Mithril a Adamantium

Neaktuální a stará témata

Moderátor: Dungeon Master

labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

psin píše:
Přesně tak. Rozumný hlas. Dík.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

Drog píše:Si vemte že elfovi vezmete krásu,cit pro umění ,intelekt?? Místo něho tam postavíte postavu ktera je protivná,hnusná blbá a jediná spojitst s elfem jsou jeho uši. Kdo by potom nenadával?
a co je Nae? :megalol: :megalol:

(prominte, prominte, ale to proste neslo :) )

Labir: :megalol:
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

Alcatraz píše:a co je Nae? :megalol: :megalol:
hele, vo mrtvejch jenom dobře, jo ? a blbá nebyla, jenom protivná :bigwink:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Drog

Příspěvek od Drog »

Drogu doufám že tohle myslels jako vtip. Ty chceš nějak postihovat ty hráče kteří víc hrají?
Nechci rozdělovat hráče na ty kteří víc hraji a na ty kteří mín,chci jen rozdělovat rasy ktere by mněli mít k danému povolání větší cit neboli dispozice.Proto mi příjde dost hloupy aby ork s Silou dejmetomu 18 a int 8 mněl větší šanci stát se kovářem než já trpaslík se sílou 16 a int 11.Představ si primitivního orka z džungle který umí udělat dobrej kýj a tím to hasne.Tenhle náš Ork přijde do kontaktu s civilizací a zjistí že kovařina je přesně to co by chtěl dělat,pustí se do toho spoustu se nauči sice pomalu a přece...Ale ejhle zjistí že na tenhle kov už nemá cit protože je jemný a pro něj složitý prostě k němu nemá dispozice kdežto na druhé straně je trpaslík který je proslulý jako milovník kovu a jeho láska k těmhle kovum je všeobecně známa nemá takovou sílu jako ork.Ale zato se rychleji s kovem učí a díky citu který tadle rasa k tomu kovu má se jednoho dne jestli se mu to podaří,naučí pracovat z mithrilem a adamantiem ,ke kterému má až obdivuhou náklonost.OOC formou:Prostě na to má rasové předpoklady.To je to co chci.Ano máš pravdu hádat a řvát,brečet atd tu mohu.Ale uvaž jestli to co říkam nedava smysl.Prostě statistika je jedná věc ale vrozený cit a dispozice je věc druhá.To jaky ten craft bude prozatim nevím a proto se snažím o to aby byl aspon z části realný.Uvedu příklad: japončík kterej pravidelně cvičí nebude moct dosáhnout takové sily jaké by dosáhnul černoch pravidelným cvičením.Bude dobrý ale ne vinikajíci což černoch ano protože k tomu má lepší vrozene dispozice a naopak černoch nebude moct byt tak obratný jako japončík.Stejně tak je to s tím kovem:Ork když se bude snažit bude dobrý ostatní ho budou obdivovat ale nikdy nebude být lepší než trpaslík ktery se tomu věnuje stejným dílem.
Neberte život příliš vážně. Beztak z něho nevyváznete živí.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Já jen žasnu jak ty víš které ability se přesně promítají do ktrerých craftových dispozic a jakým způsobem, a na tom stavíš pocit že ti někdo ubližuje jakožto hráči trpaslíka. :blink:

Edit: To co tu píšeš dává smysl tobě jakožto hráči trpaslíka s velmi vyhraněným náhledem. Tenhle typ lobbování jsem se navykl už ignorovat, speciálně od hráčů trpaslíků.
Naposledy upravil(a) labir dne 10. 9. 2006 14.21, celkem upraveno 1 x.
Když něco chcete, nevynucujte si to od okolí. Ptejte se, co vy sami pro to můžete udělat.
photter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od photter »

já mám furt dojem, že se chceš vlámat do otevřenejch dveří (po trpaslicku, že) - proč si myslíš, že to bude zrovna takhle ? uspěch v řemesle přece nemusí bejt (a jak znám Labira, tak určitě nebude) závislej na jedný posraný abilitě - určitě tam bude hrát role víc abilit, možná i nějakej skill a možná kdovíco, nech se překvapit a pak, když to náhodou bude stát zaprd, ti s kritikou rád pomůžu :evillaugh:
...terribilis ut castrorum acies ordinata...

"Bohové přicházejí a odcházejí, elfky zůstávaj." Âsar
Drog

Příspěvek od Drog »

labir píše:Já jen žasnu jak ty víš které ability se přesně promítají do ktrerých craftových dispozic a jakým způsobem, a na tom stavíš pocit že ti někdo ubližuje jakožto hráči trpaslíka. :blink:
Nevím proč mi todle děláš... Ja nevím na jaké ability to bude dělaný,jen hádam ale jestli sis všiml tak já nejsem ten co se snaží přirovnávat ability jako nejhlávnější věc.Kdybys dobře četl tak si všimneš že mně jde o uplně něco jiného.Už se opakuji ale asi si tu hlavní napln mého přizpěvku přehlížel-To jaky bude craft nevím a jediný o co se snažím je to aby byl vzhledem k fantasy realný.
Alcatraz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcatraz »

labir píše:craft bude ovlivněn pouze dispozicemi jenž jsou závislé na statistikách postavy. NIKDY ne rasou, pohlavím, povoláním, přesvědčením, vyznáním, vírou, barvou kůže, délkou vlasů/vousů/chapadel, barvou očí, nebo dalšími nepodstatnými detaily.
"Tak s timhle teda taky nesouhlasim. A nechapu, jak neco takovyho muzes rict! Treba jsem urcite proto, aby chlapum bylo zakazany delat zensky podprsenky. Protoze oni je delaji pro prsa jaka chteji a ne pro prsa jaka mame." S.
"Dokud kráčíme po své cestě je to neklamný znak, že svému cíli nerozumíme... nebo jsme ho dosud nedokázali přijmout. "
Cesta života, Serena White
Arto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arto »

2Drog: Hele nechte orky na pokoji, ještě budeš rád že budou orčí kováři!!! :biggrin:
Wanting something does not give you the right to have it.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Drog píše:Nevím proč mi todle děláš... Ja nevím na jaké ability to bude dělaný,jen hádam ale jestli sis všiml tak já nejsem ten co se snaží přirovnávat ability jako nejhlávnější věc.Kdybys dobře četl tak si všimneš že mně jde o uplně něco jiného.Už se opakuji ale asi si tu hlavní napln mého přizpěvku přehlížel-To jaky bude craft nevím a jediný o co se snažím je to aby byl vzhledem k fantasy realný.
Copak jsi to sám nenapsal?
...Proto mi příjde dost hloupy aby ork s Silou dejmetomu 18 a int 8 mněl větší šanci stát se kovářem než já trpaslík se sílou 16 a int 11. …
Přečti si co napsal Photter - vystihnul to perfektně. Dosáhnul jsi totiž jediného - že se mi nechce s tím craftem teď vůbec pohnout, když už dopředu vidím jak někteří hráči s ním jsou nespokojení aniž vědí jak a co to bude.
labir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od labir »

Ach tááák... Jediné o co jsem se snažil bylo aby byla trpasliči rasa řádně řemeslně magická.Je na tom něco špatně kdyby byla??? Já myslím že ne a myslím si že by to neuškodilo ni jiným hráčum,jen ty si zaujal postoj neustoupit ani o krok zpět.A aniž bys jedinou věc z toho co píši odkývl stojíš si tvrdohlavě za svým že všechno co napíšu je hloupost.
Končim v komunikaci, protože jak je vidět není možná. Když čteš očividně něco jiného než píšu tak to se pak špatně komunikuje. Zkus číst co jsem napsal a ne co si myslíš že jsem napsal. Labir konec.
Drog

Příspěvek od Drog »

Copak jsi to sám nenapsal?
Ano napsal jsem to tak,byl to příklad a ještě v tom samém přízpěvku jsem napsal že nevím jaky ten craft bude a jediny o co se snažím je to aby se v něm objevila i rasová přednost na různe povolán.Byl jsem špatně pochopen,já nehodlám kritizovat craft kterej ještě není i když jsem odhadem psal (str,int)jen mi přijde hloupé aby závisel jen a jen na ability a tudíž by se stalo todle:Přijde mi hloupé aby ork(hobit,nebo elf) který ma lepší statistyky jak já,už raději nebudu tipovat co to má byt jestli str,int,obr atd. nebo dojde opět k mýlce kde budu narčen z toho že mi vadí craft o kterém nic nevím,dosáhl lepšího uspěchu a dokázal pracovat z mithrlilem a Adamantiem.Chtěl bych tě poprosit o rozumné vyjádření k tomudle-jaké by to mnělo *negativní* důsledký kdyby nezáviselo pouze na ability ale i na rasových přednostech?Kdyby elf umněl lépe vyrábět svitky,než trpaslík.Kdyby gnom umněl lépe opracovávat kamínky jak ork.A kdyby byl trpaslík proslut tím že jako jediný dokáže přepracovat mithril do podoby:zbraně zbroje?? Jaké by to mnělo negativní dusledky?A prosím k věci a né odpovědi typu:
To co tu píšeš dává smysl tobě jakožto hráči trpaslíka s velmi vyhraněným náhledem
To co píšu mi dáva smysl stejně tak jako mi dáva smysl že elf je pěkný,inteligentni.Jestli tobě né tak bych to chtěl slyšet?Ještě jednou příklad který byl zřejmně přehlídnut:japončík kterej pravidelně cvičí nebude moct dosáhnout takové sily jaké by dosáhnul černoch pravidelným cvičením.Bude dobrý ale ne vinikajíci což černoch ano protože k tomu má lepší vrozene dispozice a naopak černoch nebude moct byt tak obratný jako japončík.Stejně tak je to s tím kovem:Ork když se bude snažit bude dobrý ostatní ho budou obdivovat ale nikdy nebude moct být lepším než trpaslík ktery se tomu věnuje stejným dílem.
Aby nedošlo k nové mylce nesnažím se kritizovat craft jen ukazuji že rasové přednosti v něm budou chybět(tedy pokud se tam nehodlají nějakým zpusobem přenest.)Už je mi jasné že tímto ničeho nedosáhnu jen bych chtěl jen jasnou odpověd na těch pár otazek které jsem položil a na které mi nebylo odpovězeno?A dál už se do mnou vyvolané debaty nebudu zapojovat.
kolja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Drog píše:
No jak to tady čtu, ja nevim v čem je ten problém? Podle mě ten craft ve vysledku bude právě takovej. Tipuju že tam bude závislost na vlastnostech. Ale vlastnosti sou přeci závislé na rase. V 90% případů nebude mít hobit stejný staty jako tvuj trpaslík a nebude mít takovou výchozí pozici pro kovařinu jako tvuj trpaslík. Pokud ano (jestli to vubec NWN dovoli, a za cenu dost podivnyho rozdělení statů) tak to bude hodně zvláštní a jinej hobit, a vyjímky se můžou přece vyskytnout.

A tvuj příklad s orkem - zjistí že na nakej kov nemá dispozice. Tak se začne učit. A třeba za 20 let se naučí po tvrdý dřině s tim řelezem zacházet. Tohle ovšem trpaslík zvládne mnohem rychlejc, a jestli se bude učit celou dobu taky, tak bude trochu jinde než ten ork. Nebo příkld s obratným Japoncem a silným černochem. Když bude Japonec posilovat (každej novej level si dá do síly) tak by se jednou tomu svalovci vyrovnal. Ale jestli bude posilovat i ten druhej a stejnou měrou? Pak pořád bude o doost silnější.
Ale přece nemůžeš chtít, aby trpaslík byl pořád lepší v kování, když místo rozvíjení svejch dispozic bude třeba jenom hrát NWN a pít colu, proti například hobitovi kterej se bude den co den pilně snažit a rozvíjet svoje dispozice - i když ne zdaleka tak dobré jako má na začátku trpaslík.
Další věc co si chtěl, odstupňování podle rasy, by z hlediska herní mechaniky opravdu znamelo monopol části craftu pro trpaslíky, ať už to vidíš nebo ne.
Troufnu si tipovat, že v craftu budou oddělený složky ztoho, co si ziskal treninkem a co mas vrozeny, a vyslednej skill bude nejakej vygenerovanej z toho. Takže když se normální hobit i trpaslík někam treninkem dostanou, tak kdo bude asi pořád lepší? Jestli hobit zvládne pak zpracovat vzácný kovy, záleží na tom, jak to Labir nastaví. Já osobně bych se to snažil vybalancovat tak, aby měl ten hobit nějakou reálnou šanci takovej vzácnej kov zpracovat, když se tomu bude opravdu hodně věnovat. Ale kam pak si pak člověk pude nechat udělat meč? za hobitem, kterej má 90% šanci že to zničí a nic z toho nebude nebo za trpaslíkem, kterej má zase 90% šanci že to udělá a pravděpodobně eště líp než hobit?
A jestli se bojís toho že k tvymu trpaslikovi jednou přide netrpaslik a nabidne mu vykovani neceho z mithrilu jenom proto ze tys mel cas hrat a on ne? Prece nechces aby trpaslik (pripadne jakakoliv jina rasa) umel neco co se nemohl naucit, kdyz to nedelal, zatimco nekdo jinej se to proste nemoh naucit i kdyz se to ucil a ucil?

A přecejenom, zvýhodnění trpaslíků v kovařině jako součásti craftu tu bude - jenom nebude číselný no... Bude to přece jejich IC pověst.
Lump
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lump »

přecejenom bych byl pro, aby měli trpaslíci lepší počáteční dispozice pro kovařinu.bylo by blbý uplná prohibice určitejch craftovejch činností podle rasy, i když vim jak to Drog myslel. Myslim ,že by bylo fajn takle zvýhodnit určitý rasy pro určitý činnosti.
minimálně protože třeba trpové maj v basic DnD maj +4(nabo kolik) pro práci s kamenem a kovama
Když já si nechci zkazit těch krásných 1000 příspěvků . Považujte mne za ducha :D
Drog

Příspěvek od Drog »

Inu, chtěl bych se omluvit vám ale především Labirovi za tenhle topic.Nechal jsem se moc unést,a kritizoval jsem něco co ještě není.Já o tom prd vím a zbytečně jsem ti nejspíš zprotivil den,hold jsem se nechal moc unýst. :blink: Přiště už budu raději mlčet,a kritizovat jedině věci ,která už jsou v oběhu :ermm:
Psanec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psanec »

kolja píše:…..
Naprostej souhlas !
Drog píše:…..
Rozmuný přístup :yes:
Se slovem se musí zacházet čestně; je to nejvyšší dar, jehož se člověku dostalo.
-- Kniha Sirach

--------------------------
Bojíš se smrti bratříčku ?

Ne …
Smrt je jen vysvobození z bolesti.

Špatně. Smrt je teprve začátek
Kai Rivienta

To je štráchů s kraftem

Příspěvek od Kai Rivienta »

Já bych to nechala řemeslníkům, nás dobrodruhy z práce bolej ruce.
Dobro zvítězí až nakonec. W
Kai Rivienta

Ještě

Příspěvek od Kai Rivienta »

aby nás tak nutili v báni makat při občasnejch přehmatech soudu.
Dobro zvítězí až nakonec. W
Zamčeno