Mithril a Adamantium
Moderátor: Dungeon Master
Mithril a Adamantium
Tak sem přišel na to že výkup těhle kovů je v Hag Hargolu o dost menší jak v Mithalliru což se mi zda dost nelogické.Ano u železa stříbra a mnědi to chápu-trpaslíci maj tenhle kov po ruce a proto se dá v Mithalliru o dost lépe prodat.Když ale vezmeme vpotaz že Mithril a Adamanium jsou kovy magické,které umí zpracovávat do podoby zbraně a zbrojí jen trpaslíci a ještě k tomu všemu jsou velice těžké k sehnání,potom by mněl být přirozeně větší vykup u trpaslíku,a ne v mithalliru u lidí kteří nevědí co by si z těmidle kovy počali.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mithril a Adamantium
Technicky nemožné (respektive by si to vyžádalo přepracování velkého kusu sběru/dolování) - oboje jsou stejná sorta věcí a tedy se řídí se stejnou konstantou. Buď vše dražší nebo levnější. A vzhledem k dolům v Hag Hargol levnější. Ani mi to nepřijde moc nelogické.Drog píše:Tak sem přišel na to že výkup těhle kovů je v Hag Hargolu o dost menší jak v Mithalliru což se mi zda dost nelogické.Ano u železa stříbra a mnědi to chápu-trpaslíci maj tenhle kov po ruce a proto se dá v Mithalliru o dost lépe prodat.Když ale vezmeme vpotaz že Mithril a Adamanium jsou kovy magické,které umí zpracovávat do podoby zbraně a zbrojí jen trpaslíci a ještě k tomu všemu jsou velice těžké k sehnání,potom by mněl být přirozeně větší vykup u trpaslíku,a ne v mithalliru u lidí kteří nevědí co by si z těmidle kovy počali.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Proč nelogické??To jsem již vysvětlil v prvním přizpěvku-lidští kováři adamantium a mithril zpracovat nedokažou a proto mi přijde nelogicke a zatím si stojím aby nabízeli víc zlata jak trpaslíci kteří by s tímhle umněli dělat divy,jestli si to ty nemyslíš tak to vysvětli?.Ale ok když to technicky nejde chápu to a zmněnit to by byla hloupost když maj trpaslíci po ruce ostatní kovy,na kterých by se dalo velice rychle vydělat.Buď vše dražší nebo levnější. A vzhledem k dolům v Hag Hargol levnější. Ani mi to nepřijde moc nelogické.
Z hlediska Fantasy uměj elfi dělat ty nejkvalitnější luky s toho nejlepšího dřeva kde se jím nikdo nemuže rovnat,stejně tak známi jsou svou láskou k umění a stejně tak trpaslici jsou proslulí mistři řemesel předvším ale kovářským umněním ve kterém nemají mezi jinými rasami konkurence.(Uměni x fyzická práce,to je asi taky důvod největšího rozporu mezi elfem a trpaslíkem)Proto umějí jako jediní zpracovávat mithril.V některých kníhách je recept zpracování tajemství v jiných zase né ale přesto by to lidský,elfí,hobití apod. kovář nedokázal zvládnout.A to mně taky vede k tomu že tydle dva kovy by nedokazal nikdo jinej jak trpaslík opracovat.Jediná možnost,jak by se zbraněa zbroje z tědle kovů mohly dostat do lidských rukou je 1.Zabitím trpaslíka 2.naleznutím v nějakém dungeonu 3.Darem od trpaslíka-Kdo četl knihu Icewind Dale ví co myslím.Ve FR umí každej trpoš jednou za život vyrobit magickou zban ovšem není to tak lehké.Musí byt mistrem kovářem(dokonce mezi trpaslíky)Vlastnit věci jejiž cena by se dala počítat na sta tisíce a až poté muže vytvořit magickou zbran,které se nic nevyrovná.V tedle knize to byl Aegisuv tesák(vrhací kladivo)které jistý trpaslík Bruenor vytvořil darem pro svého barbarského přítele. Proto by mi přišlo hloupe od DM aby dávali možnost zpracováni těch nejlepších kovů,lidem a ostatním rasám.Byl by to o důvod víc proč nehrát trpaslíka poněvadž by se z něj vytratil jeden velkej magickej prvek a to je Mistr svého řemesla kterým trpaslíkm bezpochyby ve všech fantasy je!At už to jsou staré vikingské báje které tudle rasu vytvořili nebo Tolkienuv trpaslík a nebo trpaslík z mnoha novodobých světu jedno se mu zachovalo a to je-Kladivo,kovadlina,mithril a magické zbraně.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to může být z tvého pohledu, pohledu nějakých knih a nějakých fantasy. Ovšem realita Desky je poněkud odlišná, i když si můžeš říkat co chceš. Stejně tak ti mohu snést příklady knih kdy nejlepší kováři jsou elfové. Opírat se o literaturu totiž nemá smysl - není konzistentní ani kompletní.
I když bych nemusel a unavuje mě neustále všechno zdůvodńovat proč a jak to že to je tak a ne onak, tak sem důvody napíšu:
* PC craft, nebude restriktivní na rasu nebo povolání, dispozice jsou dány statistikou postavy ne rasou čímž je zaručeno že to většině trpaslíků půjde snadněji, ale neznamená to že to nemůže zvládnout třeba i hobit.
* Pokud existuje PC craft, kdy namakaný PC elfí kovář zvládne vyrobit mithrilový meč, tak je nelogické aby tohle neuměl i NPC elfí kovář - neděláme rozdíly mezi NPC a PC. Maximálně nemusí mít na toto vybavení nebo zkušenosti, ale v principu je možné aby to uměl.
Šance mě přesvědčit abych tohle změnil a předělal velmi dobře fungující systém sběru/dolování kvůli cenám mithrillu a adamantia: 0%
I když bych nemusel a unavuje mě neustále všechno zdůvodńovat proč a jak to že to je tak a ne onak, tak sem důvody napíšu:
* PC craft, nebude restriktivní na rasu nebo povolání, dispozice jsou dány statistikou postavy ne rasou čímž je zaručeno že to většině trpaslíků půjde snadněji, ale neznamená to že to nemůže zvládnout třeba i hobit.
* Pokud existuje PC craft, kdy namakaný PC elfí kovář zvládne vyrobit mithrilový meč, tak je nelogické aby tohle neuměl i NPC elfí kovář - neděláme rozdíly mezi NPC a PC. Maximálně nemusí mít na toto vybavení nebo zkušenosti, ale v principu je možné aby to uměl.
Šance mě přesvědčit abych tohle změnil a předělal velmi dobře fungující systém sběru/dolování kvůli cenám mithrillu a adamantia: 0%
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Od zvýhodnění cen v Hag Hargolu jsem opustil už v druhém přízpěvku.Proč tedy píší??Protože se mi nelíbí jak se na equilibrii prasí trpasličí rasa.Ano je to pohled z*nějakých knih* A v těch nějakých kníhach to tak je.Stejně tak jak v nějakých knihách stojí že*elfi jsou pěkní*jsou*dlouholetí*jsou inteligentní* a mají obdivuhodný *cit pro umění* … Nezní to přirozeně?? Vždyt takové elfy nam stvořil samotný mistr Tolkien.A o co se tedy opírate vy když hrajete elfa?? Přirozeně si z něj všichni něco berete(někteří víc někteři mín) Ale většina těch prvků jím zůstává.Ovšem z mého pohledu je to stejné!A ty některé kníhy jsou Vikingské báje které tudle rasu stvořili-rasa u které i bozi prosili aby jim vyrobila mocnou magickou zbran(zbroj) které se nikdo a nic nevyrovná.Byla to magická rasa kovářu,kteři věčně kutali.Pak přišel Tolkien a tudle rasu přenesl do svého světa,který upravil a hlavně zlidštil.Každopádně jim ale nechal to co trpaslíka dělalo trpaslíkem-mistra kováře.Pak přišli další a další autorové-Ti z trpaslika udělali tvrdohlavého mezka ,který má svou čest a když si za něčim stojí ani o krok neustoupí.Taky přenesli tu vzájemnou nesnášenliuvost Trp v Elf do svých novýcch(většinou DnD)světů kde je přetvořili v malé nebezpečné válečníky ale jedno jím zustalo!!-kovářské umění pro které mají takový cit že když chcou a hodně touží dokážou udělat skvost-Magickou věc.Todle je základni rys trpaslíka kterej se přenáší od starověku!!A proto mi přijde nanejvýš hloupy aby ostatní dokázali zvládnout to co trpaslík a on by tak ztratil ten základní prvek ze kterého byl ve fantasy stvořen!A tím tuplem zprasen lidmi kteří nemaj k týdle rase žádnej cit. Na závěr jeden odkaz- http://cs.wikipedia.org/wiki/Trpasl%C3%ADk
Tohle bych rad spis jako namet k zamysleni nez flame. Je lepsi si zvyknout a tolerovat ostatni hrace a jejich hrani postav, ktere "zname" jinak. (Kdyz je to DM, zapocitej 2x, kdyz WB, zapocitej toleranci 3x) Je to stejny,Drog píše:Od zvýhodnění cen v Hag Hargolu jsem opustil už v druhém přízpěvku.Proč tedy píší??Protože se mi nelíbí jak se na equilibrii prasí trpasličí rasa.…

Co muzes a mel bys delat je snaha o tak silne hrani svoji predstavy, ze k ni zacne tihnout pomalu i okoli. Protoze prestoze budu verit, ze dokazu do obycejne zbrane zaklit demona z vyssi sfery a tim vyrobim kouzelnou zbran, tak je to sice pravdiva realie, nicmene nahodou se trochu lisi od predstavy FR.
Jestli je nutny konkretni pripad, tak kouzelnici se taky moc neohrazuji proti tomu, ze svitky bude moct delat kazdej "nevzdelanec", prestoze je k jejich vyrobe primarne urcen feat, ktery oni maji diky tomu co jsou a stava se PC craftem useless

"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Ale to je přesně ten důvod o kterej se tu přu.Proč by nemohl jakýkoliv nevzdělanec dělat svitky? proč by se nemohl jakykoliv hobit živit kovařinou.Ale to o co se přu a šlo by to udělat je dát daný classe a rase možnost kudy to pude a kudy už nebudou moct(Hobit-železo,mněd a konec.Člověk-železo,mněd,střibro a konec).Prakticky:Ti takový nezvdělanec uděla svítek dejmetomu(v magických charech se nevyznám)Světlo,a pár jiných lehkých kouzelných svitků.Ale ty jako Elfí mag(elf a ještě k tomu mág)Budeš moct dosáhnout daleko většího uspěchu o kterém se tomu nevzdělanci muže jenom zdát.Stejně tak je to s tím kovem.Jde si s tím pohrát tak aby byla každá rasa patřičně hrdá na to čim je proslulá.Prostě dle mého názoru je kovařina jedna ze základních věci co děla tudle rasu svou,jak jsem popsal výše.Jestli je nutny konkretni pripad, tak kouzelnici se taky moc neohrazuji proti tomu, ze svitky bude moct delat kazdej "nevzdelanec",
jo, ja to chapu, a ono kdyz to bude alespon trochu rozumne, tak to stejne tak ve vysledku dopadne. Az se budou dobre zapocitavat dispozice postav, tak ti stejne vyjde, ze "i kdyz" muze, tak to delat prakticky nebude. Viz tezba drahokamu. Moje postava se tim uzivi, diky bohu to odpovida tomu co ji bylo dano nez se na EQ objevila. Ale i kdyz to muze delat kazdy, tak se tim stejne zabyvaji jen nekteri. A to jsou vetsinou ti, kteri pro to maji predpoklady. Ostatni taky mohou trenovat, ale je pro ne efektivnejsi jit si lovit kuze, zrejme. Me na kuze nikdo nevyzene, protoze mi to nejde a moji postavu to nebavi a nemam snahu se v tom zdokonalovat.
Stejne tak si chci craftit v tom v cem je moje postava dobra a co ji bavi, a to bez ohledu na to jak si Labir nastavi pravdepodobnosti, takze jestli nebudu mit dispozice a nedosahnu tak rychle toho, co jini budou mit od zacatku, tak budiz, stejne to budu delat. Ale mrzelo by me, kdybych se z nejakych podminek nemohl venovat remeslu vubec. Nebo mel zakazane ho vyuzivat. Bude stacit, kdyz budu mit stejny realny moznosti jako ostatni a s dispozicema se uz nejak vyrovnam. Co me muze zastavit, je podminit vznik predmetu "nevhodnym" mistem. Protoze nevim jestli by se moje postava odhodlala jit do orciho mesta do dilen, jen proto, ze z nejakeho duvodu musim pracovat tam a ne tam kde chci ja. Uz fakt, ze si nebudu moct udelat svoji dilnicku u sebe doma je dost odrazujici.
Ber to tak, moje postava tezko kdy bude delat zbrane z adamatia. Ona si tezko uz i stoupne ke kovadline i k tomu zelezu :). Tim vic, ze necekam, ze by vubec vykazovala pozitivni vysledky :) … prestoze bude mit tu systemovou moznost.
Stejne tak si chci craftit v tom v cem je moje postava dobra a co ji bavi, a to bez ohledu na to jak si Labir nastavi pravdepodobnosti, takze jestli nebudu mit dispozice a nedosahnu tak rychle toho, co jini budou mit od zacatku, tak budiz, stejne to budu delat. Ale mrzelo by me, kdybych se z nejakych podminek nemohl venovat remeslu vubec. Nebo mel zakazane ho vyuzivat. Bude stacit, kdyz budu mit stejny realny moznosti jako ostatni a s dispozicema se uz nejak vyrovnam. Co me muze zastavit, je podminit vznik predmetu "nevhodnym" mistem. Protoze nevim jestli by se moje postava odhodlala jit do orciho mesta do dilen, jen proto, ze z nejakeho duvodu musim pracovat tam a ne tam kde chci ja. Uz fakt, ze si nebudu moct udelat svoji dilnicku u sebe doma je dost odrazujici.
Ber to tak, moje postava tezko kdy bude delat zbrane z adamatia. Ona si tezko uz i stoupne ke kovadline i k tomu zelezu :). Tim vic, ze necekam, ze by vubec vykazovala pozitivni vysledky :) … prestoze bude mit tu systemovou moznost.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
No poslyš na tom vidím další věc co mně štve.Prostě se mi hnusí ta možnost že ork kterej má cit tak pro dřevěnou palici se začne věnovat kovařině má na to mnohem víc času jak já,pak se připojím a on ke mně přijde ze slovy nechtěl bys něco ukovat z Mithrilu?? Nezní to děsivě...??? Tady bude vítězit ten kdo má vic času na hraní a né ten kdo by mněl k tomu lepší předpoklady.A to je to čeho se z hrůůůzou obávam a taky proto sem píšu a snažím se aby s tím Labir něco udělal.
"Snizte photterovi level, protoze hraje vic nez ja a kdybych mohl byt ve hre casteji nebyl by me predbehl? Ted Nae je silnejsi, i kdyz byla IC ve vezeni a Serena IC travila vsechen cas na … aby dokazala …". Myslis to takhle?
hihi. No uznej, ze to je hloupost a mohlo by mi to zacit vadit jen kdybych mu zavidel, ale jinak urcite ne :)

-
- Kontaktovat uživatele:
Ač nechci Labira přesvědčovat at udělá to co chce Drog v podstatě sním souhlasím.
Drog to shrnul správně. Ale neuvědomuje si jednu věc. Každý autor si trpaslíky uzpůsobil obrazu svému a čerpal jen ten základ a nebo to co se mu hodilo.
Labir dělá to samé, ale nevnáší to na stránky knih, ale do hry. A jelikož ty zde mu můžeš psát, tak ho můžeš ovlivnovat. Ale jen do určité míry. Stejně jako autora té knihy můžeš ovlivnit dopisem či na foru (pokud ho má). Tak i on má určitou představu svého světa, jenž tvoří. A neuzpůsobího tomu , jak ho vidíš ty a nebo by ho viděl jiný autor.
Jestli ti Drogu mohu poradit. Akceptuj to co ti Labir napsal výše. Dal jasně najevo , co je ochoten Udělat a proč . Alcatraz ti to také hezky vysvětlil.
Drog to shrnul správně. Ale neuvědomuje si jednu věc. Každý autor si trpaslíky uzpůsobil obrazu svému a čerpal jen ten základ a nebo to co se mu hodilo.
Labir dělá to samé, ale nevnáší to na stránky knih, ale do hry. A jelikož ty zde mu můžeš psát, tak ho můžeš ovlivnovat. Ale jen do určité míry. Stejně jako autora té knihy můžeš ovlivnit dopisem či na foru (pokud ho má). Tak i on má určitou představu svého světa, jenž tvoří. A neuzpůsobího tomu , jak ho vidíš ty a nebo by ho viděl jiný autor.
Jestli ti Drogu mohu poradit. Akceptuj to co ti Labir napsal výše. Dal jasně najevo , co je ochoten Udělat a proč . Alcatraz ti to také hezky vysvětlil.
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
-- Kniha Sirach
--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?
Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.
Špatně. Smrt je teprve začátek
Né to není to samé.Snažíš se ukazat srovnáni toho jaký ma lvl což je ooc.Já nesrovnávam jiného hráče a běduju jéééj ted má o tolik a tolik lvlu víc protože já meně hrál,to přece není féér jestli mně napadne chcípnu.Ale jen ukazuji jak to dle mého názoru dopadne když potkám orka kterej craftí víc jak já a proto dokáže vyrobit zbraně z kovů které by nemněl šanci vyrobit,orka který kdyby vyrobil primitivní kyj byl by na sebe velice pyšný.A proto se tomudle snažím zabránit.Aby mněl každej předpoklad na to co dovede a co nedovede.Kdyby to probíhalo tak jak jsem to myslel tak by takový ork mohl craftit sebevíc ale třeba už u takového železa by mněl utlum a u stříbra by končilCož já jako trpaslík bych mohl pokračovat a k situaci kterou jsem popsal by nikdy nedošlo..(Proto je to nefér zcela z ic důvodu ne z OOC jak ukazuješ příklad srovnáni tvého a Photterového času na hru.)Alcatraz píše:"Snizte photterovi level, protoze hraje vic nez ja a kdybych mohl byt ve hre casteji nebyl by me predbehl? Ted Nae je silnejsi, i kdyz byla IC ve vezeni a Serena IC travila vsechen cas na … aby dokazala …". Myslis to takhle?![]()
hihi. No uznej, ze to je hloupost a mohlo by mi to zacit vadit jen kdybych mu zavidel, ale jinak urcite ne :)
Ach ano je mi jasné že každej autor má na věc jistej pohled a rasu si upravuje podle svých představ ale když vezmete rase jednu ze základních buněk která to celé drží pohromadě bunku z které vznikla,tak poté už to není tak docela jiná rasa, už to není ani ta magická rasa,kterou ostatní mohou obdivovat pro svou odlišnost.Si vemte že elfovi vezmete krásu,cit pro umění ,intelekt?? Místo něho tam postavíte postavu ktera je protivná,hnusná blbá a jediná spojitst s elfem jsou jeho uši.Kdo by potom nenadával? Stejně tak se cítim já když se z trpaslíku vytratí ta jeho magičnost ktera tudle rasu doprovázi celou dobu,od starověku po současnost.Jak kdyby ji autor ukradl a jediné co by z trpaslika zbylo by byla výška a vousy.Dokonce ani Sapkowski který trpaslíky radikálně přetvořil k obrazu svému,si netroufnul ukráct ten hlavní prvek co dělá trpaslíka trpaslíkem.Psanec píše:Ač nechci Labira přesvědčovat at udělá to co chce Drog v podstatě sním souhlasím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dyk sis to, Drogu, hezky vysvětlil sám : když ten ork tomu věnuje spoustu času, bude v tom dobrej. Když ty tomu jako trpaslík věnuješ jenom polovinu času, co von, budeš v tom nejspíš lepší. Co teda eště chceš ? Aby mu to zakázali úplně ? To snad ne. Nebo abys byl nejlepší aniž bys tomu musel věnovat čas ? To snad taky ne. Kde je problém ?
Ne, já to vysvětlil tak jak by to bylo podle mých představ:Zjednodušeně:Každá rasa by končila na jiném kovu.ovšem tak to není.A jak sam píšeš chci přesně todlephotter píše:Dyk sis to, Drogu, hezky vysvětlil sám : když ten ork tomu věnuje spoustu času, bude v tom dobrej. Když ty tomu jako trpaslík věnuješ jenom polovinu času, co von, budeš v tom nejspíš lepší. Co teda eště chceš ? Aby mu to zakázali úplně ? To snad ne. Nebo abys byl nejlepší aniž bys tomu musel věnovat čas ? To snad taky ne. Kde je problém ?
když ten ork tomu věnuje spoustu času, bude v tom dobrej. Když ty tomu jako trpaslík věnuješ jenom polovinu času, co von, budeš v tom nejspíš lepší.
-
- Kontaktovat uživatele:
Drogu doufám že tohle myslels jako vtip. Ty chceš nějak postihovat ty hráče kteří víc hrají? No to snad není možné! A to tvoje IC/OOC rozdělení craft/levely nechápu. Oboje je OOC systém, který se promítá do IC hry a při vyšších atributech umožňuje postavě dosáhnout vyššího množství možností. Kde je rozdíl? Nikde, jen v tom že u levelů to zní blbě i tobě ale i craftu už ne.Drog píše:No poslyš na tom vidím další věc co mně štve.Prostě se mi hnusí ta možnost že ork kterej má cit tak pro dřevěnou palici se začne věnovat kovařině má na to mnohem víc času jak já,pak se připojím a on ke mně přijde ze slovy nechtěl bys něco ukovat z Mithrilu?? Nezní to děsivě...??? Tady bude vítězit ten kdo má vic času na hraní a né ten kdo by mněl k tomu lepší předpoklady.A to je to čeho se z hrůůůzou obávam a taky proto sem píšu a snažím se aby s tím Labir něco udělal.
Osobně si dovedu docela dobře představit inteligentního orka kováře (viz NPC na ostrově). Víš ono nezáleží vůbec ale vůbec na rase - záleží na statistikách postavy, které jsou maximálně ovlivněné rasou (takže třeba ork má horší dispozice být chytrý než elf). A je to tu opět - craft bude ovlivněn pouze dispozicemi jenž jsou závislé na statistikách postavy. NIKDY ne rasou, pohlavím, povoláním, přesvědčením, vyznáním, vírou, barvou kůže, délkou vlasů/vousů/chapadel, barvou očí, nebo dalšími nepodstatnými detaily.
Navíc dělíš vajíčka před snůškou. Asi jsi se nějak záhadně dostal k hotovému SBC craftu, že se rozčiluješ dopředu a mě vyvádíš z rovnováhy. Opakuji že mě už unavuje (a zbytečně bere neskutečné množství času - protože jsem si zvolil že je vhodnější to vysvětlení poskytnout), neustále "obhajovat" před hráči nutnost/důvody/důsledky proč je tohle dělané tak a ne tak a proč tohle funguje takhle a nemohlo by být tohle a tohle. Prostě veř tomu, že já vidím celý obraz včetně všech závislostí a většiny možností. Když něco přidávám nebo plánuji tak vždy v maximální možné míře analyzuji důsledky na vše v okolí. Jistě neobsáhnu 100% možností a variací, to je nemožné, ale obsáhnu značně velký kus. A pak vybírám to řešení jenž se ukazuje semi-optimální.
Nápady a návrhy vítám a často je používám, ale když na nějaký nápad nebo návrh odpovím, že to nelze nebo to nebude (a skoro vždy je tam důvod nebo nástin důvodu) tak je zbytečné stále trvat na svém.
Toto konkrétní se měnit se o nebude a dělat s tím taky se nic nebude. Trpaslíci prostě monopol mít nebudou, stejně jako ho mít nebude jiná rasa v ničem jiném. Diskutovat o tom můžeš, rozčilovat se taky, ale to je asi tak to jediné co s tím můžeš dělat.
Drog má v pravdu v tom, že kovařina je zásadní věc pro trpaslíky a neměl by jim na ní nikdo šahat - což ostatně nikdo nečiní.
Nikdo kromě tvůrců nemá představu o tom jak vlastně craft vypadat, takže myslím, že je předčasné děsit se...
Myslím, že ve hře je dost brzd a tvůrci jistě nějakou přidají, aby všichni nemohli všechno. Vzácné kovy jsou nedostupné, všichni nemají stejné dispozice atd.
Nakonec IC jistě málo kterou postavu napadne jít s adamantiem k hobitům nebo elfům, protože všichni ví, že nejlepší kováři jsou trpaslíci viz. jejich pověst, tradice ve zpracování kovů...
Nikdo kromě tvůrců nemá představu o tom jak vlastně craft vypadat, takže myslím, že je předčasné děsit se...
Myslím, že ve hře je dost brzd a tvůrci jistě nějakou přidají, aby všichni nemohli všechno. Vzácné kovy jsou nedostupné, všichni nemají stejné dispozice atd.
Nakonec IC jistě málo kterou postavu napadne jít s adamantiem k hobitům nebo elfům, protože všichni ví, že nejlepší kováři jsou trpaslíci viz. jejich pověst, tradice ve zpracování kovů...
Vše má své meze.
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ
Petr Hrozný †, Vilém z Ofenburgu †, Voxeos - NPC, Jakub Poutník - M. I. A. / OFFLINE - NEDOSTUPNÝ