otázky a odpovědi

Vše co nejde zařadit jinam

Moderátoři: Dungeon Servant, World Builder, Dungeon Master

Odpovědět
zuzuPD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zuzuPD »

Nalk píše:Pokud vím na svitky se užívá Čarozpyt (spellcraft) nebo Používání magických předmětů (use magic device = UMD). Mělo by se použít to, co máš u charakteru větší. Nevím jak se určuje TO u UMD, ale u Čarozpytu je tuším snad napsané na svitku (je tam něco o síle), ale taky je to možná jen určení na jaký lvl mága to je nastavené. :ermm: ale s pěti body jsem oživy sesílal jak nic
TO se počítá podle atributu a lvlu kouzla (záleží na tom jestli ten atribut máš, nebo nemáš, podle toho se bere nějaké nižší TO pro UMD/spellcraft nebo vyšší), přesné hodnoty nevím.

Síla kouzla na svitku je určení pro efekt kouzla. Je to vlastně zástup lvlů v magickém povolání, tedy svitek se silou 15 sešleš jako bys byl příslušné magické povolání na 15té (zranění, bonusy, doba trvání), přesto že nemáš žádné magické povolání.
lukasaspire píše:Aha :) a jak? nebo je to tajné? :smile:
Tajné to asi je :biggrin: Já totiž vím jen že se to nesesílá jako ostatní svitky, myslím že v tom má menší vliv UMD i spellcraft, možné je to odvozené od lvlu (oživení sem sesílal ze svitku i bez UMD i bez spellcraftu, ale zase s obří moudrostí).
Hyperaktivní hlavně MUNI.
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

No pokud jsi kněz, tak tam je to nějaké ještě jiné
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"
- Eustass Kid (One Piece)

Van, kněz Hrebogův, vyznavač Vyšší cesty
acc.: Nalkanar
Aefar

Příspěvek od Aefar »

To oživ mrtvé má zcela odlišná pravidla a řekl bych, že závisí na mentálních vlastnostech a úrovni.

Paradoxně jediný, kdo 100% nikdy nesešle svitek oživ mrtvého je čaroděj se zakázanou školou vyvolávání, ačkoli může mít spellcraft do nebes (třeba jako Albrecht :biggrin: ). Tak bacha na to při tvorbě postavy.

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
Pavel Urban

Příspěvek od Pavel Urban »

Svitky na oživování mrtvých jsou speciální případ a může je úspěšně použít v podsatatě kdokoliv i bez UMD nebo bez znalosti dané magie. Nejsem si jistý, zda je to omezené na sesilatelská povolání nebo je to stejné pro všechny. Problém může asi nastat u těch, kteří mají použití takového svitku vyloženě zakázané (Albrecht ?).
Historie umírá s těmi, kteří ji pamatují.
The cup is full.
Niko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Niko »

Aha, tak snad to vyjde, když bude třeba :smile:
placidity

Příspěvek od placidity »

Řeším takovou čistě vzhledovou věc...

Kutil jsem pro Ulriku v toolu oblečení "na ven", něco co by aspoň trochu vypadalo jako ochrana a ne hadry - ale dobral jsem se k docela nelichotivému závěru, že drtivá většina torz je neskutečně hnusná. Nakonec jsem vyrobil oblečení kde je trup částečně kroužkový a zbytek hadra, jenže blbé je, že trup už je z palety středních zbrojí (což Ulrika neumí).

Ne že bych nebyl schopný feat na medium armor v nejhorším možném případě obětovat, ale nejde nějak přeházet vzhled přímo ve hře na něčem lehkém? (Na jiném nejmenovaném serveru mají na podobně věci dokonce npc krejčí :) )

mluvím konkrétně o něčem takovémto:
Obrázek
Naposledy upravil(a) placidity dne 28. 6. 2011 18.23, celkem upraveno 1 x.
Pokud by bylo potřeba doplnit ztracené knihy do knihovny, dejte vědět do PM.

Aktivní: Alariel Erna
Bejvávalo: Te'lyn (by Balrog) (by Niam - NSFW) | Ulrika | Ignatz
Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
The_Balrog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od The_Balrog »

Bohužel, afaik na Equilibrii (a v nwn všeobecně) právě tělo určuje kvalitu zbroje, její AC a kategorii, do které zbroj spadá. Pokud to na jiných serverech dokázali nějak obejít, tady tomu tak bohužel není.

Taky bych svoje tričíčko rád z látky, a ne jako kroužkovou zbroj :D

P.S.: A tvoje obrázky takto přímo linkované mi nejdou přímo vidět. Ale mám operu bez refcontrol, tak možná to je tím.
„Jmenuju se Natalie. A dělám si, co chci.“
placidity

Příspěvek od placidity »

Jsi druhý co mi říká že se prasí přímý link, takže edit... postimage to asi nemá rád.

O svázání AC a těla vím, ale napadlo mě že se zeptám :)
Každopádně asi škoda, ještě že mám tak vydrbaný build, že jedna další prasárna navíc už moc nebolí

Ostatní: Ukládání logů a konverze screenshotů | Jak vyrobit portrét | Knihovna v Amfiberai
Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

Zařízlý body (ala tanga) přes kalhoty... fakt cool :megalol:
"Compared to the "righteous" greed of the rulers, the villains of the world seem much more honorable. When scum rules the world, only more scum is born... You don't even understand that?"

placidity

Příspěvek od placidity »

Zrovna tohle jsou vcelku nepodstatné detaily které bych neřešil, a s otázkou moc společného taky nemají :shades:

Nalk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nalk »

placidity píše:Zrovna tohle jsou vcelku nepodstatné detaily které bych neřešil, a s otázkou moc společného taky nemají :shades:
To se nedalo neříct :smile:

Aefar

Příspěvek od Aefar »

Myslím, že jsou tam zajímavé kroužkové věci v kategorii "kutna", které se dají přehodit i přes ty hnusné hadry. Akorát jsou zpravidla nejméně po stehna.

* Catigern
* Albrecht Prskotřesk
† Bolthorm syn Thrudgelmův
Woxa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woxa »

Aefar píše:Myslím, že jsou tam zajímavé kroužkové věci v kategorii "kutna", které se dají přehodit i přes ty hnusné hadry. Akorát jsou zpravidla nejméně po stehna.
Na chlapy by se par hezkych veci naslo, ale na holkach to vypada blbe (ciste z meho subjektivniho pohledu)
Aktivní: Febrilia Jr'eile, pořezaná kráska
Srdcovka: Caled Nailo, elfský bard a strážný z Amfiberai
Občasní: Grik, Lainathiel Nesseldë, Siriand Tir'ein, Jednoručka Cyrus, Neotesanec Lutz
Bonus: Knihovna v Amfiberai
placidity

Příspěvek od placidity »

Dvě věci:

1) jak přesně má fungovat kombinování hry dvou a více bardů dohromady? Zkoušeli jsme to, ale asi děláme něco špatně, muzika se nijak nemění.

2) koupil jsem v tirianu tamburínu, mrcha nechce hrát (neháže dialog po použití). Na Kameni ale ten samý nástroj hraje, co s tím?

Pipi_CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipi_CZ »

placidity píše:Dvě věci:

1) jak přesně má fungovat kombinování hry dvou a více bardů dohromady? Zkoušeli jsme to, ale asi děláme něco špatně, muzika se nijak nemění.

2) koupil jsem v tirianu tamburínu, mrcha nechce hrát (neháže dialog po použití). Na Kameni ale ten samý nástroj hraje, co s tím?
1) Nechápu otázku

2) Vymáchat v bazénku?
placidity

Příspěvek od placidity »

V systémech se píše, že bardi můžou své hraní vzájemně kombinovat (neupřesněno jak). Když si rozkliknu nějaký nástroj, mám u skladeb (ne u všech) popisky "+flétna,+tamburína" atd.
Takže mě zajímá když já budu pískat a druhý bard do toho začne hrát tamburínu (příklad), jestli se má stát něco speciálního - nebo jsou popisky pouze informační a možnost složitější kombinace hraných skladeb blábol v popisu systémů :)

A vymáchání nějak nefunguje, zkusím ještě jednou pro sichr, ale...

edit: a tamburína furt nic, uvidíme ještě po restartu

sircervic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sircervic »

placidity píše:V systémech se píše, že bardi můžou své hraní vzájemně kombinovat (neupřesněno jak). Když si rozkliknu nějaký nástroj, mám u skladeb (ne u všech) popisky "+flétna,+tamburína" atd.
Takže mě zajímá když já budu pískat a druhý bard do toho začne hrát tamburínu (příklad), jestli se má stát něco speciálního - nebo jsou popisky pouze informační a možnost složitější kombinace hraných skladeb blábol v popisu systémů :)

A vymáchání nějak nefunguje, zkusím ještě jednou pro sichr, ale...
Jednoduše, prostě si tam stoupne s tamburínou a *hraje*
Tam jde o to že když se zapne ten song a je tam jeden bard tak ty nástroje tam prostě i tak hrajou no.
Nevim no mi to většinou děláme tak že tu písničku zapne bud jeden a nebo druhej.
placidity

Příspěvek od placidity »

Díky... přesně tohle jsem potřeboval vědět.

Pitikule
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitikule »

Tak ono tam trochu zlobí i benjo … je to holt víc prozatím o uhrání hráčů-bardů než o nějakých vymožnostech pro bardy.
Reklama: Piti - práce všeho druhu, vysoká kvalita, nízká cena - spokojenost zaručena!
Niko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Niko »

Anadře tamburína taky nefunguje.
Odpovědět