatně ti co si pamatují Kai vers. Belman anebo jí znají odjinud, mi jistě rozumějí.
Kai Rivienta

*vyndavá rejč* docela bych tu situaci rád viděl, kdyby na tu drowku vystartovala moje nebo Psancova postava, jestli by se našlo tolik ochotnejch ochránců, když sme u toho metagamu *schovává rejč*[/quote]

Co se týče Kai, měli byste jen v břiše víc děr, protože by po první ráně nemohla pověsit luk přes rameno. :bleh: A nešlo by vůbec o tu drowku, ale o to, že sliby se musej plnit, jinak jsou nanic.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

to jestli máš někoho "šútnout" rozhoduješ čistě a jenom ty na základě charakteru tvojí postavy a situace a nikdo ti do toho OOC nemá co mluvit - to by se pak jednalo o restrikce a to už tady bylo zdůrazňovaný předtim přece...

Ale pro příklad uvedu (teda už bejvalej) postoj jednoho bílýho čaroděje: drowa zabít on sight, eště než stihne promluvit - mohlo by to bejt zaklínadlo... je jedno jestli je to LE nebo LG paladin např...
Zamčeno